Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

**Terima Kasih Yee.. Dapatkan Pelbagai Diskaun Menarik di JOM SINGGAH

^^FANPAGE - JOM SINGGAH- TIP KESIHATAN PERCUMA^^

JOM SINGGAH on Facebook

Untuk Sebarang Pertanyaan - ISI FORM NIE





Wednesday, January 15, 2014

Tips nak DIET dengan supplemen SHAKLEE

Keajaiban dan kebaikkan Alfalfa memang sudah lama, sejak 2500 tahun dahulu lagi. Sebab Alfalfa berjaya menjadi tumbuhan yang mempunyai banyak manfaat termasuklah mencuci darah dan milk booster kerana Alfalfa kaya dengan mineral dan vitamin. Ini kerana akar Alfalfa sangat panjang, hingga boleh mencecah 20 kaki ke dalam bumi. Kelebihan ni membuatkan Alfalfa dapat menyerap pelbagai zat galian bumi dan pengamalnya akan dapat juga khasiat yang banyak. # Proses penghasilan Alfalfa Shaklee yang terbaik dan unik # Alfalfa Shaklee datang dalam 2 saiz botol, 700bj botol besar dan 330bj botol kecil. Diproses dari daun alfalfa yg ditanam bebas racun perosak dan baja kimia, daunnya dikeringkan dan dibiarkan menjadi serbuk dan dimampatkan menjadi tablet. Jadi, semua nutrien masih lagi dikekalkan kerana proses yang sangat ketat dan hanya daun Alfalfa yang matang dan tinggi kloril digunakan. # 7 Manfaat Utama Alfalfa # 1. Detox / Mencuci Alfalfa boleh diamalkan untuk mencuci darah, hati dan usus. Jadi proses detox menggunakan alfalfa lebih menyuruh dan mild, bersifat sederhana. Alfalfa juga bersifat alkali, jadi membantu menormalkan badan yg berasid terutama di awal pagi. Selain tu, boleh singkirkan toksin.. Menyebabkan kulit bermasalah yang berpunca dari tonsin kembali berseri. 2. Melawan alahan Bagi yang ada resdung dan alahan teruk, sangat digalakkan untuk mengambil alfafa. Masalah kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air boleh mencuba alfalfa. 3. Membantu pembekuan darah 4. Kaya dengan vitamin K. 5. Menggalakkan proses penghadaman dan membantu menyingkirkan lemak dan kolestrol. 6. Milk booster @ penggalak susu semulajadi. Memang terkenal dan sinonim dengan ibu menyusu di seluruh Malaysia. 7. Malah alfalfa membantu pesakit gout dan arthritis. Alfalfa membantu mengangkut asid urik yg berkumpul di sendi yang alami gout. Alfalfa juga melegakan sakit arthritis. By: Ida Khairani admin@mysupervitamins.com Email This BlogThis! Share to Twitter Share to Facebook Reactions: Older Post Home 0 comments: Post a Comment Links to this post Create a Link Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Social Profiles TwitterFacebookGoogle PlusLinkedInRSS FeedEmail Popular Category Archives/COD Popular Posts Vitamin Shaklee untuk ibu mengandung Sebenarnya vitamin Shaklee dah wujud lebih 50 tahun dahulu.. Vitamin Shaklee adalah bersandarkan kajian yang mendalam bukan jual tin kosong ... Kenapa vitamin c shaklee berbanding jenama lain? Saya dapat sms berbunyi "saya rasa vitamin c shaklee ni sama ja dengan vitamin c yang saya beli online." Jawapannya, tidak sama... Nak Hamil : Kenali tanda subur dan cara kiraan waktu subur untuk wanita serta vitamin Shaklee untuk kesuburan Semua yang berkahwin, lama kelamaan mesti inignkan anak, tak kira wanita atau lelaki. Naluri itu adalah semulajadi. Namun, tak semua orang b... Kenapa ibu menyusu perlu vitamin? Kenapa ibu menyusu perlukan vitamin? Walaupun ramai ibu menyusu yang boleh menyusukan bayi dengan mudah dan dikurniakan susu melimpah luah... Doa dan amalan untuk menambah susu ibu Amalan yang betul penting untuk mengekalkan pengeluaran dan menambah susu ibu. Untuk pengetahuan semua, ini adalah tip dan amalan untuk mena... Set Vitamin Shaklee Set A @ Vitamin untuk Kesihatan Optimum : Sesuai untuk lelaki, wanita, warga emas, ahli sukan, ibu mengandung, ibu menyusu. Mereka y... Apa itu cyst, punca dan rawatan Cyst adalah sejenis ketumbuhan. Ia bukan kanser kerana cyst tidak merebak secara merbahaya. Ketumbuhan ini membesar secara perlahan lahan ta... Ujian Kehamilan Negatif tapi masih hamil Mesti ramai antara kita yang sudah biasa dengan ujian kehamilan a.k.a UPT, Urine Pregnancy Test.. Tujuannya adalah menguji air kencing dan m... Bagaimana nak walk in ke Shaklee cawangan KL di Wangsa Maju Selain dari membeli produk Shaklee secara online, anda boleh juga untuk terus walk in di branch berdekatan. Post ni ditulis khas untuk yang ... 5 Sebab dan Kebaikan GLA Complex Shaklee GLA Complex Shaklee antara produk terbaik yang ramai orang suka termasuklah saya. Walaupun GLA Shaklee glamur di kalangan wanita, sebenarnya... Doa Harian & Doa Dhuha "Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia." "Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikan itu adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah. Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh." Shaklee Halal Status Shaklee Halal Status Search Jawapan segera! (Sila pastikan email anda betul dan aktif. Email yang salah dan tidak aktif membawa pada kegagalan untuk saya membalas soalan anda) Nama: Email: Pertanyaan berkenaan produk atau harga: Click here to create your own form. MySuperVitamins Fan Page Recommended Health Solution Herewith is the general Shaklee supplements guideline for you. However, this is merely a suggestion, and you may change it according to your healthy lifestyle. Do not hesitate to contact me for FREE consultation! Anti-Aging Vivix Anti-Oxidants CarotoMax, Vitamin-C, Vitamin-E & Vivix. Athma, Sinus (Resdung), Allergy, Hives (Gegata) & Eczema Alfalfa, B-Complex & Vitamin-C. BreastFeeding Set Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Alfalfa, Energizing Soy Protein (ESP), OsteMatrix, Omega Guard & Performance Drink. Children's Health Chewable Vita-Lea, Chewable Vit-C (100mg), OmegaGuard & Meal Shake. Confinement Set Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Zinc, Vitamin-E, Energizing Soy Protein (ESP) & Omega Guard. Diabetes Set Fiber, GLA Complex, B-Complex & Vitamin-C. Gout Set Fiber, Performance Drink, OmegaGuard & Alfalfa. Immune Booster NutriFeron Men's Health Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Vitamin-E, OsteMatrix, Omega Guard & Performance Drink (for active lifestyle). Pregnant Moms Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Energizing Soy Protein (ESP), OsteMatrix & Omega Guard. Skin Care Set B-Complex, Vitamin-C, Vitamin-E, Energizing Soy Protein (ESP), OsteMatrix & Vivix. Students Set (12 years old and above) Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Lecithin & Omega. Weight Management Fiber, Lecithin, Cinch Shake Mix & Cinch Energy Tea Mix. For Individual who can't consume pills or capsules Meal Shake, Energizing Soy Protein (ESP), Vivix & NutriFeron. * Do you want to feel better? Check out our 30 Days Mini Pack Set, and start feeling the difference of Shaklee now!!! Official Shaklee Website for more information Jom Susukan Anak Kita Jom Susukan Anak Kita Buku Panduan Penyusuan Bagi Ibu Bekerjaya - RM10 Teknik Penyusuan Teknik Lekapan/Latching Urutan Payudara untuk ransangkan susu Teknik Marmet Bergambar Video Teknik Marmet Power Pumping Petua Penyusuan Ya Allah, permudahkanlah segala urusan kehidupanku, banyakkanlah susuku untuk bayiku, dan permudahkanlah perjalananku untuk menyusukan anakku agar menuruti segala yang telah Engkau syariatkan. Ya Allah seberapa banyak susu yang aku perolehi hari ini , penuhilah dengan rahmatMu dan keberkatan di sisiMu. Semoga dengan keberkatanMu, susu yang sedikit menjadi banyak dan kenyang buat anakku *Sambil baca letakkan tangan pada B dan doa semoga Allah murahkan rezeki untuk menyempurnakan penyusuan hingga 2thn. - Amalkan Surah Al-Hujurat & Al-Kauthar - Zikir Ya Matin (70x) setiap mlm & subuh @ hembuskan pada air & minum - Surah Yasin ayat 72-73 Total Pageviews Sparkline 515,916 Subscribe To MySuperVitamins Posts Comments Follow by Email Followers [NetworkedBlogs] Follow this blog StatCounter - Free Web Tracker and Counter

