Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

**Terima Kasih Yee.. Dapatkan Pelbagai Diskaun Menarik di JOM SINGGAH

^^FANPAGE - JOM SINGGAH- TIP KESIHATAN PERCUMA^^

JOM SINGGAH on Facebook

Untuk Sebarang Pertanyaan - ISI FORM NIE





Saturday, November 30, 2013

Tips Penjagaan Jantung dengan Makanan berkhasiat

Setiap hari jantung berdenyut kira- kira 100,000 kali untuk mengepam dan mengalirkan 7,000liter darah ke seluruh badan. Walauoun saiz jantung hanya sebesar penumbuk, ia mempunyai tugasan yang sangat besar dalam memastikan pengaliran darah sepanjang 96,000km saluran darah yang jua diperlukan oleh setiap organ dan tisu badan. Sebagai otot yang paling kuat bekerja dalam tubuh dan juga merupakan pusat kawalan utama sistem peredaran darah, jantung semestinya memerlukan sejumlah tenaga yang banyak dan nutrien yang cukuo untuk berfungsi dengan baik dan sempurna..

Nutrient penting untuk penjagaan jantung yang sihat dan bertenaga adalah Coenzyme Q10, tumbuhan polifenol dan asid lemak omega -3. Jom baca kelebihan setiap nutrisi yang diperlukan untuk penjagaan jantung yang sihat dan bertenaga

Coenzyme Q10 (COQ10)

Coq10 memainkan peranan penting dalam proses penghasilan tenaga dalam tubuh. Jantung memerlukan tenaga yang banyak untuk memastikan ia kekal bertenaga bagi mengepam darah setiap hari, kerana itulah jumlah Coq10 yang ditemui didalam jantung sangat tinggi untuk memastikan ianya berfungsi optimun.

CoQ10 telah terbukti dapat menguatkan otot jantung, meningkatkan peredaran darah dan mengekalkan paras darah yang sihat.

Tambahan pulak kuasa antioksida CoQ10 juga dapat memberi perlindungan terhadap pengoksidaan kolestrol LDL dan ini dalam membantu dalam menyokong saluran darah supaya kekal sihat.

Tubuh kita mampu mengeluarkan CoQ10 secara semulajadi namun pengeluarannya semakin berkurangan apabila usia meningkat. Jadi pengambilan Coq10 yang mencukupi sangat penting dapat membantu dalam mengekalkan tahap tenaga sel yang penting didalam tubuh..

Tumbuhan Polifenol

Polifenol merupakam sebatian tumbuhan yang mempunyai khasiat antioksida yang tertinggi terhadap kesan penuaan sel.

Kajian menyarankan pengambilan diet dalam tumbuhan polifenol kerana ianya berupaya memberi pelindungan terhadap penyakit akibat kesan penuaan seperti penyakit jantung, diabetesbdan penyakit2 saraf ( neurodegerative).

Salah satu polifenol yang kuat adalah Resveratrol, di mana ia terbukti dapat melambatkan proses penuaan diperingkat sel.

Polifenol kuat yang kain seperti asid fenolik, elkagitanins, anthocyabins dan proanthocyanidins juga didapati dapat memberi kesan positif terhadap lanjut usia pada tahap selular. Polifenol-polifenol ini banyak terdapat didalam polygonum cuspidatum, anggur Muscadine, Elderberry Eropah dan Lobak Ungu.

Asid Lemak Oemga - 3

Omega-3 mengandungi beberapa fungsi penting untuk kesihatan jantung. Dua asid lemak omega-3 yang paling baik untuk kesihatan jantung adalah Docosahexaenoic Acid (DHA) dan Eicosapentaenic Acid (EPA).

Kedua2 asid lemak ini dapat mengurangkan triglycerides (lemak dalam darah), meningkatkan HDL (kolestrol baik), mengurangkan plak-plak yang melekat pada dinding arteri dan mengurangkan keradangan.

Ia juga dapat membantu dalam pengawalan kadar degupan jantung, mengekalkan tahap tekanan darah dan meningkatkan pengaliran darah yang baik.

Oleh kerana tubuh kita tidak mampu menghasilkan omega-3 secara semulajdi maka kita perlu mengambilnya daripada makanan tambahan.

**********************************

Untuk nutrisi yang dicadangkan kat atas ni.. shaklee menawarkan 3 natural supplemen yang dirumus khas bagi membantu nutrien yang baik untuk kesihatan jantung iaitu CoQHealth, Vivix dan Omegaguard.

Jom baca seimbas lalu apa kelebihan produk yang dicadangkan untuk kesihatan jantung.

CoQHealth Plus

Menampilkan semua campuran kesemua campuran semulajadi yang terdiri daripada 28mg CoQ10 dengan tambahan Vitamin E dan ekstrak teh Hijau yang dapat menyokong pengeluaran tenaga pada jantung.

Shaklee mengunakan keadah penapaian yis untuk memberikan bioketer sedian CoQ10 yang berkualiti tinggi. Sistem minhak kacang soya didaam kapsul CoqHealth plus shaklee dirumuskan untuk memastikan sistem penguraian dan penyerapan dilakukan secara optimum.

Vivix

Vivix campuran minuman botani yang merupakan satu penemuan revolusi dalan nutrisi polifenol. Vivix mengandungi campuran botanikal unik yang terdiri daripada Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderbery Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol tumbuh-tumbuhan.

Omegaguard

Omegaguard mengandungi minyak ikan semulajadi daripada ikan laut dalam. Ianya menyalurkan lebih banyak DHA dan EPA daripada pilihan jenama lain.

Satu hidangan Omegaguard memberikan 1000mg asid lemak omega-3 termasuk DHA dan EPA.

Ianya dihasilkan dengan melalui proses penyulingan molekul tiga peringkat bagi memastikan ketulenan dan potensi asid lemak Omega-3 didalam tubuh kita.

Mulakan menjaga kesihatan jantung anda.. Sayangi Jantung Anda. Hadiahkan untuk orang yang anda sayang ye.

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Your Shaklee Independent Distributor (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

Cinch Energy Tea untuk boost energy setiap hari

CINCH ENERY TEA MIX ini antara favorite saya juga sekarang. Setiap hari tak pernah miss. Maklumlah nak kuruskan. Diselain Cinch Energy Tea, saya juga mengamalkan Omega, Alfalfa, Herblax.

Salah satu sebab kenapa cinch energy tea termasuk dalam program slimming adalah sebab ia boleh membekalkan tenaga kepada yang tengah dalam proses diet yang sihat untuk kurus...

Saya nak kongsikan dengan kawan-kawan kebaikan CINCH ENERGY TEA MIX

* sebagai penggalak TENAGA semulajadi

* Ditambah dengan Taurina yang meningkatkan tenaga dan ketahanan badan

* Pilihan alternatif terbaik untuk menggantikan minuman kopi, soda atau manisan untuk mengekalkan kecergasan tubuh.

* TANPA GLUTEN , tanpa perisa, pewarna dan bahan pemanis tiruan.

Antara ekstrak utama yang ada dalam CINCH ENERGY TEA MIX

1) TAURINA

2)MATCHA GREEN TEA - Teh Hijau gred tertinggi dari Jepun

3)RED TEA EXTRACT

4)WHITE TEA - Teh yang menjalani pemprosesan paling minimum

5)ROOIBOS RED TEA- tumbuhan herba dari Afrika (dikenali sebagai THE MIRACLES TEA/LONG LIFE TEA)

Tahukah kawan-kawan perbezaan Teh ini dengan teh-teh lain yang anda minum?

sebab banyaknya ekstrak dalam ia..

Mari saya cerita fungsi-fungsi beberapa ekstrak yang ada dalam teh ini. Yang pasti setiap ekstrak ada kelebihan masing-masing ye.

1) Matcha Green Tea

* antioksida yang sangat tinggi

* energy booster

* metabolisme booster

* bakar kalori up to 4x

2) Taurina

* menggalakkan metabolisme

* lebih bertenaga

* larutkan lemak

* membantu menghasilkan otot tanpa lemak

3) White Tea

* membakar lemak-lemak berlebihan

* menghalang penghasilan sel lemak yang tidak perlu

* meningkatkan metabolisme

* juga dikenali sebagai teh hijau bayi dengan mempunyai kandungan antioksida yang lebih tinggi berbanding teh hijau.

4) Rooibos Red Tea

* melarutkan lemak

* meninggikan kadar metabolisme iaitu pembakaran lemak

* agen detox yang kuat

5) Red Tea

* Salah satu antioksidan yang dijumpai dalam teh merah, yang dikenali sebagai polifenol -pejuang kanser yang kuat

* Polifenol membantu kerosakan badan yang disebabkan oleh radikal bebas

*merupakan antioksidan yang begitu kuat dan dikaji sebagai pencegahan kanser dan sebagai agen yang boleh menghalang tumor dari merebak

CINCH ENERGY TEA MIX ini bukan sahaja mempunyai pelbagai khasiat seperti di atas, malah ia :

1) Rendah kandungan Kafein (Teh Putih).

2) Membantu merendahkan tekanan darah tinggi.

3) Mengurangkan kolestrol.

4) Melindungi jantung dan peredaran darah seluruhnya

5) Menguatkan tulang.

6) Antibakteria dan antiviral.

7) Menggalakkan kulit yang sihat.

8) Mengurangkan gula dalam darah. Membantu mengurangkan gejala kencing manis.

9) Baik untuk pencernaan dan boleh mengelakkan cirit birit

10) Membantu melawan penyakit seperti athma dengan mengembangkan saluran pernafasan.

Kredit - amanne8257.blogspot.com

Banyakkan kelebihan Cinch Energy tea ni kan. Bukan setakat nak kurus je, baik utk kesihatan keseluruhan.

Friday, November 29, 2013

Coq10 untuk pencegahan Migrain

Assalamualaikum dan selamat pagi ye. Pagi2 dah terbaca info mengenai pencegahan migrain dengan coq10 kat website drzubaidi.com. Selama banyak ditekankan tentang Coq10 adalah untuk kesihatab jantung dan kesuburan je kan.

Bagi yang ada migrain, bolehlah baca infor ini untuk pencegahan ye tambahan lak yang tak suka ambil ubat penahan sakit. Jom baca info yang saya share dari website drzubaidi.com dan semoga bermanfaat untuk semua ye.

Migraine adalah masalah sakit kepala yang berpanjangan dan berulang-ulang disertai dengan muntah. Punca migraine sangat banyak dan ia menyebabkan ketidakstabilan pada sistem neurovascular.

Sakit kepala yang disebabkan oleh migraine selalunya sebelah saja, rasa bergenyut-denyut dan berlangsung antara 2 hingga 72 jam.

Selain itu ia menyebabkan rasa loya, muntah, sangat sensitif pada cahaya (tidak boleh memandang pada cahaya yang terang), dan sensitif pada bunyi (tidak boleh mendengar suara yang kuat).

