Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

**Terima Kasih Yee.. Dapatkan Pelbagai Diskaun Menarik di JOM SINGGAH

^^FANPAGE - JOM SINGGAH- TIP KESIHATAN PERCUMA^^

JOM SINGGAH on Facebook

Untuk Sebarang Pertanyaan - ISI FORM NIE

Monday, September 26, 2016

Asam Keping untuk Kurus. Betul Ke??
33333`1ew
Betul ke dengan Asam Gelugor aka Asam Keping Boleh KURUS??? Jom baca ye.. share kalau berguna ye.. Tapi yang pasti air detoks asam keping memang sedap kalau ditambah dengan stevia. Memang lagi best dari air lain..

Asam gelugur- untuk kurus dengna mudah, juga merupakan sumber ekonomi dan mempunyai nilai perubatan sejak turun temurun. Ekstrak garam utama kalsium Acid Hydroxy Citric (HCA) daripada asam gelugor terhasil dari air buahnya. Ia amat berkesan untuk mengawal kegemukan dan kolestrol. Ini kerana ia tidak bertoksik dan tidak berbau sesuai untuk dijadikan herba alternatif. Rasa daun dan bunga adalah lemak-lemak, sedikit manis, sedikit kemasaman dan kelat. Manakala buahnya pula rasa masam jika dimakan. Buah dan pucuknya bersifat sejuk.


Asid utama Asid Hydroxy Citric atau HCA di dalam asam gelugur pernah menjadi kajian saintis pemakanan. Ia terbukti sangat berkesan membantu mengekang nafsu makan dan menggalakkan penguraian lemak dalam tubuh manusia. HCA bertindak menghalang penukaran makanan bergula dan berkanji kepada lemak. Ini bermakna HCA dikatakan dipercayai mampu membantu menyekat penghasilan lemak.

Ada wanita mengamalkan minum air asam gelugur – untuk kurus semasa berpantang dipercayai untuk mempercepatkan proses mengecutkan rahim. Selain itu amalan minum air rendaman asam gelugur sehingga kembang juga dikatakan mampu menurunkan berat badan. Ini merupakan petua yang telah dipraktikan dari zaman nenek moyang sebelum teknologi berkembang.

Mampu Melangsingkan Badan
Amalan minum air rendaman asam gelugur ini mampu menurunkan berat badan dalam masa yang singkat. Ini boleh merupakan fakta yang telah dijalankan terhadap pengambilan minuman yang konsisten. Malah ini juga terbukti dengan pengeluran produk-produk kurus dipasaran yang menggunakan asam gelugur sebagai bahan utama. Selain itu, asam gelugur boleh mengatasi masalah penghadaman, rawatan cacing, parasit, tumor dan cirit-birit berdarah.(Tapi kalau nak sedap dan sedap diminum boleh mix dengan stevia tau.. memang tak kan lupa la minum air detoks asam keping nie)

Ternyata asam gelugur menawarkan banyak khasiat baik dari sudut perubatan mahu pun sebagai penyedap makanan. Ia juga boleh dipercayai dan sentiasa bertepatan dengan maklumat saintifik menunjuk bertapa besarnya faedah kepada kesihatan.

kredit slimanggun.com
Stevia Bukan Ubat tapi Penganti Gula Putih Terbaik.

Harga Sebotol RM50 Sahaja Exclude Postage..

Beli 3Botol RM140 Free Membership dan harga lepas join ahli lagi murah tau.

Cod sekitar bandar Kota Bharu ye hingga koklanas.. tapi dari tunjung hingga koklanas ikut kelapangan sahaja.. kota bharu insyallah setiap hari ye..

**************************************************************************
withlove
Mcna
sms/wassap 0199517292

Ig @sneklazatsedap

No comments:

Post a Comment

Sila komen ye..jangan malu-malu

JAWAPAN SEGERA

Name:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga

Form provided by Freedback.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM SINGGAH E-STORE