Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

**Terima Kasih Yee.. Dapatkan Pelbagai Diskaun Menarik di JOM SINGGAH

^^FANPAGE - JOM SINGGAH- TIP KESIHATAN PERCUMA^^

JOM SINGGAH on Facebook

Untuk Sebarang Pertanyaan - ISI FORM NIE





Thursday, May 31, 2012

Makanan untuk kesuburan


Betik

Kaya vitamin C, merupakan antioksida yang baik untuk tubuh. Berupaya meningkatkan jumlah dan kesuburan sperma. Vitamin C dan Vitamin E juga bermanfaat untuk melindungi sel-sel telur dari stress. Jadi amalkan buah betik dalam menu harian dan 500mg vitamin C untuk kesihatan.

makanan untuk kesuburan

Kerang

Kerang dan makanan laut yg tinggi zink kekurangan zink mempengaruhi kesuburan, baik wanita atau lelaki.Bagi lelaki, makanan laut boleh meningkatkan kualiti sperma.

Kelebihan Susu Ibu - Sebatian Ajaib, tiada sehebat susu ibu.



Susu ibu mempunyai kandungan lemak, gula, air dan protin yang sempurna untuk tumbesaran bayi. Banyak kandungan yang ada di dalam susu ibu tidak ada di dalam susu lembu.
Bayi lebih senang menghadam susu ibu dari susu formula. Ia mengandungi kurang protin dan protin yang ada juga lebih nutrisi dari susu formula. Susu ibu mengandungi antibodi yang menolong melindungi bayi daripada bakteria dan virus. Antibodi ini juga menolong mereka menentang jangkitan kuman dan penyakit. Bayi yang menyusu susu ibu didapati lebih kurang mendapat jangkitan paru-paru, jangkitan kuman pada pundi kencing, telinga dan juga septicimia.

Tidak ada bayi yang alah kepada susu ibu. Susu ibu sentiasa steril, tidak pernah tercemar atau rosak. Menyusu badan menjimatkan wang. Tidak perlu membeli, menyukat dan membancuh di tengah malam buta.

Persediaan utk berpuasa bg ibu2 menyusu.


Sedar tak sedar tak sampai 1 bulan kita akan menyambut Ramadhan. Ramai yang dalam mood mengganti puasa sekarang ni. Alhamdulillah kerana diberi kesempatan dan keupayaan untuk berpuasa. Bagi ibu-ibu yang menyusu, mereka merasakan perlu membuat backup stok yang banyak kerana khuatir production susu akan terjejas. Tak kurang juga, yang bertanya, apa vitamin tambahan yang diperlukan untuk support badan dan susu ketika berpuasa.


Tips menyusu dan berpuasa

Persediaan Mental dan Rohaniah
Baru-baru nak puasa memang badan pada tahap nak biasakan diri. Bagi kebanyakkan orang akan rasa lapar dan dahaga terutama pada hari pertama. Jadi, wajib kita mendekatkan diri dengan Allah supaya sentiasa tenang dan sabar menjalani ibadah berpuasa ini
  • pelihara solat wajib
  • berjinak-jinak dengan solat sunat seperti dhuha kerana banyak rahmatnya
  • dibulan puasa of couse la terawih walaupun hanya dirumah.
  • basahi lidah dengan zikirkurangkan bercakap perkara sia-sia

Persediaan Fizikal
Walaupun ketika berpuasa, tubuh badan kita akan tetap menjalankan fungsi2 asas cuma kilang memproses makanan,rehatlah sesi siangnya. Keperluan asas badan adalah air, sumber protein,karbohidarat, lemak untuk sumber tenaga dan vitamin sebagai pelengkap nutirien dan menjana aktiviti badan. Jadi semasa berbuka puasa pastikan anda mengambil makanan seimbang dan kaya serat. Sepanjang malam dan sehinggalah ke sahur, kerapkan minum air kosong untuk bekalan hari esok juga.

Ketika berpuasa, untuk mendapatkan faedah kesihatan yang optimum dan menyokong badan ibu yang menyusu, Shaklee mengesyorkan




Wednesday, May 30, 2012

Model terbaik. Dari kulit jerawat bernanah kini dah makin cerah dan licin.. Pengakuan bergambar..

Cuba lihat perbezaan pada gambar di bawah ini?Rasanya banyak perbezaan nyer.
Dari jerawat batu & bernanah ke kulit yang lebih bersih.. tq Iffa for sharing psl kisah adik nyer yang mengalami resdung yg teruk tapi semakin ok dengan set resdung shaklee
Buat pengetahuan semua, gambar diatas adalah gambar adik Iffa sendiri, Aizat namanya. Adik iffa mengalami alahan kulit yang sangat teruk sehingga menyebabkan mukanya dan beberapa bahagian kulit di kaki di tumbuhi jerawat yang besar dan menanah. Masih Iffa ingat, Aizat pernah berselipar ke sekolah kerana tidak boleh menyarungkan kasut sekolah akibat nanah di kaki yang sgt teruk dan berbau. Jika dilihat memang rasa geli tapi Iffa sangat bersimpati dan runsing kerana ia menganggu Aizat yang ketika itu sedang menumpukan perhatian di Sekolah sebagai pelajar Ting 5.


Produk Shaklee diluluskan oleh KKM..Jangan Was2 & Ragu ye


Produk ni diluluskan KKM x? Soalan drpd kawan Fai, Linda..

Shaklee memang DILULUSKAN OLEH KKM. Ape buktinye??

Kat setiap bhagian depan botol Shaklee ade sticker kilat. Pd sticker tu ade serial number dan ade printed KKM. Mcm dlm gambar bawah ni



Ade lagi 1 bukti Shaklee ni diluluskn KKM. Bhagian belakang setiap botol Shaklee ni ada printed "Diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia" dan ade Serial number MAL xxxxxxxx



Jgn risau ye, gunakan Shaklee tanpa was-was...Hehe...

