Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

**Terima Kasih Yee.. Dapatkan Pelbagai Diskaun Menarik di JOM SINGGAH

^^FANPAGE - JOM SINGGAH- TIP KESIHATAN PERCUMA^^

JOM SINGGAH on Facebook

Untuk Sebarang Pertanyaan - ISI FORM NIE





Wednesday, June 20, 2012

Testimoni MealShake - Kanak-kanak sakit buah pinggang tak jadi dibedah selepas mengambil Meal Shakes

Wah.. mesti anda terpegun kan membaca tajuk tersebut. Saya pun terpegun bila mendapat sharing tersebut.  Dalam hati "wah..hebatnya Meal Shakes ni"..  Kalau sebelum ni kita selalu dengar Meal Shakes bagus untuk kanak-kanak yang selalu demam, selsema, sembelit, kurang selera makan, eczema dan asma, kali ni saya bawakan kisah kanak-kanak yang sakit buah pinggang beransur sembuh dan tak jadi dibedah selepas mengambil Meal Shakes. Segalanya tak mustahil kan dengan izin Allah..

Credit to Raja Mahizan Tuan Zahid atas perkongsian pengalaman cousin beliau.....

"My lil cuzie when he was a tot, dia kena sakit buah buah pinggang.boleh minum air 1botol mineral kecik je 1 hari. bayangkan, toddlers mestila nak minum susu banyak kan.hampir kena tebuk perut dia.seminggu sblm tebuk my aunt bg mealshake shaklee ni sb dia mengenyangkan so x perlu minum byk susu/air. Alhamdulillah beransur baik smpi x pyh operate.skrg, dah darjah 6 dah. Sihat and active!"
Pasti anda sangat teruja kan? Apa yang ada dalam Meal shakes sampai jadi sangat POWER tuh? Jom saya bagitahu 6 fakta tentang kebaikan Meal Shakes.. dan tu adalah 6 Fakta juga kenapa anda perlu beli Meal Shakes untuk anak-anak anda, atau untuk anda sendiri minum.

Jom baca 6 fakta tentang Mealshake ni..
  • Complete Nutrients - Provides 24 types of A to Z essential vitamins, minerals and trace minerals. Deficiency in trace minerals will affects the absorption of vitamins and causes inactive enzymes. It also contains soy lecithin that works hand-in-hand with fat soluble vitamins.
  • Supplies Key nutrient to cells - Rich in protein (contain no lactose) that helps in forming skin, nails, hair, organs, blood, immunised cells etc.
  • Aids in Growing Up - Contains folic acid, biotin, rich in calcium and magnesium that are needed for building bones and cells in the growing up process.
  • Anti-Oxidants - Contains vitamins A, C, E, zinc, selenium which are the anti-oxidant components for anti-ageing.
  • Restore skin complexion - Contains complete vitamin B-Complex, iron, copper to form healthy red blood cells, thus improves the skin colour complexion.
  • Detoxification - Rich in soluble fibre that helps the (peristalsis of colon and stomach/bowel movement) to excrete excess fat and waste from the colon and stomach.
  • Great Taste for young and old - Delicious drink with natural fructose; quick replenishment of the necessary nutrients for the body; contain no artificial colouring and artificial sugar. 
Ini pula testimonial dari blog Pn Lia.. Jom baca.. 

Testimoni Kak Ayu (ofismate saya tentang anak sedaranya yang baru 3 minggu mencuba Shaklee Mealshake..)

"Sebelum ni Alif kalo makan dia mesti tunjuk 4 jari dia..maksudnya, cukup 4 kali (4 suap) dah tak nak makan dah..bukan sebab dia ada cacing ke ape ke..tapi memang dia taknak makan .. pastu badan..alahai kurus kering je..umur 4 tahun..anak-anak orang lain umur 4 tahun semua berisi..dah ler makan 4 suap je, pastu takde ulang2 dah makan..haiii...risau dibuatnya..kang tak cukup zat lar..kang terbantut lar perkembangan otak ke ape ke.. tapi, AlhamduLILLAH, lepas 3 hari try Shaklee Mealshake, Alif dah mula menampakkan perubahan..dia dah mula mintak makan..dan makan pun takde ler tunjuk 4 jari dia tu dah..makan abes sampai dia betul2 kenyang..and takde dah makan benda2 merapu tu..dan dia mula nampak aktif, ceria dan sihat.. sekarang ni bila waktu makan, dia dulu duduk di meja makan..kalo dulu panggil makan dah duduk kat meja makan pun tengok makanan je..masaklar sedap macamane pun dia cam takde selera nak makan..sekarang ni makan nak, siap kadang2 tu mintak makan walaupun baru few hours lepas makan..AlhamduLILLAH..."
Meal Shakes Vanilla...lazat,berkhasiat. .low fat & low calorie
 Actually Mealshake ni not only for children..untuk adult pun sesuai gak especially untuk mereka2 yang malas telan tablet banyak2......and its ideal meal untuk mereka yang menjaga diet,kalori,sodium,fat.Naturally good nutrition n great taste.No artificial flavor,colors,sweeteners or preservatives added..
  • §   a wholesome instant breakfast
  • §   a delicious,inexpensive meal in hurry
  • §   a nutrition packed meal supplement
  • §   a detectable snack any time
  • §   an ideal meal for people watching their weight or controlling total fat cholestrol and sodium

Shaklee Meal Shakes can be used as supplements for added nutritional insurance, delicious between-meal snacks, or beverages with meals. One serving provides approximately 1/2 of your daily requirement for essential vitamins and minerals,30% of proteins,plus trace minerals and3grams of dietary fibers

credit

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit


Bg yang kekangan kewangan, sila contact utk mendapat harga istimewa:
Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS - 0199517292
Fanpage - JOM SINGGAH 

No comments:

Post a Comment

Sila komen ye..jangan malu-malu

JAWAPAN SEGERA

Name:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga

Form provided by Freedback.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM SINGGAH E-STORE