Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

**Terima Kasih Yee.. Dapatkan Pelbagai Diskaun Menarik di JOM SINGGAH

^^FANPAGE - JOM SINGGAH- TIP KESIHATAN PERCUMA^^

JOM SINGGAH on Facebook

Untuk Sebarang Pertanyaan - ISI FORM NIE





Thursday, October 31, 2013

Mengapa ramai yang memilih Shaklee??

Shaklee ini fenomena ke? Ramai yang pilih shaklee untuk tampil sihat. Semua orang nak sihat, nak cantik, nak kurus dan pelbagai masalah kesihatan lain.

Alhamdulillah shaklee antara pilihan terbaik untuk tampil sihat kerana keberkesanannya dan jaminan shaklee iaitu selamat, semulajadi dan berkesan .

Jom baca sebab utama ramai yang telah beralih kepada shaklee.
Semulajadi Selamat, Berkesan dan terbukti selama lebih 50tahun.

Sentiasa Selamat

- Lebih 83,000 ujian QC setahun
- Menjalankan lebih 350 ujian ke atas bahan-bahan botani yang baru. - Jaminan kesucian
- 100% kepuasan dijamin

Sentiasa Berkesan

- USD 300 juta dilaburkan dalam dalam R&D,
- 100 diterbit kajian klinikal
- 55 paten
- 54 pingat emas Olimpik - yang dimenangi oleh atlet yang menggun produk shaklee
- Landmark study

Sentiasa Mesra Alam

- Tiada perasa tiruan
- Tiada pemanis tiruan
- Tiada ujian haiwan
- Tiada bahan kimia
- Pembungkusan adalah bebas bisphenol -A, phthalates dan dakwat toksik.
- Pembungkusan mengunakan bahan dikitar semulajadi


Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Your Shaklee Independent Distributor (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

Wednesday, October 30, 2013

Vitamin untuk kulit cantik

Asyik bab cantik je kan. Maklumlah, set kecantikan memang hot produk sejak akhir-akhir ini. Semua orang nak dapat kulit cantik.tak kira lelaki atau perempuan.

Walaupun perkataan cantik memang serasi dengan perempuan kan. Tapi memang ada lelaki yang suka penampilan menawan.. dengan kata lain kulit tu takda jerawat. Alhamdulillah dengan penggunaan secara berterusan produk kecantikan, semua masalah kecantikan dapat diatasi. Cantik dari dalam hingga ke luar.

Antara vitamin yang dicadangkan untuk kulit cantika adalah vitamin b, c , e dan esp. Kalau nak extra cantik gitu, boleh ambik sekali dengan gka complex dan collagen ye.
Faedah Setiap Vitamin

Setiap vitamin mempunyai peranan dan fungsi tersendiri dan setiap satu bekerjasama antara satu sama lain untuk mengekalkan kesihatan dan kecantikan kulit yang optimum. Antara faedah yang dapat diberikan oleh setiap vitamin ialah:

Energizing Soy Protein (ESP)

Awet Muda - Asid amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar dan lain-lain.Pengambilan yang kerap adalah kunci kepada awet muda.

Membaiki Pigmentasi - Membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua.

Kulit Remaja - Merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, mempercepatkan penyembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.

B-Complex

Membantu melancarkan peredaran kardiovaskular seterusnya memperbaiki keadaan kulit.

Rambut beruban dan gugur - Membaiki masalah kulit kepala, kelemumur, rambut gugur, beruban dan mengekalkan kesihatan rambut.

Membantu mengekalkan kelembapan kulit dan mengurangkan tanda-tanda penuaan akibat kulit kering.

Membantu kulit kelihatan lebih segar, sihat dan bermaya.

Vitamin E dengan Selenium

Selenium dalam Vitamin E Shaklee bertindak sebagai agen antioksidan yang membantu sel melawan radikal bebas yang boleh menyebabkan kerosakan sel yang menjadi punya kepada gejala penuaan dan kanser.

Kajian menunjukkan Selenium dapat membantu menghalang jangkitan pada radang kulit seperti psoriasis dan ekzema.

Membantu merawat kulit yang luka akibat melecur dan mengurangkan parut.

Vitamin e juga merupakan antipenuaan yang bagus. Dengan 1kapsul vitamin e sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut dan bintik penuan.

Memudarkan parut baru dan lama. Vitamin e boleh dikenakan terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut.

Vitamin C

Membantu membina dan mengekalkan kolagen yang memainkan peranan penting sebagai tisu penghubung dalam tubuh manusia.

Membantu penyembuhan luka, mengetatkan dan menguatkan kulit dan seterusnya memberikan bentuk dan sokongan kepada tubuh.

Bertindak sebagai antioksidan yang mengelakkan kerosakan selular pada sel yang disebabkan oleh radikal bebas.

Sifat antioksidan tersebut melindungi kulit daripada radiasi ultraviolet dan kesan terhadap pendedahan kepada cahaya matahari

Kredit jutawanshaklee.com

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Your Shaklee Independent Distributor (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

Set kehamilan : Keperluan nutrisi untuk ibu hamil

Ceria, aktif, sihat & gembira sepanjang hamil, pastikan anda lengkap dgn nutrisi utk tubuh badan bagi menampung keperluan anda ketika hamil.

Set Asas untuk trimester pertama terdiri daripada:

Vitalea
B Complex
Vitamin C
Ostematrik

Set asas untuk trimester 2 & 3 terdiri dari:

Vitalea
B-Complex
Vitamin C
Ostematrix
Omega Guard

Manakala untuk mana-mana trimester anda boleh mengambil ESP (Energizing Soy Protein) sebagai tambahan, bekalan protein lengkap untuk kehamilan.

Set hamil Shaklee kini menjadi pilihan kebanyakan ibu hamil masa kini kerana:

-lengkap dengan semua zat yang diperlukan oleh ibu hamil

-tahan berbulan-bulan(2-4bulan
)

-boleh dimakan bersama ahli keluarga untuk kesihatan jangka masa panjang

-harga yang sangat berbaloi

-vitamin semulajadi (bukan sintetik)

-tidak memberi sebarang kesan sampingan

-bonus kesihatan dan kecantikan extra

-juga sesuai dijadikan set berpantang (add on zinc)

-terbukti selamat dan berkesan

~ Protein(Energy Soy Protein) ~

Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui sel2 tisu ,hormon dan enzim di dalam tubuh.

