Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

**Terima Kasih Yee.. Dapatkan Pelbagai Diskaun Menarik di JOM SINGGAH

^^FANPAGE - JOM SINGGAH- TIP KESIHATAN PERCUMA^^

JOM SINGGAH on Facebook

Untuk Sebarang Pertanyaan - ISI FORM NIE





Friday, September 13, 2013

Kehamilan Sihat : Vitamin penting sepanjang kehamilan



Kehamilan merupakan berita gembira yang tak terhingga untuk pasangan yang berkahwin. Bagi yang lama menunggu lagi teruja untuk menimang cahaya mata yang sihat walafiat. Untuk kehamilan yang sihat, vitamin diperlukan untuk memenuhi keperluan nutrisi harian.

Tiba2 mood tak sabar nak pregnant lak sebab belum ada pengalaman dengan set kehamilan shaklee. Teruja pun ada. Sepanjang 2 tahun bersama shaklee.. vitamin penyusuan yang wajib ambik plus pelbagai jenis vitamin. Dengan kata lain semua dah try la..haha. Melalut lak.

Back to topic ye. Jom la baca vitamin apa yang penting untuk kehamilan sihat. Tiada yang paling sepanjang kehamilan adalah untuk memastikan baby dalam kandungan sihat.

Supplemen Yang Penting Untuk Kesihatan Ibu Hamil?

Asid Folik (folic acid)
---------------------
Asik folik membantu mencegah kecacatan kelahiran otak dan saraf tunjang. Ia juga boleh melindungi ibu hamil terhadap kanser dan strok. Ibu hamil perlu mendapatkan sekurang-kurangnya 600 mikrogram setiap hari dari makanan dan vitamin tambahan.

Zat Besi (Iron)
---------------
Besi membantu perkembangan otot-otot kepada ibu hamil dan bayi. Ia juga membantu mencegah anemia (sel-sel darah merah terlalu kecil dan terlalu sedikit). Besi juga boleh mengurangkan risiko kelahiran pramatang dan berat kelahiran yang rendah.

Kalsium (calcium)
-------------------
Kalsium membantu mengekalkan tulang dan gigi yang kuat untuk ibu dan bayi. Ia juga membantu sistem saraf, otot dan mengekalkan sistem peredaran darah yang sihat. Jika ibu hamil tidak mendapat kalsium yang mencukupi dari makanan, badan akan mengambil kalsium daripada tulang dia dan memberikannya kepada perkembangan bayi. Dari semasa ke semasa, kekurangan kalsium dalam tulang boleh menyebabkan kesihatan yang serius seperti osteoporosis, tulang nipis dan meningkatkan risiko tulang pecah.

Omega (DHA)
-------------

DHA juga dikenali sebagai asid omega-3 lemak. Ia membantu menyokong dan perkembangan saraf otak dan mata bayi. Ibu hamil perlu mendapatkannya sekurang-kurangnya 200 miligram DHA setiap hari.

Shaklee juga menyediakan vitamin seperti yang dinyatakan kat atas. Antara vitamin untuk ibu hamil adalah Vitalea, b complex, vitamin c, ostematrik, omega guard, ESP.
Pm laju2 untuk harga special ye.

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09
Your Shaklee Independent Distributor (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

1 comment:

  1. saya singgah sini.. ^^ jemput join GA ohsem ni ya http://nooramyma.blogspot.com/2013/09/special-giveaway-2013-by-misz-nadea.html

    ReplyDelete

Sila komen ye..jangan malu-malu

JAWAPAN SEGERA

Name:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga

Form provided by Freedback.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM SINGGAH E-STORE