Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

**Terima Kasih Yee.. Dapatkan Pelbagai Diskaun Menarik di JOM SINGGAH

^^FANPAGE - JOM SINGGAH- TIP KESIHATAN PERCUMA^^

JOM SINGGAH on Facebook

Untuk Sebarang Pertanyaan - ISI FORM NIE

Tuesday, December 10, 2013

Aktiviti bayi semasa dalam kandungan

Kehamilan adalah suatu yang mengembirakan untuk sinihu terutamanya setiap kali kehamilan. Terutamanya masa baby mula bergerak dalam perut.Ibu yang sedang mengandung tentu ingin tahu apa yang sedang dilakukan oleh bayinya di semasa di dalam rahim. Tentu tertanya-tanya bagaimana pergerakan bayi dalam rahim sehingga ibu kadang kala terasa geli ditendang manja oleh kaki comel dari dalam. Bayi anda meringkuk rapat di dalam rahim, dilapik oleh cecair amnion (air ketuban) yang mengelilingnya.

Dia bergantung sepenuhnya kepada plasenta untuk mendapatkan bekalan makanan dan oksigen serta membuang bahan buangannya. Plasenta membekalkan nutrien yang diperlukan oleh bayi.

Hampir semua bahan yang masuk badan anda, sama ada baik atau buruk, ditapis melalui plasenta untuk dibekalkan kepada bayi. Bayi menghisap ibu jari dan menelan air ketuban yang mengelilinginya lalu mengalirkan air itu keluar dari badan sebagai air kencing.

Kadangkala bayi minum terlalu banyak cecair tersebut dan tersedu. Bayi membuat pergerakan bernafas dengan dadanya, berlatih untuk persediaan hidup di luar rahim. 

Air ketuban juga berfungsi mengawal suhu badan bayi serta melindunginya daripada jangkitan dan hantukan yang tiba-tiba. Bayi menendang dan menumbuk serta ada kalanya membuat balik kuang. Bayi tidur dan bangun secara tidak tetap. Bayi mungkin paling aktif ketika anda cuba hendak tidur. Jadi, tidak hairanlah kalau anda tidak selesa untuk tidur kerana bayi asyik bergerak aktif dalam perut.

Kredit pama.karangkraf.com.my @ Grup Digital Karangkraf

Berikan yang terbaii untuk si manja ye. Pemakanan bermula dari kehamilan untuk mendapatkan anak yang sihat dan cergas. Kalau nak dapatkan natural suplemem shaklee, roger laju2 ye.


Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Your Shaklee Independent Distributor (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

No comments:

Post a Comment

Sila komen ye..jangan malu-malu

JAWAPAN SEGERA

Name:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga

Form provided by Freedback.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM SINGGAH E-STORE