Sangat diperlukan oleh wanita yang hamil dan menyusukan anak.penting untuk pembentukan kuku,rambut dan kulit.

Esp juga memberikan ibu tenaga dimana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk.

Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat.Selain itu,protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi.

Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta,uterus,penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah .Keperluan protein ini semakin penting ketika kehamilan memasuki trimester ke-3.

~ Multivitamin(Vita-lea) ~

Mengandungi 12vitamin dan 7 galian dan ianya lengkap dengan iron formula.Iron formula sangat penting bagi ibu yang mengadung dan menyusukan anaknya.

Kekurangan iron boleh membuatkan si ibu lemah,mudah nak pitam atau pengsan,Hb rendah dan sentiasa kelihatan pucat lesu.

~ B Complex ~

Lengkap dengan 8B iaitu keperluan tubuh yang sempurna ke atas vitamin B.Suplemen B complex Shaklee mengandungi Folic acid,Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon .

Vitamin B dikatakan sangat penting untuk pembentukan tulang tengkorak anak di dalam kandungan.

~ Vitamin C(SR Vita-C) ~

Sebiji vitamin C Shaklee bersamaan 7 setengah biji oren dan memenugi keperluan vitamin C minima tubuh kita iaitu 500mg.

Ia sangat unik kerana tidak mempunyai pewarna malah pengawet tambahan.Ianya adalah sustained realese dan akan digunakan secara beransur-ansur mengikut keperluan badan kita.

~ Omega -3(Omega Guiard) ~

Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan.Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak.Ianya juga membnatu memecahkan lemak di dalam tubuh kita.Jadi ia membantu ibu mengawal berat badan ketika mengandung.

~ Kalsium(Ostematrik) ~

Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel dan pembentukan tulang bayi.Tidak mengandungi lemak berbanding ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu.

Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna.membaiki ransangan urat saraf,mengelakkan kekejangan otot,sakit pinggng,lenguh-lenguh dan kebas kaki/tangan terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah

Kredit - aleesalitlezone.blogspot.com

Monday, October 28, 2013

Period makin stabil dan kulit dah tak berminyak dengan Gla Complex

Tiada kata yang boleh diucap bila customer gembira dengan hasil setelah 2 bulan mengambil GLA complex. Sebab utama ambik Gla adalah period yang sangat teratur dan setelah amalkan gla selama 2 bulan, period dah datang setiap walaupun cycle tak stabil lagi.

Apa2 pun jom baca yg cik zuraida, shah alam bg respon.




Selain masalah period dah ok. Kesan pada kulit juga sangant ketara ye.. alhamdulillah.

Siap nak repeat order gla, esp dan zinc. Cik.zuraida add on esp dan zinc untuk masalah keguguran rambut. Insyaallah pengunaan yang berterusan hasilnya memang suoerb untuk kesihatan harian juga.

Jom baca seimbas lalu kelebihan Gla Complex.

GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E.

Kebiasaannya digunakan untuk regulate kitaran haid, simptom PMS, sakit kepala dan untuk mereka yang menopause. Selain itu, GLA Complex ini amat bagus untuk skin texture, skin repair dan buat skin glowing.

Mari kita baca kebaikan GLA COmplex Shaklee :

· Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid. · Meningkatkan kesuburan. · Melegakan PMS (Pre-Menstuatation Syndrome) · Membantu dalam menangani menopause. · Menguatkan kuku & rambut. · Menjadikan kulit lebih sihat & berseri-seri. · Membantu menangani ekzema. · Melegakan symptom akibat Rhematoid Artritis. · Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri. · Menguatkn immuniti badan. · Mempelahankn process penuaan. · Mengurangkn “blood clot” yang menyebabkan serangan jantung. · Mengawal kencing manis · Mengawal kolesterol. · Bagus untuk saraf.

GLA boleh diambil oleh lelaki dan wanita. Ia sangat membantu terutama mereka yang mempunyai masalah jerawat, mereka yang punya masalah menstrual, monopause sindrom, darah tinggi dan kencing manis.

Kelebihan vitamin GLA Shaklee ini ialah kerana ia mengandungi vitamin E yang asli. GLA juga mampu menangani masalah kulit kepala berkerak, berkuping.

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Your Shaklee Independent Distributor (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

Sunday, October 27, 2013

Milk booster terbaik dengan Esp shaklee

Alhamdulillah walaupun anak dah berumur 2y8month, esp memang antara yang tak pernah miss. Sepanjang penyusuan vitamin yang memang tak pernah miss adalah esp, alfafa dan ostermatrik.. kalau lupa ambil macam lain je. Teruja sebab keberkesannya. Kira peneman setia untuk support sepanjang penyusuan.

Tengahari nak share testimoni ibu2 yang suka dengan supplemen shaklee dan antaa salah satu adalah esp shaklee.





Malahan dengan pengambilan esp.shaklee, pengeluaran susu juga makin bertambah.. alhamdulillah. Tapi ibu2 kena apply konsep supply and demand ye.

Jangan dah ambil milkbooster tapi susu makin kurang. Dan bila selidik balik rupa2nya, memang ibu2 tak supply konsep penyusuan iaitu supply dan demand ye.

Gud luck to all ibu2 yang masih menyusu baby ye. Semoga berjaya menyusu baby selama 2tahun ye.

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Your Shaklee Independent Distributor (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

Kulit tak tak berminyak, masalah jerawat dan parut tiada lagi

Assalamualaikum dan selamat pagi ahad semua. Hari untuk bersama keluarga tercinta. Sementara anak masih tidor, boleh update blog je.

Pagi ini pun nak share tentang testimoni yang ada masalah kulit berminyak, jerawat dan parut. Tapi dengan pengunaan vitamin e dan esp shaklee, alhamdulillah semua masalah itu dah dapat diselesaikan. Dapat kulit cantik dari dalam hinggalah ke luar ye. Insyaallah, yang penting usaha yang berterusan dan yakin dengan produk yang kita gunakan. Bila kita was2, maka kesannya biasa2 je. Apa jua yang usahakan, mintalah pertolonganNya untuk makbulkan permintaan tersebut.


