Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

**Terima Kasih Yee.. Dapatkan Pelbagai Diskaun Menarik di JOM SINGGAH

^^FANPAGE - JOM SINGGAH- TIP KESIHATAN PERCUMA^^

JOM SINGGAH on Facebook

Untuk Sebarang Pertanyaan - ISI FORM NIE

Monday, September 10, 2012

Sumber Semulajadi VIVIX..Tonik Ajaib


Sumber Vivix terdiri dari bahan-bahan semulajadi yang mengandungi nutrisi tertinggi dan nilai terhebat untuk kesan anti penuaan dan kesihatan.


1. Anggur Muscadine berbanding anggur biasa

Anggur Muscadine mempunyai 20 pasangan kromoson berbanding hanya 19 pasangan kromoson anggur biasa. Anggur Muscadiner adalah anggur liar. Kerana kelebihan kromoson berbanding anggur biasa, ia menyediakan lebih banyak faedah kesihatan, fungsi imun yang lebih tinggi dan sifat anti oksida yang lebih kukuh dan mengukuhkan profil polyphenolnya.

Saiz anggur mauscadine adalah sebelah bola golf..Besarkan... Kerana pertumbuhan alam sekitarnya yang unik, cahaya matahari yang kuat, ia mengandungi banyak poliferol dan resvetrol. Jadi lebih banyaklah bonus kesihatan.


Anggur muscadine mengandungi asid ellagik dalam kepekatan yang tinggi, satu phyto-nutrien yang tidak dapat dijumpai dalam anggur jenis lain dan telah menunjukkan ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser, anti virus dan anti-bakteria.

Selepas dah kenal pasti anggur yang begitu hebat dan ciri-ciri yang unik, saintis dari University Georgia telah membangunkan satu proses ektraksi sejuk dan lembut untuk menjamin satu ekstrak yang bermutu tinggi dengan aktiviti biologi tertinggi dalam siri ujian makmal anti penuaan.

Bagi mencipta profil polyphenol yang kuat di dalam Vivix, saintis menggabungkan resveratrol yang lampautulen dengan ekstrak dari anggur hebat ini iaitu Enderberry dan Karet Ungu. Jadilah Vivix iaitu campuran semuljadi unggul yang bertanggungjawab dalam banyak tindakan anti penuaaan selullar Vivix.


2. Lobak Ungu / Purple Carrot

Lobak Ungu merupakan sumber terbaik Vitamin A dan mengandungi phytokimia termasuk carotenoids, phenolics, polycetylenes, isocoumarins dan sesquiterpenes. Ia turut mengandungi anthocyanins, antioksida yang mustajab. Anthocynins inilah yang bertanggungjawab pada warna merah menyala, biru dan ungu pada buah dan sayuran.

Anthocynins adalah anti oksida utama dalam lobak yang berwarna ungu-kuning dan ungu-oren. Ungu-kuning mengandungi kapasiti anti oksida tertinggi diikuti oleh lobak ungu-oren. Kajian kebelakangan ini turut menunjukkan yang antocynins mempamerkan antiviti biolodi termasuk anti oksida, anti radang, anti mikrobial dan anti carcinogen. Malah turut berkesan terhadap saluran darah, platelet dan lipoprotin yang berkebolehan mengurangkan risiko sakit koronari jantung.

Asid klorogenik adalah anti oksida palinh tinggi dalam semua jenis lobak. Dipercayai asid klorogenik  mampumengurangkan diabetes/kencing manis yang dikaitkan dengan pengambilan kopi.3. Elderberry( Sambucus Nigra)

Keberkesannya elderberry termasuklah dalam mengubati simpton flu, terutama influenza B. Berry ada flavonoids yang mempunyai ciri anti oksida yang kuat dengan demikian berupaya mengukuhkan sisitem imun melawan jangkitan virus dan bakteria. Enderbrry juga kaya dengan sebatian anthocyanins yang memberi kesan anti-radang. Jadi, dapat mengurangkan simptom sakit otot, sakit atau demam berkaitan selsema dan influenza.

Elderry turut kaya dengan Vitamin A,B dn C juga nutrien asid amino, karotenoids, tanning dan rutin. Oleh kerana ni, ekstrak Elderberry bersesan untuk jangkitan yis, asma, batuk, sesak hidung, dada dan diabetes selain dari menguatkan imum sistem serta melawan jangkitan virus dan flu.

Elderberry juga dapat merendahkan tahap kolestrol dan menghalang oksidari kolestrol LDL. Oksidasi LDL dianggap sebagai penyebab penyakit kardiobaskular.

Kesimpulannya, elderberry mampu memberi perlindungan terhadapt penyalit kardiovaskular dan jantung termasuk strok, dan serangan sakit jantung. ia juga penting untuk mengurangkan stress, memperbaiki pelinghatan dan penghadaman.

Menarikkan..Ada lagi satu bahan terbaik dalam Vivix yang akan saya sambung lagi nanti. Untuk testimonial hebat Vivix boleh klik sini.

kredit - http://www.mysupervitamins.com

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 
Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk:
Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS - 0199517292
FB - http://www.facebook.com/pokoksena85
Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09
Your Shaklee Independent Distributor (ID - 854784)

No comments:

Post a Comment

Sila komen ye..jangan malu-malu

JAWAPAN SEGERA

Name:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga

Form provided by Freedback.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM SINGGAH E-STORE