Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

**Terima Kasih Yee.. Dapatkan Pelbagai Diskaun Menarik di JOM SINGGAH

^^FANPAGE - JOM SINGGAH- TIP KESIHATAN PERCUMA^^

JOM SINGGAH on Facebook

Untuk Sebarang Pertanyaan - ISI FORM NIE

Thursday, March 21, 2013

Kepentingan kalsium untuk kesihatan tulang


Kalsium dalam badan
Tubuh badan kita memerlukan kalsium untuk pembinaan otot, membentuk dan menguatkan tulang dan gigi serta mengekalkan kesihatan jantung. Selain itu, kalsium juga memainkan peranan penting dalam pembekuan darah yang normal.

Lelaki dan wanita yang berusia antara 18 – 50 tahun memerlukan kalsium sebanyak 1000mg sehari. Bagi golongan yang berusia 50 tahun ke atas pula memerlukan kalsium yang lebih banyak iaitu 1200mg sehari. Pengambilan susu atau pun supplement dapat membantu tubuh badan kita mendapat khasiat kalsium sebaiknya.


Jika anda memilih kalsium pastikan ianya dilengkapi dengan Magnesium dan Vitamin D. KENAPA?

MAGNESIUM:-
- Mengandungi mineral yang sukar di simpan di dalam tubuh
- Membantu menyerap kalsium dan mengekalkan nya di dalam tubh
- Bekerjasama dengan kalsium untuk membina matrix tulang supaya kuat dan kukuh
- Bekerjasama dengan kalsium untuk memberikan kesihatan pada sistem kardiovaskular
- Bekerjasama dengan kalsium untuk mengatasi masalah insomnia

VITAMIN D
- Memaksimumkan penyerapan kalsium di dalam tubuh.
- Membantu regulate calcium di dalam darah

CALCIUM CITRATE

Dapatkan lah kalsium dari sumber calcium citrate kerana kadar penyerapan di dalam tubuh adalah lebih tinggi!Pilihan yang tepat pastinya Ostematrix Shaklee! Kerana ianya dilenkapi dengan MAGNESIUM, VITAMIN D dan CALCIUM CITRATE. Ianya di dalam bentuk kapsul yang mudah di telan. Jadi tak perlulah anda bersusah payah untuk membancuh susu. Dengan mengambil 4 biji sehari dapat membekalkan 1000mg kalsium untuk keperluan tubuh kita.

Sempena promosi untuk bulan Mac ini anda boleh mendapatkannya dengan harga yang sangat istimewa. Untuk bulan Mac sahaja yea..!  Kalau beli bulan lain dah tak dapat harga istimewa ini. Jadi sila hubungi saya untuk makluman lanjut.

Kredit - http://www.vitamin4kesihatan.com

No comments:

Post a Comment

Sila komen ye..jangan malu-malu

JAWAPAN SEGERA

Name:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga

Form provided by Freedback.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM SINGGAH E-STORE