Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

**Terima Kasih Yee.. Dapatkan Pelbagai Diskaun Menarik di JOM SINGGAH

^^FANPAGE - JOM SINGGAH- TIP KESIHATAN PERCUMA^^

JOM SINGGAH on Facebook

Untuk Sebarang Pertanyaan - ISI FORM NIE





Monday, September 3, 2012

TESTIMONI: Kisah ibu muda yang jatuh cinta dengan SHAKLEE


Saya nak kongsi kan satu kisah ibu muda nie. Saya suka tengok semangat beliau, seorang ibu kepada dua cahaya mata, masih lagi menuntut di tahun akhir. Hebat..! Asalnya beliau hanyalah customer saya yang mahu mencuba suplement untuk penyusuan dan sekarang telah menjadi salah seorang member shaklee
  
Jom kita baca cerita beliau yang saya copy dari blog penulisan maya nya

saya baru shaja abes berpantang anak kedua (54hari) 22 may 2012.. ketika mengandungkan anak pertama lg sy memasang niat untuk fully breastfeed. tp niat sy tu x berjaya kerana kurangnya ilmu, xde pengalaman, susu kurang, time management yg x teratur.. menyebabkan sy sgt2 stress (sbb sy masih blajar).. bayangkan di usia anak sulung sy 40 hr sy da campur formula milk.. sgt2 sedih tp sy terpaksa sbb susu x cukup.. time tu assignment terlalu byk, kelas pg n petang.. boleh dikatakan sy sgt2 letih.. jd anak sulung hanya sempat menyusu shingga 8bulan disulami dgn formula milk.. bile anak umo 1 tahun stengah sy preggy lg.. sy merancang tuk tidak preggy shingga tamat pengajian.. tp Allah nk bg.. sy trima dgn rasa syukur, alhamdulillah.. rezeki kami suami isteri.. sepanjang mengandung byk ilmu yg saya gali mengenai breastfeeding.. sy memasang niat skali lg utk bf my 2nd baby smpai 2tahun!! Ya Allah, perkenankan doa hambaMU.. ketika usia kandungan 7 bulan sy diperkenalkan dengan shaklee.. masa preggy tu sy hanya ambil ESP.. badan rasa sgt segar.. sy bersemangat, x letih.. ye la.. kna uruskan anak sulung yg semakin bijak!! suami, kerja rumah, belajar.. terlalu byk. stiap saat adalah sgt berharga bg sy..





selepas bersalin sy ambil trial pack set berpantang + esp.. apa yg sy dapat lepas mkn set berpantang?



 




 ni mase 40++ hari :)




anak-anakku.. terima kasih Allah atas kurniaan ini





  • luka seminggu dah sembuh - lepas sminggu tu rase was2 sgt.. nape aku x rase jahitan ek? ke jahitan terbukak.. x rase sakit.. x rase pape la.. mcm x bersalin pn.. syukur alhamdulillah.. smuanya recover dgn baik
  • boleh buat kerja rumah mcm org x berpantang
  • emosi stabil
  • mood sentiasa happy je
  • susu mencurah2 - dalam masa berpantang tu sy boleh simpan stok hampir 1000 oz.. x kire lg yg dah digunakan. siap bodek hubby suh beli deep freezer.. n alhamdulillah terus dapat :) 
  • anak sy chubby sgt pipinya.. 2 3 hari lepas pegi jumpe nenek merangkap moyang anak2 sy.. die ckp.. 'semangatnya dia.. minum susu apa ni'.. sy ckp susu badan.. hehe.. alhamdulillah.. member2 yg dtg pn ckp baby sgt2 la bambam.. ade panggil chican la (sbb pipi mcm sinchan kot), my sis panggil pau suri la (sbb pipi mcm kueh pau tu), hehe.. smpai mak sy pn pggil pau suri..
  • alhamdulillah baby x penah demam.. aktif!! sgt2 berbeza dengan anak sulung sy.. 

byk lg +ve yg saya dapat.. skarang dlm deep freezer ade lebih 50 botol susu 5oz.. dalam plastik letak dlm peket2... x pasti plak brape byk.. untuk pengetahuan baby dihantar ke rumah pengasuh dr usia die 32hari.. x abes pantang lg tu tau.. huhu.. dlm shari bekalkan dlm 10oz.. 

abes pantang sy teruskan lg dengan supplemen shaklee set 3m :)




syukur alhamdulillah susu sgt2 banyak smpai baju sy kena tukar 4 5 kali shari sbb baju basah dengan susu.. kdg2 x anta anak ke nrsery sy x pam sbb byk bg direct feed je.. klau x akn pam 3jam skali..


sy beli shaklee ni da ngan brape org distributor.. hehe.. esp ngn org len, set pantang ngn org len.. set 3m ngn kak zura.. n ngn kak zura ni la sy jd ahli shaklee selepas yakin sepenuhnya mengenai produk ni n skarang tuk sy pulak share ilmu yg sy dpt dr suplemen ni tuk anda smua.. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Terima Kasih Mija sebab sudi berkongsi pengalaman belia di blognya

kredit - http://naluriibu.blogspot.com

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit



Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk:
Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS - 0199517292
FB - http://www.facebook.com/pokoksena85
Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09
Your Shaklee Independent Distributor (ID - 854784)

No comments:

Post a Comment

Sila komen ye..jangan malu-malu

JAWAPAN SEGERA

Name:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga

Form provided by Freedback.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM SINGGAH E-STORE