Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

**Terima Kasih Yee.. Dapatkan Pelbagai Diskaun Menarik di JOM SINGGAH

^^FANPAGE - JOM SINGGAH- TIP KESIHATAN PERCUMA^^

JOM SINGGAH on Facebook

Untuk Sebarang Pertanyaan - ISI FORM NIE

Monday, January 13, 2014

Jom KURUS dengan Omega Guard Shaklee


Saya lebih sukakan OMEGA untuk tujuan utama iaitu pelangsingan. Salah satu sebab adalah omega sememang elok untuk bakar lemak. Bila ambil Omega Guard shaklee, membuang selera makan kurang dan rasa lebih nak minum air sahaja. Dengan kata lain, bila dah kenyang dengan air perlu nak makan lagi. Tak rasa nak makan sangat (tapi lemak masih banyak lagi...wawa). So start 11Jan lepas, bermula sesi workout untuk singkirkan lemak. Bila berpeluh banyak, lebih banyak lemak yang akan disingkirkan. Jom teruskan Misi KURUS untuk tahun 2014 ye. Semoga semangat ini akan terus kekal walaupun sesibuk mana ye.


Jangan taktau ye, Omega ini sangat bagus untuk menyingkirkan lemak.

"Fish oil supplements may help overweight people and people with high blood pressure to lose weight, according to the National Institutes of Health. Omega-3 fatty acids or polyunsaturated fatty acids, are found in fish oil. They are considered essential to your diet because your body can’t make them."


Bagaimana Omega Guard membantu untuk weight loss?


Okey, saya kongsikan info yang saya dapat daripada laman web Newloss ini.

Secara asas, ada 4 jenis lemak yang boleh membakar lemak iaitu

 • Lemak (asid lemak) Omega-3
 • CLA (Conjugated Linoleic Acid)
 • Lemak Omega-6
 • MCTs (medium chain triglycerides)

Mari kita fokus kepada lemak (asid lemak) Omega-3 yang semestinya terdapat pada Omega Guard Shaklee.

 1. Asid lemak Omega-3 membakar lemak dengan cara membantu tubuh bertindakbalas terhadap satu hormon yang dipanggil Leptin. Leptin kemudian memberitahu tubuh untuk mengurangkan selera makan.
 2. Leptin meningkatkan metabolisme anda dengan meningkatkan pengeluaran tiroid (tiroid membantu mengawal metabolisme tubuh) 
 3. Leptin juga menyebabkan tubuh anda untuk membakar lemak untuk tenaga
 4. Sekiranya tubuh tidak bertindak balas dengan baik terhadap Leptin maka sebaliknya berlaku – Anda berasa lapar, dan akan menyimpan lebih banyak lemak 
 5. Oleh itu, disyorkan pengambilan asid lemak Omega-3 untuk bagi membantu tubuh bertindakbalas dengan baik terhadap Leptin sekaligus meningkatkan metabolisme tubuh.

3 cara asid lemak Omega-3 membantu mengurangkan berat badan

 1. Asid lemak Omega-3 membantu mengawal rasa lapar dan mengawal paras gula dalam darah
 2. Satu kajian Australia menunjukkan individu yang mengikuti program senaman yang mengambil Omega-3, kadar pembakaran lemak tubuh adalah lebih tinggi berbandung dengan mereka yang tidak mengambilnya.
 3. Kajian yang dilakukan di Jepun & Czech republik mencadangkan pengambilan asid lemak Omega-3 bukan sahaja menggalakkan pembakaran lemak malahan menghalang pembentukannya.

Untuk kesan optimum, anda bolehlah mengamalkan pengambilan Omega Guard Shaklee ini bersama Alfalfa Complex (at least). Sekarang anda tahu bahawa Omega Guard bukan sahaja bagus untuk otak, kulit dan jantung malahan membantu anda untuk mendapatkan berat badan idaman. InshaALLAH.

kredit diarivitamin.com
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk:
Mazlina Mohd Nazir
Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS/Wassap/Viber/Wechat - 0199517292
FB - http://www.facebook.com/pokoksena85
Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09
Your Shaklee Independent Distributor (ID - 854784)


Untuk Jawapan Segera -->> ISI FORM INI   


2 comments:

Sila komen ye..jangan malu-malu

JAWAPAN SEGERA

Name:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga

Form provided by Freedback.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM SINGGAH E-STORE