Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

**Terima Kasih Yee.. Dapatkan Pelbagai Diskaun Menarik di JOM SINGGAH

^^FANPAGE - JOM SINGGAH- TIP KESIHATAN PERCUMA^^

JOM SINGGAH on Facebook

Untuk Sebarang Pertanyaan - ISI FORM NIE





Thursday, March 21, 2013

Omega vs kurus: Apa kaitan Omega 3 untuk kurus


Lol, betul ke omega boleh kurus? Mesti ramai yang tertanya-tanya kan.. maklumlah, omega femes vitamin untuk kanak-kanak, ibu hamil.. dengan kata lain untuk perkembangan minda la kan.. nape tiba-tiba pasal kurus la ye..


Haa..sebenarnya macam ni. Omega Guard ni mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. Asid lemak Omega-3 ni lah yang ada banyak fungsi dan manfaat untuk kesihatan manusia.



Jom tengok secara general manfaat Omega3 ni, ianya menyeluruh. Dari atas kepala sampai la ke kaki. 


Kebaikan omega-3

Nampak tak salah satu manfaat Omega-3 dalam gambar kt atas tu?




WEIGHT LOSS : can assist weight loss  by controlling blood sugar & cholesterol



Tak sangka kan, Omega Guard boleh bakar lemak. Macam mana Omega bantu kita loss weight? Jom baca info ni..bakar lemak dengan Omega :)



4 Fats that burn fat or help you lose weight…

Omega-3 fats


Omega-3 fats help you burn fat by helping your body respond better to a hormone called Leptin (Leptin is the Greek word for thin) and…



Leptin tells your body (your brain) to suppress your appetite making you eat less so you can maintain or lose weight and…

  • Leptin increases your metabolism by increasing your thyroid output (your thyroid regulates your metabolism) and on top of all that…
  • Leptin also causes your body to burn fat for energy so…

If your body isn't responding well to Leptin then the reverse happens - You'll be hungrier, and you'll store more fat so… You can take Omega-3 fats to help your body respond much better to Leptin so you can increase your fat-burning metabolism and…



Omega-3 fats are found in salmon, flaxseeds, nuts, Omega-3 supplements and these other 79 foods sources of Omega-3 fats and…

3 more ways Omega-3 fats help you lose weight is… 

  1. Omega-3 fats help you control your hunger by stabilizing your blood sugar levels and…
  2. An Australian study showed that when people took Omega-3 fats while on an exercise program burned more fat than people who Only Exercised (without taking Omega-3 fats) and people who exercised & took other types of fat and…
  3. Studies done in Japan & The Czech republic suggest that Omega-3 fats prevent the creation of ugly body fat and these same studies suggestedOmega-3 fats promote more fat burning.

Credit info : Nowloss



Saya buat kesimpulan sikit lah untuk explaination kt atas tadi tu:

  • Omega-3 berkerjasama dengan hormon Peptin utk mengurangkan selera makan dan membakar lemak untuk menghasilkan tenaga.
  • Omega-3 bantu mengawal paras gula dalam darah
  • Pengambilan Omega-3 disertai dengan senaman akan membakar lebih banyak lemak.

kredit - http://semuasihatselalu.blogspot.com/

Baca lanjut tentang khasiat OMEGA GUARD :  

Sambil-sambil jom kita baca testimoni yang kurus dengan omega nie.. memang boleh kurus ye dengan Omega?? Boleh..
testimoni kurus dengan omega guard shaklee



testimoni kurus dengan omega guard shaklee


testimoni kurus dengan omega guard shaklee


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk:

Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS / Whatsapp - 0199517292
FB - http://www.facebook.com/pokoksena85
Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09
Your Shaklee Independent Distributor (ID - 854784)

Untuk Jawapan Segera -->> ISI FORM INI   


No comments:

Post a Comment

Sila komen ye..jangan malu-malu

JAWAPAN SEGERA

Name:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga

Form provided by Freedback.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM SINGGAH E-STORE