Migraines amat berkaitan dengan masalah keturunan dan kebanyakan mereka mengatakan ibu atau bapa mereka pernah mengalami migraine.

Pesakit migraine ini kebanyakan wanita kerana sakit kepala disebabkan migraine berkaitan dengan ketidakseimbangan hormone dalam tubuh mereka. Tidak hairanlah remaja perempuan lebih ramai mendapat sakit kepala dari remaja lelaki.

Ramai pesakit migraine yang mengadu kepada saya bahawa mereka sudah bosan untuk menelan ubat penahan sakit, kerana ubat-ubatan ini akan memberikan kelegaan yang hanya sementara. Apatah lagi banyak ‘khabar-khabar angin’ tentang bahaya kesan sampingan ubat penahan sakit terhadap ginjal dan hati.

Ramai yang mula mencuba rawatan alternatif dan rawatan Islam. Ada yang berjaya dan ada yang tidak berjaya.

Dalam satu jurnal, beberapa orang saintis dari Jabatan Neurology, Cincinnati Children’s Hospital Medical Center, Amerika Syarikat telah memberikan hipotesis bahawa sakit kepala migraine boleh disebabkan oleh kekurangan elemen CoQ10 dalam tubuh.

Coenzyme Q10 adalah elemen cofactor yang penting dalam penghasilan tenaga dalam tubuh dan juga merupakan antioksidan yang baik. Ia juga penting bagi fungsi enzim dan hormone.

CoQ10 biasanya dibina dalam badan dan ia juga boleh didapati dalam makanan yang dimakan. Kekurangan CoQ10 dalam tubuh boleh menyebabkan sakit kepala. Oleh itu ahli saintis di hospital itu mencadangkan pengambilan suplemen CoQ10 sebagai salah satu rawatan mencegah sakit kepala akibat migraine.

Dalam kajian mereka, CoQ10 diukur dalam darah 1550 pesakit dan mereka diberikan suplemen CoQ10 dengan dos 1 to 3 mg/kg sehari. Apabila darah mereka diukur semula, didapati tahap elemen CoQ10 dalam darah mereka meningkat dan sakit kepala mereka menjadi kurang.

(rujuk: Hershey AD, ‘Coenzyme Q10 deficiency and response to supplementation in pediatric and adolescent migraine’. Headache 2007 Jan;47(1):73-80)

Kajian yang sama mengenai manfaat CoQ10 juga telah dikaji oleh sekumpulan saintis di Clinical Biochemistry Unit, Canterbury Health Laboratories, Christchurch, New Zealand.

(rujuk: Molyneux SL, ‘Coenzyme Q10: is there a clinical role and a case for measurement?’ Biofactor. 2003;18(1-4):79-89)

Hal yang sama dipersetujui oleh sekumpulan saintis di Thomas Jefferson University, Philadelphia, Amerika Syarikat. Mereka menggunakan coQ10 sebagai suplemen pencegahan migraine dengan dos sebanyak 150mg sehari, di mana kajian mereka mendapati bahawa CoQ10 amat berkesan.

(rujuk:Rozeb TD, ‘Open label trial of coenzyme Q10 as a migraine preventive’. Cephalgia. 2002 Mar;22(2):137-41)

Keberkesanan CoQ10 sebagai suplemen mencegah migraine juga ditulis dalam beberapa penerbitan:

1. Bianchi, A; Salomone, S; Caraci, F; Pizza, V; Bernardini, R; Damato, C (2004). Role of Magnesium, Coenzyme Q10, Riboflavin, and Vitamin B12 in Migraine Prophylaxis. “Vitamins & Hormones Volume 69″. Vitamins and hormones. Vitamins & Hormones 69: 297–312. 2. Sandor PS. J. Neurology 2005 Feb 22;64(4):713-5. “Efficacy of coenzyme Q10 in migraine prophylaxis: a randomized controlled trial”

Sebagai kesimpulannya bagi pesakit migraine yang jemu memakan ubat penahan sakit atau pesakit migraine yang bimbang kesan sampingan ubat yang dimakan dalam waktu yang panjang atau pesakit migraine yang tidak sembuh setelah mencuba beberapa kaeadah perubatan, saya mencadangkan agar mencuba mengalamalkan CoQ10 selama tiga bulan dengan dos yang dicadangkan 100 mg tiga kali sehari.

Sumber drzubaidi.com

Pilihan untuk sumber coq10 tentulah CoQhealth shaklee

Wednesday, November 27, 2013

Rahsia Kecantikan Ayu Raudhah dengan ViVix Shaklee

Rasanya semua dah tau rahsia kecantikan Ayu Raudhah.. pelakon yang cantik molek tu. Ada yang dah tau dan ada yang belum kan. Ayu Raudhah mengamalkan sirap ajaib iaitu vivix shaklee.

Pelakon popular Ayu Raudhah sendiri mengakui Vivix Shaklee membantu menjadikanya awet muda dan kekal cantik!

Peningkatan usia seringkali dikaitkan dengan masalah kecantikan dan kesihatan. Antaranya ialah masalah kedutan pada wajah dan kulit serta jeragat. Selain itu masalah kesihatan seperti sakit sendi, keletihan dan sebagainya seringkali menyebabkan kualiti hidup seseorang menjadi berkurangan.

Vivix Shaklee adalah suplemen anti penuaan yang terbaik di dunia! Vivix membantu melambatkan proses penuaan dan memberikan awet muda serta menyihatkan tubuh badan secara menyeluruh termasuk menghindari penyakit kanser!

Vivix atau lebih popular dipanggil sirap Shaklee kerana cecair vivix ni berwarna merah. Ia berjaya dihasilkan selepas kajian bertahun-tahun oleh Shaklee dan merupakan supplement pertama di dunia yang mampu menembusi DNA manusia.

Apakah kehebatan Vivix Shaklee??

a) Vivix mengawal genetik dan seterusnya membantu melambatkan penuaan sel.

b) Vivix melindungi dan memperbaiki sel DNA manusia ~ setiap hari sel tubuh diserang hampir sejuta serangan yang merosakkan pangkalan data genetik dan mengganggu fungsi sel dan usia kita. Dengan vivix, DNA akan dapat dilindungi dan diperbaiki selnya.

c) Vivix melambatkan pembentukkan AGE ~ penimbunan AGE (advanced glycation end products) akan menyebabkan kerosakkan sel. Ramuan Vivix yang 10x lebih kuat dari resveratrol (kandungan unik dalam anggur muscadine) mampu melambatkan pembentukan AGE.

d) Vivix membantu meningkatkan tenaga dalam sel ~ tenaga dalam telah ditingkatkan dengan pembentukan mitokandria baru. (mitokandria merupakan penjana tenaga dalam tubuh)

Kalau rasa nak awet muda dan comel macam Ayu Raudhah bolehla cuba vivix shaklee. Tinggal 3 hari je lagi harga runtuh untuk Vivix Shaklee ye.

Tonik Ajaib Vivix

Alhamdulillah.. ramai yang makin percaya dengan vivix ni.. bukan apa, sebab keberkesanannya. Sebab itu ramai yang sukakannya. Jom usha apa kelebihan vivix ini. Maklum bulan harga vivix pun jatuh menjunam.. tinggal 3hari je harga offer untuk vivix. Kalau berkesan, mahal sket takda masalag rasanya.

Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Tersenarai di atas adalah kebaikan, khasiat dan manfaat Vivix. Vivix cukup bagus untuk memperbaiki sel, menghapuskan radikal bebas dan memperbaiki DNA. Penjelasannya;

Memperbaiki DNA.

Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.

Memperbaiki tenaga sel.

Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.

10 KEBAIKAN VIVIX!

1) Menggalak penuaan yg sihat – awet muda dan anti-penuaan

2) Membantu mengelakan kanser –merencat sel kanser dari menjadi semakin serius

3) Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung

4) Mengurangkan kompilasi diabetes /kencing manis

5) Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi –melindungi saraf

6) Mengurangkan insiden bg penyakit nyanyuk

7) Membantu dlm proses penurunan berat badan

8) Menyokong kesihatan mata

9) Meningkatkan kesihatan imum badan

10) Menggalakan kesihatan keseluruhan

Vivix telah terbukti menyelesaikan masalah penyakit2 serius, antaranya :

• Diabetes

• Kolestrol tinggi

• Penyakit Kardiovaskular (Jantung)

• Tekanan Darah Tinggi

• Alzheimer atau nyanyuk

• Arthritis, Osteoporosis, Masalah sendi dan tulang

• Gout

• Letih

• Metabolisme badan RENDAH (antara sebab sukar turun berat badan)

• Masalah kulit dan bintik penuaan (kedut)

• Kanser dan tumor

• Katarak dan masalah mata

• Masalah saraf

• Lemah imun tahan daya badan -lambat sembuh

Di Shaklee, satu produk yang berjaya mencetuskan revolusi terbaru iaitu anti penuaan selular VIVIX adalah jawapan untuk masalah-masalah di atas.

Di kala usia meningkat ini, pengambilan pelbagai jenis ubat atau vitamin menjadi sangat sukar. TETAPI, anda hanya perlukan 1 SUDU TEH VIVIX sahaja sehari. Mudah sahaja kan.

Kandungan VIVIX adalah 10 kali ganda lebih kuat daripada resveratrol dalam memperlahankan pembentukan Protein AGE

Kredit beeandyou.blogspot.com

Sambil2 tu boleh usha2 testimoni customer yang sukakan vivix..maklumlah sempena offer harga runtuh bulan nie.

Sunday, November 24, 2013

Kesihatan Wanita.. artikel wajib baca ye.

Jangan ambik enteng kesihatan wanita ye. Sesuai untuk bacaan semua golongan. Samada kaum adam dan sangat penting untuk kaum hawa ye. Jom jadi Superwoman yang hebat untuk kebahagiaan family tersayang.

Jom baca info tentang kesihatan wanita ye.

Kesihatan amat penting bagi seorang wanita kerana mereka memainkan peranan penting dalam menjaga kesihatan keluarga dan juga orang disekelilingnya. Kita dapati yang wanita yang sering sibuk dengan kerja rumah dan karier mereka namun ramai yang tidak ambil peduli dengan kesihatan mereka.

Wanita melalui beberapa peringkat perubahan hormon didalam kehidupan mereka iaitu dari peringkat baligh kepada kehamilan dan sehingga putus haid. Setiap peringkat kehidupan yang dilalui memerlukan penjagaan yang istimewa. Diet yang seimbang, senaman dan makanan tambahan yang betul sangat penting untuk mereka kekal sihat dan mencegah daripada penyakit yang berkaitan dengan usia seperti kencing manis, kanser, dan penyakit jantung.