(Credit to MamaCery)

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit


Bg yang kekangan kewangan, sila contact utk mendapat harga istimewa:
Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS - 0199517292 
Fanpage - JOM SINGGAH 

Kekal Langsing cara selamat & berkesan - Cinch & Lecitin.. Kalau nk cepat lawas, ambik herblax skali..



Yes..Kepada sesiapa yang nak cari makanan pengganti yang boleh mengenyangkan, cubalah Cinch shake mix ni. Lepas bancuh dan minum, rasa kenyang dah bolehlah berdiet secara sihat. Ada 3 perasa yang yummy Coklat,Vanilla dan Caffe Latte. Untuk membantu proses pembuangan pulak(opss), tambah lecitin. Lecitin ni bantu pecah lemak kerana ia bersifat larut lemak. Bagus untuk otak juga. Jom baca testimonial Nani selepas sebulan mencuba.

Proses untuk menyingkirkan lemak2 itu, baik ambik herblax or alfafa  

Selamat utk ibu2 menyusu..

Credit



Kepentingan Acid Folic utk ibu hamil..

Asid folik atau folate adalah vitamin B9 yang selalunya dijumpai didalam sayuran hijau, jus buahan dan bijiran. Asid folik diperlukan terutama semasa anda merancang untuk hamil, dan tiga bulan pertama selepas hamil. Ia boleh mengurangkan risiko untuk mendapat anak yang cacat terutamanya kecacatan saraf (NTD) , otak (anencephaly) dan saraf tungjang (spina bifida).


Kajian telah menunjukkan bahawa, kecacatan ini boleh dikurangkan sehingga 70%. Itulah sebabnya sangat penting untuk anda memakan asid foilk semasa hamil. Anenchephaly adalah nama diberikan kapada bayi yang tidak mempunyai tisu otak dan akan mati sejurus selepas ia dilahirkan. Spina bifida pula adalah kecacatan saraf tunjang yang boleh menyebabkan lumpuh, masalah usus, pundi kencing dan kecacatan otak.

Risiko-risiko yang boleh menjurus kepada spina bifida

  • Keluarga yang pernah mengalami NTD
  • Pernah hamil anak yang mengalami NTD
  • Mengambil ubat sawan
  • Kencing manis

Monday, May 28, 2012

Boleh Cantik ke dengan Vitamin Shaklee? Insyallah mmg boleh, pilhan di tangan anda.



Haaaa sebut pasal cantik semua wanita sangatkan terujakan..saya pun suka cantik2 nie..melangkah pun penuh yakin,wanita nie klu ada jerawat satu pun..jalan pun tunduk jer..betul tak?,klu kebetulan smlm baru beli sejenis Skin Care Jenama XYZ bangun pagi naik jerawat..terbayang jer muka cik adik promoter tu...rasa macam tak sabar nak g ngadap dia tanya kenapa muka akak naik jerawat nie..sblm nie muka akak licin jer..terkebil2 mata adik tu..susahkan sebab jenis kulit lain-lain..kesan skin care akan jadi lain2  mengikut jenis kulit..

TETAPI VITAMIN tak mcm gitu..semua jenis kulit BOLEH(oily,combination ,normal )jadi klu macam tu kenapa tak makan "VITAMIN CANTIK SHAKLEE"..Sejujurnya tiada jalan pintas untuk dapatkan kulit yang cantik dlm masa 24 jam tetapi cuba berikan masa 2 minggu untuk pertama selepas pengambilan vitamin untuk melihat hasilnya..


credit to Mama Ina

Tahukah anda kenapa kulit kita berkedut dan kita cepat jadi tua?
Kulit rosak,kusam,berkedut-kedut,serta dipenuhi pigmen hitam adalah angkara radikal bebas!


"Disebabkan radikal bebas,ramai yang menjadi tua sebelum waktunya,umur baru pertengan 20-an tapi kulit tepi mata sudah nampak berkedut.."


a)Penyelesaian Vitamin C
Vitamin C adalah sejenis antioksida yang berupaya meningkatkan daya ketahanan dalam badan serta mempercepatkan proses penyembuhan .Ia juga berperanan meremajakan kulit ,mencegah penuaan sera menjadikan kulit cantik berseri..


Petua Menghalus Kulit Badan secara Luaran & Dalaman..


image MR Google

Petua 1 (menghaluskan dan menanggalkan daki di badan)
 

Bahan-bahan : daun sirih, beras

Cara : Blend segenggam beras sehingga halus. Kemudian tumbuk beberapa helai daun sirih sehingga lumat. Campurkan kedua-dua bahan tadi dan kacau sehingga sebati. Sebelum mandi, lumurkan dahulu campuran sirih & beras tadi ke seluruh tubuh badan. Kemudian gosok-gosokkan ia dengan perlahan sehingga semua bahan yang telah dilumur tanggal dari badan. Petua ini bukan sahaja menjadikan kulit badan anda halus, malahan ia juga akan membantu menanggalkan daki dan mengharumkan serta menyegarkan bau badan anda.

Petua 2

Gorengkan beras tanpa minyak sehingga keperang-perangan,kemudian dikisar. Then tumbuk hingga hancur 1 inci kunyit hidup. Kemudian gaulkan beras dan kunyit tadi bersama-sama segenggam asam jawa yang telah dibancuh dengan sedikit air. Ramuan ini perlu diperapkan dahulu selama lebih kurang sejam.

Apabila hendak mandi, gosokkan bahan-bahan tadi ke seluruh badan selama 5 minit. Bahan-bahan ini berupaya untuk menanggalkan sel-sel kulit mati dan juga daki. Kemudian bilas dengan menggunakan air biasa. Petua ini elok jika diamalkan seminggu sekali.


Petua atas tu untuk kulit cantik secara luaran tapi tidak dari dalaman. Bagi yang sibuk, tak sempat nk amalkan petua2 kat atas, boleh mengamalkan cara moden iaitu pengambilan vitamin untuk set kecantikan. Apa yang ada untuk set kecantikan nie?? Jom tengok??



