Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

**Terima Kasih Yee.. Dapatkan Pelbagai Diskaun Menarik di JOM SINGGAH

^^FANPAGE - JOM SINGGAH- TIP KESIHATAN PERCUMA^^

JOM SINGGAH on Facebook

Untuk Sebarang Pertanyaan - ISI FORM NIE





Sunday, August 28, 2016

Mudarat Gula Putih..



Seperti mana yang kita tahu, gula putih atau gula pasir lebih memberi mudarat berbanding manfaat. Sewaktu kita kecil dahulu ibu bapa sering melarang kita mengambil makanan bergula terutamanya minuman berkarbonat. Minuman berkarbonat antara minuman yang mempunyai kuantiti gula yang tinggi.

Tahukah anda, terdapat lebih dari 70 mudarat pengambilan gula putih atau gula pasir berlebihan. Hari ini saya jumpa 78 kesan buruk pengambilan gula putih dr blog Lobam.. Semoga bermanfaat ye.

1. Melemahkan sistem imunisasi.
2. Mengganggu imbangan galian dalam tubuh.

Thursday, August 25, 2016

Kelebihan Daun Pudina untuk Kesihatan

Daun Pudina




Daun pudina adalah sejenis herba yang berbau segar dan selalu digunakan pada masakan2 terutama masakan India + Malaysia iaitu Baryani ayam + daging + kari.
Tanpa daun pudina masakan seakan terasa kurang power. Lagi2 untuk mereka yang gemar menggunakannya sebagai pemanis mulut dan sebagainya.Daun pudina juga bukan saja hebat dipergunakan untuk masakan tetapi sebalik baik untuk mereka yang gemar berdiet + menjaga kesihatan diri luar dan dalam. Tahukah kita bahawa daun pudina juga sangat baik untuk anak2 kecil meminumnya?

Khasiat Daun Rosemary untuk Kesihatan

Daun Rosemary




Rosemary mempunyai pelbagai kandungan nutrisi sihat yang boleh menjadi manfaat besar untuk tubuh anda. Sila simak artikel berikut untuk mengetahui 9 manfaat kesihatan dari rosemary .

1. Baik Sebagai Anti Bakteria
Rosemary dipercayai dapat meningkatkan daya tahan tubuh yang berperanan untuk melawan bakteria yang menyebabkan sakit perut. Selain itu ia juga mempunyai kandungan sifat anti bakteria yang melindungi anda daripada jangkitan.

Tiap hari perlu DETOKS



Assalamualaikum dan selamat petang semua..

Setiap hari perlu detoks kan.. rasa dah sebulan amalkan air detoks nie.. masuk buah mana yang ada dalam peti.. buah dan simpan dalam peti.. keesokan dah boleh minum.. nak sedap lagi boleh tambah 2-3drops Stevia (terutamanya yang suka masam macam saya nie, ada rasa manis sket baru sedap sket). Dengan stevia bebas kalori lebih sihat untuk masa depan.


Resipi air detoks harini special sket sebab ada tambah daun pudina dan daun rosemary.. ubah mana patut ye.. yang penting sedap diminum dan sihat.



Resipi air detok airini pun simple je

Tuesday, August 23, 2016

Air detoks lagi best dengan STEVIA





Assalamualaikum dan selamat pagi semua.. nie la rutin sejak dekat 3minggu gitu la.. sekurang-kurang 2-6liter air detox setiap hari. Sebab senang dan murah ye..  tak gitu. Tapi drops Stevia pun tak pernah miss gak.. mesti tau sebab baru sedap sket air detox tu.. takda la rasa pahit atau masam..

Monday, August 22, 2016

Pilihan ditangan ANDA!!





.Jom baca kelebihan stevia untuk kesihatan yang lebih terjamin.. Pilihan ditangan anda..

Konsep gula Stevia ini adalah lebih manis, lebih sihat. Kalau sebelum ini, kita selalu mengatakan Pahit itu Ubat dan Manis itu Penyakit. Tetapi dengan pemanis Stevia, Manis itu adalah Menyihatkan. Kenapa? Apa kelebihan Stevia?
1. Stevia adalah pemanis semulajadi yang tidak mengandungi kalori dan ekstraknya dikatakan 300 – 450 kali lebih manis dari gula biasa.

Jom Kenali Stevia - Pemanis semulajadi









Assalamualaikum dan selamat pagi semua.. sunyi rasa blog macam lama tak update apa2 ye.. hihi. Admin sibuk wat goodies sket untuk ig @rajaafiqtrooper hero malaya cerita Sayangku Kapten Mukhriz tu hihih.. kalau ada ig tu meh la singgah n follow terus ig kita @Sneklazatsedap @jom_singgah_shoppe

JAWAPAN SEGERA

Name:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga

Form provided by Freedback.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM SINGGAH E-STORE