Antara supplemen penting untuk kesihatan wanita adalah ::

Docosahexaenoicacid (DHA) dan Eicosapentaenoicacid (EPA)
---------------------------------

DHA dan EPA merupakan asid lemak omega 3 yabg dikenalpasti dapat memberikan sokongan nutrisi bagi menyokong tahap kolestrol yang baik sekaligus menjadi jantung sihat.

Gamma Linolenic Acid (GLA)
----------------------------

Gla telah digunakan secara tradisional untuk keselesaan semasa kitaran bulanan atau haid termasuk dapat membantu melegakan kesakitan atau masalah yang dialami ketika haid seperti ketidakselesaan, sakit kepala dan boleh juga membantu menangani gejala2 yang biasa berlaku sebelum.putus haid.

Kalsium, Magnesium, Vitamin D dan mineral zink, tembaga dan mangan.
-----------------------------------

Memelihara kesihatan tulang yang sihat merupakan satu lagi masalah wanita yang perlu dititikberatkan.

Dianggarkan sejuta rakyat Malaysia (80% terdiri daripada kalangan wanita) kurang kesedaran berkenaan bagaimana untuk mengekalkan tulang yang sihat.

Pengambilan kalsium, magnesium, vitamin D dan zink minerak, tembaga dan mangana dalam diet harian dapat membantu dalam pembentukan dan penyelenggaraan tulang-tulang dan gigi yang sihat.

Nutrien Polifenol
------------------

Kesihatan payudara dan servikal juga semakin penting kepada wanita. Diet yang kaya dengan nutrien polifenol seperti Resveratrol dan asid Ellagic yang ditunjukkan didalam kajian amatlah berguna terutamanya dalam menyokong kesihatan wanita.

Shaklee menyarankan Vivix dan Set Kesihatan Wanita bagi kesihatan optimun wanita. Jom baca seimbas lalu apa kelebihan Vivix dan Set Kesihatan Wanita.

VIVIX

Memberikan campuran botanikal unik daripada Polygonum, Cuspidatum, Muscadine Grape, European Elderberry dan Purple Carrot yang kaya dengan nutrien polifenol.

Set Kesihatan Wanita ialah kombinasi nutrient yang menepati keperluaan wanita disetiap peringkat kehidupan mereka.

Omega Guard Shaklee merupakan supplemen diet yang mengandung minyak ikan. Setiap omegaguard memberikan 1000mg asid lemak omega-3 termasuk DHA dan EPA.

GLA Complex shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi kepekatan gamma linoleic acid (gla) yang tinggi, Linoleic Acid (LA), bunga matahari dan vitamin E.

Ostematrix adalah produk yang memberikan nutrien dengan matriks unit yang amat penting termasuk kalsium, magnesium, vitamin d, dan mineral zink, tembaga dan mangan yang memelihara kesihatan tulang.

Sumber - Shaklee Today

Saturday, November 23, 2013

Kelebihan Air untuk kecantikn dan kesihatan

Air yang paling penting untuk semua masalah kesihatan. Nak kurus, nak cantik, nak sihat.. semua perlukan pengambilan air masak yang banyak. Tanpa air, nak teruskan kehidupan ada masalah kan.

Malam ni nak cerita bab air untuk kecantikan. Semua orang nak cantikkan?? Kalau ambil supplemen kulit sekali pun, kena advise ambil air masak 3-5 liter sehari. Banyak nak guna air kan??

Air mineral merupakan produk kecantikan terbaik yang ada di dunia. Manfaat air untuk kesihatan dan kecantikan jauh lebih besar dari produk-produk kecantikan paling mahal sekalipun yang dijual di pasaran. Ada banyak alasan untuk minum air putih. Salah satunya kerna setiap sel dalam tubuh kita memerlukan air yang cukup untuk bekerja dengan efektif. Ada banyak keuntungan yang akan anda dapat, jika menjadikan air putih sebagai minuman favorite ye.

Berikut manfaat menguntungkan yang akan memotivasi anda untuk mencintai air putih:

1.Minum cukup air akan mencegah kulit kering dan terjaga kelembapannya.

2.Air dapat menjaga kulit daripada berkedut.

3.Mata akan memancarkan kecantikan anda. Membasuh mata anda dengan air dingin merupakan cara terbaik untuk menjaganya tetap menarik dan segar selain untuk mencegah terjadinya iritasi.

4.Mandi dan mencuci muka dengan air adalah cara terbaik untuk menjaga kulit tetap bersih dan segar. Air akan membantu menghilangkan kotoran dan bahan-bahan kimia yang dapat merosakkan kulit.

5.Merendam kain dalam air hangat kemudian meletakannya di atas wajah akan membantu membuka pori-pori pada wajah dan menghilangkan kotoran yang boleh menyebabkan kulit tersumbat. Lakukan secara teratur untuk mencegah dan mengurangkan kehadiran jerawat.

6.Terapi minum air putih merupakan cara yang efektif untuk detoksifikasi dan menganjalkan kulit anda. Jika air hangat dapat membuka pori dan menghilangkan kotoran, maka air dingin akan membantu menutup dan mengecilkan pori-pori.

7.Air adalah ubat terbaik untuk membuat anda kelihatan awet muda. Air akan membuat kulit anda anjal, nampak bersinar, dan cantik.

8.Minum air yang cukup akan menjaga bibir anda nampak lembut dan cantik. Anda tidak akan mengalami bibir pecah-pecah lagi.

9.Air akan merawat kelembutan dan elastisitas kulit anda.

10.Air boleh membuat tubuh anda langsing. Air akan membantu mengawal jumlah makanan ke tubuh dan melancarkan pencernaan. Air adalah minuman rendah kalori namun memiliki manfaat yang besar.

11.Mandi secara teratur dapat membuat anda terhindar dari pelbagai macam penyakit kulit. Selain membersihkan tubuh dari kotoran, mandi akan membuat anda kembali merasa segar.

12. Minum air yang cukup akan menjaga kesihatan tubuh secara keseluruhan dan menjaga kecantikan kulit anda.

13.Air merupakan pilihan terbaik untuk membuang toksin yang ada di dalam sistem tubuh. Air juga punya peranan penting untuk mengurangi racun yang ada dalam tubuh.

14.Air akan membantu menjaga suhu tubuh anda tetap normal.

15.Punya masalah dengan bau badan? Minum air yang banyak. Air akan mencairkan keringat dan mencegah bau badan.

Banyakkan kelebihan air mask ini. Jadikan air favorite untuk mendapat manfaatnya terutama tang kecantikan ye..

Sumber Astaga.com

Saturday, November 16, 2013

Mealshake shaklee nutrisi lengkap untuk si manja..

Kalau dah biasa dengan supplemen shaklee tentu dah biasa dengan Mealshake??

Jom berkenalan dengan mealshake dulu ye.

Apa itu MealShake?
***********************

Shaklee Meal Shakes merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic. Rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain.Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat. Pilihan protein soya terbaik anda

Apa itu Mealshake? Apakah kandungannya dan perbezaannya?
**************************************

Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik.

Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.

Hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:

Sarapan segera yang berkhasiat

• Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli

• Hidangan segera untuk para atlet

• Kudapan menarik pada bila-bila masa

• Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium.

Fakta tentang Meal Shakes Shaklee:
***************************************

* Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.

* Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.

* Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik.

* Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.

Siapa yang sesuai mengambil Meal Shakes Shaklee?
****************************************

* Kanak-kanak

* Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan

* Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang

* Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil

* Warga tua

Ini dia 6 sebab mengapa anda perlu memberi Mealshake kepada anak anda:

1. Complete Nutrients

- Provides 24 types of A to Z essential vitamins, minerals and trace minerals. Deficiency in trace minerals will affects the absorption of vitamins and causes inactive enzymes. It also contains soy lecithin that works hand-in -hand with fat soluble vitamins.

2.Supplies Key nutrient to cells

- Rich in protein (contain no lactose) that helps in forming skin, nails, hair, organs, blood, immunised

3. Aids in Growing Up

- Contains folic acid, biotin, rich in calcium and magnesium that are needed for building bones and cells in the growing up process.·

4. Anti-Oxidants

- Contains vitamins A, C, E, zinc, selenium which are the anti-oxidant components for anti-ageing.·

5. Restore skin complexion

- Contains complete vitamin B-Complex, iron, copper to form healthy red blood cells, thus improves the skin colour

6. Detoxification

- Rich in soluble fibre that helps the (peristalsis of colon and stomach/bowel movement) to excrete excess fat and waste from the colon and stomach.

Great Taste for young and old -Delicious drink with natural fructose; quick replenishment of the necessary nutrients for the body; contain no artificial colouring and artificial sugar.

Testimoni-testimoni ibu-ibu yang dah try Shaklee Mealshake:

FB : Iffah Anuar : "Alhamdulillah... saya juga berikannya pada Faheem.. alhamdulillah, travel from Sgr - Cherating- Tgn - Melaka -Sgr...ke ladang ayah, berpanas hujan..main lumpur..Faheem tidak demam/selesema/muntah2 spt sepupu yg lain.. Alhamdulillah...Sy juge dah tidak bermusuh dengan matahari :) kalo dulu x boleh kne matahari migrain+rashes..+ demam + sakit2 sendi smp x boleh bgn..syukur.. setelah 1 Yr+ tekun amalkan shaklee"

FB : Beeha Yunos : "Since saya bg anak saya meashakes+omega, mmg diajarang selsema (kalau tak sebulan sekali sure g pakar kanak2) dan susu mmg abis aje..dan makan pon selera..alhamdulillah..sayur sume makan, dah tak de masalah tak nak makan..and kalau demam atau selsema, 2 hari dah baik..alhamdulillah..akhirnya saya temui supplement yg serasi utk anak saya :)

FB Rafaliah : " Irfan salah satu contohnya..dulu every mth demam, batuk n selsema pastu siap kena asthma attack. AlhamduLILLAH skang ni sgt better..:-) "

FB : Azra Balqis Irdina : "bagus jugak mealshake nie ye..ank sy dlu x mo mkn..ble nk bg mkn msti nyorok blakang pintu..skrg lepas sy bg die mealshake..mkn mcm x ingt dunia..ble x bg mkn msti mrh..skrg sayur2 pon die mkn..dlu die paling benci kt sayur..gembira hati sy tgk die da berselera..pipi pon dah berisi"

Kenapa Mealshake dikatakan terbukti menambah selera makan anak anda?

Mealshake mengandungi kesemua vitamin dan mineral serta protein, termasuk vitamin B dan zinc lengkap yang menjana selera makan kanak-kanak. Rasanya pun sedap.Malah ramai ibu bapa yang memilih Mealshake untuk anak-anak mereka, meskipun yang tiada masalah selera makan. Ini kerana Mealshake mengandungi vitamin dan mineral yang diperlukan oleh anak-anak yang sedang membesar.

