Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

**Terima Kasih Yee.. Dapatkan Pelbagai Diskaun Menarik di JOM SINGGAH

^^FANPAGE - JOM SINGGAH- TIP KESIHATAN PERCUMA^^

JOM SINGGAH on Facebook

Untuk Sebarang Pertanyaan - ISI FORM NIE





Friday, December 30, 2016

Manfaat buah Nenas untuk DIET



assalamualaikum semua. sejak sehari asyik dua asyik wat smoothie berasaskan buah nenas, meh baca kelebihan buah nenas mana tau leh kurus ke.. sesuai untuk diet harian ke.


Apa manfaat buah nenas untuk diet menurunkan berat badan? Nenas adalah buah yang kaya akan vitamin C, kalium, mangan, dan thiamin.

Diet buah nenas merupakan salah satu cara untuk menurunkan berat badan yang saat ini banyak bertebaran di internet.

Tuesday, December 27, 2016

Layan Smoothie dulu..

Assalmualaikum dan selamat pagi semua.

Rasa dah berminggu layan smoothie tapi tak sempat nak update je. Kalau ada fb boleh singgah kat FB Jom Singgah. Kat fb tu banyak share infor kesihatan, resipi smoothie yang senang, main2 campak je.. hihi. Yang penting sedap dan berkhasiat ye.



Resipi simple mana yang ada dalam peti ais..

Wednesday, October 26, 2016

Air Detoks minuman harian yang terlajak sedap dengan titisan STEVIA



jom layan resipi air detoks lagi dan lagi.. Standby untuk esok nie. Tapi 3 shaker memang tak cukup untuk minum sehari. Bagi yang nak kurus elok sesangat la. Yang tak suka air kosong, baik minum air berperisa yang sedap iaitu plus stevia. Air detok jadi makin sedap dan terlajak sedap dengan stevia. Memang kena cuba tau..


Sapa yang nak kurus wajib cuba stevia nie.. gula boleh stop tapi air manis tetap layan macam biasa.. ZERO kalories.. tak perlu risau banyak kalori yang terpaksa diambil masa minum air manis.

Resipi Air Detoks - Limau, Asam Keping dan 3titis Stevia..
Resipi Air Detoks - Limau, Asam Keping dan 3titis Stevia..

Turunkan Berat Badan dengan STEVIA






Antara kelebihan mengamalkan gula sihat stevia dalam menurunkan berat badan ialah:-

  • Gula sihat stevia membantu menghilangkan lapar dan menurunkan nafsu makan
  • Gula sihat stevia membantu menyahkan toksin
  • Gula sihat stevia membantu pelawasan proses pembuangan
  • Gula sihat stevia membantu melancarkan proses usus
  • Gula sihat stevia membantu menghakis lemak & kolestrol degil

Resipi Air Detoks untuk kurus dan SIHAT



Jom cuci mata sket tengok air detoks yang super nyummy dengan color buah2an.. sedapnya.. Tapi admin ni kalau masam2 memang tak reti nak telan, tak sanggup nak telan juga kalau nak kurus. Takkan nak letak gula kan, jadi air manis biasa je la. Tak sihat gak dengan gula putih tapi dengan STEVIA memang best.. semua air detoks yang masam jadi sedap gara2 1-2titis stevia.. nyummmmyyy.. 

Selamat mencuba resipi air detoks ye.. sharing dr mejuez.com

1. Resepi Air Detox Timun Dengan Grapefruit Bersama Lemon Dan Daun Pudina


Resepi Air Detox Timun Dengan Grapefruit Bersama Lemon Dan Daun Pudina

Dapatkan bahan di atas seperti timun, grapefruit, lemon dan juga daun pudina. Lepas itu hiriskan ½ biji grapefruit, timun, dan lemon tadi bersama beberapa helai daun pudina. Setelah selesai, masukan kesemua bahan tadi ke dalam 1 jag berisi air kosong. Lepas itu simpan ke dalam peti sejuk untuk sejukkan selama 5 jam atau lebih dan tidak melebihi 3 hari. Pastikan minum dengan kerap.

Air detoks Asam Keping terlajak sedap nie

Air detoks Asam Keping
Air detoks Asam Keping



Assalamualaikum semua.. macam dah bersarang blog nie sebab tak update apa2 ye.. Sibuk wat keje offline je skrang - leh usha FB SnekLazat ye tapi stevia hari2 pun guna.. benda baik kena tak share kan.. 