Original from: http://www.mysupervitamins.com/2014/01/7-manfaat-alfalfa-yang-sangat-hebat.html
Keajaiban dan kebaikkan Alfalfa memang sudah lama, sejak 2500 tahun dahulu lagi. Sebab Alfalfa berjaya menjadi tumbuhan yang mempunyai banyak manfaat termasuklah mencuci darah dan milk booster kerana Alfalfa kaya dengan mineral dan vitamin. Ini kerana akar Alfalfa sangat panjang, hingga boleh mencecah 20 kaki ke dalam bumi. Kelebihan ni membuatkan Alfalfa dapat menyerap pelbagai zat galian bumi dan pengamalnya akan dapat juga khasiat yang banyak. # Proses penghasilan Alfalfa Shaklee yang terbaik dan unik # Alfalfa Shaklee datang dalam 2 saiz botol, 700bj botol besar dan 330bj botol kecil. Diproses dari daun alfalfa yg ditanam bebas racun perosak dan baja kimia, daunnya dikeringkan dan dibiarkan menjadi serbuk dan dimampatkan menjadi tablet. Jadi, semua nutrien masih lagi dikekalkan kerana proses yang sangat ketat dan hanya daun Alfalfa yang matang dan tinggi kloril digunakan. # 7 Manfaat Utama Alfalfa # 1. Detox / Mencuci Alfalfa boleh diamalkan untuk mencuci darah, hati dan usus. Jadi proses detox menggunakan alfalfa lebih menyuruh dan mild, bersifat sederhana. Alfalfa juga bersifat alkali, jadi membantu menormalkan badan yg berasid terutama di awal pagi. Selain tu, boleh singkirkan toksin.. Menyebabkan kulit bermasalah yang berpunca dari tonsin kembali berseri. 2. Melawan alahan Bagi yang ada resdung dan alahan teruk, sangat digalakkan untuk mengambil alfafa. Masalah kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air boleh mencuba alfalfa. 3. Membantu pembekuan darah 4. Kaya dengan vitamin K. 5. Menggalakkan proses penghadaman dan membantu menyingkirkan lemak dan kolestrol. 6. Milk booster @ penggalak susu semulajadi. Memang terkenal dan sinonim dengan ibu menyusu di seluruh Malaysia. 7. Malah alfalfa membantu pesakit gout dan arthritis. Alfalfa membantu mengangkut asid urik yg berkumpul di sendi yang alami gout. Alfalfa juga melegakan sakit arthritis. By: Ida Khairani admin@mysupervitamins.com Email This BlogThis! Share to Twitter Share to Facebook Reactions: Older Post Home 0 comments: Post a Comment Links to this post Create a Link Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Social Profiles TwitterFacebookGoogle PlusLinkedInRSS FeedEmail Popular Category Archives/COD Popular Posts Vitamin Shaklee untuk ibu mengandung Sebenarnya vitamin Shaklee dah wujud lebih 50 tahun dahulu.. Vitamin Shaklee adalah bersandarkan kajian yang mendalam bukan jual tin kosong ... Kenapa vitamin c shaklee berbanding jenama lain? Saya dapat sms berbunyi "saya rasa vitamin c shaklee ni sama ja dengan vitamin c yang saya beli online." Jawapannya, tidak sama... Nak Hamil : Kenali tanda subur dan cara kiraan waktu subur untuk wanita serta vitamin Shaklee untuk kesuburan Semua yang berkahwin, lama kelamaan mesti inignkan anak, tak kira wanita atau lelaki. Naluri itu adalah semulajadi. Namun, tak semua orang b... Kenapa ibu menyusu perlu vitamin? Kenapa ibu menyusu perlukan vitamin? Walaupun ramai ibu menyusu yang boleh menyusukan bayi dengan mudah dan dikurniakan susu melimpah luah... Doa dan amalan untuk menambah susu ibu Amalan yang betul penting untuk mengekalkan pengeluaran dan menambah susu ibu. Untuk pengetahuan semua, ini adalah tip dan amalan untuk mena... Set Vitamin Shaklee Set A @ Vitamin untuk Kesihatan Optimum : Sesuai untuk lelaki, wanita, warga emas, ahli sukan, ibu mengandung, ibu menyusu. Mereka y... Apa itu cyst, punca dan rawatan Cyst adalah sejenis ketumbuhan. Ia bukan kanser kerana cyst tidak merebak secara merbahaya. Ketumbuhan ini membesar secara perlahan lahan ta... Ujian Kehamilan Negatif tapi masih hamil Mesti ramai antara kita yang sudah biasa dengan ujian kehamilan a.k.a UPT, Urine Pregnancy Test.. Tujuannya adalah menguji air kencing dan m... Bagaimana nak walk in ke Shaklee cawangan KL di Wangsa Maju Selain dari membeli produk Shaklee secara online, anda boleh juga untuk terus walk in di branch berdekatan. Post ni ditulis khas untuk yang ... 5 Sebab dan Kebaikan GLA Complex Shaklee GLA Complex Shaklee antara produk terbaik yang ramai orang suka termasuklah saya. Walaupun GLA Shaklee glamur di kalangan wanita, sebenarnya... Doa Harian & Doa Dhuha "Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia." "Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikan itu adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah. Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh." Shaklee Halal Status Shaklee Halal Status Search Jawapan segera! (Sila pastikan email anda betul dan aktif. Email yang salah dan tidak aktif membawa pada kegagalan untuk saya membalas soalan anda) Nama: Email: Pertanyaan berkenaan produk atau harga: Click here to create your own form. MySuperVitamins Fan Page Recommended Health Solution Herewith is the general Shaklee supplements guideline for you. However, this is merely a suggestion, and you may change it according to your healthy lifestyle. Do not hesitate to contact me for FREE consultation! Anti-Aging Vivix Anti-Oxidants CarotoMax, Vitamin-C, Vitamin-E & Vivix. Athma, Sinus (Resdung), Allergy, Hives (Gegata) & Eczema Alfalfa, B-Complex & Vitamin-C. BreastFeeding Set Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Alfalfa, Energizing Soy Protein (ESP), OsteMatrix, Omega Guard & Performance Drink. Children's Health Chewable Vita-Lea, Chewable Vit-C (100mg), OmegaGuard & Meal Shake. Confinement Set Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Zinc, Vitamin-E, Energizing Soy Protein (ESP) & Omega Guard. Diabetes Set Fiber, GLA Complex, B-Complex & Vitamin-C. Gout Set Fiber, Performance Drink, OmegaGuard & Alfalfa. Immune Booster NutriFeron Men's Health Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Vitamin-E, OsteMatrix, Omega Guard & Performance Drink (for active lifestyle). Pregnant Moms Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Energizing Soy Protein (ESP), OsteMatrix & Omega Guard. Skin Care Set B-Complex, Vitamin-C, Vitamin-E, Energizing Soy Protein (ESP), OsteMatrix & Vivix. Students Set (12 years old and above) Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Lecithin & Omega. Weight Management Fiber, Lecithin, Cinch Shake Mix & Cinch Energy Tea Mix. For Individual who can't consume pills or capsules Meal Shake, Energizing Soy Protein (ESP), Vivix & NutriFeron. * Do you want to feel better? Check out our 30 Days Mini Pack Set, and start feeling the difference of Shaklee now!!! Official Shaklee Website for more information Jom Susukan Anak Kita Jom Susukan Anak Kita Buku Panduan Penyusuan Bagi Ibu Bekerjaya - RM10 Teknik Penyusuan Teknik Lekapan/Latching Urutan Payudara untuk ransangkan susu Teknik Marmet Bergambar Video Teknik Marmet Power Pumping Petua Penyusuan Ya Allah, permudahkanlah segala urusan kehidupanku, banyakkanlah susuku untuk bayiku, dan permudahkanlah perjalananku untuk menyusukan anakku agar menuruti segala yang telah Engkau syariatkan. Ya Allah seberapa banyak susu yang aku perolehi hari ini , penuhilah dengan rahmatMu dan keberkatan di sisiMu. Semoga dengan keberkatanMu, susu yang sedikit menjadi banyak dan kenyang buat anakku *Sambil baca letakkan tangan pada B dan doa semoga Allah murahkan rezeki untuk menyempurnakan penyusuan hingga 2thn. - Amalkan Surah Al-Hujurat & Al-Kauthar - Zikir Ya Matin (70x) setiap mlm & subuh @ hembuskan pada air & minum - Surah Yasin ayat 72-73 Total Pageviews Sparkline 515,916 Subscribe To MySuperVitamins Posts Comments Follow by Email Followers [NetworkedBlogs] Follow this blog StatCounter - Free Web Tracker and Counter