Dan kenapa Mealshake dikatakan sesuai juga untuk anak-anak yang obes? Kita perlu tahu yang membuatkan badan kita gemuk adalah disebabkan oleh LEMAK, KALORI DAN PROTEIN YANG TIDAK DIGUNAKAN. Banyak sebab benda-benda ni tak digunakan, salah satunya sebab KURANG VITAMIN. Bila kurang vitamin, kita akan cepat penat dan kurang bergerak, bila kurang bergerak takdelah badan nak guna energy. Bila tak guna energy sel akan berehat, bila sel berehat sel tak makan, bila tak makan jadilah lemak2 terkumpul.

Bestkan mealshake shaklee ini kan. Sesuai untuk si manja yang ada masalah berat badan, memilih makanan. Orang dewasa pun ok kalau jenis susah nak makan multivitamin dan nak tambah berat badan..

Berminat?? Cepat pm for best prie insyaallah.
Sms 0199517292

Mealshake shaklee nutrisi lengkap untuk si manja..

Kalau dah biasa dengan supplemen shaklee tentu dah biasa dengan Mealshake??

Jom berkenalan dengan mealshake dulu ye.

Apa itu MealShake?
***********************

Shaklee Meal Shakes merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic. Rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain.Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat. Pilihan protein soya terbaik anda

Apa itu Mealshake? Apakah kandungannya dan perbezaannya?
**************************************

Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik.

Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.

Hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:

Sarapan segera yang berkhasiat

• Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli

• Hidangan segera untuk para atlet

• Kudapan menarik pada bila-bila masa

• Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium.

Fakta tentang Meal Shakes Shaklee:
***************************************

* Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.

* Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.

* Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik.

* Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.

Siapa yang sesuai mengambil Meal Shakes Shaklee?
****************************************

* Kanak-kanak

* Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan

* Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang

* Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil

* Warga tua

Ini dia 6 sebab mengapa anda perlu memberi Mealshake kepada anak anda:

1. Complete Nutrients

- Provides 24 types of A to Z essential vitamins, minerals and trace minerals. Deficiency in trace minerals will affects the absorption of vitamins and causes inactive enzymes. It also contains soy lecithin that works hand-in -hand with fat soluble vitamins.

2.Supplies Key nutrient to cells

- Rich in protein (contain no lactose) that helps in forming skin, nails, hair, organs, blood, immunised

3. Aids in Growing Up

- Contains folic acid, biotin, rich in calcium and magnesium that are needed for building bones and cells in the growing up process.·

4. Anti-Oxidants

- Contains vitamins A, C, E, zinc, selenium which are the anti-oxidant components for anti-ageing.·

5. Restore skin complexion

- Contains complete vitamin B-Complex, iron, copper to form healthy red blood cells, thus improves the skin colour

6. Detoxification

- Rich in soluble fibre that helps the (peristalsis of colon and stomach/bowel movement) to excrete excess fat and waste from the colon and stomach.

Great Taste for young and old -Delicious drink with natural fructose; quick replenishment of the necessary nutrients for the body; contain no artificial colouring and artificial sugar.

Testimoni-testimoni ibu-ibu yang dah try Shaklee Mealshake:

FB : Iffah Anuar : "Alhamdulillah... saya juga berikannya pada Faheem.. alhamdulillah, travel from Sgr - Cherating- Tgn - Melaka -Sgr...ke ladang ayah, berpanas hujan..main lumpur..Faheem tidak demam/selesema/muntah2 spt sepupu yg lain.. Alhamdulillah...Sy juge dah tidak bermusuh dengan matahari :) kalo dulu x boleh kne matahari migrain+rashes..+ demam + sakit2 sendi smp x boleh bgn..syukur.. setelah 1 Yr+ tekun amalkan shaklee"

FB : Beeha Yunos : "Since saya bg anak saya meashakes+omega, mmg diajarang selsema (kalau tak sebulan sekali sure g pakar kanak2) dan susu mmg abis aje..dan makan pon selera..alhamdulillah..sayur sume makan, dah tak de masalah tak nak makan..and kalau demam atau selsema, 2 hari dah baik..alhamdulillah..akhirnya saya temui supplement yg serasi utk anak saya :)

FB Rafaliah : " Irfan salah satu contohnya..dulu every mth demam, batuk n selsema pastu siap kena asthma attack. AlhamduLILLAH skang ni sgt better..:-) "

FB : Azra Balqis Irdina : "bagus jugak mealshake nie ye..ank sy dlu x mo mkn..ble nk bg mkn msti nyorok blakang pintu..skrg lepas sy bg die mealshake..mkn mcm x ingt dunia..ble x bg mkn msti mrh..skrg sayur2 pon die mkn..dlu die paling benci kt sayur..gembira hati sy tgk die da berselera..pipi pon dah berisi"

Kenapa Mealshake dikatakan terbukti menambah selera makan anak anda?

Mealshake mengandungi kesemua vitamin dan mineral serta protein, termasuk vitamin B dan zinc lengkap yang menjana selera makan kanak-kanak. Rasanya pun sedap.Malah ramai ibu bapa yang memilih Mealshake untuk anak-anak mereka, meskipun yang tiada masalah selera makan. Ini kerana Mealshake mengandungi vitamin dan mineral yang diperlukan oleh anak-anak yang sedang membesar.

Dan kenapa Mealshake dikatakan sesuai juga untuk anak-anak yang obes? Kita perlu tahu yang membuatkan badan kita gemuk adalah disebabkan oleh LEMAK, KALORI DAN PROTEIN YANG TIDAK DIGUNAKAN. Banyak sebab benda-benda ni tak digunakan, salah satunya sebab KURANG VITAMIN. Bila kurang vitamin, kita akan cepat penat dan kurang bergerak, bila kurang bergerak takdelah badan nak guna energy. Bila tak guna energy sel akan berehat, bila sel berehat sel tak makan, bila tak makan jadilah lemak2 terkumpul.

Bestkan mealshake shaklee ini kan. Sesuai untuk si manja yang ada masalah berat badan, memilih makanan. Orang dewasa pun ok kalau jenis susah nak makan multivitamin dan nak tambah berat badan..

Berminat?? Cepat pm for best prie insyaallah.
Sms 0199517292

Mealshake shaklee nutrisi lengkap untuk si manja..

Kalau dah biasa dengan supplemen shaklee tentu dah biasa dengan Mealshake??

Jom berkenalan dengan mealshake dulu ye.

Apa itu MealShake?
***********************

Shaklee Meal Shakes merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic. Rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain.Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat. Pilihan protein soya terbaik anda

Apa itu Mealshake? Apakah kandungannya dan perbezaannya?
**************************************

Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik.

Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.

Hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:

Sarapan segera yang berkhasiat

• Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli

• Hidangan segera untuk para atlet

• Kudapan menarik pada bila-bila masa

• Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium.

Fakta tentang Meal Shakes Shaklee:
***************************************

* Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.

* Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.

* Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik.

* Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.

Siapa yang sesuai mengambil Meal Shakes Shaklee?
****************************************

* Kanak-kanak

* Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan

* Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang

* Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil

* Warga tua

Ini dia 6 sebab mengapa anda perlu memberi Mealshake kepada anak anda:

1. Complete Nutrients

- Provides 24 types of A to Z essential vitamins, minerals and trace minerals. Deficiency in trace minerals will affects the absorption of vitamins and causes inactive enzymes. It also contains soy lecithin that works hand-in -hand with fat soluble vitamins.

2.Supplies Key nutrient to cells

- Rich in protein (contain no lactose) that helps in forming skin, nails, hair, organs, blood, immunised

3. Aids in Growing Up

- Contains folic acid, biotin, rich in calcium and magnesium that are needed for building bones and cells in the growing up process.·

4. Anti-Oxidants

- Contains vitamins A, C, E, zinc, selenium which are the anti-oxidant components for anti-ageing.·

5. Restore skin complexion

- Contains complete vitamin B-Complex, iron, copper to form healthy red blood cells, thus improves the skin colour

6. Detoxification

- Rich in soluble fibre that helps the (peristalsis of colon and stomach/bowel movement) to excrete excess fat and waste from the colon and stomach.

Great Taste for young and old -Delicious drink with natural fructose; quick replenishment of the necessary nutrients for the body; contain no artificial colouring and artificial sugar.

Testimoni-testimoni ibu-ibu yang dah try Shaklee Mealshake:

FB : Iffah Anuar : "Alhamdulillah... saya juga berikannya pada Faheem.. alhamdulillah, travel from Sgr - Cherating- Tgn - Melaka -Sgr...ke ladang ayah, berpanas hujan..main lumpur..Faheem tidak demam/selesema/muntah2 spt sepupu yg lain.. Alhamdulillah...Sy juge dah tidak bermusuh dengan matahari :) kalo dulu x boleh kne matahari migrain+rashes..+ demam + sakit2 sendi smp x boleh bgn..syukur.. setelah 1 Yr+ tekun amalkan shaklee"

FB : Beeha Yunos : "Since saya bg anak saya meashakes+omega, mmg diajarang selsema (kalau tak sebulan sekali sure g pakar kanak2) dan susu mmg abis aje..dan makan pon selera..alhamdulillah..sayur sume makan, dah tak de masalah tak nak makan..and kalau demam atau selsema, 2 hari dah baik..alhamdulillah..akhirnya saya temui supplement yg serasi utk anak saya :)

FB Rafaliah : " Irfan salah satu contohnya..dulu every mth demam, batuk n selsema pastu siap kena asthma attack. AlhamduLILLAH skang ni sgt better..:-) "

FB : Azra Balqis Irdina : "bagus jugak mealshake nie ye..ank sy dlu x mo mkn..ble nk bg mkn msti nyorok blakang pintu..skrg lepas sy bg die mealshake..mkn mcm x ingt dunia..ble x bg mkn msti mrh..skrg sayur2 pon die mkn..dlu die paling benci kt sayur..gembira hati sy tgk die da berselera..pipi pon dah berisi"

Kenapa Mealshake dikatakan terbukti menambah selera makan anak anda?

Mealshake mengandungi kesemua vitamin dan mineral serta protein, termasuk vitamin B dan zinc lengkap yang menjana selera makan kanak-kanak. Rasanya pun sedap.Malah ramai ibu bapa yang memilih Mealshake untuk anak-anak mereka, meskipun yang tiada masalah selera makan. Ini kerana Mealshake mengandungi vitamin dan mineral yang diperlukan oleh anak-anak yang sedang membesar.

Dan kenapa Mealshake dikatakan sesuai juga untuk anak-anak yang obes? Kita perlu tahu yang membuatkan badan kita gemuk adalah disebabkan oleh LEMAK, KALORI DAN PROTEIN YANG TIDAK DIGUNAKAN. Banyak sebab benda-benda ni tak digunakan, salah satunya sebab KURANG VITAMIN. Bila kurang vitamin, kita akan cepat penat dan kurang bergerak, bila kurang bergerak takdelah badan nak guna energy. Bila tak guna energy sel akan berehat, bila sel berehat sel tak makan, bila tak makan jadilah lemak2 terkumpul.

