Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

**Terima Kasih Yee.. Dapatkan Pelbagai Diskaun Menarik di JOM SINGGAH

^^FANPAGE - JOM SINGGAH- TIP KESIHATAN PERCUMA^^

JOM SINGGAH on Facebook

Untuk Sebarang Pertanyaan - ISI FORM NIE





Monday, January 14, 2013

Tips untuk Memilih Vitamin untuk anak..


Lama tak update untuk vitamin untuk anak nie, banyak fokus pada kecantikan ( yang pasti tips kulit cantik, tips kulit gebu), tips kurus. Yang pasti ramai ibu-ibu kat luar sangat risau bila anak-anak mereka tak suka menjamah makanan sihat tapi lebih kepada makanan segera. 

Bila tak cukup nutrisi, tentu anak-anak kita cepat deman, selsema, yang pasti dalam sebulan tentu jatuh sakit. Jalan-jalan kat google tadi terjumpa lak post mengenai tips memilih vitamin untuk anak, berikan yang terbaik untuk anak anda..
Sharing dr website Mommy Lyna, http://vitaminsemulajadi.com
Semoga bermanfaat ye dalam memilih vitamin untuk anak

Picky Eater, memilih makanan.. Mealshake adalah penyelesaian

Perlukah anak2 diberi makan vitamin tambahan?

~75% perkembangan otak anak berlaku semasa usia di bawah 3 tahun~
~90% perkembangan otak kanak2 berlaku semasa usia 5 tahun~
~85% kanak2 tidak mendapat zat makanan secukupnya dari sajian harian. Belum masuk yang suka makan makanan ringan, makanan segera, gula2, dsb~

Kanak2 sepatutnya makan lebih banyak buah, sayur, serat, protin dan kurangkan pengambilan lemak, terutama lemak tak tepu. Sayangnya jarang kanak2 yg suka makan buah dan sayur, malah ada yang enggan makanan makanan yang disediakan di rumah. Sebaliknya mereka suka makanan segera.

Cara terbaik untuk menggalakkan pemakanan sihat tentunya dari teladan.. Ibu bapa kena makan makanan sihat dan sediakan makanan sihat di rumah.



Dari kajian menunjukkan pelbagai masalah kesihatan kanak2 termasuk asma dan ekzema berkait rapat dengan pemakanan – pengambilan ikan dan bijirin. Kajian yang dibuat ke atas 598 kanak2 menunjukkan peningkatan terhadap kesihatan kanak2 yang menghidap masalah di atas setelah menambah pengambilan ikan dan serat, manakala menambah pengambilan buah dan sayur tidak membantu untuk mengurangkan masalah mereka.

Jadi, apa yang anak kita perlukan dari sumber ikan dan bijirin tu? – Protein,Minyak ikan, Serat.

Namun, menurut environmentalist, pengambilan ikan yang banyak boleh memberi kesan buruk kepada kesihatan kerana kandungan logam berat seperti merkuri akibat pencemaran air laut. Jadi, dari mana kita nak dapatkan kebaikan protein dan minyak ikan ni?

Sumber -  http://vitaminsemulajadi.com/tips-memilih-vitamin-untuk-anak/


Antara vitamin untuk anak yang dicadangkan dari shaklee adalah Mealshake & Omega Guard.
Jom kita baca seimbas lalu mengenai info produk ini


Apa kelebihan Mealshake?

  • Mengandungi 19 vitamin dan mineral tambahan yang diperlukan oleh badan untuk membesar
  • Sumber terbaik bagi protein, kalsium dan fiber yang amat diperlukan oleh badan
  • Berperisa vanilla. Sedap diminum dan boleh dibancuh dengan apa jua air kegemaran anak.
  • 6 sebab anda perlu belikan MealShake untuk anak anda
Tapi jangan tidak tahu, mealshake ni walaupun digemari kanak-kanak, sebenarnya sesiapa sahaja boleh amalkan mealshake ni.


Siapa yang sesuai ambil Mealshake?