Original from: http://www.mysupervitamins.com/2014/01/7-manfaat-alfalfa-yang-sangat-hebat.html
Keajaiban dan kebaikkan Alfalfa memang sudah lama, sejak 2500 tahun dahulu lagi. Sebab Alfalfa berjaya menjadi tumbuhan yang mempunyai banyak manfaat termasuklah mencuci darah dan milk booster kerana Alfalfa kaya dengan mineral dan vitamin. Ini kerana akar Alfalfa sangat panjang, hingga boleh mencecah 20 kaki ke dalam bumi. Kelebihan ni membuatkan Alfalfa dapat menyerap pelbagai zat galian bumi dan pengamalnya akan dapat juga khasiat yang banyak. # Proses penghasilan Alfalfa Shaklee yang terbaik dan unik # Alfalfa Shaklee datang dalam 2 saiz botol, 700bj botol besar dan 330bj botol kecil. Diproses dari daun alfalfa yg ditanam bebas racun perosak dan baja kimia, daunnya dikeringkan dan dibiarkan menjadi serbuk dan dimampatkan menjadi tablet. Jadi, semua nutrien masih lagi dikekalkan kerana proses yang sangat ketat dan hanya daun Alfalfa yang matang dan tinggi kloril digunakan. # 7 Manfaat Utama Alfalfa # 1. Detox / Mencuci Alfalfa boleh diamalkan untuk mencuci darah, hati dan usus. Jadi proses detox menggunakan alfalfa lebih menyuruh dan mild, bersifat sederhana. Alfalfa juga bersifat alkali, jadi membantu menormalkan badan yg berasid terutama di awal pagi. Selain tu, boleh singkirkan toksin.. Menyebabkan kulit bermasalah yang berpunca dari tonsin kembali berseri. 2. Melawan alahan Bagi yang ada resdung dan alahan teruk, sangat digalakkan untuk mengambil alfafa. Masalah kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air boleh mencuba alfalfa. 3. Membantu pembekuan darah 4. Kaya dengan vitamin K. 5. Menggalakkan proses penghadaman dan membantu menyingkirkan lemak dan kolestrol. 6. Milk booster @ penggalak susu semulajadi. Memang terkenal dan sinonim dengan ibu menyusu di seluruh Malaysia. 7. Malah alfalfa membantu pesakit gout dan arthritis. Alfalfa membantu mengangkut asid urik yg berkumpul di sendi yang alami gout. Alfalfa juga melegakan sakit arthritis. By: Ida Khairani admin@mysupervitamins.com Email This BlogThis! Share to Twitter Share to Facebook Reactions: Older Post Home 0 comments: Post a Comment Links to this post Create a Link Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Social Profiles TwitterFacebookGoogle PlusLinkedInRSS FeedEmail Popular Category Archives/COD Popular Posts Vitamin Shaklee untuk ibu mengandung Sebenarnya vitamin Shaklee dah wujud lebih 50 tahun dahulu.. Vitamin Shaklee adalah bersandarkan kajian yang mendalam bukan jual tin kosong ... Kenapa vitamin c shaklee berbanding jenama lain? Saya dapat sms berbunyi "saya rasa vitamin c shaklee ni sama ja dengan vitamin c yang saya beli online." Jawapannya, tidak sama... Nak Hamil : Kenali tanda subur dan cara kiraan waktu subur untuk wanita serta vitamin Shaklee untuk kesuburan Semua yang berkahwin, lama kelamaan mesti inignkan anak, tak kira wanita atau lelaki. Naluri itu adalah semulajadi. Namun, tak semua orang b... Kenapa ibu menyusu perlu vitamin? Kenapa ibu menyusu perlukan vitamin? Walaupun ramai ibu menyusu yang boleh menyusukan bayi dengan mudah dan dikurniakan susu melimpah luah... Doa dan amalan untuk menambah susu ibu Amalan yang betul penting untuk mengekalkan pengeluaran dan menambah susu ibu. Untuk pengetahuan semua, ini adalah tip dan amalan untuk mena... Set Vitamin Shaklee Set A @ Vitamin untuk Kesihatan Optimum : Sesuai untuk lelaki, wanita, warga emas, ahli sukan, ibu mengandung, ibu menyusu. Mereka y... Apa itu cyst, punca dan rawatan Cyst adalah sejenis ketumbuhan. Ia bukan kanser kerana cyst tidak merebak secara merbahaya. Ketumbuhan ini membesar secara perlahan lahan ta... Ujian Kehamilan Negatif tapi masih hamil Mesti ramai antara kita yang sudah biasa dengan ujian kehamilan a.k.a UPT, Urine Pregnancy Test.. Tujuannya adalah menguji air kencing dan m... Bagaimana nak walk in ke Shaklee cawangan KL di Wangsa Maju Selain dari membeli produk Shaklee secara online, anda boleh juga untuk terus walk in di branch berdekatan. Post ni ditulis khas untuk yang ... 5 Sebab dan Kebaikan GLA Complex Shaklee GLA Complex Shaklee antara produk terbaik yang ramai orang suka termasuklah saya. Walaupun GLA Shaklee glamur di kalangan wanita, sebenarnya... Doa Harian & Doa Dhuha "Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia." "Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikan itu adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah. Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh." Shaklee Halal Status Shaklee Halal Status Search Jawapan segera! (Sila pastikan email anda betul dan aktif. Email yang salah dan tidak aktif membawa pada kegagalan untuk saya membalas soalan anda) Nama: Email: Pertanyaan berkenaan produk atau harga: Click here to create your own form. MySuperVitamins Fan Page Recommended Health Solution Herewith is the general Shaklee supplements guideline for you. However, this is merely a suggestion, and you may change it according to your healthy lifestyle. Do not hesitate to contact me for FREE consultation! Anti-Aging Vivix Anti-Oxidants CarotoMax, Vitamin-C, Vitamin-E & Vivix. Athma, Sinus (Resdung), Allergy, Hives (Gegata) & Eczema Alfalfa, B-Complex & Vitamin-C. BreastFeeding Set Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Alfalfa, Energizing Soy Protein (ESP), OsteMatrix, Omega Guard & Performance Drink. Children's Health Chewable Vita-Lea, Chewable Vit-C (100mg), OmegaGuard & Meal Shake. Confinement Set Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Zinc, Vitamin-E, Energizing Soy Protein (ESP) & Omega Guard. Diabetes Set Fiber, GLA Complex, B-Complex & Vitamin-C. Gout Set Fiber, Performance Drink, OmegaGuard & Alfalfa. Immune Booster NutriFeron Men's Health Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Vitamin-E, OsteMatrix, Omega Guard & Performance Drink (for active lifestyle). Pregnant Moms Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Energizing Soy Protein (ESP), OsteMatrix & Omega Guard. Skin Care Set B-Complex, Vitamin-C, Vitamin-E, Energizing Soy Protein (ESP), OsteMatrix & Vivix. Students Set (12 years old and above) Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Lecithin & Omega. Weight Management Fiber, Lecithin, Cinch Shake Mix & Cinch Energy Tea Mix. For Individual who can't consume pills or capsules Meal Shake, Energizing Soy Protein (ESP), Vivix & NutriFeron. * Do you want to feel better? Check out our 30 Days Mini Pack Set, and start feeling the difference of Shaklee now!!! Official Shaklee Website for more information Jom Susukan Anak Kita Jom Susukan Anak Kita Buku Panduan Penyusuan Bagi Ibu Bekerjaya - RM10 Teknik Penyusuan Teknik Lekapan/Latching Urutan Payudara untuk ransangkan susu Teknik Marmet Bergambar Video Teknik Marmet Power Pumping Petua Penyusuan Ya Allah, permudahkanlah segala urusan kehidupanku, banyakkanlah susuku untuk bayiku, dan permudahkanlah perjalananku untuk menyusukan anakku agar menuruti segala yang telah Engkau syariatkan. Ya Allah seberapa banyak susu yang aku perolehi hari ini , penuhilah dengan rahmatMu dan keberkatan di sisiMu. Semoga dengan keberkatanMu, susu yang sedikit menjadi banyak dan kenyang buat anakku *Sambil baca letakkan tangan pada B dan doa semoga Allah murahkan rezeki untuk menyempurnakan penyusuan hingga 2thn. - Amalkan Surah Al-Hujurat & Al-Kauthar - Zikir Ya Matin (70x) setiap mlm & subuh @ hembuskan pada air & minum - Surah Yasin ayat 72-73 Total Pageviews Sparkline 515,916 Subscribe To MySuperVitamins Posts Comments Follow by Email Followers [NetworkedBlogs] Follow this blog StatCounter - Free Web Tracker and Counter