Thursday, October 6, 2016

Formula 3553 untuk pengidap KENCING MANIS



Ni formula untuk pengidap kencing manis ye.. Insyallah semoga ALLah memberi penyembuh, kita sebagi hamba kena berusaha.. Semua dengan IzinNYA.. AMIN.

Layan AIR MANIS tanpa RISAU Risiko





Bagi peminat tegar AIR MANIS tak perlu risau ye sebabnya dengan adanya gula moden Stevia nie semua benda manis boleh layan tapi manis stevia la ye.. Pepagi layan kopi o kosong.. pastu titis 1-2titis stevia.. mmm manisnya sama macam letak gula tau tapi manis stevia lebih menyihatkan.. 

Friday, September 30, 2016

Beli Pemanis Semualajadi Stevia dan dapat memacam. Suka ke tidak??




Pernah tak anda membeli #GULA kat kedai runcit lepas tu dapat
👉 KHAIRAT KEMATIAN
👉 BONUS BULANAN
👉 BONUS KUMPULAN
👉 REEDEM BAUCER MINYAK
👉 REEDEM HANDPHONE ATAU TAB

Thursday, September 29, 2016

Apa yang Best Stevia RCC nie




Saya memang penguna tegar stevia sebab nak cegah mana patut. Keturunan mak dan ayah dua2 ada kencing manis, risiko agak tinggi juga kalau bab kencing manis. Jadi cegah awal2, kurangkan penggunaan gula putih. Kalau boleh nak stop terus la tapi masih ada juga terguna gula putih tapi sangat2 kurang tau sampai stok gula putih tak habis sepaket pun sekarang dalam masa sebulan... Dah lama guna stevia RCC baru tau ada kelebihan lain join ahli.. 


KENAPA SAYA JOIN RCC
Sebab guna sendiri pun dapat faedah 
- Produk Stevia pemanis sihat, produk muslim ada PPIM, AJL dan HALAL
- Dapat harga murah, sebotol rm50 bila daftar dapat rm60 dua botol.
- Setiap belian ulangan rm60 dapat 10 mata ganjaran yg tiada tarikh luput.

Tuesday, September 27, 2016

Kelebihan Stevia Pemanis Semulajadi






Nak cut kandungan Gula? Cara alternative adalah mengunakan Stevia. Zero Kalori dan lebih sihat untuk jangka masa panjang.
Bukan sahaja penghidap kencing manis yang boleh mengambilnya malahan pencegahan awal juga perlu untuk kesihatan jangka masa panjang. Stevia untuk kegunaan seisi keluarga.
Antara Kelebihan Stevia adalah

Monday, September 26, 2016

Kelebihan Asam Keping






ASAM KEPING/ASAM GELUGUR YG SUDAH DIKERINGKAN


Kandungan Khasiat Buah Asam Gelugur/Keping

Asam Keping untuk Kurus. Betul Ke??




33333`1ew




















Betul ke dengan Asam Gelugor aka Asam Keping Boleh KURUS??? Jom baca ye.. share kalau berguna ye.. Tapi yang pasti air detoks asam keping memang sedap kalau ditambah dengan stevia. Memang lagi best dari air lain..

Asam gelugur- untuk kurus dengna mudah, juga merupakan sumber ekonomi dan mempunyai nilai perubatan sejak turun temurun. Ekstrak garam utama kalsium Acid Hydroxy Citric (HCA) daripada asam gelugor terhasil dari air buahnya. Ia amat berkesan untuk mengawal kegemukan dan kolestrol. Ini kerana ia tidak bertoksik dan tidak berbau sesuai untuk dijadikan herba alternatif. Rasa daun dan bunga adalah lemak-lemak, sedikit manis, sedikit kemasaman dan kelat. Manakala buahnya pula rasa masam jika dimakan. Buah dan pucuknya bersifat sejuk.

Sunday, August 28, 2016

Mudarat Gula Putih..



Seperti mana yang kita tahu, gula putih atau gula pasir lebih memberi mudarat berbanding manfaat. Sewaktu kita kecil dahulu ibu bapa sering melarang kita mengambil makanan bergula terutamanya minuman berkarbonat. Minuman berkarbonat antara minuman yang mempunyai kuantiti gula yang tinggi.