Alhamdulillah.. makin cantik berseri.Masalah muka berminyak?? Jerawat?? Dan parut jerawat?? Alhamdulillah, semua dah dapat hasilny dengan penggunaan yang berterusan ESP dan vitamin e shaklee.

Jom baca sekali imbas apa kelebihan esp dan vitamin e untuk kulit cantik berseri..

Setiap vitamin mempunyai peranan dan fungsi tersendiri dan setiap satu bekerjasama antara satu sama lain untuk mengekalkan kesihatan dan kecantikan kulit yang optimum. Antara faedah yang dapat diberikan oleh setiap vitamin ialah:

Energizing Soy Protein (ESP)

Awet Muda - Asid amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar dan lain-lain.Pengambilan yang kerap adalah kunci kepada awet muda.

Membaiki Pigmentasi - Membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua.

Kulit Remaja - Merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, mempercepatkan penyembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.

Vitamin E dengan Selenium

Selenium dalam Vitamin E Shaklee bertindak sebagai agen antioksidan yang membantu sel melawan radikal bebas yang boleh menyebabkan kerosakan sel yang menjadi punya kepada gejala penuaan dan kanser.

Kajian menunjukkan Selenium dapat membantu menghalang jangkitan pada radang kulit seperti psoriasis dan ekzema.

Membantu merawat kulit yang luka akibat melecur dan mengurangkan parut.

Vitamin e juga merupakan antipenuaan yang bagus. Dengan 1kapsul vitamin e sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut dan bintik penuan.

Memudarkan parut baru dan lama. Vitamin e boleh dikenakan terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut.


Untuk kesan terbaik boleh ambik set lengkap kecantikan iaitu esp, b, c dan e. Tapi mengikut budget masing2. Jom baca seimbas lalu kelebihan b complex dan vitamin c untuk kesihatan dan kecantikan kulit.

B-Complex

Membantu melancarkan peredaran kardiovaskular seterusnya memperbaiki keadaan kulit.

Rambut beruban dan gugur - Membaiki masalah kulit kepala, kelemumur, rambut gugur, beruban dan mengekalkan kesihatan rambut.

Membantu mengekalkan kelembapan kulit dan mengurangkan tanda-tanda penuaan akibat kulit kering.

Membantu kulit kelihatan lebih segar, sihat dan bermaya.

Vitamin C

Membantu membina dan mengekalkan kolagen yang memainkan peranan penting sebagai tisu penghubung dalam tubuh manusia.

Membantu penyembuhan luka, mengetatkan dan menguatkan kulit dan seterusnya memberikan bentuk dan sokongan kepada tubuh.

Bertindak sebagai antioksidan yang mengelakkan kerosakan selular pada sel yang disebabkan oleh radikal bebas.

Sifat antioksidan tersebut melindungi kulit daripada radiasi ultraviolet dan kesan terhadap pendedahan kepada cahaya matahari



Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Your Shaklee Independent Distributor (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

Saturday, October 26, 2013

Esp terbaik untuk kulit cerah

Maaflah ye sebab teruja nak share testimoni kulit cantik je. Sebab perkataan cantik memang ramai yang suka..plus admin sangat suka perkataan cantik dan berusaha sebaik mungkin untuk mendapat kulit cantik berseri. Kita berusaha dan Allah jua yang tentukan hasilnya. Tapi Allah suka orang yang berusaha untuk mendapatkan sesuatu mengikut jalan yang betul la ye.

Malam ni nak share testimoni lagi pasal pengguna ini mencari vitamin yang sesuai untuk memcerahkan kulit. Vitamin yang disuggestkan adalah ESP shaklee.. dan customer ini sangat sukakannya dan hasilnya MasyaAllah sangat mengujakan. Kulitnya makin cerah berseri dan makin cantik dengan kata lainnya.





Tadaa.. ini adalah hasilnya setelah mengamalkan ESP shaklee secara berterusan (hasilnya mungkin berlainan individu). Yang penting cantik dari dalam hingga ke luar.

Apa yang best tentang ESP shaklee.ini.. jom baca seimbas lalu tentang kelebihan esp untuk kulit cantik berseri.

Energizing Soy Protein (ESP)

Awet Muda - Asid amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar dan lain-lain.Pengambilan yang kerap adalah kunci kepada awet muda.

Membaiki Pigmentasi - Membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua.

Kulit Remaja - Merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, mempercepatkan penyembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.

Esp memang terbaikk.. hot produk kat shaklee dan ramai yang dah jatuh cinta dengan esp shaklee sebab keberkesananya..


Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Your Shaklee Independent Distributor (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

Vitamin untuk kulit cantik

Seperti yang dijanjikan semalam, vitamin untuk kecantikan kulit. (bagi yang baca sebelum je la paham maksud sebab dah janji nak bagitau apa kelebihan setiap vitamin yang dicadangkan untuk kulit cantik)

Semua orang nak cantikan, kulit mulus dan gebu macam baby gitu.. bila disentuh rasa lembap, gebu dan anjal. Wah bestnya kalau dapat kulit secantik itu. So, apa lagi kena la.amalkan makanan yang kaya dengan sumber vitamin, seperti vitamin a, b, c, e, protein dan kolagen. Insyaallah kulit mesti cantik berseri gitu. Kalau nak senang telan je vitamin. Yang paling best adalah natural supplemen la ye. Shaklee salah satu natural supplemen ye.

Berikut adalah senarai supplement tambahan yang boleh membantu mencantikkan kulit:

Selenium

Selenium adalah antioksidan yang sangat kuat yang membantu untuk mengelakkan pendedahan kepada cahaya matahari dan kanser kulit. Ia juga meremajakan tisu kulit dan menyediakan dengan kulit firma .

Makanan yang boleh mengandungi selenium adalah makanan laut, bijirin, telur dan bawang putih.