Bestkan mealshake shaklee ini kan. Sesuai untuk si manja yang ada masalah berat badan, memilih makanan. Orang dewasa pun ok kalau jenis susah nak makan multivitamin dan nak tambah berat badan..

Berminat?? Cepat pm for best prie insyaallah.
Sms 0199517292

Friday, November 15, 2013

Susu makin banyak dan kulit makin cantik dengan Set Penyusuan Budget

Alhamdulillah.. the best word yang boleh gambar kegembiraan kebanyakkan ibu-ibu yang mengunakan Set Penyusuan Budget iaitu Esp dan Alfafa shaklee. Kalau ikutkan memang banyak set penyusuan yang ditawarkan.. ibu-ibu boleh pilih mengikut budget masing-masing ye. Yang penting, ibu- ibu dapat memberikan yang terbaik untuk si manja ye.. susu ibu yang creamy dan penuh nutrisi. Ibu dan si manja makin sihat.. kulit makin cantik.. suka tak??

Selain support untuk penyusuan, esp dan alfafa banyak kelebihan lain tau. Jom baa seimbas lalu untuk pengetahuan semua. En suami pun boleh makan juga ye.

Sebenarnya ESP dan Alfalfa bukan saje dapat memudahkan ibu terus menyusukan anak walaupun bekerja. Ianya lebih dari itu, jom tengok kelebihan masing-masing:

Kelebihan ESP:
*****************

1. Kulit semakin cantik, gebu, halus dan berser

2. Parut di muka jadi pudar.

3. Tenaga berpanjangan pagi ke malam.

4. Kurang letih

5. Memberi rasa kenyang yang agak lama, sesuai bagi ibu yang nak menghilang berat badan.

6. Sistem perlindungan badan semakin bagus

7. Mengawal paras kolestrol

8. Menyokong kesihatan jantung dan prostat

9. Penyerapan vitamin lain lebih baik dengan ESP

10. Mengurangkan alergi

Kelebihan Alfalfa:
*******************

1. Sistem penghadaman lebih baik

2. Mengawal kolestrol dalam darah

3. Membuang toksik dalam badan

4. Mengurangkan masalah gastrik

5. Membantu merawat keputihan

6. Mengelakkan bau badan (tak payah beli deodorant)

7. Mengurangkan asthma

8. Memberi kesan 'Kacip Fatimah

9. Meningkatkan kesuburan

10. Juga, hubungan suami isteri menjadi lebih HOT!!

** banyak lagi kelebihan alfafa ni.. vitamon wajib disetiap rumah. Boleh klik label alfafa untuk baca lebih banyak kelebihannya..

Bestkan kelebihan Esp dan Alfafa. Vitamin wajib untuk ibu-ibu menyusu dan lain kegunaan ye. En suami pun boleh tumpang sekali kalau nak sihat sepanjang hari.

Thursday, November 14, 2013

Tips Memilih Vitamin Terbaik

Ramai yang mengutarakan soklan cepumas.. "perlu ke supplemen kalau tiap hari dah makan secukupnya".

Kenapa kita perlukan Vitamin untuk memenuhi nutrisi harian??

- Badan kita memerlukan dos vitamin lebih tinggi dari apa yang diperoleh daripada makanan.

- Buah-buahan dan syuran yang ditanam diatas tanah yang tidar subur mengandungi bahan galian yang kurang berbanding dengan buah dan sayuran dari tanah yang subur.

- Zat makanan mudah hilang semasa proses pengangkutan, penyimpanan dan penyediaan.

- Pengambilan pil tahan sakit, ubat2an, alkohol dan atibiotik boleh menganggu penyerapan zat makanan.

- Pengambilan makanan harian tidak seimbang.

- Gaya hidup masa kini dengan kehidupan yang sibuk, jarang memasak dirumah dan lebih gemar kepada makanan segera.

- Bagi yang bekerja, makanan tengahari selalu diluar dan malam memasak seringkas mungkin.

Oleh itu, vitamin perlu untuk memenuhi keperluan harian. Jom baca tips memilih vitamin terbaik ye. Wajib baca sampai habis ye..

Cara Memilih Produk Kesihatan (Vitamin & Mineral) Terbaik

Beberapa perkara yang perlu diambil tahu sebelum mengambil produk kesihatan yang berupa pemakanan tambahan:

- Supplement tidak boleh menggantikan makanan kita. Kita mesti kena makan juga.

- Menyediakan makanan mengikut gizi tidak menentukan bahawa keperluan nutrient tubuh kita dipenuhi. Ini kerana cara penyediaan makanan, persekitaran dan sebagainya boleh merosakkan vitamin dan mineral.

- Pengambilan vitamin bukan hanya semasa sakit, kerana apabila sudah sakit baru nak ambil vitamin, kesan healing crisis akan menjadi lebih teruk. - Wanita hamil, ibu menyusu, perokok, mereka yang menjalani cara hidup stress, warga tua, memerlukan supplement bagi melengkapkan keperluan nutrisi harian mereka.

- Pengambilan ubat-ubatan (drug) dan antibiotik boleh menghalang penyerapan vitamin2 perlu. Jadi kita perlukan vitamin tambahan untuk memberikan badan kita keperluan vitaminnya.

Memilih produk mana yang sesuai adalah satu perkara yang memeningkan, lebih-lebih lagi bila kita tiada pengetahuan dan tiada rujukan. Sekarang pula ada pelbagai produk kesihatan di pasaran, yang semuanya claim ‘organik’.

Jadi bagaimana nak tahu mana satu yang bagus?

1. Vitamin yang diambil hendaklah full-spektrum

Mengandungi semua komponen yang sepatutnya terdapat dalam sesuatu vitamin.

Misalnya vitamin B Complex hendaklah menganndungi kelapan-lapan jenis vitamin B: B1 (thiamine), B2 (riboflavin), B3 (niasin), B5 (asid patotenik), B6 (prydoxin), B7 (biotin), B9 (asid folik) dan B12 (cobalamin).

Kalsium yang terbaik ialah yang mengandungi vitamin D, kerana vitamin D adalah faktor penyerapan kalsium. Tanpa vitamin D, kalsium akan terenap di buah pinggang dan boleh menjadi batu karang

2. Vitamin yang diambil hendaklah natural (semulajadi)

Badan kita memerlukan vitamin dari makanan, bukan dari sumber bukan makanan.

Vitamin natural diperbuat daripada ekstrak bahan semulajadi yang mengandungi semua komponen untuk berinteraksi dengan tubuh kita.

Bagaimana mengenal vitamin natural? Ia adalah semudah -tiada silica gel dalam vitamin natural.

3. Reputasi pengeluar jenama vitamin

Sebagai orang kebanyakan kita mungkin tak dapat nak lakukan lab test ke atas setiap vitamin yang kita nak ambil. Oleh itu, reputasi syarikat pengeluar vitamin adalah penting. Misalnya, bila menyebut tentang Shaklee, kebanyakan orang mengenali syarikat yang dah lebih 50 tahun memberi kebaikan kepada masyarakat sejagat.

Analoginya, bila Nike keluarkan kasut yang dikatakan ‘mengikut aluran kaki Micheal Jordan’, tak ada orang nak pegi ukur kaki Micheal Jordan untuk pastikan sama ke tidak dengan design kasut Nike sebelum membelinya.

Kesimpulannya, semakin lama sesuatu produk itu berada dalam pasaran, bermakna reputasinya semakin kukuh.

4. Kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia dan sijil halal yang disahkan

Pastikan produk yang dipilih mendapat kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia, dan mendapat sijil halal yang disahkan oleh JAKIM. Ini bagi memastikan kualitinya dijamin dan tidak mengandungi bahan yang diragukan. Maklumlah, benda makan-makan ni jadi darah daging.

Kita juga boleh mendapatkan maklumat dari pihak berkenaan tentang kajian-kajian yang telah dibuat terhadap produk mereka. Pastikan bertanya kepada orang yang betul, i.e. pakar dalam sesuatu produk itu. Misalnya untuk mengetahui tentang produk Shaklee Malaysia, bertanya lah kepada pengedar/cawangan Shaklee Malaysia. Mereka pasti mempunyai jawapan terhadap kemusykilan kita. Jangan pula bertanya kepada pihak yang tak berkaitan, kerana jawapan yang diberi mungkin dari tanggapan semata-mata. Maklumat yang betul hanya ada pada orang2 yang betul.

Kredit - vitaminsemulajadi.com

Wednesday, November 13, 2013

Set Penyusuan Mampu milik..

Makin HOT Set Penyusuan Shaklee sekarang maklumlah sebab nak support penyusuan dan kesihatan si manja dan ibu-ibu. Untuk pengatahuan ibu2, pelbagai Set Penyusuan Shaklee yang ditawarkan, semuanya bergantung pada poket-poket ibu sendiri. Bukan saja 'breast' penuh dengan susu hingga menamcut-mancut, malahan susu akan menjadi lebih pekat kerana penuh dengan khasiat dan vitamin. Lagi yang menariknya tentang set yang HOT ini ibu sendiri menjadi lebih sihat dan bertenaga. Tiada masalah sakit badan untuk bangun berkali-kali menyusukan anak, mengepam di tempat kerja juga melaksanakan tanggungjawab sebagai ibu dan isteri.

Jangan risau, usah runsing, Set Penyusuan Shaklee tidak lah mahal sangat sehingga pokai duit bulanan. Memperkenalkan Set Penyusuan Paling Bajet Gila, gabungan Energizing Soy Protein(ESP) dan juga Alfafa insyaallah mampu membuat ibu senyum meleret. Mana tak senyum meleret, bila susu yang biasa 3oz menjadi 5oz hingga 8oz sekali pam. Juga ibu menjadi lebih bertenaga.

Sebenarnya ESP dan Alfalfa bukan saje dapat memudahkan ibu terus menyusukan anak walaupun bekerja. Ianya lebih dari itu, jom tengok kelebihan masing-masing:

Kelebihan ESP:
*****************

1. Kulit semakin cantik, gebu, halus dan berseri

2. Parut di muka jadi pudar

3. Tenaga berpanjangan pagi ke malam

4. Kurang letih

5. Memberi rasa kenyang yang agak lama, sesuai bagi ibu yang nak menghilang berat badan

6. Sistem perlindungan badan semakin bagus

7. Mengawal paras kolestrol

8. Menyokong kesihatan jantung dan prostat

9. Penyerapan vitamin lain lebih baik dengan ESP

10. Mengurangkan alergi

Kelebihan Alfalfa:
********************

1. Sistem penghadaman lebih baik

2. Mengawal kolestrol dalam darah

3. Membuang toksik dalam badan

4. Mengurangkan masalah gastrik

5. Membantu merawat keputihan

6. Mengelakkan bau badan (tak payah beli deodorant)

7. Mengurangkan asthma

8. Memberi kesan 'Kacip Fatimah

9. Meningkatkan kesuburan

10. Juga, hubungan suami isteri menjadi lebih HOT!

** banyak lagi kelebihan alfafa ni.. vitamon wajib disetiap rumah. Boleh klik label alfafa untuk baca lebih banyak kelebihannya..