Saturday, May 26, 2012

Set Kecantikan Kulit Secara Semulajadi..


Berita baik buat mereka yang sangat mementingkan kesihatan dan kecantikkan kulit. Ataupun buat mereka yang baru tersedar tentang pentingnya menjaga kulit. Anda belum terlambat. Dan bagi mereka yang sudah putus asa dengan masalah kulit yang dihadapi. Pelbagai produk pembersih muka telah dicuba. Tidak kira mahal ataupun murah. Tapi masih belum mendapat hasilnya? Ya inilah jawapannya. Set Kulit Cantik dari Shaklee. Vitamin yang semulajadi dan tidak akan memberi kesan sampingan . Kecuali Vitamin E, jika badan anda mempunyai toksin, sebulan pertama akan anda mengalami proses penyembuhan yang mana semua kotoran dari dalam akan keluar dan selepas itu kulit anda akan licin dan berseri.

Merawat dari akar umbi adalah jalan yang terbaik daripada merawat di permukaan sahaja. Itu adalah kenyataannya. Kita pakai produk pencuci mahal macam mana pun. Jika dalaman kita tidak sihat. Ia tidak akan menampakkan hasil.

Jika yang merancang hendak melangsungkan perkahwinan dan menghadapi masalah kulit, tidak kira di muka atau di bahagian badan. Inilah penyelesaian anda. Mulakan dari awal untuk mencantikkan kulit.


 

Bagi yang mempunyai bajet lebih boleh menambah ESP + GLA Complex 


Set kecantikan ini adalah sesuai untuk mereka yang ingin mengekalkan kesihatan kulit, dan ingin kulit yang bebas daripada berminyak dan jerawat.

Malahan set kecantikan ini juga boleh melindungi parut-parut jerawat, kulit  muka berminyak, berjerawat. Dan ingin kelihatan berseri secara semulajadi.


PROTEIN : VITAMIN ASAS UNTUK KULIT CANTIK & SIHAT!


Maklumlah siapa yang taknak kelihatan cantik kan?
Lebih-lebih lagi cantik berseri di luar, sihat di dalam!



Namun, tahukah anda? 

Untuk mendapatkan kulit yang lebih cantik, protein merupakan vitamin asas yang diperlukan untuk kecantikan dan kesihatan tubuh badan kita secara menyeluruh.

Sekiranya anda memahami fungsi dan kepentingan protein dalam kehidupan, anda pasti tidak akan ragu-ragu untuk melabur wang bagi mendapatkan protein yang terbaik untuk kesihatan dan kecantikan anda. Kali ini, saya akan bercerita tentang kepentingan protein, b-complex, vitamin c dan vitamin e sebagai ‘makanan’ untuk kulit kita.

 Kulit Cantik!

PROTEIN

Yang pertama, kenapa saya tekan protein di awal entry tadi? Asasnya, tubuh badan kita ini terbina daripada protein. Sel tubuh kita terbina daripada protein. Namun, pelbagai proses yang dilalui oleh tubuh kita menyebabkan protein termusnah, menjadi tua, rosak dan sebagainya. Justeru, kita perlukan protein baru untuk mengganti protein yang hilang tadi.

Sel kulit berganti setiap 21 hari. Selepas 21 hari, ia akan digantikan dengan sel baru, which is, sekiranya kita memberikan tubuh kita ‘makanan asas’ yang sihat, maka sel yang terhasil itu pastilah sihat juga. (Sebab tu dalam bidang kecantikan, kerap ditekankan proses scrubbing untuk menghasilkan kulit yang cantik. Sebenarnya, apa yang dilakukan ialah membuang sel2 lama yang telah rosak dan mati, dan membenarkan sel2 baru untuk hidup dan bernafas menggantikan sel2 lama tadi).


TESTIMONI BERGAMBAR : Wajah Segar Tanpa Alahan!





Hari ni nak share kegembiraan pelanggan Puan Zeti Halim. Kulit wajah bertambah bersih dan segar bebas dari kesan alahan.


*Peringatan: Diingatkan bahawa kenyataan ini adalah pengakuan pengguna. Kesan produk adalah berbeza ke atas individu. Seandainya anda konsisten 21-90 hari & cukup minum air dalam sehari, insyaAllah anda juga akan menikmati kesan yang sama. (^_-)


Kawan saya ni, Normala ada masalah alahan terhadap makanan laut yang agak teruk. Memang sebelum ni setiap kali makan udang ke, sotong ke, ketam atau yang sewaktu dengannya - hampir pasti akan timbul tanda-tanda alahan di seluruh badan termasuk muka. Bukan itu sahaja, jika makanan seperti mee dan nasi yang dimasak bersama makanan laut pun boleh mendatangkan kesan walaupun tidak dijamah seafood tersebut secara terus. Tanda ni akan ambil masa berhari-hari mungkin berminggu-minggu untuk hilang sepenuhnya. Sayangnya, kawan saya ni memang suka seafood. Nak tak nak dia terpaksa tanggung kesan alahan setiap kali teringin makan makanan kegemarannya tu.

Inginkan kulit sihat dan cantik : Mahu mengurangkan jeragat ?


 Kawan saya terkejut kerana selepas proses melahirkan anak sulungnya, wajahnya berubah...tiba-tiba penuh dengan bintikan cokelat atau nama lainnya jeragat. Beliau terus bertanya apakah supplement yang sesuai.....setelah mencuba vitamin yang saya syorkan, beliau sangat berpuashati dengan hasil yang diperolehi. terima kasih annakkuwiraku,com kerana berkongsi cerita nie utk tatapan semua.
 
 gambar ihsan google.com


Ramai antara kita terutama mereka yang terdedah dengan matahari secara langsung tanpa apa-apa krim perlindungan mudah mendapati wajah mereka ditumbuhi jeragat. Tidak kurang ibu-ibu yang mendapat jeragat selepas proses kelahiran. Ini biasanya berkaitan dengan perubahan hormon.

