Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

**Terima Kasih Yee.. Dapatkan Pelbagai Diskaun Menarik di JOM SINGGAH

^^FANPAGE - JOM SINGGAH- TIP KESIHATAN PERCUMA^^

JOM SINGGAH on Facebook

Untuk Sebarang Pertanyaan - ISI FORM NIE

Thursday, March 21, 2013

Susu ibu sebagai satu pendidikan awal kanak-kanak


Assalamualaikum dan salam sejahtera ibu-ibu hebat .. yang berjaya menyusu baby selama 2 tahun memang anda seorang ibu hebat.:-) . Sekarang ramai ibu-ibu yang berkerjaya berjaya menyusukan baby malahan berjaya simpan sampai penuh freezer.. Teruja kan?? Seronok bila tengok ibu-ibu yang bersemangat dalam menjayakan perjalanan penyusuan.
Moga kalian sekeluarga dirahmati Allah dan dipermudahkan segalanya dalam menjayakan penyusuan selama 2 tahun dan seterusnya

Islam menjadikan susu ibu sebagai satu pendidikan awal bagi kanak-kanak. Semasa menyusu, kita boleh mengusap rambut anak-anak kita sambil membacakan:
  • Dua kalimah shahadah
  • Selawat ke atas Rasulullah SAW
  • Al-Fatihah
  • Ayat Kursi
  • Al-Inshirah
Bacaan-bacaan ini dibacakan pada anak-anak bertujuan menghalau gangguan syaitan dan melapangkan hati serta fikiran anak-anak. Dengan berkat susu ibu, kita boleh mengelakkan masalah keruntuhan akhlak anak-anak apabila mereka dewasa kelak. Ini kerana pemberian susu ibu dapat memberikan makanan jasmani dan rohani kepada anak- anak.
Allah S.WT telah menjadi­kan amalan penyusuan selepas kelahiran bayi sebagai satu kewajipan yang tidak harus diabaikan oleh setiap ibu. Firman Allah dalam surah al-Baqarah, ayat 233:
kredit- http://duniasusuibu.com


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk:


Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS - 0199517292
FB - http://www.facebook.com/pokoksena85
Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09
Your Shaklee Independent Distributor (ID - 854784)

Untuk Jawapan Segera -->> ISI FORM INI   

No comments:

Post a Comment

Sila komen ye..jangan malu-malu

JAWAPAN SEGERA

Name:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga

Form provided by Freedback.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM SINGGAH E-STORE