Tahukah anda, terdapat lebih dari 70 mudarat pengambilan gula putih atau gula pasir berlebihan. Hari ini saya jumpa 78 kesan buruk pengambilan gula putih dr blog Lobam.. Semoga bermanfaat ye.

1. Melemahkan sistem imunisasi.
2. Mengganggu imbangan galian dalam tubuh.

Thursday, August 25, 2016

Kelebihan Daun Pudina untuk Kesihatan

Daun Pudina




Daun pudina adalah sejenis herba yang berbau segar dan selalu digunakan pada masakan2 terutama masakan India + Malaysia iaitu Baryani ayam + daging + kari.
Tanpa daun pudina masakan seakan terasa kurang power. Lagi2 untuk mereka yang gemar menggunakannya sebagai pemanis mulut dan sebagainya.Daun pudina juga bukan saja hebat dipergunakan untuk masakan tetapi sebalik baik untuk mereka yang gemar berdiet + menjaga kesihatan diri luar dan dalam. Tahukah kita bahawa daun pudina juga sangat baik untuk anak2 kecil meminumnya?

Khasiat Daun Rosemary untuk Kesihatan

Daun Rosemary




Rosemary mempunyai pelbagai kandungan nutrisi sihat yang boleh menjadi manfaat besar untuk tubuh anda. Sila simak artikel berikut untuk mengetahui 9 manfaat kesihatan dari rosemary .

1. Baik Sebagai Anti Bakteria
Rosemary dipercayai dapat meningkatkan daya tahan tubuh yang berperanan untuk melawan bakteria yang menyebabkan sakit perut. Selain itu ia juga mempunyai kandungan sifat anti bakteria yang melindungi anda daripada jangkitan.

Tiap hari perlu DETOKS



Assalamualaikum dan selamat petang semua..

Setiap hari perlu detoks kan.. rasa dah sebulan amalkan air detoks nie.. masuk buah mana yang ada dalam peti.. buah dan simpan dalam peti.. keesokan dah boleh minum.. nak sedap lagi boleh tambah 2-3drops Stevia (terutamanya yang suka masam macam saya nie, ada rasa manis sket baru sedap sket). Dengan stevia bebas kalori lebih sihat untuk masa depan.


Resipi air detoks harini special sket sebab ada tambah daun pudina dan daun rosemary.. ubah mana patut ye.. yang penting sedap diminum dan sihat.



Resipi air detok airini pun simple je

Tuesday, August 23, 2016

Air detoks lagi best dengan STEVIA





Assalamualaikum dan selamat pagi semua.. nie la rutin sejak dekat 3minggu gitu la.. sekurang-kurang 2-6liter air detox setiap hari. Sebab senang dan murah ye..  tak gitu. Tapi drops Stevia pun tak pernah miss gak.. mesti tau sebab baru sedap sket air detox tu.. takda la rasa pahit atau masam..

Monday, August 22, 2016

Pilihan ditangan ANDA!!





.Jom baca kelebihan stevia untuk kesihatan yang lebih terjamin.. Pilihan ditangan anda..

Konsep gula Stevia ini adalah lebih manis, lebih sihat. Kalau sebelum ini, kita selalu mengatakan Pahit itu Ubat dan Manis itu Penyakit. Tetapi dengan pemanis Stevia, Manis itu adalah Menyihatkan. Kenapa? Apa kelebihan Stevia?
1. Stevia adalah pemanis semulajadi yang tidak mengandungi kalori dan ekstraknya dikatakan 300 – 450 kali lebih manis dari gula biasa.

Jom Kenali Stevia - Pemanis semulajadi









Assalamualaikum dan selamat pagi semua.. sunyi rasa blog macam lama tak update apa2 ye.. hihi. Admin sibuk wat goodies sket untuk ig @rajaafiqtrooper hero malaya cerita Sayangku Kapten Mukhriz tu hihih.. kalau ada ig tu meh la singgah n follow terus ig kita @Sneklazatsedap @jom_singgah_shoppe

JAWAPAN SEGERA

Name:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga

Form provided by Freedback.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM SINGGAH E-STORE