Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

**Terima Kasih Yee.. Dapatkan Pelbagai Diskaun Menarik di JOM SINGGAH

^^FANPAGE - JOM SINGGAH- TIP KESIHATAN PERCUMA^^

JOM SINGGAH on Facebook

Untuk Sebarang Pertanyaan - ISI FORM NIE





Tuesday, November 12, 2013

20 Manfaat Alfalfa shaklee.. terbaiik..

Assalamualaikum dan selamat pagi semua. Harini kita bercerita tentang alfalfa. Alfalfa shaklee antara vitamin wajib juga sejak 2tahun plus2 dah. Mula-mula kena alfalfa sebab breastfeeding si manja. Alfalfa antara milkbooster yang sangat serasi untuk support penyusuan dan kesihatan plus sangat banyak pulak tu bonus. Antara kelebihan alfalfa yang saya rasa sendiri adalah milk booster, melawaskan, buang angin, keputihan makin berkurangan sangat lah, merapatkan hubungan intim (makin ketat.. alfalfa pun sama macam kacip fatimah tu, hebat), simpton resdung berkurangan (terutama bangun pagi takda la selsema.. bersin) dan banyak lagi la kelebihan alfafa ni. Vitamin wajib ada setiap rumah tau. Bukan perempuan je boleh ambil tetapi lelaki juga ye.

Jom baca seimbas lalu tentang sejarah Alfalfa Shaklee.

Alfalfa Shaklee merupakan produk pertama sekali yang dicipta oleh Dr. Forrest C Shaklee pada tahun 1950an. Maka Alfalfa Shaklee merupakan produk signature Shaklee Corporation.

Kenapa Dr. Shaklee memilih Alfalfa Shaklee sebagai supplement pertama?

Alfalfa merupakan herba tradisional masyarakat orang putih dan mereka menggunakan Alfalfa untuk pelbagai jenis keadaan kesihatan terutamanya bagi wanita selepas bersalin. Oleh sebab Alfalfa mempunyai banyak kebaikan kepada wanita, lelaki dan kanak-kanak maka Dr. Shaklee merumuskan formula Alfalfa menjadi supplement Alfalfa Shaklee yang sangat-sangat memberi manfaat kepada jutaan manusia.

Kebaikan Alfalfa Shaklee

1. Kaya dengan vitamin dan mineral Alfalfa Shaklee Mengandungi vitamin B, C, E dan K dalam jumlah yang seimbang. Mengandungi mineral Kalsium, Magnesium, Kalium, Fosforus dan Zat Besi. Alfalfa Shaklee turut mengandungi, Flourida, Protein, Mineral Surih, Serat, Asid Lemak dan Antioksidan.

2. Alfalfa bermanfaat dalam penyerapan protien, dan karbohidrat.

3. Alfalfa juga bertindak sebagai pembersih darah

20 Manfaat Alfalfa shaklee untuk kesihatan

1. Merawat gangguan pencernaan

2. Mengawal kolestrol dalam darah

3. Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh

4. Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok

5. Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah

6. Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan

7. Mengurangkan simptom menopous

8. Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan

9. Merawat masalah sembelit

10. Menyahkan toksik dalam tubuh

11. Mengurangkan kesakitan otot dan sendi

12. Meningkatkan sistem pertahanan tubuh

13. Membantu masalah penghadaman

14. Membantu memperbanyakkan susu ibu

15. Mengurangkan masalah pundi kencing

16. Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati

17. Meningkatkan kesihatan prostat

18. Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita

19. Menghangatkan hubungan suami isteri

20. Membantu tingkatkan kesihatan lelaki

Keistimewaan Alfalfa shaklee

1. Sumber terbaik dari daun alfalfa (tanpa akar dan batang)

2. Alfalfa Shaklee ditanam tanpa semburan bahan kimia

3. Di sediakan dalam dua pek bersaiz 330 biji dan 700 biji

4. Pil boleh dihancurkan dan dicampur dengan air sebagai minuman herba semulajadi

5. Tidak memberi mudarat kepada bayi yang menyusu seperti panas dan cirit-birit (digalakan di ambil selepas 2 mingu selepas pantang kerana biasa pada awal kelahiran bayi terkena jaudis, alfalfa sangat tidak digalakkan sebab bersifat herba)

6. Alfalfa Shaklee tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet tiruan.

7. Membersihkan hati

8. Membantu melengkapkan zat dan nutrient dalam pemakanan seseorang

Banyakkan kelebihan Alfalfa shaklee kan..kalau ada masalah macam kat atas tu boleh beli sebotol ye. Tapi semasa pengambilan Alfalfa shaklee, pengambilan air masak sebanyak 3liter keatas sangat digalakkan untuk mengelakkan healing crisis yang teruk. Tetapi bagi sesetengah orang memang takda healing crisia semasa pengambilan supplemen.

Kredit sihatmacamyaya.blogspot.com

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Your Shaklee Independent Distributor (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

No comments:

Post a Comment

Sila komen ye..jangan malu-malu

JAWAPAN SEGERA

Name:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga

Form provided by Freedback.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM SINGGAH E-STORE