Daun Pudina |
Daun pudina adalah sejenis herba yang berbau segar dan selalu digunakan pada masakan2 terutama masakan India + Malaysia iaitu Baryani ayam + daging + kari.
Tanpa daun pudina masakan seakan terasa kurang power. Lagi2 untuk mereka yang gemar menggunakannya sebagai pemanis mulut dan sebagainya.Daun pudina juga bukan saja hebat dipergunakan untuk masakan tetapi sebalik baik untuk mereka yang gemar berdiet + menjaga kesihatan diri luar dan dalam. Tahukah kita bahawa daun pudina juga sangat baik untuk anak2 kecil meminumnya?
KEBAIKAN DAUN PUDINA
- Membantu saluran pencernaan. Jika terkena cirit birit atau sakit perut boleh ambil jus pudina untuk rawatan
- Membantu bertindak menjadi penyejuk kepada kulit + membantu dalam masalah kegatalan kulit
- Membantu mengurangkan sindrom usus + membersihkan perut + menghilangkan masalah kulit seperti jerawat = minum teh pudina ( resipi disertakan dibawah)
- Membantu dalam menghapuskan toksin dari badan
- Membantu dalam pemutihan gigi + memerangi nafas berbau = hancurkan daun pudina dan gosok terus ke gigi.
- Menjadi pembersih yang sangat baik untuk darah kita
Stevia Bukan Ubat tapi Penganti Gula Putih Terbaik.
Cod sekitar bandar Kota Bharu ye hingga koklanas.. tapi dari tunjung hingga koklanas ikut kelapangan sahaja.. kota bharu insyallah setiap hari ye..
Cod sekitar bandar Kota Bharu ye hingga koklanas.. tapi dari tunjung hingga koklanas ikut kelapangan sahaja.. kota bharu insyallah setiap hari ye..
**************************************************************************
withlove
Mcna
sms/wassap 0199517292
withlove
Mcna
sms/wassap 0199517292
Msg thru FB- https://www.facebook.com/messages/JomSinggah
Ig @sneklazatsedap
No comments:
Post a Comment
Sila komen ye..jangan malu-malu