Minyak Omega-3 ikan

Ini adalah makanan yang semua orang perlu mengambil. Ia membantu untuk mengelakkan kerengsaan kulit. Ia bermanfaat untuk kulit jika seseorang itu boleh mengambil minyak Omega-3 ikan di secara tetap. Antara makanan tambahan yang lain untuk kulit yang sihat , ini telah terbukti secara saintifik untuk meningkatkan ketegasan kulit sebanyak 10% selepas tiga bulan.

Minyak Omega-3 ikan mengandungi antioksidan seperti astaxanthin , lycopene dan koenzim Q10. Mereka bertindak seperti losyen pelindung matahari dan melindungi terhadap matahari membakar dan membantu untuk membaiki dan memulihkan kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas.

Supplement Tambahan yang perlu diambil setiap hari:

Vitamin B -

Vitamin B bertindak sebagai pelembap semula jadi dan membantu memulihkan tisu kulit yang rosak.

Ia juga mengekalkan kulit terhadap matahari membakar dan mengurangkan ia seberapa banyak yang mungkin.

Makanan yang kaya dengan Vitamin B adalah hati, daging lembu , tuna , oat , pisang , kentang, avocado, dan lain-lain

Vitamin E

Vitamin E – melawan kerosakan radikal bebas dan tidak membenarkan pembentukan sel-sel kanser.

Kajian dan eksperimen telah membuktikan bahawa ia merangsang pertumbuhan sel. Ia pembaikan selaran matahari yang disebabkan oleh pendedahan yang berpanjangan UV -ray.

Ia bertindak sebagai penghalang kepada pembentukan sel-sel kanser yang disebabkan oleh pendedahan matahari.

Sumber terbaik Vitamin E adalah oat, beras perang, germa gandum , daging , produk tenusu dan kacang.

Vitamin C

Vitamin C adalah makanan tambahan yang paling penting bahawa kulit memerlukan untuk mengekalkan kesabaran itu. Krim yang mengandungi Vitamin C mencegah kerosakan kulit dan membantu mengekalkan keanjalan kulit.

Makanan yang adalah sumber terbaik vitamin C adalah buah-buahan sitrus dan sayur-sayuran berdaun hijau.

Sebagai tambahan kepada makanan tambahan yang dinyatakan di atas , zink dan tembaga juga telah dikenali untuk membaiki tisu kulit.

Protein

Protein berfungsi untuk membentuk sel baru bagi menggantikan sel mati atau sel yang telah rosak.

Protein digunakan untuk membina tisu penghubung pada ligamen, tendon dan otot.

Protein digunakan untuk mensintesiskan antibodi bagi mempertahankan badan daripada penyakit.

Protein berfungsi untuk mensintesiskan hormon bagi koordinasi badan

Ini adalah senarai makanan/supplement tambahan disediakan untuk kulit yang sihat. Pilihan ini benar-benar akan membantu anda semua untuk mengekalkan tekstur kulit yang betul dan pastikan anda mendapat yang terbaik daripada kulit anda.

Kredit senroseshop.com
Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Your Shaklee Independent Distributor (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

Friday, October 25, 2013

Kulit makin cerah penangan Collagen Powder Shaklee dan set kecantikan asas..



"Kulit dah tak berminyak, kulit makin cantik, parut jerawat makin pudar"

Dengan kata lain kulit makin cantik, senangkan. Sapa yang tak suka cantik?? Semua orang nak cantik. Perkatan cantik sangat serasi dengan perempuan tapi yang pasti bukan perempuan sahaja yang nak cantik tapi lelaki juga.

Gara2 pengambilan bcom, vitamin c, vitamin e dan kolagen secara berterusan kulit makin cantik berseri2..(kesan setiap orang mungkin berbeza, ada yang cepat dan ada yang lambat). Sekira diambil secara berterusan 4 vitamin ini adalah asas untuk kecantikan kulit ye. Cantik dari dalam hingga ke luar.

Antara vitamin yang dicadangkan untuk kulit cantik adalah vitamin a, vitamin b, vitamin c, vitamin e, protein dan kolagen. Kalau perasaan mana2 kosmetik pun diorang tekan kandungan vitamin tersebutkan. Insyaallah nanti share apa kaitan vitamin untuk kecantikan kulit.

Jom dapatkan set kecantikan dan.kolagen untuk cantik berseri. Harga runtuh menjunam collagen.masih berlangsung ye sehingga hujung ini sahaja.. memang tak rugi la beli collagen nie.

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Your Shaklee Independent Distributor (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

Nak borong tasbih dengan Harga MURAH??


Ramai yang salah sangka sejak saya gunakan harga tasbih borong macam nie. Maklumlah kalau dah boleh jual 10-50 pcs rm3 dan 51-100pcs rm2. Mula ramai yang nk beli 200pcs dalam harga rm1.0 - rm1.5, macamana ye??

Saya hanyalah peniaga kecik yang menjual tasbih digital dengan harga borong murah sekadar ingin membantu dan niat kerana Allah. Harap customer2 tersayang tak minta diskaun sampai bawah dari harga modal saya..

Kalau nak dengan harga modal juga, sila bagi payment advance dan untuk customer yang sangat tunggu sahaja ye dalam seminggu dua. Kira ala2 pre order la ye. Anggap sekadar menolong sahaja la ye.

Dulu awal2 borong tasbih digital ni modal sangat tinggi. Nal beli 100pcs pun rm2.xx tu tak campur modal pos lagi.. agak2 nak jual brape ye. Tapi takper lah sebab mungkin yang saya borong tu adalah penjual kecil2an macam saya juga.

Kalau nak murah, nak kena ambil 1000pcs keatas.. aduh banyak lak ye. Sekarang pun sama gak.. nak dapat harga borong rm1.5-1.7 kena ambik 1000pcs.. ambik 500pcs pun dalam rm1.8..

Renung2kan.. kalau saya harga saya in harga mahal.. speechless bila ada yang minta 200pcs dengan harga rm1.5. Anggap je bukan rezeki..membeli sambil beramal. Selamat beramal.

Agen dropship sangat dialu2kan untuk menyertai team saya. Apa yang perlu dilakukan add fb.com/pokoksena85 atau Mazlina Mohd Nazir.

Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::

http://www.jomsinggah.com
http://mcna-health.blogspot.com/
http://sharecrite.blogspot.com/
http://www.kedaiserbanekakelantan.blogspot .com

Email - pokoksena85@yahoo.com SMS / Whatsapp - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

FanPage -

http://www.facebook.com/JomSinggah09

https://www.facebook.com/JomSinggahShoppe

https://www.facebook.com/GayaHidupSihat13

Serius buyer boleh msg https://www.facebook.com/messages/JomSinggahShoppe

Wednesday, October 23, 2013

Kulit cantik dengan vitamin e

Vitamin E??

Apa yang kita tau pasal vitamin e atau dengan kata lain apa kegunaan vitamin e. Tapi kalau sebut tentabng vitamin e insyaallah ramai yabg dah tau sebab vitamin e memang glamor untuk kulit cantik kan. Dan semua orang nak cantik.

Saya pun pengamal tegar vitamin e juga. Penangan nak cantik punya pasal plus untuk kesihatan pada masa depan. Tapi untuk dapat kukit cantil bukan setakat vitamin e sahaja tapi ada beberapa vitamin penting untuk kecantikan kulit. Nak tau vitamin apa untuk kulit cantik??


Vitamin penting untuk kulit cantik adalah protein, vitamin A, b complex, vitamin C dan vitamin e. Semua vitamin pun kelebihan masing- masing untuk kulit cantik.

Apa2 pun malam ni kita tengok dan baca apa kelebihan vitamin e ini selain dari untuk dapatkan kulit cantik..kelebihan vitamin e shaklee, perbezaan vitamin e shaklee dan manfaat vitamin e shaklee.

Tahukah anda?

400IU Vitamin E = 1kg benih gandum, 500ml minyak sunflower, 8kg bayam dan 500g badam.

Apa perbezaan vitamin e shakle dengan vitamin e di pasaran??

- Vitamin shaklee diperbuat dari soya organik dan minyak biji gandum yang kaya dengan vitamin e.

- Diekstark d-alpha tocophery, dan aktif secara fisiologi dan digabungkan dengan 8 jenis vitamin e( alpha, beta, gama, delta) dan vitamin e paling lengkap dipasaran.

- Mengandungi 10mg selenium semulajadi yang membantu tubuh kita meyerap vitamin e, memelihara sel-sel, sel darah merah dan tisu-tisu otot.

- Selenium juga penyahtoksid semulajadi logam berat seperti raksa, kadmium dan mengukuhkan antioksidan dan melindungi retina.

Manfaat Utama Vitamin E shaklee

- Melindungi Jantung:

Pengambilan harian 800IU vitamin e untuk kesihatan jantung, melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pengasidan lipid, meningkatkan kolestrol HDL, mengurangkan tekanan darah, menghalang platelet darah melekat ke dinding arteri, menghalang anemia hemolitik, penyakit jantung dan lain2.

- Mempertingkatkan Kemampuan Reproduktif

Kajian pada 1924, mendapati vitamin mampu memulihkan kemampuan reproduktif. Para lelaki yang mengambil 600 - 800iu vitamin e setiap hari mampu meningkatkan kiraan sperma.

- Anti Penuaan

1kapsul vitamin e sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, akne, dan bintik penuaan. Vitamin e mampu memulihkan tekstur kulit dan tone muka, dada dan otot peha.

- Anti oksidan yang kuat

Pengambilan lebih dati 1200iu sehari untuk anti oksidan yang kuat dan berkesan untuk melawan cancer, mengukuhkan sistem imun, menghalang atau memperbaiki masalah oksidasi - ketarak dan masalah penglihatan

- Kelestarian Tenaga

Meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga dengan membekalkan lebih oksigen.

- Memperbaiki Arthritis

Meningkatkan keanjalan saluran darah, memperbaiki kitaran haid, merawat bahu kejang , pening, buasir, urat varikos dan sakit sendi.

- Menghalang Keguguran

Merawat musculus pectoralis fibrosis otot dada, sindrom prahaid dan sindrom menopaus seperti hot flush. Vitamin e juga digunakan pada ujian klinikal untuk menghalang kematian janin, keguguran.

- Memperbaiki / Memudarkan Parut

Memperbaiki bengkak dan ulser kulit. Vitamin e boleh dikenakan terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut.

Nota::

Pakair nutrisi mencadangkan pengambilan ACE bersama- sama untuk mengandakan kesan anti- oksida dalam melawan radikal bebas.

Adakah Vitamin E selamat??

Kajian bertahun-tahun oleh University Harvard ke atas lelaki dan perempuan membuktikan vitamin e mampu mengurangkan risiko sakit jantung hampir 41% dan strok 33%. Kajian juga membuat kesimpulan dos selamat adalah 3200ui.

Journal

Supplemen Vitamin e lengkap selenium pada lelaki tidak subur. Kesan keatas parameter air mani dan kadar kehamilan.

Kajian melibatkan 690 lelaki todak subur menerima selenium 200ug dalam kombinasi vitamin e 400iu sekurang 100hari..

52% Meningkatkan mobilitu sperma dan morfologi

11% Kehamilan secara spontan

37% Tiada keputusan

Kesimpulan:

Tambahan selenium dan vitamin e boleh meningkatkan kualiti air mani dan mempunyai kesan bermanfaat dan pelindungan, terutamanya motilitas sperma.

Vitamin e memang banyak kelebihan kan. Selain untuk kulit cantik dan memudarkan parut, vitamin e sangat elok untuk kesihatan jantung, kesuburan lelaki, antipenuaan, dan pelbagai kelebihan lagi kegunaan vitamin e.

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Your Shaklee Independent Distributor (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

Monday, October 21, 2013

Vitamin Zinc Complex dan kehamilan

Vitamin yang paling murah dan famous untuk masalah kesuburan lelaki dan percepatkan penyembuhan luka dalaman. Dan jarang ditekankan tentang kepentingan zinc semasa kehamilan. Tapi ingat lagi masa pregnant dulu, masa check up doktor memang advise ambik zinc complex tapi takda cerita tentanv kelebihan zinc complex. Lagipun masa itu tak kenal lagi dengan shaklee.. Kenal shaklee pun masa bf dan sehingga sekarang memang jatuh cinta terus la..mana2 pun vitamin shaklee sentiasa disisi.