Apakah perkara yang dapat kita lakukan untuk mengurangkan ianya dari terus merebak dan hilang?

Melalui penjagaan kulit wajah.

Pastikan kita membasuh muka kita minima 2 kali sehari. Cucilah dengan pembersih wajah yang sesuai dengan keadaan kulit kita. Elakkan menggunakan pencuci yang menyebabkan kulit wajah mencari kering. Pastikan memakai toner dan pelembap. Jika memang terdedah dengan matahari pastikan memakai krim pelindung kulit yang mempunyai SPF yang tinggi.

Melalui pemakanan harian.
 
Banyakkan mengambil sayur dan buah-buahan segar setiap hari. Ini membantu kulit mendapatkan vitamin C dari sumber yang segar walau sedikit. Minumlah air kosong sekurang-kurangnya 2-3 liter sehari. Ia bagus untuk kelancaran darah dan penyingkiran toksin dari tubuh.

Melalui supplement .

Antara supplement yang membantu mengurangkan jeragat dari terus merebak ialah  
Energizing Soy Protien.- ini kerana ia memastikan sel kita sentiasa sihat dan berganti setiap 21 hari.  
Vitamin B dan C - dua vitamin ini sangat penting untuk pembinaan kolagen.  
Vitamin A dan E - sebagai antioksidan yang penting selain anti penuaan dan membantu pengawalan pertumbuhan abnormal sel.  
GLA - ia membantu keseimbangan hormon dalam badan kita.

Rahsia kecantikan Mizz Nina terbongkar... "Saya adalah pengguna produk suplemen Shaklee..."


Mungkin ada yang dah tahu tentang ni pada tahun lepas lagi sebab pengakuan Mizz Nina ni dalam majalah Rapi Mei 2011.. Jom baca ye


Thanks to Sis Iffa for the lovely pic


"Saya mengambil minuman kesihatan dalam bentuk susu. Ia membantu mencuci sistem dan pencernaan saya. Selain itu saya turut mengambil multivitamin, vitamin C dan zinc untk rambut. Kadang-kadang saya akan mengambil B Complex.. Saya adalah pengguna produk suplemen Shaklee. Akhir sekali yang ingin saya kongsikan, saya juga mengamalkan minuman dari ekstrak buah-buahan beri. Minuman ini melancarkan peredaran darah dan meningkatkan tenaga saya"



Sharing is caring... Sharing is loving... 
kredit -  ceritacinta04.blogspot.com


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit





Bg yang kekangan kewangan, sila contact utk mendapat harga istimewa:

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS - 0199517292


Fanpage - JOM SINGGAH 

Thursday, May 24, 2012

Tiap bulan Menagalami Period Pain?? "No More Period Pain!!"


Seronok betul Fai (dari JB)..lepas consume vitamin Shaklee, dah takde masalah period pain atau senggugut lagi...haa..anda yang mungkin pernah alami atau selalu mengalami period pain setiap bulan..wajib baca dan cuba sendiri. InsyaAllah, dengan tawakkal kepada Allah, yakin dan makan dengan konsisten...anda pasti sukakannya!



Just want to share... My period pain has gone with Shaklee *-^
Hari selasa lepas Fai kena period pain yg teruk. Kaki sejuk, perut cramp (betul ker eja ni) sampai x boleh bangun. Kak Cery suruh makan B Complex 2 biji & Ostematrix 4 biji. Tpi Kak Cery pesan kena minum banyak air. Lepas makan jer terus rase semacam kat perut. Tapi....

Alhamdulillah... Dlm 15 minit, no more period pain. Sakit2 tu semua dah pegi. Hihihi... Fai boleh bangun n buat kerja rumah macam biasa. Tido pun sangatlah lena. Hehe.. Sangat2 teruja dgn kesan vitamin Shaklee ni. Lepas ni dah x payah telan pain killer lagi. Sekarang ni just continue & consistent makan Shaklee. X sabar nak tengok hasilnye. Hehehe...

Bilakah waktu pengambilan vitamin yang sesuai?


Biasanya soalan ini bermain di kepala setiap pengamal pemakanan tambahan, terutama bagi yang baru mengamalkannya. Biasanya saya mencadangkan agar pengambilan vitamin pada sebelah malam (Selepas makan malam) bagi memudahkan. Maklum, tidak semua orang sentiasa ingat untuk menelan vitamin pada masa2 yang berbeza. Rule of thumb ialah, badan lebih mudah menyerap nutrient pada waktu malam (waktu tidur).
Walau bagaimanapun, terdapat general rule dalam pengambilan vitamin, sebagai panduan buat semua:

VITAMIN LARUT AIR (B dan C) : Seeloknya diambil bersama segelas air dan elakkan pengambilan bersama makanan berlemak/berminyak.

VITAMIN LARUT LEMAK (A,D,E,K) : Vitamin larut lemak memerlukan lemak untuk memudahkan penyerapan. Sebaiknya diambil selepas anda mengambil makanan berlemak/berminyak.


Ostematrix (Kalsium) : Seeloknya diambil bersama minuman bersusu, atau diambil sebelum tidur. Sebagaimana susu dikatakan sebagai minuman untuk membantu kita tidur, kalsium dikatakan ada fungsi yang sama.


Lecithin : Diambil bersama2 vitamin larut lemak lain.

Kelebihan alfafa - Milk Booster, Keintiman, Penghadaman, Resdung & Mcm2 la.. Rugi kalau tak cuba

~tambah susu~penawar resdung & allergy~rahsia keintiman wanita~membantu sistem pencernaan~dan banyak lagi.

