Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

**Terima Kasih Yee.. Dapatkan Pelbagai Diskaun Menarik di JOM SINGGAH

^^FANPAGE - JOM SINGGAH- TIP KESIHATAN PERCUMA^^

JOM SINGGAH on Facebook

Untuk Sebarang Pertanyaan - ISI FORM NIE





Tuesday, September 4, 2012

Period Pain?? Ketahui cara untuk mengatasi nya..







"salam Ida,
thanx, gla dah diterima. tq so much for your fast response and being a good supplier
so far saya ambil 1 biji 2x (pagi and malam)
before this i ada period pain yang sgt teruk sampai tak boleh nak bergerak mana2.
bila ambil gla, sakit tu kurang and i boleh berjalan.
no doubt, shaklee is a very good supplement. definitely will purchase through u again
tq !"







Kak Lina:   Liza ada stok GLA kt opis tak?
Liza:    Kat rumah adalah kak.
Kak Lina:    Akak perlukan segeralah GLA tu. Anak akak ni dah berguling-guling period pain. hari tu masa makan GLA ok je, takdek pn macam ni.. Ni dah habis diorang tak bagitau akak pun.. Geram betullah.. ni dah sangkut kat tepi jalan ni dia tengah sakit perut. Takpa, malam nanti akak datang rumah Lizalah ambil GLA tu ya.

Bagaimana GLA membantu?


Asid gamma linolenik (GLA) adalah asid lemak penting yang ditukarkan di dalam badan ke dalam bentuk hormon seperti sebatian yang dipanggil prostaglandin, yang mengawal banyak fungsi badan (contohnya fungsi T-limfosit). Prostaglandin berlaku dalam beberapa bentuk, yang mungkin anti-radang atau pro-radang. Pemakanan yang mempunyai asid linolenik gamma berupaya menghasilkan prostaglandin anti-radang. Prostaglandin anti-radang menghalang pembangunan gangguan autoimun / radang, dan kajian klinikal telah menunjukkan suplemen dengan asid linolenik gamma mempunyai manfaat berikut:

-mengurangkan simpton PMS( prementrual sydrom) seperti period pain, kejang dan sakit payudara.
-mengurangkan simpton ekzema
-mengurangkan simpton artritis reumatoid

Bukti Kajian keberkesanan Asid Linolenik Gamma (GLA)? 


Pelbagai kajian klinikal telah menunjukkan paras abnormal 'asid lemak penting' dikaitkan dengan gangguan haid. Serta manfaat daripada suplemen asid gamma linolenik pada kesakitan haid (PMS) dan kesakitan payudara (mastodynia); (Horrobin et al, 1983; Brush et al, 1984; Puollakka et al, 1985; Gately & Mansel, 1991; Gately et al, 1992.


kredit - http://www.mysupervitamins.com

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit



Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk:
Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS - 0199517292
FB - http://www.facebook.com/pokoksena85
Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09
Your Shaklee Independent Distributor (ID - 854784)

No comments:

Post a Comment

Sila komen ye..jangan malu-malu

JAWAPAN SEGERA

Name:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga

Form provided by Freedback.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM SINGGAH E-STORE