Jom baca info sharing dr anakku.net dan translate juga dari bahasa indo to bahasa.. harap2 boleh paham la ye..
Meneropong Manfaat Zinc

Zinc adalah salah satu mikronutrien atau mineral yang esensial bagi manusia. Zinc diperlukan oleh berbagai jenis enzim dalam menjalankan fungsinya, antara lain sintesa dan perombakan protein, karbohidrat, dan lemak. Zinc (Zn) juga diperlukan oleh pelbagai protein lain, serta oleh biomembran. Dalam hal ini, zinc berperanan penting dalam metabolisme tingkat seluler, antara lain sintesis DNA dan RNA. Bahkan, kehadiran zinc dalam tubuh kita akan sangat mempengaruhi fungsi kekebalan tubuh, sehingga berperanan penting dalam pencegahan infeksi oleh berbagai jenis bakteri patogen.

Defisiensi enzim pada ibu hamil akan sangat mempengaruhi fungsi kekebalan pada janin, hal tersebut akan tetap bertahan setelah janin lahir dan juga selama masa hidupnya. Pada ibu hamil, kekurangan zinc juga dapat menyebabkan terganggunya perkembangan fizikal dan intelektual janin. Ibu hamil yang mengambil rutin zinc 15 mg per hari, janinnya akan menunjukkan perkembangan fungsi hati serta fungsi motorik yang baik, janin akan lebih aktif, lain halnya dengan ibu hamil yang kekurangan zinc.

Pada janin, zinc dapat bertindak sebagai neurotransmitter yang berperanan dalam proses pematangan sel serta dalam masa pertumbuhan awal kehidupan janin yang akan mempengaruhi perkembangan saraf dan kecerdasan mereka pada masa-masa selanjutnya.

Sementara kekurangan zinc pada anak-anak dapat menyebabkan kekerdilan dan terlambatnya kematangan fungsi seksual. Kekurangan Zinc seharinya sekitar 10-15 mg, sedangkan pada defisiensi diperlukan sekitar 50 mg Zinc per harinya. Zinc dapat diperoleh dari daging, ikan, kerang, susu, produk dari gandum, ragi, dan kacang-kacangan.

Penyerapan dari saluran cerna diperbesar oleh vitamin C dan asam-asam amino, namun diperkecil oleh kalsium, fosfor, Fe (zat besi), dan Cu (tembaga).

Atasi Cirit Birit

Zinc juga berperanan dalam mengatasi cirit birit pada bayi dan anak-anak. Konsumsi zinc pada pesakit ciri birit dapat menurunkan jumlah ekskresi feses sampai 31%. Tidak hanya itu frekuensi buang air besar (BAB) juga berkurang sampai 40% dengan pemberian suplemen Zinc. Keberkesanannya dalam mengatasi cirit biri tidak dipengaruhi oleh umur pesakit serta jenis zinc yang di ambil.

Pemberian larutan oralit dan pemberian sirup Zinc secara terpisah (tidak boleh dicampurkan) telah terbukti lebih baik dalam mengatasi cirit birit dibandingkan dengan pemberian larutan oralit saja. Zinc terbukti dapat meningkatkan penyerapan air dan elektrolit dengan cara membantu proses regenerasi mukosa intestinal. Zinc juga dapat membantu proses restorasi enzim-enzim di saluran pencernaan, sehingga proses pencernaan dapat pulih kembali seperti semula, tidak hanya itu Zinc juga dapat meningkatkan fungsi kekebalan tubuh.

Rekomendasi WHO

WHO telah merekomenkan penggunaan zinc dalam perubatan cirit birit dengan dose 10 mg per hari (bayi 2-5 bulan), dan dose 20 mg per hari (anak 6 bulan ke atas) selama 10 hari, untuk mencegah kemungkinan terjadinya cirit birit selama 3 bulan ke depan. Pemberian selama 10 hari berturut-turut tersebut harus tetap dilakukan meskipun cirit birit sudah berhenti sebelum 10 hari. Untuk bayi, pemberian tablet zinc dapat dilarutkan dengan sedikit air putih atau ASI.

Hal penting dalam mengatasi defisiensi Zinc adalah pemberian suplemen Zinc dan memfortifikasi makanan dengan Zinc, terutama makanan untuk bayi, anak-anak, dan ibu hamil. Makanan yang mengandung Zinc antara lain: tiram, kacang-kacangan, almond, biji labu dan bunga matahari, serta daging kalkun bagian leher dan daging lembu antara leher dan bahu.

Antara Manfaat lain Zinc

Beberapa penelitian juga menunjukkan bahwa zinc mampu memperbaiki fungsi sel-sel otak, antara lain lemah ingatan (sering lupa) pada lansia.

Penggunaannya yang paling umum adalah dalam dermatologi (kulit), khususnya dalam bedak tabur dan salep.

Garam-seng oraganis (sitrat, glukonat, dan picolinat) digunakan sebagai antioksidan pada terapi alternatif, juga sebagai ubat tambahan untuk kes prostat yang membesar. Zinc glukonat sebagai tablet isap ternyata juga sangat bermanfaat pada infeksi influenza untuk mempercepat penyembuhannya (sekitar 40 % lebih cepat).

Zinc dalam bentuk zinc sulfida (selsun) banyak digunakan dalam produk sampo anti kelumumur untuk membantu mengatasi masalah kelumumur rambut.

Mengingat begitu pentingnya Zinc, penting kiranya memperhatikan kecukupan Zinc bagi keluarga—terutama anak-anak. Perhatikan makanan di ambil dengan kandungan nutrisinya, agar keperluan gizi keluarga tetap terpenuhi dan seimbang.

Sumber Anakku.net

Yang pasti zinc supplemenn yang banyak kelebihan juga kan.. jom baca kelebihan zinc complex shaklee lak ye.