Original from: http://www.mysupervitamins.com/2014/01/7-manfaat-alfalfa-yang-sangat-hebat.html
Keajaiban dan kebaikkan Alfalfa memang sudah lama, sejak 2500 tahun dahulu lagi. Sebab Alfalfa berjaya menjadi tumbuhan yang mempunyai banyak manfaat termasuklah mencuci darah dan milk booster kerana Alfalfa kaya dengan mineral dan vitamin. Ini kerana akar Alfalfa sangat panjang, hingga boleh mencecah 20 kaki ke dalam bumi. Kelebihan ni membuatkan Alfalfa dapat menyerap pelbagai zat galian bumi dan pengamalnya akan dapat juga khasiat yang banyak. # Proses penghasilan Alfalfa Shaklee yang terbaik dan unik # Alfalfa Shaklee datang dalam 2 saiz botol, 700bj botol besar dan 330bj botol kecil. Diproses dari daun alfalfa yg ditanam bebas racun perosak dan baja kimia, daunnya dikeringkan dan dibiarkan menjadi serbuk dan dimampatkan menjadi tablet. Jadi, semua nutrien masih lagi dikekalkan kerana proses yang sangat ketat dan hanya daun Alfalfa yang matang dan tinggi kloril digunakan. # 7 Manfaat Utama Alfalfa # 1. Detox / Mencuci Alfalfa boleh diamalkan untuk mencuci darah, hati dan usus. Jadi proses detox menggunakan alfalfa lebih menyuruh dan mild, bersifat sederhana. Alfalfa juga bersifat alkali, jadi membantu menormalkan badan yg berasid terutama di awal pagi. Selain tu, boleh singkirkan toksin.. Menyebabkan kulit bermasalah yang berpunca dari tonsin kembali berseri. 2. Melawan alahan Bagi yang ada resdung dan alahan teruk, sangat digalakkan untuk mengambil alfafa. Masalah kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air boleh mencuba alfalfa. 3. Membantu pembekuan darah 4. Kaya dengan vitamin K. 5. Menggalakkan proses penghadaman dan membantu menyingkirkan lemak dan kolestrol. 6. Milk booster @ penggalak susu semulajadi. Memang terkenal dan sinonim dengan ibu menyusu di seluruh Malaysia. 7. Malah alfalfa membantu pesakit gout dan arthritis. Alfalfa membantu mengangkut asid urik yg berkumpul di sendi yang alami gout. Alfalfa juga melegakan sakit arthritis. By: Ida Khairani admin@mysupervitamins.com Email This BlogThis! Share to Twitter Share to Facebook Reactions: Older Post Home 0 comments: Post a Comment Links to this post Create a Link Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Social Profiles TwitterFacebookGoogle PlusLinkedInRSS FeedEmail Popular Category Archives/COD Popular Posts Vitamin Shaklee untuk ibu mengandung Sebenarnya vitamin Shaklee dah wujud lebih 50 tahun dahulu.. Vitamin Shaklee adalah bersandarkan kajian yang mendalam bukan jual tin kosong ... Kenapa vitamin c shaklee berbanding jenama lain? Saya dapat sms berbunyi "saya rasa vitamin c shaklee ni sama ja dengan vitamin c yang saya beli online." Jawapannya, tidak sama... Nak Hamil : Kenali tanda subur dan cara kiraan waktu subur untuk wanita serta vitamin Shaklee untuk kesuburan Semua yang berkahwin, lama kelamaan mesti inignkan anak, tak kira wanita atau lelaki. Naluri itu adalah semulajadi. Namun, tak semua orang b... Kenapa ibu menyusu perlu vitamin? Kenapa ibu menyusu perlukan vitamin? Walaupun ramai ibu menyusu yang boleh menyusukan bayi dengan mudah dan dikurniakan susu melimpah luah... Doa dan amalan untuk menambah susu ibu Amalan yang betul penting untuk mengekalkan pengeluaran dan menambah susu ibu. Untuk pengetahuan semua, ini adalah tip dan amalan untuk mena... Set Vitamin Shaklee Set A @ Vitamin untuk Kesihatan Optimum : Sesuai untuk lelaki, wanita, warga emas, ahli sukan, ibu mengandung, ibu menyusu. Mereka y... Apa itu cyst, punca dan rawatan Cyst adalah sejenis ketumbuhan. Ia bukan kanser kerana cyst tidak merebak secara merbahaya. Ketumbuhan ini membesar secara perlahan lahan ta... Ujian Kehamilan Negatif tapi masih hamil Mesti ramai antara kita yang sudah biasa dengan ujian kehamilan a.k.a UPT, Urine Pregnancy Test.. Tujuannya adalah menguji air kencing dan m... Bagaimana nak walk in ke Shaklee cawangan KL di Wangsa Maju Selain dari membeli produk Shaklee secara online, anda boleh juga untuk terus walk in di branch berdekatan. Post ni ditulis khas untuk yang ... 5 Sebab dan Kebaikan GLA Complex Shaklee GLA Complex Shaklee antara produk terbaik yang ramai orang suka termasuklah saya. Walaupun GLA Shaklee glamur di kalangan wanita, sebenarnya... Doa Harian & Doa Dhuha "Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia." "Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikan itu adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah. Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh." Shaklee Halal Status Shaklee Halal Status Search Jawapan segera! (Sila pastikan email anda betul dan aktif. Email yang salah dan tidak aktif membawa pada kegagalan untuk saya membalas soalan anda) Nama: Email: Pertanyaan berkenaan produk atau harga: Click here to create your own form. MySuperVitamins Fan Page Recommended Health Solution Herewith is the general Shaklee supplements guideline for you. However, this is merely a suggestion, and you may change it according to your healthy lifestyle. Do not hesitate to contact me for FREE consultation! Anti-Aging Vivix Anti-Oxidants CarotoMax, Vitamin-C, Vitamin-E & Vivix. Athma, Sinus (Resdung), Allergy, Hives (Gegata) & Eczema Alfalfa, B-Complex & Vitamin-C. BreastFeeding Set Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Alfalfa, Energizing Soy Protein (ESP), OsteMatrix, Omega Guard & Performance Drink. Children's Health Chewable Vita-Lea, Chewable Vit-C (100mg), OmegaGuard & Meal Shake. Confinement Set Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Zinc, Vitamin-E, Energizing Soy Protein (ESP) & Omega Guard. Diabetes Set Fiber, GLA Complex, B-Complex & Vitamin-C. Gout Set Fiber, Performance Drink, OmegaGuard & Alfalfa. Immune Booster NutriFeron Men's Health Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Vitamin-E, OsteMatrix, Omega Guard & Performance Drink (for active lifestyle). Pregnant Moms Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Energizing Soy Protein (ESP), OsteMatrix & Omega Guard. Skin Care Set B-Complex, Vitamin-C, Vitamin-E, Energizing Soy Protein (ESP), OsteMatrix & Vivix. Students Set (12 years old and above) Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Lecithin & Omega. Weight Management Fiber, Lecithin, Cinch Shake Mix & Cinch Energy Tea Mix. For Individual who can't consume pills or capsules Meal Shake, Energizing Soy Protein (ESP), Vivix & NutriFeron. * Do you want to feel better? Check out our 30 Days Mini Pack Set, and start feeling the difference of Shaklee now!!! Official Shaklee Website for more information Jom Susukan Anak Kita Jom Susukan Anak Kita Buku Panduan Penyusuan Bagi Ibu Bekerjaya - RM10 Teknik Penyusuan Teknik Lekapan/Latching Urutan Payudara untuk ransangkan susu Teknik Marmet Bergambar Video Teknik Marmet Power Pumping Petua Penyusuan Ya Allah, permudahkanlah segala urusan kehidupanku, banyakkanlah susuku untuk bayiku, dan permudahkanlah perjalananku untuk menyusukan anakku agar menuruti segala yang telah Engkau syariatkan. Ya Allah seberapa banyak susu yang aku perolehi hari ini , penuhilah dengan rahmatMu dan keberkatan di sisiMu. Semoga dengan keberkatanMu, susu yang sedikit menjadi banyak dan kenyang buat anakku *Sambil baca letakkan tangan pada B dan doa semoga Allah murahkan rezeki untuk menyempurnakan penyusuan hingga 2thn. - Amalkan Surah Al-Hujurat & Al-Kauthar - Zikir Ya Matin (70x) setiap mlm & subuh @ hembuskan pada air & minum - Surah Yasin ayat 72-73 Total Pageviews Sparkline 515,916 Subscribe To MySuperVitamins Posts Comments Follow by Email Followers [NetworkedBlogs] Follow this blog StatCounter - Free Web Tracker and Counter