  • Kanak-kanak yang kurang selera makan, sering sembelitkurang aktif danmudah sakit.
  • Kanak-kanak yang mengalami masalah obesiti
  • Ibu menyusu yang mahu kurus dan lancarkan penyusuan
  • Ibu mengandung yang mengalami alahan
  • Mereka yang sukar menelan vitamin dalam bentuk pil
  • Orang tua yang mahu kekal aktif

 

Apa khasiat Mealshake?

  • Meningkatkan sistem imun badan anak. Jadi anak tidak mudah dijangkiti penyakit. Jika sakit cepat sembuh
  • Meningkatkan selera makan anak
  • Membantu mengurangkan masalah ekzema anak mahupun orang dewasa
  • Kulit tidak mudah lekat parut. Jika berparut insyaAllah cepat hilang
  • Membantu mengatasi masalah sembelit anak
  • Membantu mencantikkan tekstur kulit
  • Menjadikan anak lebih sihatbertenaga dan aktif sepanjang hari
  • Mengatasi alahan mengandung dan membuka selera makan ibu mengandung
  • Bagi ibu menyusu yang nak kuruskan badan, mealshake bertindak sebagai protein shake memberi rasa kenyang dan mengawal nafsu makan
  • Bagi ibu menyusu, mealshake juga membantu melancarkan penyusuan dan susulebih pekat.

Apa Kelebihan Omega Guard untuk anak anda?
  • Penting bagi perkembangan dan fungsi otak dan keupayaan retina (mengoptimakan pengelihatan untuk proses berfikir & melihat).
  • Menapis segala virus dan bacteria daripada badan.
  • Utk sistem imun badan, membaik pulih sel, sistem pencernaan,mengawal suhu badan.

berikut sebahagian feedback Ibu2 yg gembira dgn perkembangan anak2 mereka yg mengambil makanan tambahan di atas: (dipetik dari group ekslusif customer2 kami di Shaklee Golden Lounge)

FB : Iffah Anuar :"Alhamdulillah... saya juga berikannya pada Faheem.. alhamdulillah, travel from Sgr - Cherating- Tgn - Melaka - Sgr...ke ladang ayah, berpanas hujan..main lumpur..Faheem tidak demam/selesema/muntah2 spt sepupu yg lain.. Alhamdulillah...Sy juge dah tidak bermusuh dengan matahari :) kalo dulu x boleh kne matahari migrain+rashes..+ demam + sakit2 sendi smp x boleh bgn..syukur.. setelah 1 Yr+ tekun amalkan shaklee"

FB : Beeha Yunos :"Since saya bg anak saya meashakes+omega, mmg dia jarang selsema (kalau tak sebulan sekali sure g pakar kanak2) dan susu mmg abis aje..dan makan pon selera..alhamdulillah..sayur sume makan, dah tak de masalah tak nak makan..and kalau demam atau selsema, 2 hari dah baik..alhamdulillah..akhirnya saya temui supplement yg serasi utk anak saya :)

FB : Rafaliah :" Irfan salah satu contohnya..dulu every mth demam, batuk n selsema pastu siap kena asthma attack. AlhamduLILLAH skang ni sgt better..:-) "
FB : Azra Balqis Irdina :"bagus jugak mealshake nie ye..ank sy dlu x mo mkn..ble nk bg mkn msti nyorok blakang pintu..skrg lepas sy bg die mealshake..mkn mcm x ingt dunia..ble x bg mkn msti mrh..skrg sayur2 pon die mkn..dlu die paling benci kt sayur..gembira hati sy tgk die da berselera..pipi pon da berisi.."






Dalam memilih vitamin untuk anak, pilih la yang terbaik untuk kesihatan anak anda.. Kesihatan pada masa depan memang tiada nilainya..

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.







Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk:

Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS / Whatsapp - 0199517292
FB - http://www.facebook.com/pokoksena85
Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09
Your Shaklee Independent Distributor (ID - 854784)

Untuk Jawapan Segera -->> ISI FORM INI   


No comments:

Post a Comment

Sila komen ye..jangan malu-malu

JAWAPAN SEGERA

Name:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga

Form provided by Freedback.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM SINGGAH E-STORE