Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

**Terima Kasih Yee.. Dapatkan Pelbagai Diskaun Menarik di JOM SINGGAH

^^FANPAGE - JOM SINGGAH- TIP KESIHATAN PERCUMA^^

JOM SINGGAH on Facebook

Untuk Sebarang Pertanyaan - ISI FORM NIE





Monday, December 23, 2013

Tips Berpantang dengan NATURAL SUPPLEMEN SHAKLEE

 Masih tercari set berpantang yang sesuai untuk berpantang nanti. Jangan pening2 ye sebab, saya nak perkenalkan set berpantang yang dicadangkan untuk kesihatan dalaman dan luaran dengan mengunakan natural supplemen shaklee. Yang pasti selamat, mesra alam dan berkesan, insyaallah.

Sebelum cerita lebih lanjut tentang vitamin yang dicadangkan untuk set berpantang, apa kata baca kelebihan sset berpantangg nie.

 Antara kelebihan set berpantang ini :

Selamat ~ Bahan yang digunakan adalah semulajadi dan tiada kesan sampingan

Berkesan ~ Oleh kerana bahan yang digunakan adalah semulajadi, ia sesuai dengan keperluan tubuh dan memenuhi keperluan ibu berpantang untk cepat sihat, lebih bertenaga dan cergas.

Praktikal ~ Ibu-ibu cuma perlu makan vitamin, buka dari botol dan telan. Tiada bau memualkan seperti jamu.

Membantu penyusuan ~ Set vitamin yang dicadangkan adalah asas kepada vitamin untuk penyusuan juga. Untuk melancarkan penyusuan, ibu juga digalakkan mengambil Alfafa, protien soya (ESP) dan Kalsium (Ostematrix).
• 
Melengkapkan nutrisi ibu berpantang dan menyusu ~ umum maklum ibu baru bersalin banyak pantang larangnya. Kadangkala menu berpantang langsung tidak lengkap kerana kebanyakan kita dijaga orang tua yang masih mengamalkan menu pantang orang dulu-dulu. Tak ada sayur, tak ada ikan, tak ada daging dan ayam. Buah pun jarang yang boleh makan.

Boleh diambil seawal hari pertama selepas bersalin sama ada bersalin normal mahupun melalui pembedahan.

Tiada keasan kepada anak (kecuali alfalfa tidak digalakkan terus ambil selepas bersalin selepas seelok2nya 2 minggu kelahiran baby ), so boleh terus diambil walaupun anak jaundice 
Antara kesan-kesan yang diperolehi pulak ialah luka cepat sembuh, ada yang tak sampai seminggu dah rasa selesa kat bawah tu even berjahit banyak…badan pulak rasa cergas dan bertenaga..ada yang cakap tak rasa macam berpantang even kena berjaga malam….muka pun ceria dan berseri-seri, takde nak pucat2…anak pun sihat jer, yerla kan dapat penjagaan sempurna dari si ibu…susu badan pun terus meriah, cukup untuk supply pada anak…

Meh kita tengok fungsi setiap satu suplemen di dalam set berpantang Shaklee ni:
B-Complex : sebagai penenang (anti-stress), elak kemurungan (meroyan) & menstabilkan hormon. Ia juga perlu dalam penghasilan sel darah. Kekurangan B complex boleh menyebabkan ibu yang di dalam pantang mengalami gangguan emosi atau lebih dikenali sebagai meroyan. B complex sangat penting membantu kita menjadi bertenaga dan emosi turut lebih seimbang.
Vitamin C : penting untuk pembentukan kolagen, mempercepatkan penyembuhan luka, serta memperbaiki tisu sel yang rosak akibat bersalin. Vitamin C sangat perlu dalam membantu badan pulih dari proses kelahiran. Vitamin C Shaklee adalah berkonsepkan pelepasan masa. Ia akan melepaskan vitamin c secara sedikit demi sedikit mengikut keperluan badan. Memandangkan vitamin C adalah jenis vitamin larut air maka konsep pelepasan masa ini sangat bagus demi memastikan badan kita sentiasa cukup vitamin c dalam meningkatkan antibodi secara berterusan.
Multivitamin with Iron : Multivitamin lengkap dengan pelbagai kumpulan vitamin & mineral yang diperlukan oleh badan tetapi sukar diperolehi sewaktu berpantang kerana kebanyakan makanan perlu dielakkan (berpantang makan). Iron pula penting untuk tubuh terutama kerana ibu banyak kehilangan darah selepas bersalin. Kekurangan iron boleh menyebabkan ibu kelihatan pucat, letih , lesu dan tak bermaya. Bagi ibu yang mempunyai niat menyusukan anak perlulah memastikan pengambilan iron dititikberatkan agar pertumbuhan dan pembesaran anak adalah sangat baik.
Zinc Complex : membantu mempercepatkan proses baik pulih luka, terutama luka dalaman (rahim). Selain itu, turut mengurangkan masalah rambut gugur. Bagi anda yang tidak makan ikan haruan, mahupun pati ikan haruan, zinc complex adalah yang terbaik untuk anda. Zinc turut membantu masalah ‘kedinginan’ selepas bersalin.
Selain set asas untuk berpantang, ibu2 boleh add on ESP, Ostematrix dan alfafa untuk support penyusuan semasa berpantang

ESP
: Suplemen berasaskan protein soya (Non GMO Soy) . Dapat membekalkan tenaga dan membantu melancarkan penghasilan susu. ESP juga boleh mencantikkan kulit si ibu, memudarkan parutm, menganjalkan kulit dan membantu dalam proses pemulihan dalaman dan luaran.
Ostematrix : Membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi. melegakan sakit-sakit badan, lenguh-lenguh dan sakit tumit. Mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik. Ostematrix juga membantu dalam masalah sembelit ibu semasa berpantang.
So kepada ibu-ibu yang tengah pening nak pilih mana satu set pantang yang sesuai, apa kata meh kita cuba set pantang ni…sangat2 berbaloi…
Apa kata ibu2 baca testimoni customer yang sangat sukan set berpantang nie. 
set pantang shaklee
set pantang shaklee
set pantang shaklee
set pantang shaklee
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk:
Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS - 0199517292
FB - http://www.facebook.com/pokoksena85
Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09
Your Shaklee Independent Distributor (ID - 854784)

Untuk Jawapan Segera -->> ISI FORM INI  

No comments:

Post a Comment

Sila komen ye..jangan malu-malu

JAWAPAN SEGERA

Name:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga

Form provided by Freedback.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM SINGGAH E-STORE