Tak kan hati tak menarik dengan kelebihan set budget penyusuan ini. Bukan setakat si manja dapat susu ibu yang penuh nutrisi tapi ada banyak sangat-sangat kelebihan lain lak tu. Memang berbaloi2. Tapi apa2 pun ikut hati mana yang terbaik untuk ibu2 ye. Selain boleh cakap budget awal, boleh advise mengikut budget ibu. Yang penting niat nak menyusu si manja plus untuk kesihatan yang tiada nilainya.

Kredit - welovesusuibu.blogspot.com

Deman Vitamin C 500mg dah kembali

Lama betul tak post pasal vitamin kesukaan ramai iaitu vitamin c500mg. Batch pertama haritu tak sempat nak borong tapi kali ini stok dah kembali. Tak sabar nak dapat stok vitamin c. Tak sabar nak makan vitamin c. Nak cantik... teruja betulkan. Tapi itulah kenyataannya. Suka sangat vitamin c sebabnya elok kulit, jerawat, cepatkan pemulihan luka, bentukan kolagen (cantik juga), cepat sembuhkan selsema, resdung waktu pagi dan pelbagai kelebihan lain la ye. Memang best sangat vitamin c 500mg (sustained release lak tu, xda terbeban badan sekali terima 500mg)

Apapun pagi nak share pasal vitamin C 500mg..

MANFAAT UTAMA :

Membentuk Kolagen

- Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.

Memperbaiki Simptom Pendarahan

-Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.

Peningkatan Sistem Imun

- Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema.

Memerangi kanser

- Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan.

Mencantikkan Kulit

- Pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.

Memperbaiki Insomnia

- Ia memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan.

Mengekalkan kolestrol sihat

- ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.

Antara simptom kekurangan Vitamin C adalah :

-Mudah tertekan / Stress

- sering letih dan lemah

-Kulit kelihatan sangat kering dan bersisik, tapak kaki keras dan kasar Luka yang lambat sembuh

-Mudah selsema / bersin Wajah nampak tua dari usia (Vitamin C penting utk pembentukan kolagen)

-Mudah dapat ulser

-Mudah demam / antibodi tak kuat

-Gusi berdarah

- Salur darah mengecil

-Sakit sendi

-Tanda lebam pada badan weight loss (bukan kurus sihat tp kurus yang tak sihat, lemah dan kusam)

Perbezaan Shaklee (dengan Vitamin C yang ada di pasaran)

- Vitamin C pertama yang natural dan bertindak secara ‘Sustained release’, berfungsi secara perlahan untuk memenuhi keperluan tubuh selama 24 jam.

- Rumusan unik yang membenarkan pelepasan vitamin c secara perlahan dan berterusan selama 5 jam.

- Satu tablet membekalkan 500mg vitamin C iaitu bersamaan 7biji setengah oren.

- Membekalkan ‘Bioflavinoid’ dalam jumlah yang seimbang iaitu 120mg..Bioflavonoids bekerja untuk meningkatkan keberkesanan vitamin C dan perlu diambil sebagai sebahagian daripada suplemen vitamin C..( elak salur darah dari runtuh/bocor, meningkatkan fungsi vitamin c, elak vitamin c dr cepat teroksida dan merosakkan sel)

- Ada dalam bentuk yang boleh dikunyah

- Tiada pembaziran kerana semua vitamin C digunakan.dilepaskan kedalam system tubuh secara perlahan mengikut keperluan.

Siapa perlukan vitamin C?

- perokok, org yg mudah stress sebab stress akan memusnahkan vit c dlm badan,

- org yg makan pil perancang sebab pil perancang jugak akan serap vit c dan akibatnye vit c akan musnah cepat dlm badan,

- org yg nak cantik kulit atau yg ade masalah kulit berjerawat atau eczema perlukan vit c utk membina kolagen kulit yg sihat dan perbaiki tisu kulit,

- semua org yg inginkan kesihatan yg baik sebab vit c menyokong sistem imun dlm badan dan mengurangkan demam selsema yg berpanjangan..sebab tu dlm family wellness ade termasuk vitamin C antara vitamin yg perlu diambil utk semua org kerana vitamin C bersifat larut air dan ianya mudah dihapuskan dalam keadaan tertentu contohnya jika kita stress, berhadapan dengan cuaca panas dan banyak lagi keadaan.

Antara pengalaman saya dan rakan-rakan dengan Vitamin C sustained release 500mg (Testimonial)

Pengalaman diri sendiri

Biasa kalau pagi2 mesti selalu bersin (resdung), hidung pun biasa ala selsema juga la kan. Tapi dengan mengamalkan vitamin c secara berterusan, simpton tu semua dah takda lagi. Walaupun dekat setahun shaklee takda stok, simpton mmg tak kembali. Tu yang teruja sangat nak telan vitamin c. Penangan nak kulit cantik juga.. sebab jerawat2 cepat kecut.

Beeha :

Resdung dan alahan saya Alhamdulillah dapat di control dengan sangat baik, selsema, demam yang semakin berkurangan yang menunjukan peningkatan yang bagus utk antibodi saya lebih2 lagi saya ade asthma, resdung dan mengambil pil perancang keluarga.

pengalaman siti sharina

: Masa baby saya (2 bulan) dapat jangkitan demam campak besar. Sehari saya makan 2 biji (masa tu rasa nak makan 10 biji jerr so that demam dia cepat baik) alhamdullilah demam cepat surut infact dia tak high fever pun. Bekas campak cepat kering dan parut yang lubang2 tu pun Nampak dah beransur hilang.. dan satu lagi bila anak nak pergi cucuk 1st thing mama telan vitamin C 2 bij dulu.

pengalaman Noor syuhada :

Masalah utama sejak dari kecil ialah penghadaman tak lancer, gusi berdarah setiap kali gosok gigi, sekarang dah takda lagi. Bila breastfeeding anak, dan anak terkena selesema, dengan pengambilan vitamin c, selesema anak sangat cepat kering dah pulih.

AMARAN!

- 1 batang rokok mampu melupuskan 50-100mg vitamin c!

- Keresahan / stress akan percepatkan penyusutan vitamin c

- Kontraseptif, pil penahan sakit dan pil perancang antara pil yang akan menyusutkan vitamin c yang banyak

- Terlebih dos vitamin c (melebihi 12 biji sehari) akan menyebabkan sedikit cirit birit

TAHUKAH ANDA?

- haiwan menghasilkan vitamin c mereka sendiri seperti arnab mampu menghasilkan 18,000mg vitamin c sedangkan manusi tidak dapat menghasilkan vitamin c. Tambahan pula, vitamin c larut air dan akan hilang berterusan dari tubuh kita. Oleh yang demikian, adalah perlu utk kita mengambil vitamin c setiap hari kerana vitamin c tidak memberi kesan toksik.

- Setiap hidangan buah-buahan membekalkan 45-60mg vitamin c. Buah-buahan akan menghasilkan vitamin c yang lengkap dalam masa 10 hari selepas buah ranum. tetapi kandungan vitamin c tersebut akan berkurangan kepada separuh apabila dipetik dan akan musnah apabila terdedah kepada kepanasan.

kesimpulannya, pilihan saya tentulah Sustained Release Vita C 500mg dari Shaklee..it's 100% safe, natural and works wonderful to everyone..insyaAllah.. :)

Kredit beeandyou.blogspot.com

Jatuh cinta dengan foaming cleanser Nutriwhite

Assalamualaikum dan selamat pagi semua ye.

Dah 2 hari rasa menggunakan gentle deep foaming cleanser Nutriwhite. Sangat2 best tau sebab walaupung guna sangat2 sedikit (ala hujung jari) tapi bila apply kat muka bubble banyak.. puas hati nak gosok berapa lama pun. Pastu kalau lama pun kat muka.. memang tak memedihkan mata daku, biasa kan kalau apply lama kat muka mulalah pedih mata nak kena basuh muka cepat-cepat tapi dengan cleanser Nutriwhite takper..rilek je.

Yang paling best, bila bangun pagi esok dan basuh muka dengan air biasa.. muka macam lembap je..soft dan lembut. Suka sangat. Memang jatuh cinta dengan foaming cleansef Nutriwhite. Berbaloi2 kalau tahan setahun sebab guna sangat2 sedikit. Bila kira2 budget dalam sebulan rm10 plus2 je. Murah dan berbaloi-baloi.

Kalau tang bau, memang produk shaklee natural dan tiada pewarna, pewangi dan segala bagai. So, cleaser Nutriwhite tak berbau wangi. Totally natural, so tak perlu risau sebab muka kita tak terdedah kepada chemical bahaya. Ilikeit. Anda semua patut cuba ye.. sesuai untuk semua jenis kulit ye.

Ni lah rupa gentle deep foaming cleanser ye.

Tuesday, November 12, 2013

Mencari Ilmu kesihatan & Bisness

Alhamdulillah, banyak kisah motivasi betullah.. keterujaan nak share juga. Maklum aura positif berteraburan. Nak kekalkan aura positif, so kenalah tengok, baca bemda positif dan pergi mana majlis ilmu beramai2.. insyaallah aura positif pun kita dapat.. taktau nak gambarkan..

Banyak juga aktiviti super2 granny yang anjur tapi masa tak mengizinkan untuk join tapi takper sebab ramai share info pasal majlis tu so dapat la juga aura positif. Kalau dapag hadir lagi best menimbal ilmu walaupun sambil berkejran dengan anak. Tu kelebihan yang paling best dengan shaklee group euphoria, jutawan, ladyboss, SET.. family diutamakan. Malahan selalu saling ingat mengingati tentang saham akhirat.. insyaallah bila dah jadi amalan.. memang sangat best untuk menabung saham akhirat.

Jom usha apa aktiviti hujung lepas ye. Semoga aura positif harini berkekalan setiap hari..insyaallah..

Dengan SHAKLEE, sesiapa pun boleh jadi boss.

Alhamdulillah dah 2tahun lebih menggunakan produk shaklee dan terjebak dengan bisnes shaklee dan keinginan untuk menolong lebih ramai orang.. walaupun tak sehebat orang lain dalam team jutawan dan ladyboss tapi masih berusaha untuk berjaya..semoga Allah akan permudahkan sepanjang perjalanan untuk menjadi Master ( rank paling tinggi la kiranya). Tapi kalau keje seorang je CEO je kan.. tapi dengan shaklee semua orang boleh jadi Master.