Original from: http://www.mysupervitamins.com/2014/01/7-manfaat-alfalfa-yang-sangat-hebat.html
Keajaiban dan kebaikkan Alfalfa memang sudah lama, sejak 2500 tahun dahulu lagi. Sebab Alfalfa berjaya menjadi tumbuhan yang mempunyai banyak manfaat termasuklah mencuci darah dan milk booster kerana Alfalfa kaya dengan mineral dan vitamin. Ini kerana akar Alfalfa sangat panjang, hingga boleh mencecah 20 kaki ke dalam bumi. Kelebihan ni membuatkan Alfalfa dapat menyerap pelbagai zat galian bumi dan pengamalnya akan dapat juga khasiat yang banyak. # Proses penghasilan Alfalfa Shaklee yang terbaik dan unik # Alfalfa Shaklee datang dalam 2 saiz botol, 700bj botol besar dan 330bj botol kecil. Diproses dari daun alfalfa yg ditanam bebas racun perosak dan baja kimia, daunnya dikeringkan dan dibiarkan menjadi serbuk dan dimampatkan menjadi tablet. Jadi, semua nutrien masih lagi dikekalkan kerana proses yang sangat ketat dan hanya daun Alfalfa yang matang dan tinggi kloril digunakan. # 7 Manfaat Utama Alfalfa # 1. Detox / Mencuci Alfalfa boleh diamalkan untuk mencuci darah, hati dan usus. Jadi proses detox menggunakan alfalfa lebih menyuruh dan mild, bersifat sederhana. Alfalfa juga bersifat alkali, jadi membantu menormalkan badan yg berasid terutama di awal pagi. Selain tu, boleh singkirkan toksin.. Menyebabkan kulit bermasalah yang berpunca dari tonsin kembali berseri. 2. Melawan alahan Bagi yang ada resdung dan alahan teruk, sangat digalakkan untuk mengambil alfafa. Masalah kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air boleh mencuba alfalfa. 3. Membantu pembekuan darah 4. Kaya dengan vitamin K. 5. Menggalakkan proses penghadaman dan membantu menyingkirkan lemak dan kolestrol. 6. Milk booster @ penggalak susu semulajadi. Memang terkenal dan sinonim dengan ibu menyusu di seluruh Malaysia. 7. Malah alfalfa membantu pesakit gout dan arthritis. Alfalfa membantu mengangkut asid urik yg berkumpul di sendi yang alami gout. Alfalfa juga melegakan sakit arthritis. By: Ida Khairani admin@mysupervitamins.com Email This BlogThis! Share to Twitter Share to Facebook Reactions: Older Post Home 0 comments: Post a Comment Links to this post Create a Link Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Social Profiles TwitterFacebookGoogle PlusLinkedInRSS FeedEmail Popular Category Archives/COD Popular Posts Vitamin Shaklee untuk ibu mengandung Sebenarnya vitamin Shaklee dah wujud lebih 50 tahun dahulu.. Vitamin Shaklee adalah bersandarkan kajian yang mendalam bukan jual tin kosong ... Kenapa vitamin c shaklee berbanding jenama lain? Saya dapat sms berbunyi "saya rasa vitamin c shaklee ni sama ja dengan vitamin c yang saya beli online." Jawapannya, tidak sama... Nak Hamil : Kenali tanda subur dan cara kiraan waktu subur untuk wanita serta vitamin Shaklee untuk kesuburan Semua yang berkahwin, lama kelamaan mesti inignkan anak, tak kira wanita atau lelaki. Naluri itu adalah semulajadi. Namun, tak semua orang b... Kenapa ibu menyusu perlu vitamin? Kenapa ibu menyusu perlukan vitamin? Walaupun ramai ibu menyusu yang boleh menyusukan bayi dengan mudah dan dikurniakan susu melimpah luah... Doa dan amalan untuk menambah susu ibu Amalan yang betul penting untuk mengekalkan pengeluaran dan menambah susu ibu. Untuk pengetahuan semua, ini adalah tip dan amalan untuk mena... Set Vitamin Shaklee Set A @ Vitamin untuk Kesihatan Optimum : Sesuai untuk lelaki, wanita, warga emas, ahli sukan, ibu mengandung, ibu menyusu. Mereka y... Apa itu cyst, punca dan rawatan Cyst adalah sejenis ketumbuhan. Ia bukan kanser kerana cyst tidak merebak secara merbahaya. Ketumbuhan ini membesar secara perlahan lahan ta... Ujian Kehamilan Negatif tapi masih hamil Mesti ramai antara kita yang sudah biasa dengan ujian kehamilan a.k.a UPT, Urine Pregnancy Test.. Tujuannya adalah menguji air kencing dan m... Bagaimana nak walk in ke Shaklee cawangan KL di Wangsa Maju Selain dari membeli produk Shaklee secara online, anda boleh juga untuk terus walk in di branch berdekatan. Post ni ditulis khas untuk yang ... 5 Sebab dan Kebaikan GLA Complex Shaklee GLA Complex Shaklee antara produk terbaik yang ramai orang suka termasuklah saya. Walaupun GLA Shaklee glamur di kalangan wanita, sebenarnya... Doa Harian & Doa Dhuha "Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia." "Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikan itu adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah. Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh." Shaklee Halal Status Shaklee Halal Status Search Jawapan segera! (Sila pastikan email anda betul dan aktif. Email yang salah dan tidak aktif membawa pada kegagalan untuk saya membalas soalan anda) Nama: Email: Pertanyaan berkenaan produk atau harga: Click here to create your own form. MySuperVitamins Fan Page Recommended Health Solution Herewith is the general Shaklee supplements guideline for you. However, this is merely a suggestion, and you may change it according to your healthy lifestyle. Do not hesitate to contact me for FREE consultation! Anti-Aging Vivix Anti-Oxidants CarotoMax, Vitamin-C, Vitamin-E & Vivix. Athma, Sinus (Resdung), Allergy, Hives (Gegata) & Eczema Alfalfa, B-Complex & Vitamin-C. BreastFeeding Set Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Alfalfa, Energizing Soy Protein (ESP), OsteMatrix, Omega Guard & Performance Drink. Children's Health Chewable Vita-Lea, Chewable Vit-C (100mg), OmegaGuard & Meal Shake. Confinement Set Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Zinc, Vitamin-E, Energizing Soy Protein (ESP) & Omega Guard. Diabetes Set Fiber, GLA Complex, B-Complex & Vitamin-C. Gout Set Fiber, Performance Drink, OmegaGuard & Alfalfa. Immune Booster NutriFeron Men's Health Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Vitamin-E, OsteMatrix, Omega Guard & Performance Drink (for active lifestyle). Pregnant Moms Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Energizing Soy Protein (ESP), OsteMatrix & Omega Guard. Skin Care Set B-Complex, Vitamin-C, Vitamin-E, Energizing Soy Protein (ESP), OsteMatrix & Vivix. Students Set (12 years old and above) Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Lecithin & Omega. Weight Management Fiber, Lecithin, Cinch Shake Mix & Cinch Energy Tea Mix. For Individual who can't consume pills or capsules Meal Shake, Energizing Soy Protein (ESP), Vivix & NutriFeron. * Do you want to feel better? Check out our 30 Days Mini Pack Set, and start feeling the difference of Shaklee now!!! Official Shaklee Website for more information Jom Susukan Anak Kita Jom Susukan Anak Kita Buku Panduan Penyusuan Bagi Ibu Bekerjaya - RM10 Teknik Penyusuan Teknik Lekapan/Latching Urutan Payudara untuk ransangkan susu Teknik Marmet Bergambar Video Teknik Marmet Power Pumping Petua Penyusuan Ya Allah, permudahkanlah segala urusan kehidupanku, banyakkanlah susuku untuk bayiku, dan permudahkanlah perjalananku untuk menyusukan anakku agar menuruti segala yang telah Engkau syariatkan. Ya Allah seberapa banyak susu yang aku perolehi hari ini , penuhilah dengan rahmatMu dan keberkatan di sisiMu. Semoga dengan keberkatanMu, susu yang sedikit menjadi banyak dan kenyang buat anakku *Sambil baca letakkan tangan pada B dan doa semoga Allah murahkan rezeki untuk menyempurnakan penyusuan hingga 2thn. - Amalkan Surah Al-Hujurat & Al-Kauthar - Zikir Ya Matin (70x) setiap mlm & subuh @ hembuskan pada air & minum - Surah Yasin ayat 72-73 Total Pageviews Sparkline 515,916 Subscribe To MySuperVitamins Posts Comments Follow by Email Followers [NetworkedBlogs] Follow this blog StatCounter - Free Web Tracker and Counter