Alfalfa kini dalam Euphoria Mini Pack


Peranan ALFALFA dalam setiap euphoria mini pack ni:
  • Euphoria Breasfeeding Set ~ alfalfa sebagai milk booster (menambah dan memekatkan susu)
  • Euphoria Breastfeeding Enhancement Set~ as milk booster..juga membantu system penghadaman berfungsi dgn baik (mudah lawas).
  • Euphoria Multiple Five Set ~ mengurangkan simptom2 resdung.
  • Euphoria Feminin Set ~rahsia keintiman wanita membantu dlm hubungan suami isteri.
*kandungan alfalfa berbeza untuk setiap pek, bergantung pada masalah kesihatan

Fakta berkenaan Alfalfa dari Shaklee:
Merupakan suatu Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr Shaklee dalam 1950-an. Shaklee hanya menggunakan alfalfa terbaik yang tumbuh di California yang kaya dengan pelbagai jenis zat termasuk kalsium fosforus ,zat besi dan magnesium serta klorofil,bioflavonoid,pelbagai mineral dan vitamin.Tidak mengandungi fungisid,bakteriosid, hormon2 sintetik,pengawalatur tumbesaran atau bahan2 kimia.

Sebahagian dari testimoni pengguna2 kami yg sangat suka dgn ALFAFA
credit to k ann dan k cery


Seluar berasa longgar dengan Lecithin - Produk pelangsingan yang terlaris di SHAKLEE sampaikan stok 4 bulan boleh abis dalam 2 bulan..

Antara produk yang menjadi bualan hangat adalah Shaklee Soy Lecithin. Kenapa? Ini adalah antara produk yang wajib anda miliki jika mahu menurunkan berat badan. Ibu menyusu pun boleh ambil tau. Mari kita lihat apa yang mereka rasa selepas mengambil lecithin.

MCB Testimoni (Ibu menyusu) :
Setelah sebulan mengambil lecithin, berat badan saya turun sebanyak 2 kg dan yang paling best tayar di perut saya kempis 3cm. Body fat pun turun 2 %.

Puan Nora ( Ibu beranak 2)
Ok. Badan macam ringan sikit. Makan pun kurang. Tengok sampai sebulan nanti. Dapat turun sikit-sikit oklah. Badan tidak letih-letih macam sebelum ambil.

Cik Azreena
Dah abis sebotol. Berat tak berubah sangat tapi seluar jeans saya makin longgar. Saya nak teruskan lecithin sebab ada baca artikel-artikel yang rekomen makan lecithin since gaya pemakanan orang zaman sekarang ini.

Tuesday, May 22, 2012

7 Rahsian Utama Vitamin E terutama utk sesiapa yang mementingkan kecantikan & ibu2 menyusu






~~..7 sebab kenapa wanita perlukannya..especially yg pentingkan kecantikan dan yang tgh menyusu tu.:-)

JOM BACA 7 RAHSIA VITAMIN E

*credit to adhatine2.blogspot.com & anakkuwiraku.blogspot.com

1. Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan.Pengambilan vitamin E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik. Ianya juga membantu menghilangkan parut dan jeragat.Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam.

2. Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser. Pengalaman ibu sendiri bila mengalami bengkak susu yang ketara, ibu akan mengambil dua biji vitamin E namun ianya bukanlah diamalkan secara berterusan cuma pada saat melalui saat bengkak susu atau clog duct.

Petua banyakkan susu badan , hilangkan parut dan kempiskan perut

Baru baca majalah mingguan wanita, jadi saya kongsikan info yang ada. Ada yang saya dah amalkan sendiri juga.

credit

Untuk banyakkan susu ibu, apa yang boleh saya syorkan adalah

1. Kerapkan penyusuan. Jika anda bekerja. Rutin mengepam perlulah konsisten setiap 3jam atau 4 jam. Setiap sesi mengambil masa 15-30minit sehingga payudara anda kosong. Ini bagi menghantar signal pada otak banyak mana stok susu yang anda perlukan.

Jika hasilnya tidak memberangkan, anda perlukan meneruskan atau melamakan proses mengepam, bagi menghantar signal bahawa kuantiti tidak mencukupi. Walaupun hasilnya kini hanya setitik dua, dengan kerajinan dan signal yang berterusan, lama kelamaan hasilnya akan nampak perubahan.

2. Disebabkan air susu terbentuk dari nutrient yang kita makan, jadi kita perlu amalkan makanan yang tinggi sumber protein, kalsium dan seimbang. Janganlah minum minuman yang terlampau manis seperti air buah dalam tin terlampau banyak keranan dikhuatiri walaupun hasil susuan bertambah, kelak kita pula dapat penyakit kencing manis.

Kebaikan Vitamin C



Umum tahu kebaikan vitamin C, dan di sini saya ingin berkongsi banyak lagi kegunaan vitamin C dalam kehidupan kita.
  • Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu, fungsi kelenjar adrenal, dan juga mendapatkan gusi yang sihat dan gigi.
  • Melindungi sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran
  • Melindungi daripada jangkitan dan selesema, serta meningkatkan imuniti.
  • Membantu untuk mengurangkan tahap kolesterol, tekanan darah tinggi, dan mencegah aterosklerosis.
  • Melindungi daripada pembekuan darah, lebam, menggalakkan penyembuhan luka, dan pengeluaran hormon antistress.
  • Penting untuk penyuburan sel darah putih dan juga bertindak sebagai antihistamin semulajadi yang amat berguna untuk mengurangkan hidung bengkak semasa selesema, dan mengurangkan gejala-gejala lain alergi.
  • Memainkan peranan penting dalam pengeluaran kolagen, yang membantu mencegah penuaan pra-matang.
  • Membunuh bakteria patogenik, yang bertindak sebagai antibiotik yang tidak berbahaya.
  • Melindungi sel-sel otak dan saraf tunjang, yang sering dirosakkan oleh radikal bebas.
  • Membantu tubuh menyerap zat besi yang lebih –> berguna dalam rawatan anemia. Ia memainkan peranan penting dalam penghasilan hemoglobin dan sel darah merah.
  • Merawat jangkitan saluran kencing.
  • Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain.
Vitamin C Shaklee, adalah jenis Sustained Released atau pelepasan perlahan-lahan, dalam masa 12 jam. Oleh itu, ia memastikan tubuh kita mendapat bekalan vitamin C yang berterusan.
credit Mommy Lyna