Apa yang best tentang shaklee??

Bermula dengan RM75 sahaja untuk join membership. Bila dah join, anda layak dapat membeli dengan harga ahli dengan harga jauh lebih murah sangat.. memang berbaloi. Sambil2 guna sendiri boleh share-share id shaklee dengan saudara mara. Boleh juga menolong lebih ramai orang sihat kan.. suka sangat..suka.. suka.

Apa yang shaklee tawarkan sebagai member?? Shaklee tawarkan 3C tau. Apa 3C tu ye? 3C adalah cash, car dan convention. Insyaallah bagi yang betul fokus dengan bisnes shaklee sambil menolong ramai orang sihat..tiap2 bulan pun layak dapat cash dengan shaklee.

Manakala cars dan convention lak perlu kumpul point tentu untuk melayakan diri. Untuk car tu, shaklee bukan bagi car seketul tapi tiap-tiap bulan shaklee bagi duit.. bestkan?? Nak beli kereta boleh, nak simpan pun boleh. Best..best sangat..

Manakala untuk convention pulak ada local dalam malaysia dan ada juga luar negara ye. Yang best shaklee pun menawarkan tempat paling best untuk ummat islam iaitu Mekah.. samada menunaikan umrah atau haji ye. Ya Allah bestkan dapat gi Mekah  free.. itu adalah impian yang paling besar setakat ini. Sedih dan sayu bila sebut bab nak pergi Mekah.. Semoga Allah akan permudahkan urusan untuk ke sana.. insyaallah..

Ok la, banyak lagi kelebihan join ni tau.. tepuk dada tanya diri ye. Yang penting usaha kena berterusan ye. Tiada kejayaan yang datang bergolek.

20 Manfaat Alfalfa shaklee.. terbaiik..

Assalamualaikum dan selamat pagi semua. Harini kita bercerita tentang alfalfa. Alfalfa shaklee antara vitamin wajib juga sejak 2tahun plus2 dah. Mula-mula kena alfalfa sebab breastfeeding si manja. Alfalfa antara milkbooster yang sangat serasi untuk support penyusuan dan kesihatan plus sangat banyak pulak tu bonus. Antara kelebihan alfalfa yang saya rasa sendiri adalah milk booster, melawaskan, buang angin, keputihan makin berkurangan sangat lah, merapatkan hubungan intim (makin ketat.. alfalfa pun sama macam kacip fatimah tu, hebat), simpton resdung berkurangan (terutama bangun pagi takda la selsema.. bersin) dan banyak lagi la kelebihan alfafa ni. Vitamin wajib ada setiap rumah tau. Bukan perempuan je boleh ambil tetapi lelaki juga ye.

Jom baca seimbas lalu tentang sejarah Alfalfa Shaklee.

Alfalfa Shaklee merupakan produk pertama sekali yang dicipta oleh Dr. Forrest C Shaklee pada tahun 1950an. Maka Alfalfa Shaklee merupakan produk signature Shaklee Corporation.

Kenapa Dr. Shaklee memilih Alfalfa Shaklee sebagai supplement pertama?

Alfalfa merupakan herba tradisional masyarakat orang putih dan mereka menggunakan Alfalfa untuk pelbagai jenis keadaan kesihatan terutamanya bagi wanita selepas bersalin. Oleh sebab Alfalfa mempunyai banyak kebaikan kepada wanita, lelaki dan kanak-kanak maka Dr. Shaklee merumuskan formula Alfalfa menjadi supplement Alfalfa Shaklee yang sangat-sangat memberi manfaat kepada jutaan manusia.

Kebaikan Alfalfa Shaklee

1. Kaya dengan vitamin dan mineral Alfalfa Shaklee Mengandungi vitamin B, C, E dan K dalam jumlah yang seimbang. Mengandungi mineral Kalsium, Magnesium, Kalium, Fosforus dan Zat Besi. Alfalfa Shaklee turut mengandungi, Flourida, Protein, Mineral Surih, Serat, Asid Lemak dan Antioksidan.

2. Alfalfa bermanfaat dalam penyerapan protien, dan karbohidrat.

3. Alfalfa juga bertindak sebagai pembersih darah

20 Manfaat Alfalfa shaklee untuk kesihatan

1. Merawat gangguan pencernaan

2. Mengawal kolestrol dalam darah

3. Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh

4. Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok

5. Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah

6. Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan

7. Mengurangkan simptom menopous

8. Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan

9. Merawat masalah sembelit

10. Menyahkan toksik dalam tubuh

11. Mengurangkan kesakitan otot dan sendi

12. Meningkatkan sistem pertahanan tubuh

13. Membantu masalah penghadaman

14. Membantu memperbanyakkan susu ibu

15. Mengurangkan masalah pundi kencing

16. Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati

17. Meningkatkan kesihatan prostat

18. Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita

19. Menghangatkan hubungan suami isteri

20. Membantu tingkatkan kesihatan lelaki

Keistimewaan Alfalfa shaklee

1. Sumber terbaik dari daun alfalfa (tanpa akar dan batang)

2. Alfalfa Shaklee ditanam tanpa semburan bahan kimia

3. Di sediakan dalam dua pek bersaiz 330 biji dan 700 biji

4. Pil boleh dihancurkan dan dicampur dengan air sebagai minuman herba semulajadi

5. Tidak memberi mudarat kepada bayi yang menyusu seperti panas dan cirit-birit (digalakan di ambil selepas 2 mingu selepas pantang kerana biasa pada awal kelahiran bayi terkena jaudis, alfalfa sangat tidak digalakkan sebab bersifat herba)

6. Alfalfa Shaklee tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet tiruan.

7. Membersihkan hati

8. Membantu melengkapkan zat dan nutrient dalam pemakanan seseorang

Banyakkan kelebihan Alfalfa shaklee kan..kalau ada masalah macam kat atas tu boleh beli sebotol ye. Tapi semasa pengambilan Alfalfa shaklee, pengambilan air masak sebanyak 3liter keatas sangat digalakkan untuk mengelakkan healing crisis yang teruk. Tetapi bagi sesetengah orang memang takda healing crisia semasa pengambilan supplemen.

Kredit sihatmacamyaya.blogspot.com

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Your Shaklee Independent Distributor (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

Monday, November 11, 2013

Skin Care : Gentle Deep Foaming Cleanser

Alhamdullillah, akhirnya dapat juga grab pencuci nutriwhite.. insyaallah nanti saya share apa yang best tentang cleanser nutri white ni ye. Harini boleh share secara general sahaja la sebab keterujaan nal menggunakan malam ini..hahah.

Antara kelebihan gentle deep foaming cleanser adalah:

- untuk kulit segar dan bersih.

- rumpai laut menghilangkan kekotoran, membuang sel2 mati dan menegangkan kulit.

- alga hijau menyahtoksin dan melembapkan kulit.

- lembut dan menyegarkan kulit.

Insyaallah boleh cantiklah kalau gini la ye. Mula2 guna cleaser nutriwhite dulu ye.. sebab saya ni jenis yang yang nak guna satu set. Kalau best boleh try whitening cream lak..suka..suka..

Untuk produk nutriwhite ianya dihasilkan oleh saintis dan pakar penjagaan kukit di negara jepun dan Amerika syarikat, NutriWhite mengandungi 16nutrien herba yang dipilih dengan teliti daripada 16 negara yang berbeza. Eksklusif untuk shaklee, kombinasi unit nutrien ini..kini menanti untuk dipaten dan dinamakan NutriN-16. Selain itu, vitamin c aktif dan pati likuoris turut ditambah ke dalam formulasi botani untuk membantu menambahkan kecerahan kulit serta mengurangkan tompok2 gelap dan menambahkan keserian kulit.

Antara 16 nutrien herba tersebut adalah;:

- Bearberry
- Soybean
- Aloe
- Beench tree
- Strawabery begonia
- mulberry
- Peony
- Scullcap
- arnica montana
- uncaria gambir
- kudzu
- linden
- marshmallow
- algae
- green algae

Mengekalkan kesihatan Jantung melalui makanan berkhasiat

Setiap hari jantung berdenyut kira- kira 100,000 kali untuk mengepam dan mengalirkan 7,000liter darah ke seluruh badan. Walauoun saiz jantung hanya sebesar penumbuk, ia mempunyai tugasan yang sangat besar dalam memastikan pengaliran darah sepanjang 96,000km saluran darah yang jua diperlukan oleh setiap organ dan tisu badan. Sebagai otot yang paling kuat bekerja dalam tubuh dan juga merupakan pusat kawalan utama sistem peredaran darah, jantung semestinya memerlukan sejumlah tenaga yang banyak dan nutrien yang cukuo untuk berfungsi dengan baik dan sempurna..

Nutrient penting untuk penjagaan jantung yang sihat dan bertenaga adalah Coenzyme Q10, tumbuhan polifenol dan asid lemak omega -3. Jom baca kelebihan setiap nutrisi yang diperlukan untuk penjagaan jantung yang sihat dan bertenaga

Coenzyme Q10 (COQ10)

Coq10 memainkan peranan penting dalam proses penghasilan tenaga dalam tubuh. Jantung memerlukan tenaga yang banyak untuk memastikan ia kekal bertenaga bagi mengepam darah setiap hari, kerana itulah jumlah Coq10 yang ditemui didalam jantung sangat tinggi untuk memastikan ianya berfungsi optimun.

CoQ10 telah terbukti dapat menguatkan otot jantung, meningkatkan peredaran darah dan mengekalkan paras darah yang sihat.

Tambahan pulak kuasa antioksida CoQ10 juga dapat memberi perlindungan terhadap pengoksidaan kolestrol LDL  dan ini dalam membantu dalam menyokong saluran darah supaya kekal sihat.

Tubuh kita mampu mengeluarkan CoQ10 secara semulajadi namun pengeluarannya semakin berkurangan apabila usia meningkat. Jadi pengambilan Coq10 yang mencukupi sangat penting dapat membantu dalam mengekalkan tahap tenaga sel yang penting didalam tubuh..

Tumbuhan Polifenol

Polifenol merupakam sebatian tumbuhan yang mempunyai khasiat antioksida yang tertinggi terhadap kesan penuaan sel.

Kajian menyarankan pengambilan diet dalam tumbuhan polifenol kerana ianya berupaya memberi pelindungan terhadap penyakit akibat kesan penuaan seperti penyakit jantung, diabetesbdan penyakit2 saraf ( neurodegerative).

Salah satu polifenol yang kuat adalah Resveratrol, di mana ia terbukti dapat melambatkan proses penuaan diperingkat sel.

Polifenol kuat yang kain seperti asid fenolik, elkagitanins, anthocyabins dan proanthocyanidins juga didapati dapat memberi kesan positif terhadap lanjut usia pada tahap selular. Polifenol-polifenol ini banyak terdapat didalam polygonum cuspidatum, anggur Muscadine, Elderberry Eropah dan Lobak Ungu.

