Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

**Terima Kasih Yee.. Dapatkan Pelbagai Diskaun Menarik di JOM SINGGAH

^^FANPAGE - JOM SINGGAH- TIP KESIHATAN PERCUMA^^

JOM SINGGAH on Facebook

Untuk Sebarang Pertanyaan - ISI FORM NIE

Saturday, September 29, 2012

JAWAPAN: KACANG SOYA MENGALIH PEMAKANAN SUNNAH?
Sekali sekala pasti akan ada yang mengajukan kepada kami tentang 'fakta' bahayanya kacang soya, memberi link artikel, mahupon memforwardkan email yang berkaitan. Acapkali itu jugalah kami akan gigih mengeluarkan semula fakta sebenar Soy Protein dari Shaklee, walaupun adakalanya, kandungan artikel tersebut telah banyak kali dikongsikan di laman ini.

Nahhh, jika anda sedang membaca artikel ini tatkala ini, sudi-sudikanlah untuk turut membaca artikel yang lepas di bawah kategori Energizing Soy Protein (ESP), ya!

Walaubagaimanapun, sejujurnya saya bersyukur! Dengan adanya lambakan artikel tentang 'fakta' bahayanya kacang soya di alam maya ini, customer akan mula mencari kami untuk bertanyakan tentang status Shaklee ESP. Dan setelah kami kongsikan fakta sebenar, lebih ramai yang akan memilih untuk terus mengkonsumsi Shaklee ESP ini.

Dengan kata lain (di dalam bahasa bisnes), jualan Shaklee ESP akan meningkat! ;)

Berbalik kepada isu 'Kacang Soya Mengalih Kita Dari Pemakanan Sunnah', ini jawapan yang pernah dikongsikan oleh mysuperkidssebelum ini...

Tahukah anda apakah ciri-ciri kacang soya yang sepatutnya kita ambil?

(1) Ditanam secara organik.
(2) Tidak menjalani proses genetik (non-GMO).
(3) Mengandungi 9 asid amino penting.
(4) Dalam proses pembuatan untuk menghasilkan soya yang mengasingkan, kepingan soya dihancurkan dan dibasuh dengan air, bukan alkohol.
(5) Bahan anti-thyroid/anti-pertumbuhan disingkirkan
(6) Diproses tanpa dipanaskan.
(7) Ditambah dengan kalsium? (ketika minyak dikeluarkan, ia menjadi makanan berasid ? dineutralkan bila kalsium ditambah)Maklumat lanjut:

KACANG SOYA TIDAK ORGANIK (menggunakan baja kimia, pestisid, etc) - mengandungi khasiat yang rendah tapi tinggi nitrat. Kandungan nitrat yang tinggi membawa risiko KANSER!!!

KACANG SOYA GMO - lebih murah untuk menghasilkannya, dan lebih berisiko kepada kesihatan pengguna kerana ia menghasilkan toksin!

9 ASID AMINO - adalah penting untuk proses penghasilan hormon, antibodi dan enzim. Kekurangan asid amino perlu ini menjadikan tubuh kita kurang berkesan untuk menjalankan proses-proses penting dalam tubuh.

KACANG SOYA DIPROSES DENGAN ALKOHOL - mengurangkan kadar isoflavone hingga 88%! Isoflavone adalah bahan yang mengurangkanrisiko kanser. Ia juga penting dalam tindakan hormon dan jisim tulang.

BAHAN ANTI-TIROID & ANTI-PERTUMBUHAN - menyebabkan fungsi tubuh terganggu dalm meningkatkan risiko kanser.

KACANG SOYA YANG DIPANASKAN - merosakkan kandungan proteinnya!

KACANG SOYA YANG DIPROSES (DIBUANG MINYAKNYA) - menjadiberasid. Kalsium yang ditambahkan akan menjadikannya neutral semula.

Jadi, cubalah anda tengok dan kaji, apa dan dari mana minuman soya yang anda minum tue, ya...

SHAKLEE ENERGIZING SOY PROTEIN
Inilah Energizing Soy Protein dari Shaklee yang memenuhi kesemua 7 ciri di atas. Harganya agak mahal (berbanding soya lain) kerana proses membuatnya begitu rapi untuk menjaga khasiatnya.

Penggemar soya tak perlu risau lagi, bertukarlah kepada ESP, elakkan risiko kanser yang berpunca dari kacang soya yang tidak diproses dengan baik.

kredit - GenkiMomma


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah 
sebarang penyakit.Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk:
Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS - 0199517292
FB - http://www.facebook.com/pokoksena85
Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09
Your Shaklee Independent Distributor (ID - 854784)  

No comments:

Post a Comment

Sila komen ye..jangan malu-malu

JAWAPAN SEGERA

Name:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga

Form provided by Freedback.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM SINGGAH E-STORE