Original from: http://www.mysupervitamins.com/2014/01/7-manfaat-alfalfa-yang-sangat-hebat.html
Alhamdulillah, seminggu ini sangat konsisten workout selama 3omin pagi dan 30min petang. Misi dalam menjayakan nak turunkan berat badan. Bagi yang baca post ini, doakan admin untuk kurus ye. Singkirkan lemak degil antara misi 2014 ye. Semoga akan dipermudahkan segala aktiviti untuk mengurangkan berat badan.

Antara vitamin wajib sepanjang misi nak menurunkan berat badan adalah ESP, tea cinch, omega, ALfalfa, dan herblax (dtx complex sekali sekala). Rasanya memang best, makin ringan je tapi belum timbang lagi setakat ini sebab baru seminggu konsisten dengan aktiviti workout. Kalau dah start workout memang kurang selera nak makan sket. suka suka sangat.

Apa2 pun jom baca tips nak kurus dengan supplemen shaklee. Bukan ambil supplemen terus kurus ye. Tentu ada pantang larang juga nak kurus. Yang penting kurang pengambilan karbohidrat, buah-buahan yang tinggi gula dan lebihkan protein untuk hasil maximun.

Mulakan Diet Kurus Shaklee dengan 10 Cara Ini.

1. Makan sumber protin pada setiap waktu makan termasuk waktu sarapan.

Bagi yang dah ada set slimming shaklee, CINCH SHAKES sangatlah baik anda ambil semasa sarapan. Untuk maksimakan kesan kenyang, blend dengan beberapa biji kurma atau badam. Anda juga boleh campurkan sedikit mentega kacang (pure kacang) untuk tambahan protin. Tak perlu gunakan susu walaupun susu rendah lemak.