Asid Lemak Omega - 3

Omega-3 mengandungi beberapa fungsi penting untuk kesihatan jantung. Dua asid lemak omega-3 yang paling baik untuk kesihatan jantung adalah Docosahexaenoic Acid (DHA) dan Eicosapentaenic Acid (EPA).

Kedua2 asid lemak ini dapat mengurangkan triglycerides (lemak dalam darah), meningkatkan HDL (kolestrol baik), mengurangkan plak-plak yang melekat pada dinding arteri dan mengurangkan keradangan.

Ia juga dapat membantu dalam pengawalan kadar degupan jantung, mengekalkan tahap tekanan darah dan meningkatkan pengaliran darah yang baik.

Oleh kerana tubuh kita tidak mampu menghasilkan omega-3 secara semulajdi maka kita perlu mengambilnya daripada makanan tambahan.

Untuk nutrisi yang dicadangkan kat atas ni.. shaklee menawarkan  3 natural supplemen yang dirumus khas bagi membantu nutrien yang baik untuk kesihatan jantung iaitu CoQhealth , Vivix dan omegaguard.

Jom baca seimbas lalu apa kelebihan produk yang dicadangkan untuk kesihatan jantung.

CoQHealth Plus

Menampilkan semua campuran kesemua campuran semulajadi yang terdiri daripada 28mg CoQ10 dengan tambahan Vitamin E dan ekstrak teh Hijau yang dapat menyokong pengeluaran tenaga pada jantung.

Shaklee mengunakan keadah penapaian yis untuk memberikan bioketer sedian CoQ10 yang berkualiti tinggi. Sistem minhak kacang soya didaam kapsul CoqHealth plus shaklee dirumuskan untuk memastikan sistem penguraian dan penyerapan dilakukan secara optimum.

Vivix

Vivix campuran minuman botani yang merupakan satu penemuan revolusi dalan nutrisi polifenol. Vivix mengandungi campuran botanikal unik yang terdiri daripada Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderbery Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol tumbuh-tumbuhan.

Omegaaguard

Omegaguard mengandungi minyak ikan semulajadi daripada ikan laut dalam.  Ianya menyalurkan lebih banyak DHA dan EPA daripada pilihan jenama lain.

Satu hidangan Omegaguard memberikan 1000mg asid lemak omega-3 termasuk DHA dan EPA.

Ianya dihasilkan dengan melalui proses penyulingan molekul tiga peringkat bagi memastikan ketulenan dan potensi asid lemak Omega-3 didalam tubuh kita.

Mulakan menjaga kesihatan jantung anda.. Sayangi Jantung.

Sunday, November 10, 2013

Tips Kecantikan: Tips Kulit Cantik Berseri, Sihat dan Awet Muda

Bila cakap bab cantik berseri, semua orang nak kulit cantikkan. Jom baca tips untuk kulit cantik berseri, sihat dan awet muda.

Pakai Sunblock

Ramai wanita yang tidak mengendahkan kegunaan sunblock pada kulit tubuh dan wajah. Padahal sunblock sangat penting untuk melindungi kulit dari bahaya sinar matahari yang menyebabkan kerutan, dan cancer kulit. Gunakanlah sunblock sebelum melakukan aktiviti di pagi hari dengan kandungan minimal SPF 15 setiap hari.

Membersihkan Wajah Sebelum Tidur
Lelah bekerja membuat wanita malas membersihkan make-up dan terus tidur. kadang-kala tertidur di kala "nak rehat jap". Make-up yang dibiarkan semalaman pada kulit boleh menutup lubang pori-pori yang menyebabkan kulit berjerawat. Wajah yang bersih membuat kulit boleh bernafas dan ikut sama "berehat".

Scrub Seminggu Sekali

Eksfoliasi kulit dengan cara scrub atau facial di salon harus lebih rutin dilakukan. Mungkin anda biasanya sebulan sekali kerana tidak sempat ke salon. Jangan menmbiarkan kulit mati lebih lama, lakukanlah eksfoliasi kulit seminggu sekali. Cara mudah adalah dengan membeli scrub khusus wajah yang boleh digunakan sendiri di rumah.

Kurangkan mengeringkan Rambut dengan Hair Dryer

Mengeringkan rambut dengan hair dryer menjadi punca utama rambut kering, rosak dan pecah-pecah. Kurangilah menggunakan alat styling yang mengandungi ion panas tersebut untuk menjaga kesihatan rambut.

Mencuci Peralatan Make-up

Bakteria mudah merebak di peralatan make-up yang kotor. Untuk menjaga kesihatan kulit, rajinlah mencuci peralatan make-up anda seperti brush dan span, setidaknya sebulan sekali. Gunakanlah pencuci yang khusus untuk membersihkan brush kesayangan anda. Selain menghilangkan bakteria, sabun cuci khusus make-up juga menjaga kehalusan bulu.

Persoalannya! Berapa ramai antara wanita yang ada masa untuk mengamalkan semua yang disarankan di atas.......??? Tepuk dada tanya lah diri sendiri. Nak cantik tapi tiada masa, nak cantik tapi leceh, nak cantik tapi malas.

Disebabkan terlalu banyak "tapi" jadi kita boleh cuba cara mudah dam berkesan TANPA bahan pengawet, tiruan mahupun asid. Semuan,ya NATURAL INGREDIENTS, Itulah yang terbaik!

Kalau tak sempat nak apply tips2 kat atas.. apa kata cuba natural supplemen untuk kesihatan dan kecantikan.. cantik dari dalam hingga ke luar. Kesihatan pun terjaga. Memang tak spend duit untuk natural supplemen untuk kecantikan dan kesihatan.

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Your Shaklee Independent Distributor (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

Nutriwhite - mencerahkan, menyihatkan dan diperbaharui dengan nutrien Alam Semulajadi



Tadi baru post pasal cleanser kan..insyaallah nak try cleaser nutriwhite iaitu gentle deep foaming cleanser. Saya ni jenis kulit tak sensitif, so kalau tukar pun takda masalah. Tu nak test mana tau kulit lagi cantik..haha.

Jom tengok apa kelebihan gentle deep foaming cleanser ye.

- Untuk kulit yang segar dan bersih.

- Rumpai laut menghilangkan kekotoran, membuang sel mati dan menegangkan kulit.

- Alga hijau menyahtoksin dan melembapkan kulit.

- Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangkan pigmen kulit.

- Lembut dan menyegarkan kulit.

Wah macam bestkan.. sebab ada rumpai laut, alga hijau, strawberi.. semua memang sesuai sangat untuk kulit cantik. Jom la kita mulakan dengan penjagaan muka untuk kulit cantik berseri ye..

Insyaallah lain kali saya share pasal skir care untuk set ye.

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Your Shaklee Independent Distributor (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

Vitalea Shaklee adalah multivitamin terbaik


Vitalea shaklee antara yang terbaik.didunia dan pasaran malaysia juga kerana keberkesanannya untuk tampil sihat sepanjang masa..insyallah.




Multivitamin Terbaik Adalah Vita-lea Shaklee


MULTIVITAMIN TERBAIK ADALAH VITALEA SHAKLEE

Antara kelebihan Vitalea shaklee adalah::

- Vitalea telah menjalani ujian klinikal yang dirumus secara saintifik untuk keberkesanan dan keperolehan biologi.

- memberi 28 jenis vitamin yang penting dalan satu rumusan yang.seimbang

- dirumus secara saintifik dan dan di uji untuk keberkesanannya.

- membantu meningkatkan kesihatan badan dalam jangka masa panjang

- menolong melawan pengoksidaan yang berbahaya : 2kali ganda nilai harian bagi vitamin c dan vitamin e iaiti antioksidan yang kritikal untuk membantu mencegah kerosakan sel akibat daripada pengoksidaan yang berbahaya.

- menguatkan fungsi otak

- membantu proses metabolism dengan vitamin2 B yang lebih seimbang: 100% daripada DV untuk membantu dalam metabolism tenaga


Perbezaan Vitalea berbanding multivitamin kat pasaran

Multivitamin terbaik Vita-Lea Shaklee juga menggunakan Sistem Penyerapan Bioaktif berpaten eksklusif. Shaklee meningkatkan penyerapan asid folik iaitu nutrien penting untuk kesihatan keseluruhan sel.

Vita-Lea Shaklee menjalani 349 ujian kualiti yang paling ketat untuk menjamin keaslian dan keberkesanan produk.



Siapa Memerlukan Multivitamin

- Individu dewasa yang mementingkan kesihatan dan kecergasan tubuh jangka panjang

- Individu yang ingin meningkatkan sistem imun

- Remaja yang sedang membesar

- Wanita yang mementingkan kesejahteraan kesihatan mereka

- semua peringkat dewasa lelaki

- Individu yang menopous

- Wanita yang baru bersalin


Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Your Shaklee Independent Distributor (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

Saturday, November 9, 2013

Benefit of Vitamin E

Vitamin E is the generic name for “tocopherol” and is available in four different forms. It is a fat soluble antioxidant, which can be obtained only as a food supplement. The most widely known health benefits of vitamin E are protection against toxins such as air pollution, premenstrual syndrome, eye disorders such as cataracts, neurological diseases such as Alzheimer’s disease, and diabetes.

The health benefits of vitamin E come from its antioxidant properties. Antioxidants remove free radicals — the unstable compounds that damage the cell structure. Immunity levels improve when vitamin E is consumed. Another important benefit of vitamin E is that it reduces cholesterol and the risk of developing cancer.

Vitamin E thins the blood which is another significant health benefit. In other words, it prevents the blood platelets from clumping. High levels of vitamin E reduce the risk of sunstroke and coronary artery disorder or heart disease.

Another widely known health benefit of vitamin E is in skin care and hair care. Owing to its antioxidant properties, vitamin E promotes the circulation of blood to the scalp. Vitamin E helps alleviate fatigue and strengthen capillary walls while nourishing the cells.

Pure vitamin E oil is extremely versatile. A major benefit of vitamin E oil for the skin is that it helps the healing process. As vitamin E is absorbed by the epidermis layer of the skin, it can be used for treating sunburn or protecting you from the sun.

Another wonderful benefit of vitamin E oil is that it can be used to treat scars, acne, and wrinkles because it speeds up cell regeneration. This creates an anti-aging effect, which makes the skin look younger.

Vitamin E oil benefits the skin by helping it retain its natural moisture content. Vitamin E oil makes dull-looking, dry skin look healthier and fresher. You can apply a few drops of vitamin E oil to your nails and cuticles which is an effective way of treating the skin.

Source - Newsmax.com

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Your Shaklee Independent Distributor (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

JAWAPAN SEGERA

Name:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga

Form provided by Freedback.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM SINGGAH E-STORE