Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

**Terima Kasih Yee.. Dapatkan Pelbagai Diskaun Menarik di JOM SINGGAH

^^FANPAGE - JOM SINGGAH- TIP KESIHATAN PERCUMA^^

JOM SINGGAH on Facebook

Untuk Sebarang Pertanyaan - ISI FORM NIE





Monday, June 24, 2013

Teman baru, DTX Complex shaklee

Vitamin yang sangat jarang diceritakan sebab tak guna. Tapi bulan baru start guna. Salah satu sebab utama nak try guna adalah sangat banyak jerawat kat kawasan dada. Melampau2 banyaknya, tapi kawasan terselindung tapi xbest juga tengok dan mata memandang.

Pernah dengar mitos atau pun fakta bahawa banyak jerawat kat kawasan dada melibatkan kesihatan hati.. Tu yang terdetik nak try vitamin dtx complex. Alhamdullillah, kesannya sangat best la, tiap pagi lawas sangat mcm makan herblax cuci usus gitu plus jerawat dah kurang. Bestkan??


Apa kata baca seimbas lalu tentang DTX Complex shaklee ni untuk kesihatan hati::

Perbezaan DTX Shaklee



Kajian menunjukkan bahawa kandungan utama di dalam DTX Complex Shaklee; ekstrak biji benih pokok susu tisel menyokong keupayaan badan menghasilkan protein bagi membantu menjana semula sel-sel hati.

DTX Complex Shaklee mengandungi bahan ekstrak yang sangat penting dari biji benih pokok susu tisel yang menghasilkan 80% silymarin.

Ia turut mengandungi bahan-bahan yang digabungkan secara unik dan saintifik; ekstrak daripada Schizandra dan cendawa Reishi (herba yang kaya dengan anti-oksida) dan ekstrak daripada dandelion, kunyit, dan articok (herba yang membantu mengekalkan aliran hempedu)

Formulasi yang dipatenkan untuk DTX Complex

1. Ekstrak Biji Benih Pokok Susu Tisel (Milk thistle seed)

-Proses ekstrak ini mendapatkan 80% silymarin – kaya dengan bahan antioksida

-Melindungi hati daripada toksin, termasuklah dadah, racun dan bahan kimia

-Merawat masalah hati seperti hepatitis dan sirosis

-Mengurangkan kadar kerosakan hati akibat lebihan alkohol

-Membantu mencegah dan merawat masalah batu karang

-Membantu masalah kulit seperti psoriasis dan ekzema

2. Articok (Artichoke)

-Membina semula sel-sel hati
Merangsang pengaliran hempedu

3. Dandelion

-Membantu fungsi hati, sangat berguna ketika berlaku kebengkakkan hati (hepatitis) dan jaundice

-Membantu penghadaman dengan merangsang pengaliran hempedu dari hati dan pundi hempedu;

-membantu mencegah batu karang

-Membantu merawat endometriosis.
-Bertindak sebagai julap lembut untuk masalah sembelit ( tu yang buat lawas semacam je tapi suka sangat)

-Meningkatkan keupayaan tubuh menyerap zat besi – melawan anemia

-Melawan tumor dan kanser

-Merendahkan paras gula dalam darah. Baik juga untuk masalah kekembungan dan lebihan air

4. Kunyit

(Benda yang kita selalu guna kat dapur tapi kesan sangat dari segi perubatan, memang terbaeeek la )

-Mengandungi curcumin : bahan anti-oksida

-Meningkatkan kesan anti-keradangan dan membantu mengurangkan kesakitan

-Mempunyai kesan anti-viral terhadap HIV

5. Reishi Mushrooms (Ling Zhi)

-Membina imun – membantu dalam mencegah atau merawat kanser

-Mengurangkan masalah bronkitis, sinusitis

-Merawat sindrom keletihan yang kronik

-Membantu mencegah penyakit jantung

6. Schizandra

-Ekstrak biji benih dari Schizandra ini mengandungi bahan anti-oksida
Ia juga berkait dalam merangsang sintesis protein, meningkatkan jumlah enzim dalam hati untuk tujuan detoksifikasi, memperlahankan pembentukan toksin

Note: Saiz hidangan – 3 biji sehari (untuk 30 hari) & 90 biji / botol
( Tapi saya makan sebiji je shari tapi kesan still marvelous la.. Alhamdulillah)

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.







Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk:
Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS - 0199517292
FB - http://www.facebook.com/pokoksena85
Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09
Your Shaklee Independent Distributor (ID - 854784)


Untuk Jawapan Segera -->> ISI FORM INI    

No comments:

Post a Comment

Sila komen ye..jangan malu-malu

JAWAPAN SEGERA

Name:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga

Form provided by Freedback.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM SINGGAH E-STORE