Kepentingan Kalsium Untuk Wanita : Ostematrix SHAKLEE (Kalsium + Magnesium)


Ostematrix adalah antara vitamin suplemen kegemaran saya. Ostematrix membantu saya maintain production susu semasa menstrual, membantu saya maintain bertenaga di siang hari, penting untuk tulang dan gigi saya, membantu menghilangkan lenguh-lenguh sendi dan sakit pinggang (dengan bantuan Vitamin E) dan banyak lagi. Juga, Ostematrix penting sebab ada masanya saya kurang rajin nak bancuh susu. Hehe.

So, cakap pasal Ostematrix, saya nak kawan-kawan baca dulu artikel kat bawah ni pasal osteoporosis dan kepentingan kalsium kepada wanita.

source : Mingguan Malaysia, 25 Oktober 2008
HASIL penemuan penyelidikan bersama Universiti Putra Malaysia (UPM) dan Universiti Otago, New Zealand menunjukkan kebanyakan wanita di Malaysia mendapat kurang daripada 50 peratus jumlah kalsium yang disarankan untuk kesihatan tulang.

Pengambilan kalsium yang rendah merupakan antara faktor risiko utama yang menyumbang kepada berlakunya penyakit osteoporosis yang bermaksud ‘tulang poros’.

Monday, May 21, 2012

Kenapa kita Perlukan Vitamin?? Jom Kita kaji cara hidup masa kini


Penghadaman makanan yang tidak sempurna
Ini boleh terjadi bila anda tidak mengunyah makanan dengan secukupnya atau anda makan dengan kadar yang agak cepat. Saiz partikel makanan yang agak besar tidak boleh dicerna dengan sempurna oleh sistem penghadaman anda. Orang yang memakai gigi palsu harus lebih berhati-hati dengan situasi begini.

Pemakanan dan peminuman

Minuman yang terlalu panas atau pengambilan kopi, teh, jeruk dan rempah ratus yang berlebihan boleh menyebabkan berlakunya radang pada saluran penghadaman anda. Oleh itu penyerapan vitamin akan berkurangan.

Pengambilan alkohol

Alkohol yang berlebihan merosakkan hati dan pankreas. Organ-organ ini penting dalam proses penghadaman makanan. Pengambilan alkohol yang banyak dan berterusan meningkatkan keperluan vitamin-vitamin thiamin, niacin, pyridoxin, asid folik, vitamin B12, vitamin C dan vitamin A.

Sunday, May 20, 2012

Alfalfa bukan sekadar milk booster..tetapi akhirnya ia meredakan eczemaku, masalah sembelitku dan Woww..getting hot in bed


mari kita baca pengalaman Pn Dilla...diambil dari sini
_____________________________________________________________
1) Senjak mama mengamalkan alfalfa, masalah keputihan mmg kurang. Ini kerana..terus terang mama cerita..baba sangat2 memuji selepas mama mengamalkannya. Hubungan kami juga menjadi lebih mesra. Bila baba dah puji, mama seronoklah..heheeee. Mama terasa diri mama begitu bersih, lagi satu nak solat pun senang..tidak perlu risau!

2) Mama mengalami masalah sembelit dari sekolah lagi. Mama masih ingat, arwah opah Qaireen selalu cakap macam ni kalau mama dalam toilet "Dilla ko ni berak tahi batu ke?" tapi itulah kenyataannya. Bayangkan senjak dari dulu mama "terseksa" setiap kali nak membuang. Kadang2 tu sampai berdarah! Seminggu tak lebih dari 3 kali membuang. Tapi sekarang Alahmdulillah seminggu 4 ke 6 kali membuang, dan yang paling penting tiada lagi darah yang keluar.

3) Mama juga salah seorang yang mempunyai penyakit eczema. Mama mmg tidak boleh duduk di tempat2 yang kotor, ada rumput, berhabuk, berpasir dan banyak lagi. Malah cadar tilam mama pun, mama akan ganti setiap minggu. Tapi sekarang, Alhamdulillah..seronok sangat bila mama join SGM, sebab waktu SGM kami duduk di tikar yang dibentang atas rumput. Masalah bintik2 dan gatal2 mmg tiada.
________________________________________________________

Alhamdulillah... Alfalfa Complex telah membantu Dilla dalam masalah2 di atas..

Credit to MamaFaiz.com

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Bg yang kekangan kewangan, dan ingin mendapatkan denga harga istimewa, contact ye:

 
Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS - 0199517292

Kepentingan Memakan Vitamin Semasa Mengandung



Adalah penting bagi ibu untuk mendapat pemakan yang seimbang semasa mengandung. Ini termasuklah dengan memakan buah-buahan, sayuran, bijiran wholegrain, kekacang . Kurangkan memakan makanan yang terlalu masin dan manis, makanan berlemak,dan makanan segera.
Walaubagaimanapun, apabila ibu mengalami masalah alahan, muntah-muntah semasa mengandung, adalah sukar untuk mendapat khasiat dari pemakanan sahaja, jadi mengambil vitamin tambahan adalah disarankan.
 
Secara keseluruhannya,multi vitamin yang baik untuk wanita hamil haruslah mengandungi cukup asid folik, zat besi dan calcium. Asid folik atau vitamin B terdapat dengan banyak dalam makanan seperti kekacang, sayuran hijau, dan makanan bijirin. Asid folik amat penting kepada tumbesaran saraf bayi semasa 3 bulan pertama kerana kekurangan vitamin ini ada dikaitkan dengan kecacatan saraf bayi (neural tube defect). Dengan memakan asid folik diperingkat awal hamil, boleh mengurangkan risiko ini.