Perbezaan Shaklee

Dirumus dari zinc glukonat semulajadi bergabung dengan nutrien semulajadi yang lain seperti kalsium dan serbuk alfafa untuk menghasilkan zinc yang mudah untuk diserap oleh tubuh kita

Zinc sesuai untuk pengambilan jangka masa panjang. Ianya berkesan dalam mengeluarkan logam toksik seperti kadmium dan plumbum dari tubuh.

Manfaat utama zinc complex shaklee:

- Mengaktifkan 200 jenis enzim: zin berkebolehan menggabungkan DNA, RNA dan protin, seterusnya regenerasi sel. Ia juga mengaktifkan 200 jenis enzim didalam tubuh kita untuk memelihara metabolism gigi dan pertumbuhan para remaja.

- Membentuk Kolagen : membantu pembentukkan protin dan kolagen untuk pertumbuhan dan perkembangan kulit, kuku dan organ.

- Memperbaiki Diabetes : membantu pengeluaran insulin , mengekalkan fungsi insulin, seterusnya memperbaiki diabetes.

- Bintik putih dikuku : bintik putih kuku adalah tanda defiensi zinc, yang boleh menyebabkan depresi, lemah daya ingatan, mudah sakit, pemulihan luka lambat, pembengkakan prostat, anemia, lemah daya penglihatan atau hilang daya penglihatan.

- Mempertingkatkan Sistem Imun : membantu pengeluaran kelenjar thymus. Kelenjar tyhmus mempertingkatkan sistem imun dengan pengeluaran t-cells untuk menentang kanser dan menghalang infeksi penyakit.

- Mempercepatkan Pemulihan luka : mempercepatkan pemulihan luka dalam dan luaran , pemulihan selepas pembedahan, memperbaiki allergi dan bintik di kulit. Hancurkan zinc dan tabur keatas luka untuk mempercepatkan pemulihan luka.

- Memperbaiki masalah prostat : melindungi kesihatan prostat, memperbaiki dan menyembuhkan benign protayomegaly dan keadaan kerap kencing. Kajian menunjukan pengambilan zinc harian dapat mengurangkan prostatomegaly /pembengkakan prostat dalam kadar 70%.

- Kemampuan Seks Lelaki : Pengambilan zinc untuk jangka masa panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki, impoten, meninggikan kiraan sperma. Zinc yang secukupnya penting untuk keupayaan seks yang bertenaga.

- Ovulasi wanita : wanita memerlukab zinc untuk ovulasi. Ia juga membantu penguncupan uterus mengembalikan daya ketahanannya.

- Memperbaiki radang kulit : kajian menunjukan pengambilan zinc sebanyak 4-8bj akan perbaiki radang kukit seperti akne dan jerawat.

- Mengekalkan deria bau : untuk mengekalkan deria bau yang sihat dan sensitive (rasa dan bau)

Zinc adalah khazanah lelaki

Zinc didalam prostat lelaki adalah 10 kali ganda organ lain. Zinc memainkan peranan penting dalam organ seks lelaki. Defiensi yang serius akan mengakibatkan masalah seperti kematangan organ seks yang lambat, impoten, perkembangan yang kecil atau pincang pada testikel, kiraan sperma yang rendah, kemerosotan fungsi seksua, penuaan pra matang, dan gugur rambut. Oleh itu zinc amat diperlukan dari remaja sehingga ke umur tua.

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Your Shaklee Independent Distributor (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

Sunday, October 20, 2013

Apa yang best tentang Ostematrix Shaklee?? Bukan sekadar kalsium biasa

Apa yang best sangat tentang ostematrix shaklee ini?? Ramai yang sukakan ostematrix shaklee. Sesuai untuk semua peringkat umur terutamanya untuk penjagaan tulang. Ostematrix bukan sekadar kalsium biasa tau sebab lengkap dengan magnesium dan vitamin d untuk penyerapan kalsium yang maximun.

Jom baca seimbas lalu tentang kelebihan ostematrix shaklee.

Di samping membina tulang yang kuat dan gigi, nutrien dalam Ostematrix juga bertindak:

-Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal
-Membantu dalam pengecutan otot dan tindakbalas saraf
-Membantu mengurangkan gejala PMS seperti kembung, kejang, water retention, cepat marah, dan kemurungan

Ostematrix menyediakan:

- 1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber semulajadi yang pekat dan mudah diserap

- 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang dan menguatkan mereka

- 400 IU vitamin D (100% DV) untuk merangsang penyerapan kalsium

Kenapa Kalsium perlu dengan vitamin D???

Kedua-dua nutrisi ini saling berhubungkait kerana kewujudan Vitamin D akan membantu kalsium menyerap dgn lebih baik dlm pembinaan tulang manusia dan mengekalkan kepekatan paras kalsium dlm darah.

Vitamin D menjalankan peranannya dlm 3 cara :

1) vitamin D akan menghantar isyarat kpd saluran Gastrointestinal supaya menyerap kalsium dan fosforus lebih banyak

2) vitamin D arahkan tulang supaya mengeluarkan kalsium jika paras kalsium dlm darah menurun

3) vitamin D juga memberi isyarat kpd buah pinggang supaya menjalankan penyerapan semula kalsium ke dlm tulang

Walaupun Vitamin D ini dipanggil vitamin namun fungsinya adalah lebih kepada fungsi hormon yang mana ia membantu kompoun atau mineral lain dalam tubuh untuk bertindakbalas menjalankan fungsinya. Vitamin D membantu mengekalkan kepekatan kalsium dan fosforus dalam tubuh dengan membantu penyerapan kalsium dan fosforus supaya tulang lebih padat dan kuat.

*secara kesimpulannya, kita boleh ibaratkan vitamin D ini sbg PENGARAH dan kalsium adalah PELAKONNYA

Jadi, OSTEMATRIX adalah pilihan yang paling tepat kerana bukan sahaja lengkap dengan kalsium dan Vitamin D, tapi ada magnesium, boron, mangan, tembaga dan zinc jugak..

kredit raqzshakleecube.blogspot.com


Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Your Shaklee Independent Distributor (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

Wednesday, October 9, 2013

All about GLA - Gamma Linoleic Acid

Beneficial Effects of GLA:

Omega-6 fatty acids are considered essential fatty acids (EFAs), which means that they are essential to health. EFA cannot be made in the body and therefore must be obtained from the foods we eat or by supplementation. Gamma-linolenic acid (GLA) is an essential fatty acid in the omega-6 family that is found mostly in oil rich plants.

