Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

**Terima Kasih Yee.. Dapatkan Pelbagai Diskaun Menarik di JOM SINGGAH

^^FANPAGE - JOM SINGGAH- TIP KESIHATAN PERCUMA^^

JOM SINGGAH on Facebook

Untuk Sebarang Pertanyaan - ISI FORM NIE





Friday, November 1, 2013

Kepentingan Kolagen dalam tubuh kita

Alhamdulillah..offer kolagen telah tamat semalam tapi rasa nak share juga apa yang dimaksudkan dengan kolagen, apa kelebihan kolagen, kenapa kita perlukan kolagen dan apa kesan sekiranya kekurangan kolegan.

Bila sebut kolagen apa tanggapan anda ye. Kalau sebut kolagen tentu pikir cantik.. mood nak cantik je kan. Memang wajib ambil collage la jawapannya. Semua nak cantik kan?? Tak kira lelaki atau perempuan semua nak cantik.. so wajib baca bab2 kolagen ni kalau rasa nak cantik gak..

Apa itu kolagen??
----------------

Kolagen adalah tisu penyambung yang membanti dalam mengekalkan kekuatan dan keanjalan kulit, rambut, kuku, ligamen, otot, tulang, sendi tendon, mata, gusi dan saluran darah.

Kenapa kita perlukan kolagen??
--------------------------------

Lebih kurang 72% daripada kulit afalah kolagen.

Kornea mata adalah kolegan.

Kolagen melindungi organ, perut, hati, jantung, paru2, saluran darah , sel otak dan lain2.

80% daripada tulang adalah kolagen

Kolagen banyak membantu kecantikan dan kesihatan.

Mengekalkan badan yang muda, anti penuaan, mencegah penyakit dan meningkatkan kesihatan badan.

Apa yang akan terjadi bila kekurangan kolagen??
-------------------------


Garis2 kesan ketawa, kedutan, lingkaran hitam bawah mata, kesan bengkak bawah mata, penglihatan kabur.

Gusi tak sihat

Garis halus kelihatan pada leher

Payudara dan punggung kelenturan

Kuku senang pecah, pudar dan kekuningan.

Rambut menjadi kering dan bercabang di hujung.

Liang roma menjadi lebih besar, puligmentasi, jeragat, kulit kekuningan.

Kulit hilang keanjalan, lebih kering, kelihatan tua dari umor sebenar, organ dalaman tidak berfungsi dengan berkesan.

Kehilangan kalsium, sakit belakang, sakit sendi.

Banyakkan keperluan kolagen ini untuk kesihatan dan kecantikan. Bagi yang ada masalah takbolehe menyerap kalsium, memang sangat2 digalakan ambil sumber kolagen untuk sumber kalsium. Ini tentu ilmu barukan.. nanti kita google n share apa kaitan kolagen dan kalsium.

Apa yang pasti collagen powder adalab terbaik.. bukan sekadar collagen biasa. Memang berbaloi2 membelinya..

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Your Shaklee Independent Distributor (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

No comments:

Post a Comment

Sila komen ye..jangan malu-malu

JAWAPAN SEGERA

Name:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga

Form provided by Freedback.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM SINGGAH E-STORE