Zat besi juga merupakan galian yang penting kerana semasa mengandung, badan kita akan membuat lebih sel-sel darah untuk mempastikan oksigen yang cukup untuk bayi, tetapi zat besi juga penting untuk pembinaan sel darah merah bayi kita. Penyakit anemia (kurang darah) senang terjadi dikalangan mereka yang kerap mengandung dan ia disebabkan oleh kekurangan zat besi kebanyakkannya. Pastikan anda mengetahui tahap hemoglobin anda sebaik sahaja anda hamil.

Makanan untuk kesuburan & cadangkan vitamin utk membantu kesuburan


Betik
Kaya vitamin C, merupakan antioksida yang baik untuk tubuh. Berupaya meningkatkan jumlah dan kesuburan sperma. Vitamin C dan Vitamin E juga bermanfaat untuk melindungi sel-sel telur dari stress. Jadi amalkan buah betik dalam menu harian dan 500mg vitamin C untuk kesihatan.

makanan untuk kesuburan

Kerang
Kerang dan makanan laut yg tinggi zink kekurangan zink mempengaruhi kesuburan, baik wanita atau lelaki.Bagi lelaki, makanan laut boleh meningkatkan kualiti sperma.

Saturday, May 19, 2012

Ibu Menyusu | Amalan Asas Untuk Kembali Langsing



Sharing ringkas di hujung minggu memandangkan ramai ibu-ibu yang bertanyakan tips untuk kembali langsing selepas bersalin.

credit to anakkuwiraku.com

Antara yang bagus diamalkan bagi ibu menyusu untuk dapatkan bentuk asal :

1. Kurangkan minum minuman manis. Rata-rata ibu sangat galak minum air kurma tin yang kononnya banyakkan susu. Air manis ini apabila diambil dengan banyak tetapi output kita sedikit, ia akan tersimpan di dalam badan dan akhirnya buat badan kita membesar.

2. Banyakkan minum air kosong....ia bagus untuk membantu mengimbangkan kepekatan darah dalam badan. Sangat bagus minum air masak 3-4 liter sehari.

3. Badan kita perlukan spark plug untuk membakar glukos menjadi tenaga...so penting sebenarnya b complex bagi ibu menyusu.

4. Pastikan makan on time....jangan skip meal. Bila kita skip meal, kita akan makan lebih banyak pada meal berikutnya dan ini sangat tidak sihat. Makan makanan yang berkhasiat setiap waktu santapan utama.

5. Biasakan makan malam awal dan elakkan makan malam berat melebihi jam 9 malam. Ini kerana apabila kita lewat makan, ia akan lambat dicernakan ditambah kita tidur awal, maka ianya akan disimpan dalam tubuh dan lama kelamaan membentuk lemak.

6. Amalkan makan banyak serat. Jika antara waktu makan tengahari hingga malam kita lapar, amalkan makan biskut oat dengan air atau buah-buahan. Serat membantu mengangkut keluar lemak dari badan. Juga bagus jika amalkan minum jus segar buah sebab kaya dengan serat.

InshaALLAH nantikan entry saya seterusnya untuk penerangan lebih lanjut serta suplemen yang bersesuaian yang boleh diambil oleh ibu menyusu yang mahu slim ;-)


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Bg yang kekangan kewangan, sila contact utk mendapat harga istimewa:


Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS - 0199517292
Fanpage - JOM SINGGAH

4 Set Penyusuan yang sangat POPULAR !



These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


 Alhamdulillah 2012 adalah lembaran baru bagi semua insan dan ibu khususnya....terutama bagi mereka yang baru mengenali dunia penyusuan.
Ingin saya kongsikan 4 set penyusuan yang benar-benar mempunyai permintaan yang sangat tinggi.

Empat set itu ialah
1. Set B
  • Mengandungi Multivitamin dengan dengan zat besi, Vitamin B, vitamin C, dan Alfalfa
  • Sesuai untuk ibu yang TIDAK  mempunyai masalah penyusuan
  • Tujuan utama mengambil supplement ialah untuk memperkayakan nurisi dalam susu ibu
  • Alfalfa membantu menghasilkan susu ibu dengan lebih cepat
  • Sesuai untuk ibu yang mempunyai masalah sembelit dan masalah keputihan
  • Bagi bayi yang mempunyai masalah eczema,  set ini dapat membantu
  • Kurang sesuai untuk ibu-ibu yang baru melahirkan / berpantang kerana tidak sesuai untuk bayi yang mengalami jaundice dan ada sesetengah bayi mengalami sedikit cirit dengan alfalfa.
     
2. Set Eu Four Pack
  • Mengandungi Multivitamin dengan dengan zat besi, Vitamin B, vitamin C, dan Kalsium
  • Sesuai untuk ibu-ibu yang mengalami kemeruduman susu ketika haid (PMS)
  • Sangat membantu menghasilkan susu dengan cepat.
  • Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang tidak minum susu dan alah kepada laktose.
  • Kalsium Shaklee lebih dikenali dengan nama Ostematrix adalah formula lengkap kalsium, magnesium dan vitamin D.
  • Selain itu set ini membantu si ibu cergas, bertenaga walau kurang tidur selain diperlukan untuk saraf, pembentukan tulang dan gigi.

9 Tips Motivasi Penyusuan Susuibu



Bagi seorang individu itu berjaya dalam apa yang diusahakan beliau perlukan motivasi. Apa dia motivasi itu? Ia hakikatnya adalah sesuatu yang membakar semangat kita untuk terus berusaha dan jangan putus asa.

Bagi ibu menyusu juga kita perlu motivasi untuk teruskan penyusuan sehingga dua tahun.

