Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

**Terima Kasih Yee.. Dapatkan Pelbagai Diskaun Menarik di JOM SINGGAH

^^FANPAGE - JOM SINGGAH- TIP KESIHATAN PERCUMA^^

JOM SINGGAH on Facebook

Untuk Sebarang Pertanyaan - ISI FORM NIE





Tuesday, November 27, 2012

Pejam Celik Dah hampir 2tahun Menyusukan anak dara sorang nie..

   


Ni la anak daraku - Mazarina Amsyuhada Amran (DOB 03.02.2011).. Tapi ni gambar lama, nti update latest picture ye..

 Alhamdullillah, syukur sangat dipertemukan dengan suplement shaklee nie yang sangat membantu dari segi penyusuan selama  1tahun9bulan nie.. ni pun anak pertama, so xder pengalaman dalam penyusuan sume nie..teringat lagi zaman pantang bulan 2 tahun lepas, masih terkial-kial dengan ilmu penyusuan..dan rasa penyesalan masih lagi terasa sebab sempat bagi "susu formula" kat anak.. tak pernah terpikir nak pump ke..nak simpan stok ker.. kesedaran tu timbul bila my sis cakap pasal pump untuk breastfeeding nie..Masa bulan ke 3 tu la nak survey pasal pump la, MILK BOOSTER la.. sume orang cakap MILK BOOSTER, telan kan aje..iya la nk tambah susu la tapi tak paham sangat pasal konsep penyusuan "supply & demand" nie



Start bulan 3, baru beli barang-barang breastfeeding - pump, botol susu, beg cooler, ais..mula-mula beli la pump nie.. memang best sangat.. tak menyakitkan pun.. MESRA ALAM lak tu..



Alhamdullillillah, bermula rutin harian dengan mengepam, setiap 3 jam pump.. nasib ofis ni tak ketat sangat peraturannya..so ada masa untuk mengepam..time lunch pun lepak kat ofis je untuk pam dan makan & solat juga..huhuh. Selepas beberapa bulan, invest duit lagi untuk beli pam baru, senang letak kat ofis je.. dengan kata lain, malas nak angkut pam ulang alik gi ofis..dalam rajin tapi ada kemalasan nya..hahahha

tadaaa.. nie pam yang kedua..


Ingat lagi, masa tu memang stok cukup-cukup makan je..orang kata "kais pagi makan pagi, kais petang makan petang je"..tapi keseronokan tu sukar digambarkan dengan kata-kata la.. kekadang tu memang penat sebab kena berjaga malam, tidur tak cukup.. masa tu baru mencari-cari MILK BOOSTER lebih kepada supplement..untuk kesihatan PLUS proses penyusuan pun berjalan dengan lancar nya..amin.

Masa tu terjumpa dengan distributor shaklee yang memang wat set untuk breastfeeding.. so saya ambik trial pack utk set B - ada 4 jenis vitamin (vitalea aka multivitamin, b com, c, alfalfaf- milk booster). Alhamdulillah, kesan nya memang positif..terasa lebih cergas & sihat la..takda la penat-penat sangat walaupun tak cukup tido kan.. masa tu syuhada kecik lagi, so tiap 2-3 jam mesti sedar cari susu..

Syuhada umor 4 bulan, start ambik set triple M la - ada 6 jenis vitamin (plus Ostematrik & ESP)
Esp the best MILK BOOSTER.. rasa pun memang sedap je..huh
Ostematrik la PAIN KILLER time sakit gigi..huhu

Yang pasti, masih setia dengan supplement SHAKLEE nie dan akan setia sampai bila- bila lah kot sebab dah join sebagai distributor SHAKLEE dan dah jana income dr 2-4 angka.. insyaallah 5 angka akan menyusu.. MIRACLE..


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.









Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk:

Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS - 0199517292
FB - http://www.facebook.com/pokoksena85
Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09
Your Shaklee Independent Distributor (ID - 854784)

Untuk Jawapan Segera -->> ISI FORM INI   


No comments:

Post a Comment

Sila komen ye..jangan malu-malu

JAWAPAN SEGERA

Name:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga

Form provided by Freedback.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM SINGGAH E-STORE