Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

**Terima Kasih Yee.. Dapatkan Pelbagai Diskaun Menarik di JOM SINGGAH

^^FANPAGE - JOM SINGGAH- TIP KESIHATAN PERCUMA^^

JOM SINGGAH on Facebook

Untuk Sebarang Pertanyaan - ISI FORM NIE





Wednesday, January 16, 2013

Tips Berpantang : Berpantang dengan vitamin lebih sihat dan cergas



Ni khas untuk ibu-ibu yang pas bersalin ye. Berpantang ni banyak jenis berpantang ye.. Ingat zaman berpantang 2 tahun lepas, 44 hari untuk berpantang terutama bab-bab makan, urut mengurut, jamu-jamu. Masa berpantang time tu, tak kenal shaklee lagi, berpantang dengan jamu gak tapi makan nya selang seli gitu sebab macam tak serasi, gatal-gatal badan nie.. 

Alhamdulillah sejak jatuh cintah dengan SHAKLEE, macam nak merasa berpantang dengan vitamin shaklee lak.. Asyik baca je testimoni ibu - ibu yang berpantang je.. Insyaallah, kalau ada rezeki nanti boleh berpantang dengan shaklee lak.

Kalau sebut bab pantang nie, 44hari untuk rasa macam bertahun lamanya sebab asyik berkurung je kat dalam rumah dan makan nasi lak nasi kering, ikan bakar.. ayam bakar.
Tapi bila 44hari dah menghampiri, gembira memang tak ingat..

Perkenalkan Vitamin yang dicadangkan untuk berpantang , set berpantang terdapat 4 jenis vitamin yang dicadangkan untuk berpantang iaitu vitalea (multivitamin), b compleks, c, zinc


Jom baca seimbas lalu setiap jenis vitamin :

Vita-Lea (Multivitamin)
Fungsi-fungsi:

Penambah Tenaga Segera>>   memberi tenaga, melegakan keletihan dan lesu, menguatkan memori

Pelengkap Nutrisi>>   mengandungi 30 nutrisi lengkap harian. kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting disebabkan amalan pemakanan tak seimbang semasa berpantang.

Elemen penting pada Sel Tubuh>>   menyediakan asas nutrisi, pertumbuhan sel baru, otot, kulit, kuku, hormon

Metabolisma>>   sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan.


Fungsi-fungsi:

Menukar makanan kpd Tenaga>>-   membantu proses penghadaman,menukar lemak, karbo dan protein kepada tenaga dan sekaligus mengurangkan masalah keletihan dan lesu.

Melawan Tekanan>>   memastikan kesihatan fungsi saraf, meredakan sakit kepala, kemurungan dan iinsomnia.

Rambut beruban/gugur>>   memabiki masalah kulit kepala, kelemumur, rambut gugur, beruban.

Detoksifikasi>>   meredakan alahan
Mencegah anemia(kekurangan sel darah merah)>>  membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibodi, mencegah sakit kepala, pening, letih, migrain, muntah2.

Fungsi-fungsi:

Membentuk Kolagen>> mengembalikan semula keanjalan kulit kita setelah melahirkan baby.

Sistem Imun>>  meningkatkan sistem imunisasi kita, jika ibu yg menyusukan anak, Vita C juga berguna utk menguatkan sistem imun baby dan sukar demam

Mencantikkan Kulit>>   kulit nampak lebih cerah, melambatkan penuaan, menyekat pembentukan pigment. Pigment penyebab utama terjadinya jeragat.

Mengekalkan Kolestrol Sihat>> mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah, skurvi

Memperbaiki Simtom pendarahan>> mengurangkan gusi berdarah, luka lambat sembuh, kulit kering, kusam,kasar

Zinc
Fungsi-fungsi:

Sembuh Luka>>  mempercepat penyembuhan luka dalaman dan luaran akibat pembedahan, memperbaiki alergi, bintik kulit.

Ovulasi Wanita>>  membantu pengucupan uterus dan mengembalikan daya ketahanannya

Penyakit Diabetis>>  membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin.

Mengakttifkan 200 jenis enzim>>  penting utk memelihara metabolisma pada gigi dan pertumbuhan fizikal remaja.

selain itu, ibu berpantang boleh juga mengambil vitamin lain dalam menjayakan penyusuan dan tampil langsing kepada bentuk asal sebelum pregnant

kalsium
lawaskan pghadaman dan cergas kan badan


Boleh add on 
Alfafa -  (fungsi spt kacip fatima bgi ketat / buang toksik/milkbooster / resdung)
ESP -     (milk booster dan cantikkan kulit dari parut2)
Lecithin -  (bakar lemak klu nak kurus)
Vit E -  (Kecantikan kulit / anti aging / antioksida)

Jom kita baca testimoni ibu2 yang berpantang dengan set berpantang nie::

Perut rasa kemas vitamin shaklee

Badan rasa sihat sangat-sangat  dengan vitamin shaklee

Badan rasa sihat sangat-sangat  dengan vitamin shaklee

Badan rasa sihat sangat-sangat  dengan vitamin shaklee



* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.









Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk:

Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS - 0199517292
FB - http://www.facebook.com/pokoksena85
Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09
Your Shaklee Independent Distributor (ID - 854784)

Untuk Jawapan Segera -->> ISI FORM INI   



No comments:

Post a Comment

Sila komen ye..jangan malu-malu

JAWAPAN SEGERA

Name:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga

Form provided by Freedback.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM SINGGAH E-STORE