Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

**Terima Kasih Yee.. Dapatkan Pelbagai Diskaun Menarik di JOM SINGGAH

^^FANPAGE - JOM SINGGAH- TIP KESIHATAN PERCUMA^^

JOM SINGGAH on Facebook

Untuk Sebarang Pertanyaan - ISI FORM NIE





Monday, August 22, 2016

Jom Kenali Stevia - Pemanis semulajadi









Assalamualaikum dan selamat pagi semua.. sunyi rasa blog macam lama tak update apa2 ye.. hihi. Admin sibuk wat goodies sket untuk ig @rajaafiqtrooper hero malaya cerita Sayangku Kapten Mukhriz tu hihih.. kalau ada ig tu meh la singgah n follow terus ig kita @Sneklazatsedap @jom_singgah_shoppe


Meh pepagi nak share benda apa dengan Stevia nie. Tapi kalau sebut stevia ramai orang tau ni pemanis semulajadi yang takda kalori.. zero kalori tu.. berbanding gula putih kalori tinggi gak tu..


Daun Stevia merupakan sepsis herba dari kumpulan Astereacea. Ia juga dikenali sebagai "pokok gula", daun gula, daun manis dan herba manis. Rakyat Brazil dan Paraguay telah menggunakan daun stevia sebagai pemanis dalam makanan dan minuman sejak 1500 tahun dahulu. . . 


Di Eropah, penggunaan daun stevia bermula sejak kurun ke-16. Kajian yang dijalankan ke atas daun stevia menunjukkan ia mampu menurunkan tekanan darah dan mengurangkan paras gula dalam badan. . . 


Saya pasti anda pun tahu pengambilan gula putih dalam kadar yang banyak adalah penyumbang utama kepada penyakit kencing manis ataupun diabetes. Tapi untuk mengelak dari terkena jangkitan diabetes, mesti cegah dari awal.. jom bertukar kepada pemanis semulajadi stevia. Pilihan ditangan anda. . . 



Stevia Bukan Ubat tapi Penganti Gula Putih Terbaik.

**************************************************************************
withlove
Mcna
sms/wassap 0199517292
Ig @sneklazatsedap

No comments:

Post a Comment

Sila komen ye..jangan malu-malu

JAWAPAN SEGERA

Name:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga

Form provided by Freedback.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM SINGGAH E-STORE