2. Tinggalkan sementara produk yang berasaskan tepung seperti roti dan pasta.

Roti putih termasuklah roti serat tinggi perlu dielakkan sementara waktu. Begitu juga dengan pasta, makaroni, spegheti dan yang seangkatan dengannya. Kalau anda ingin mengambil serat, ambillah oat masak. Jangan sekali-kali gunakan oat segera kerana oat segera telah diproses dan kadar kalorinya lebih tinggi dari oat masak.

3. Makan makanan yang segar.

Elakkan sama sekali makan makanan yang telah diproses seperti sosage, nugget, daging beger dan sebagainya. Ini kerana makanan yang diproses mengandungi lemak yang tinggi dan MSG yang tidak baik untuk kesihatan. Makanlah makanan yang segar dimasak dari bahan mentah.

4. Kurangkan pengambilan makanan berkanji kepada sekali sehari sahaja. Jangan ambil lansung pada waktu malam.

Pilihan terbaik adalah keledek, kacang atau bijirin. Kentang juga adalah lebih baik berbanding nasi putih untuk sumber karbohidrat. Bagi yang mampu makan nasi beras perang adalah lebih baik.

5. elakkan makan buah buahan berlebihan.

Selalunya kita silap. Kita menganggap makan buah buahan banyak baik untuk kesihatan. Tetapi sebaliknya sekiranya kita makan berlebihan seperti contoh buah buahan yang mengandungi kandungan gula yang tinggi. maksima 2 biji sahaja sehari dari jenis rendah gula dan tinggi serat seperti apple, pear dan plum.

6. Kurangkan atau ketepikan terus makanan jenis tenusu untuk sementara terutamanya susu lembu.

Kecuali keju pada jumlah yang sederhana dan yogurt yang tidak berlemak. Untuk pastikan kadar kalsium dalam tubuh mencukupi, OSTEMATRIX adalah pilihan terbaik, dengan sumber kalsium dan magnasium.

7. Hentikan serta merta minuman berkabonat.

Kandungan gula didalam minuman berkarbonat adalah sangat tinggi. Juga kurangkan gula didalam minuman seharian seperti kopi, teh dan lain-lain. Untuk menggantikan kopi dan teh, ambil CINCH TEA MIX sebagai ganti. Ia sangat baik untuk kesihatan, membakar lemak, emberi tenaga dan meningkatkan metabolisma tubuh.

8. Hentikan penggunaak minyak sayur sayuran seperti minyak bunga matahari, ataupun minyak jagung.

Minyak yang terjual dikedai kedai adalah minyak yang bertapis tinggi dah mudah teroksida bila dipanaskan. Ini boleh menyumbang kepada plak dalam arteri. Sebaliknya gunakanlah minyak zaitun.

9. Perhatikan jenis lemak yang anda makan.

Bukan jumlah lemak yang anda makan yang menjadi perkiraan tetapi apakah jenis lemak yang anda makan. Apakah ia dari jenis lemak tepu /tak tepu? Kandungan lemak tepu yang berlebihan tidak baik untuk kesihatan. Bahan makan yang mengandungi banyak lemak tepu adalah seperti danging bahagian rusuk , keju, mentega, susu penuh krim, dan makanan yang diproses(segera). Hindarkan terus magerin dan makanan goreng. Jangan buang terus lemak dari diet seharian. Wanita dewasa memerlukan tidak lebih 12gm lemak dalam diet seharian dan lelaki tidak lebih 20gm sehari. Pengambilan Minyak Omega 3, seperti OMEGA GUARD adalah yang terbaik.

10. Minum air dengan banyak sekurang-kurangnya 8 gelas sehari atau lebih. Minum air sebelum tidur dan setelah bangun pagi.

Sambil anda mengamalkan 10 langkah permulaan untuk diet kurus diatas, anda juga perlu mengamalkan pengambilan supplement dengan cara yang betul.


Cadangan Pemakanan Slimming Set Shaklee

SARAPAN

2 sudu CINCH SHAKES MIX + AIR KOSONG ( anda boleh tambah kurma 3 biji/badam/mentega kacang dan di kisar bersama)

Anda akan kenyang shingga makan tengah hari. Selera makan tengah hari pun selalunya akan berkurangan, dan anda akan makan dengan sedikit

MAKAN TENGAH HARI

Sebelum Makan tengah hari, makan 3 kapsul OMEGA GUARD. Ini akan mengawal nafsu makan anda dan anda akan rasa cepat kenyang.

Makan nasi ( agak2 secawan )+ ikan/daging (yang x berlemak)/dada ayam. Pilihan terbaik lauk adalah yang direbus,kukus ataupun dibakar. Elakkan seboleh-bolehnya lauk yang digoreng. Makan sayur atau ulam-ulaman lebih banyak dari nasi.

Sekiranya anda ingin mengambil LECITHIN, seelok-eloknya ambil selepas makan 3 kapsul. Ini akan menyebabkan segala lemak yang anda makan tadi akan terimulsi dan akan dikeluarkan melalui buangan anda.

Makan 5 biji alfalfa selepas makan tengah hari.

Elakkan minum minuman sejuk selepas atau ketika makan. Amalkan minum minuman suam atau panas sahaja.

MAKAN MALAM

Elakkan makan makanan berkanji pada waktu malam seboleh-bolehnya. Sekiranya anda makan bersama keluarga, makan hanya lauk dan sayur sahaja.

Ataupun anda boleh Menggantikan makan malam dengan CINCH SHAKES atau ESP sebagai pengganti. Buat seperti sarapan.

Sebelum tidur , makan 5 biji ALFALFA COMPLEX untuk proses detox tubuh anda semasa anda tidur. Dan jangan lupa minum air secukupnya sebelum tidur.

Selamat mencuba.

