Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

**Terima Kasih Yee.. Dapatkan Pelbagai Diskaun Menarik di JOM SINGGAH

^^FANPAGE - JOM SINGGAH- TIP KESIHATAN PERCUMA^^

JOM SINGGAH on Facebook

Untuk Sebarang Pertanyaan - ISI FORM NIE

Thursday, May 31, 2012

Persediaan utk berpuasa bg ibu2 menyusu.


Sedar tak sedar tak sampai 1 bulan kita akan menyambut Ramadhan. Ramai yang dalam mood mengganti puasa sekarang ni. Alhamdulillah kerana diberi kesempatan dan keupayaan untuk berpuasa. Bagi ibu-ibu yang menyusu, mereka merasakan perlu membuat backup stok yang banyak kerana khuatir production susu akan terjejas. Tak kurang juga, yang bertanya, apa vitamin tambahan yang diperlukan untuk support badan dan susu ketika berpuasa.


Tips menyusu dan berpuasa

Persediaan Mental dan Rohaniah
Baru-baru nak puasa memang badan pada tahap nak biasakan diri. Bagi kebanyakkan orang akan rasa lapar dan dahaga terutama pada hari pertama. Jadi, wajib kita mendekatkan diri dengan Allah supaya sentiasa tenang dan sabar menjalani ibadah berpuasa ini
  • pelihara solat wajib
  • berjinak-jinak dengan solat sunat seperti dhuha kerana banyak rahmatnya
  • dibulan puasa of couse la terawih walaupun hanya dirumah.
  • basahi lidah dengan zikirkurangkan bercakap perkara sia-sia

Persediaan Fizikal
Walaupun ketika berpuasa, tubuh badan kita akan tetap menjalankan fungsi2 asas cuma kilang memproses makanan,rehatlah sesi siangnya. Keperluan asas badan adalah air, sumber protein,karbohidarat, lemak untuk sumber tenaga dan vitamin sebagai pelengkap nutirien dan menjana aktiviti badan. Jadi semasa berbuka puasa pastikan anda mengambil makanan seimbang dan kaya serat. Sepanjang malam dan sehinggalah ke sahur, kerapkan minum air kosong untuk bekalan hari esok juga.

Ketika berpuasa, untuk mendapatkan faedah kesihatan yang optimum dan menyokong badan ibu yang menyusu, Shaklee mengesyorkan
Lebih pilihan dan tambahan bagi yang berkemampuan
  • MEALSHAKE: pilihan rasa vanilla yang enak. Sumber protein untuk bekalan tenaga, dan memberi rasa kenyang
  • FIBER: menurunkan kandungan kolestrol dalam badan sesuai untuk counter back lebihan makanan yang diambil semasa berbuka, memberi rasa kenyang dan tidak padat jadi mampu beribadat dengan lebih selesa dan tidak malas akbat rasa kenyang yang terlampau
  • LECITHIN: membantu pecah lemak dan proses penyerapan vitamin. Jadi boleh kurus dan sihat juga.
  • GLA: membantu sistem hormon badan berjalan dengan lebih baik. Sangat sesuai untuk orang yang hadapi period yang tak menentu dan lebih baik dari EPO(evening primrose oil)

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit
Bg yang kekangan kewangan, sila contact utk mendapat harga istimewa:

Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS - 0199517292
Fanpage - JOM SINGGAH 

No comments:

Post a Comment

Sila komen ye..jangan malu-malu

JAWAPAN SEGERA

Name:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga

Form provided by Freedback.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM SINGGAH E-STORE