Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

**Terima Kasih Yee.. Dapatkan Pelbagai Diskaun Menarik di JOM SINGGAH

^^FANPAGE - JOM SINGGAH- TIP KESIHATAN PERCUMA^^

JOM SINGGAH on Facebook

Untuk Sebarang Pertanyaan - ISI FORM NIE





Thursday, May 17, 2012

Vitamin utk perkembangan pintar minda dan IQ kanak2 di setiap peringkat umur - Memadai peruntukan duit average RM25-Rm30 per month




Sepanjang saya berkongsi tentang kesihatan dan kecantikan disini... vitamin utk anak2 adalah antara vitamin yg mendapat sambutan yg menggalakkan.. Ada tu yang bgtau saya..


"takpela.. beli utk anak dulu.. bagi anak2 sihat dulu.. bila ada duit lebih. baru beli utk saya plak."


Haa.. itu dia... anak jadi no.1 tau.. bertuah si anak tu..... sebab tu rata2 yg rajin mkn suplemen adalah ibu hamil (sbb nak jaga baby dlm perut) dan ibu menyusu ( sbb nak kasi zat tu disalurkan ke anak)... diri sendiri sakit2 takpe... hehe.. salah gak sebenarnya ni.. sbb kalau si ibu sakit2.. sape lak nak jaga baby..kan kan.. tapi jika anda beli MealShake utk si anak, bukan anak je yg boleh minum.. satu Famili bleh minum, ia bagus utk seisi keluarga... lengkap dgn vitamin2, protin, fiber.. Jadi semua org dpt khasiat..Utk petang ni.. saya nak berkongsi vitamin utk IQ... kerana otak yg cerdas datang dari badan yg sihat.. betul tak? Jadi mari kita baca vitamin2 Shaklee yg bersesuaian utk tujuan ini... (credit to adda for the info below)

Shaklee Lecithin for Brain Alert
SHAKLEE Lecithin
Lecitin mengandungi choline yang sangat perlu untuk otak berfungsi. Lecitin meningkatkan bekalan choline dan acethylcholine. Acethylcholine penting untuk fungsi otak
  • berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman,etc.
Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat.30% otak adalah terdiri daripada lecitin, manakala 70% lemak di hati adalah lecitin.

Shaklee B-Complex for Brain Alert
Shaklee B-Complex sangat penting dalam
  • Membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein,
  • Anti stress (sebagai penenang),
  • Membantu meninggikan sistem pertahanan badan,
  • Menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan
  • Membantu pelajar berfikiran positif sentiasa(mood baik)
Jadi, bila kurangnya stress dan mood happy, secara automatik pemikiran & daya penumpuan akan menjadi lebih baik. Vitamin B juga dapat melahirkan wajah yang cantik berseri dan tidak kusam.
Shaklee OmegaGuard for Brain Alert
SHAKLEE OmegaGuard
SHAKLEE OmegaGuard mengandungi satu rangkaian penuh 7 asid lemak omega 3 semulajadi iaitu EPA,DHA,ALA,dll. EPA menyihatkan jantung dan sendi manakala DHA pula penting bagi perkembangan otak dan fungsi2 otak.

Shaklee Meal Shake for Brain Alert
SHAKLEE Meal Shake
Pemakanan yang berzat dan berkualiti amat penting supaya otak dapat berkembang.... Bagi ibu-ibu yang mempunyai lebih budget, adalah sangat digalakkan untuk membekalkan anak-anak dengan minuman "Meal Shake" dari Shaklee. Dengan kehidupan aktif anak-anak, mereka kurang mempunyai masa untuk duduk dan menikmati makan dengan sempurna. Oleh yang demikian Shaklee Meal Shake merupakan initiatif yang bagus dalam memastikan kita dapat membekalkan nutrient dan mineral yang penting untuk tumbesaran anak-anak kita. Shaklee Meal Shake ini, membekalkan 19 nutrient dan mineral penting yang perlu untuk tumbesaran anak-anak. Selain itu Shaklee Meal Shake ini juga merupakan sumber Kalsium yang tinggi dan diperbuat dari soya bermutu tinggi untuk menampung keperluan protein anak-anak. Di datangkan dalam perisa vanilla yang sangat lazat.
_______________________
Bagi anak2 yg masih besekolah rendah( 7-12thn) atau berusia 2-6thn , memadai berikan mereka MealShake dan Omega. Bagi yang di peringkat sekolah menengah dan ke atas, boleh berikan mereka MealShake dan Omega dan tambahan B Complex, dan Lecitin.
____________________________________________
Saya juga dah mula berikan kepada anak saya , Faiz.. seawal usianya 2thn.. memadai dgn MealShake dan Omega... dan sekarang ni alhamdulillah.. mmg sy berpuas hati dgn perkembangan mental dan fizikalnya.. Alhamdulillah.. ini lah yg dinamakan ....prevention is better than cure.. bukannya dah sakit teruk baru nak cari suplemen...


Mari kita mulakan dari sekarang... Jika kita mampu membeli pakaian, brg mainan, buku, dan mcm2 utk anak kita.. tak salah jika peruntukkan sebahagian duit utk perkembangan minda dan fizikal anak2.. Lagipun jenama ni dah lama di pasaran. and affordable.. Cthnya MealShake tu if anak kita je yg mkn , setin tu tahan la 3-4bulan.. jadi average sebulan cuma rmRm25 utk budget suplemen si anak.. Phew.. murah tu rm25... .. Sekarang ni baju anak2 pun mahal2...


Jadi bagaimana?.. renung2kan ya...

credit - mamafaiz.com


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Bg yang kekangan kewangan, sila contact utk mendapat harga istimewa:

Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS - 0199517292
Fanpage - JOM SINGGAH 

No comments:

Post a Comment

Sila komen ye..jangan malu-malu

JAWAPAN SEGERA

Name:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga

Form provided by Freedback.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM SINGGAH E-STORE