kredit http://jomsupplement.com

Keajaiban dan kebaikkan Alfalfa memang sudah lama, sejak 2500 tahun dahulu lagi. Sebab Alfalfa berjaya menjadi tumbuhan yang mempunyai banyak manfaat termasuklah mencuci darah dan milk booster kerana Alfalfa kaya dengan mineral dan vitamin. Ini kerana akar Alfalfa sangat panjang, hingga boleh mencecah 20 kaki ke dalam bumi. Kelebihan ni membuatkan Alfalfa dapat menyerap pelbagai zat galian bumi dan pengamalnya akan dapat juga khasiat yang banyak. # Proses penghasilan Alfalfa Shaklee yang terbaik dan unik # Alfalfa Shaklee datang dalam 2 saiz botol, 700bj botol besar dan 330bj botol kecil. Diproses dari daun alfalfa yg ditanam bebas racun perosak dan baja kimia, daunnya dikeringkan dan dibiarkan menjadi serbuk dan dimampatkan menjadi tablet. Jadi, semua nutrien masih lagi dikekalkan kerana proses yang sangat ketat dan hanya daun Alfalfa yang matang dan tinggi kloril digunakan. # 7 Manfaat Utama Alfalfa # 1. Detox / Mencuci Alfalfa boleh diamalkan untuk mencuci darah, hati dan usus. Jadi proses detox menggunakan alfalfa lebih menyuruh dan mild, bersifat sederhana. Alfalfa juga bersifat alkali, jadi membantu menormalkan badan yg berasid terutama di awal pagi. Selain tu, boleh singkirkan toksin.. Menyebabkan kulit bermasalah yang berpunca dari tonsin kembali berseri. 2. Melawan alahan Bagi yang ada resdung dan alahan teruk, sangat digalakkan untuk mengambil alfafa. Masalah kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air boleh mencuba alfalfa. 3. Membantu pembekuan darah 4. Kaya dengan vitamin K. 5. Menggalakkan proses penghadaman dan membantu menyingkirkan lemak dan kolestrol. 6. Milk booster @ penggalak susu semulajadi. Memang terkenal dan sinonim dengan ibu menyusu di seluruh Malaysia. 7. Malah alfalfa membantu pesakit gout dan arthritis. Alfalfa membantu mengangkut asid urik yg berkumpul di sendi yang alami gout. Alfalfa juga melegakan sakit arthritis. By: Ida Khairani admin@mysupervitamins.com Email This BlogThis! Share to Twitter Share to Facebook Reactions: Older Post Home 0 comments: Post a Comment Links to this post Create a Link Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Social Profiles TwitterFacebookGoogle PlusLinkedInRSS FeedEmail Popular Category Archives/COD Popular Posts Vitamin Shaklee untuk ibu mengandung Sebenarnya vitamin Shaklee dah wujud lebih 50 tahun dahulu.. Vitamin Shaklee adalah bersandarkan kajian yang mendalam bukan jual tin kosong ... Kenapa vitamin c shaklee berbanding jenama lain? Saya dapat sms berbunyi "saya rasa vitamin c shaklee ni sama ja dengan vitamin c yang saya beli online." Jawapannya, tidak sama... Nak Hamil : Kenali tanda subur dan cara kiraan waktu subur untuk wanita serta vitamin Shaklee untuk kesuburan Semua yang berkahwin, lama kelamaan mesti inignkan anak, tak kira wanita atau lelaki. Naluri itu adalah semulajadi. Namun, tak semua orang b... Kenapa ibu menyusu perlu vitamin? Kenapa ibu menyusu perlukan vitamin? Walaupun ramai ibu menyusu yang boleh menyusukan bayi dengan mudah dan dikurniakan susu melimpah luah... Doa dan amalan untuk menambah susu ibu Amalan yang betul penting untuk mengekalkan pengeluaran dan menambah susu ibu. Untuk pengetahuan semua, ini adalah tip dan amalan untuk mena... Set Vitamin Shaklee Set A @ Vitamin untuk Kesihatan Optimum : Sesuai untuk lelaki, wanita, warga emas, ahli sukan, ibu mengandung, ibu menyusu. Mereka y... Apa itu cyst, punca dan rawatan Cyst adalah sejenis ketumbuhan. Ia bukan kanser kerana cyst tidak merebak secara merbahaya. Ketumbuhan ini membesar secara perlahan lahan ta... Ujian Kehamilan Negatif tapi masih hamil Mesti ramai antara kita yang sudah biasa dengan ujian kehamilan a.k.a UPT, Urine Pregnancy Test.. Tujuannya adalah menguji air kencing dan m... Bagaimana nak walk in ke Shaklee cawangan KL di Wangsa Maju Selain dari membeli produk Shaklee secara online, anda boleh juga untuk terus walk in di branch berdekatan. Post ni ditulis khas untuk yang ... 5 Sebab dan Kebaikan GLA Complex Shaklee GLA Complex Shaklee antara produk terbaik yang ramai orang suka termasuklah saya. Walaupun GLA Shaklee glamur di kalangan wanita, sebenarnya... Doa Harian & Doa Dhuha "Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia." "Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikan itu adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah. Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh." Shaklee Halal Status Shaklee Halal Status Search Jawapan segera! (Sila pastikan email anda betul dan aktif. Email yang salah dan tidak aktif membawa pada kegagalan untuk saya membalas soalan anda) Nama: Email: Pertanyaan berkenaan produk atau harga: Click here to create your own form. MySuperVitamins Fan Page Recommended Health Solution Herewith is the general Shaklee supplements guideline for you. However, this is merely a suggestion, and you may change it according to your healthy lifestyle. Do not hesitate to contact me for FREE consultation! Anti-Aging Vivix Anti-Oxidants CarotoMax, Vitamin-C, Vitamin-E & Vivix. Athma, Sinus (Resdung), Allergy, Hives (Gegata) & Eczema Alfalfa, B-Complex & Vitamin-C. BreastFeeding Set Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Alfalfa, Energizing Soy Protein (ESP), OsteMatrix, Omega Guard & Performance Drink. Children's Health Chewable Vita-Lea, Chewable Vit-C (100mg), OmegaGuard & Meal Shake. Confinement Set Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Zinc, Vitamin-E, Energizing Soy Protein (ESP) & Omega Guard. Diabetes Set Fiber, GLA Complex, B-Complex & Vitamin-C. Gout Set Fiber, Performance Drink, OmegaGuard & Alfalfa. Immune Booster NutriFeron Men's Health Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Vitamin-E, OsteMatrix, Omega Guard & Performance Drink (for active lifestyle). Pregnant Moms Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Energizing Soy Protein (ESP), OsteMatrix & Omega Guard. Skin Care Set B-Complex, Vitamin-C, Vitamin-E, Energizing Soy Protein (ESP), OsteMatrix & Vivix. Students Set (12 years old and above) Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Lecithin & Omega. Weight Management Fiber, Lecithin, Cinch Shake Mix & Cinch Energy Tea Mix. For Individual who can't consume pills or capsules Meal Shake, Energizing Soy Protein (ESP), Vivix & NutriFeron. * Do you want to feel better? Check out our 30 Days Mini Pack Set, and start feeling the difference of Shaklee now!!! Official Shaklee Website for more information Jom Susukan Anak Kita Jom Susukan Anak Kita Buku Panduan Penyusuan Bagi Ibu Bekerjaya - RM10 Teknik Penyusuan Teknik Lekapan/Latching Urutan Payudara untuk ransangkan susu Teknik Marmet Bergambar Video Teknik Marmet Power Pumping Petua Penyusuan Ya Allah, permudahkanlah segala urusan kehidupanku, banyakkanlah susuku untuk bayiku, dan permudahkanlah perjalananku untuk menyusukan anakku agar menuruti segala yang telah Engkau syariatkan. Ya Allah seberapa banyak susu yang aku perolehi hari ini , penuhilah dengan rahmatMu dan keberkatan di sisiMu. Semoga dengan keberkatanMu, susu yang sedikit menjadi banyak dan kenyang buat anakku *Sambil baca letakkan tangan pada B dan doa semoga Allah murahkan rezeki untuk menyempurnakan penyusuan hingga 2thn. - Amalkan Surah Al-Hujurat & Al-Kauthar - Zikir Ya Matin (70x) setiap mlm & subuh @ hembuskan pada air & minum - Surah Yasin ayat 72-73 Total Pageviews Sparkline 515,916 Subscribe To MySuperVitamins Posts Comments Follow by Email Followers [NetworkedBlogs] Follow this blog StatCounter - Free Web Tracker and Counter

Original from: http://www.mysupervitamins.com/2014/01/7-manfaat-alfalfa-yang-sangat-hebat.html
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.







Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk:
Mazlina Mohd Nazir
Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS/Wassap/Viber/Wechat - 0199517292
FB - http://www.facebook.com/pokoksena85
Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09
Your Shaklee Independent Distributor (ID - 854784)


Untuk Jawapan Segera -->> ISI FORM INI   

2 comments:

Sila komen ye..jangan malu-malu

JAWAPAN SEGERA

Name:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga

Form provided by Freedback.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM SINGGAH E-STORE