Antara perkara yang membantu ibu itu bermotivasi adalah

1. Kata- kata semangat.
Tidak dinafikan kita memerlukan kata-kata semangat seperti 'saya boleh' , 'moga berjaya', ' selamat mencuba' namun adakala kita menerima kata-kata seperti ' Boleh ke berjaya?', ' Susu sikit pun nak pam ke?' atau ' Pam susu kerana tak mampu beli fm ke?' juga sebenarnya membantu kita meransang untuk terus berjaya jika kita lihat dari sudut positif dan menganggap ia satu CABARAN.

Petua Lama Menghilangkan selulit & Cara memerangikan Selulit cara Moden




Sedia maklum,selulit atau kesan parut pada bahagian luar paha,perut dan punggung amat sukar untuk dihilangkan. Akan tetapi rawatan tradisional akan dapat mengurangkan kesannya.

Cara-caranya:

Cara 1. Ambil tawas,bancuh/canpur dengan sedikit air suam. Sapukan pada tempat atau bahagian yang terdapat selulit setiap hari.

Cara 2. Ambil minyak kelapa hijau,gunakan untuk mengurut bahagian badan yang berselulit setiap pagi selepas mandi.

Cara 3. Ambil timun muda dan parut serta biarkan berembun selama semalaman kemudian sapukan pada bahagian badan yang berselulit.

Cara 4. Ambil sebiji atau dua biji buah belimbing besi dan parut serta dicampurkan dengan madu asli,lalu sapukan ramuan tadi dibahagian yang berselulit,jika sering dilakukan hasilnya sangat memuaskan.

Tambah Imuniti/antibodi.....Nutriferon.. sebagai perisai


Apa yang saya nak share di sini ialah..dari segi supplemen/atau pemakanan tambahan untuk meningkatkan system imuniti badan…bolehla cuba nutriferon Shaklee..... Nutriferon telah dihasilkan oleh seorang doktor dari Jepun iaitu ,Immunologist Dr. Yasuhiko Kojima (sumber:Shaklee - After an exhaustive review of thousands of compounds and 200 herbs, Dr. Yasuhiko Kojima isolated four ingredients (Pumpkin seeds extract, Safflower flowers extract, Plantago Asiatica seeds and Japanese Honeysuckle flowers extract) that promote general well-being.).Ianya bagus untuk mengukuhkan sistem imun kita. Ianya selamat diambil oleh ibu yang menyusu dan mereka yang mempunyai masalah system imuniti yang lemah.. Nutriferon sangat penting kepada tubuh badan kerana ia membantu untuk boost our imune system. Ia lebih ketara berkesan ke atas mereka yang mempunyai masalah kesihatan yang kronik seperti kencing manis, kanser, asthma, dan banyak lagi.....

Thursday, May 17, 2012

Vitamin utk perkembangan pintar minda dan IQ kanak2 di setiap peringkat umur - Memadai peruntukan duit average RM25-Rm30 per month




Sepanjang saya berkongsi tentang kesihatan dan kecantikan disini... vitamin utk anak2 adalah antara vitamin yg mendapat sambutan yg menggalakkan.. Ada tu yang bgtau saya..


"takpela.. beli utk anak dulu.. bagi anak2 sihat dulu.. bila ada duit lebih. baru beli utk saya plak."


Haa.. itu dia... anak jadi no.1 tau.. bertuah si anak tu..... sebab tu rata2 yg rajin mkn suplemen adalah ibu hamil (sbb nak jaga baby dlm perut) dan ibu menyusu ( sbb nak kasi zat tu disalurkan ke anak)... diri sendiri sakit2 takpe... hehe.. salah gak sebenarnya ni.. sbb kalau si ibu sakit2.. sape lak nak jaga baby..kan kan.. tapi jika anda beli MealShake utk si anak, bukan anak je yg boleh minum.. satu Famili bleh minum, ia bagus utk seisi keluarga... lengkap dgn vitamin2, protin, fiber.. Jadi semua org dpt khasiat..Utk petang ni.. saya nak berkongsi vitamin utk IQ... kerana otak yg cerdas datang dari badan yg sihat.. betul tak? Jadi mari kita baca vitamin2 Shaklee yg bersesuaian utk tujuan ini... (credit to adda for the info below)

Shaklee Lecithin for Brain Alert
SHAKLEE Lecithin
Lecitin mengandungi choline yang sangat perlu untuk otak berfungsi. Lecitin meningkatkan bekalan choline dan acethylcholine. Acethylcholine penting untuk fungsi otak
  • berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman,etc.
Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat.30% otak adalah terdiri daripada lecitin, manakala 70% lemak di hati adalah lecitin.

Kenapa Saya Suka Shaklee!



Ini adalah artikel dari sahabat bisnes saya iaitu Kak Nor dari Dapur Aulad.

Jom baca apa kata Kak Nor,

"Ramai juga yang bertanya kenapa saya buat bisnes online ini. Maklum sajalah, saya ni bekerja sepenuh masa, ibu 8 orang anak, takde maid. Jujurnya saya sangat sukakan biz ini, serius!

Kenapa?

1. Tak pernah upline atau sesiapa push saya supaya cari downline

2. Saya sendiri tak pernah approach sesiapa jadi downline saya

3. Semua downline saya adalah regular customer saya, agaknya lama kelamaan mereka sendiri tak tahan tengok saya asyik kumpul point aje, terus mereka minta borang nak jadi ahli juga hihi..

Kenapa Perlu Minum Banyak Air Bila Ambil Suplemen?



KES 1:
Serena sering mengadu berasa panas dan dahaga sejak mengambil vitamin-vitamin dalam set breastfeeding Shaklee.

KES 2:
Azman mengadu pening, sakit pinggang dan lemah badan sejak mengambil vitamin dalam set Shaklee untuk lelaki.

KES 3:
Rini mengadu susu badannya semakin berkurangan sejak mengamalkan vitamin dalam set breastfeeding Shaklee.

Setelah diselidiki ketiga2 kes di atas, hanya satu jawapan saja:



JAWAPAN SEGERA

Name:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga

Form provided by Freedback.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM SINGGAH E-STORE