EFAs are needed for::

-normal brain function growth and development bone health
-stimulation of skin and hair growth
-regulation of metabolism maintenance of reproductive processes

Deficiencies in EFAs can lead to:

reduced growth a scaly rash called dermatitis infertility lack of ability to fight infection and heal wounds

Keeping A Healthy Balance

Lack of omega-6 fatty acids is rare. Diets, however, tend to have too much omega-6 in relation to omega-3 fatty acids. The ratio of omega-3(EPA) to omega-6 is critical.

Omega-6 EFAs serve as building blocks for prostaglandins, a group of hormone-like substances that regulate many crucial functions of the body. If this imbalance continues over a long period of time, it contributes to diseases such as:

-heart disease cancer asthma arthritis depression

For optimum health and disease prevention, the balance should consist of 1:4 more omega-6 fatty acids than omega-3 fatty acids. The average diet usually contains 11 to 30 times more omega-6 than omega-3 fatty acids.

Omega-6 fatty acids are the primary oil found in inexpensive oil products and is added to most processed foods. To help restore a healthy ratio of omega-6 to omega-3 EFAs, we should try to avoid omega-6 oils in our diet and supplement with GLA. A diet high in sugar and processed fats interferes with the bodies conversion of GLA to prostaglandin.

The popularity of the Mediterranean diet is largely due to its healthier balance of omega-6 to omega-3 EFAs. The Mediterranean diet includes: whole grains, fresh fruits, and vegetables, fish, olive oil, garlic little meat, which is high in omega-6 fatty acids

There are several different types of: omega-6 fatty acids. Most omega-6 fatty acids are consumed in the diet from vegetable oils as linoleic acid (LA; be careful not to confuse this with alpha-linolenic acid [ALA] which is an omega-3 fatty acid).

Linoleic acid is converted to gamma-linolenic acid (GLA) in the body and then further broken down to arachidonic acid (AA). AA can also be consumed directly from meat.

Excess amounts of LA and AA are unhealthy because they promote inflammation leading to the diseases described above. However, GLA may actually reduce inflammation. Much of the GLA taken as a supplement is not converted to AA, but rather to a substance called dihomogamma-linolenic acid (DGLA).DGLA competes with AA and prevents the: negative inflammatory effects that AA would otherwise cause in the body. In addition, DGLA becomes part of prostaglandins that reduce inflammation.

Having adequate amounts of certain nutrients in the body (including magnesium, zinc, and vitamins C, B3, and B6) helps promote the conversion of GLA to DGLA rather than AA. So we see once again that over all nutrition is important.

Functions of Prostaglandins:

-Production of steroids
-Hormone synthesis
-Inflammation, pain and swelling
-Regulation of blood pressure
-Helps regulate the body's fluid balance by assisting kidney function
-Regulates blood clotting and platelet aggregation
-Allergic response to allergens
-Nerve transmission

Sources of GLA

-Evening primrose
-Black current
-Borage oil

Research shows that up to 2,800 mg of GLA per day is well tolerated. Doses of GLA greater than 3,000 mg per day should be avoided because, at that point, production of AA (rather than DGLA) may increase.

Who Should Not Supplement With GLA

GLA should not be used during pregnancy because they may be harmful to the fetus and induce early labor.

Omega-6 supplements should not be taken if you have a seizure disorder. GLA supplements have been shown to increase seizures.

Possible Drug Interactions:

If you are taking any of the following drugs, you should check with your doctor before taking a GLA supplement.

Ceftazidime:

GLA may increase the effectiveness of ceftazidime against bacterial infections.

Chemotherapy for cancer:

GLA may make some chemotherapy, such as doxorubicin, cisplatin, carboplatin, idarubicin, mitoxantrone, tamoxifen, vincristine, and vinblastine, more effective.

Cyclosporine:

GLA supplementation during therapy with cyclosporine, a drug used to suppress the immune system, may increase the effectiveness of this drug and may protect against kidney damage which is a known side effect.

Nonsteroidal Anti-inflammatory Drugs (NSAIDs):

The use of NSAIDs, such as ibuprofen, may damped the effects of GLA supplement. Phenothiazines for schizophrenia: Individuals taking any of the phenothiazines (such as chlorpromazine, fluphenazine, perphenazine, promazine, and thioridazine) should avoid taking GLA because it may cause seizures.

Who Will Benefit From GLA Supplementation?

Anyone diagnosed with:

Diabetes*.

Diabetics cannot convert GLA from linoleic acid. GLA supplementation improves nerve function and may prevent diabetic nerve disease*. The recommended daily dose for diabetes it is 480 mg per day of GLA.
Arthritis

Some preliminary information indicates that GLA, from borage oil, or black currant seed oil, may diminish joint pain, swelling, and morning stiffness. GLA may also allow for reduction in the amount of pain medication used by those with rheumatoid arthritis. The studies to date, however, have been small in size. Additional research would be helpful, including testing a proposed theory that using GLA and EPA (an omega-3 fatty acid from fish and fish oil) together would be helpful for rheumatoid arthritis. The recommended dosage for rheumatoid arthritis is 1,400 mg per day of GLA.

Raynaud's Disease

Recent research suggests that supplementation with omega-3 and omega-6 essential fatty acids (EFAs) may be useful because they decrease platelet aggregation, which can limit blood flow. Some natural practitioners recommend massaging the oil into affected fingers and toes to improve blood flow, as well.

Eczema* Fibrocystic breast disease* Osteoporosis*.

A deficiency in essential fatty acids (including GLA and EPA, an omega-3 fatty acid) can lead to severe bone loss and osteoporosis. Studies have shown that supplements of GLA and EPA together help maintain or increase bone mass. Essential fatty acids may also enhance calcium absorption, increase calcium deposits in bones, diminish calcium loss in urine, improve bone strength, and enhance bone growth, all of which may contribute to improved bone mass and, therefore, strength.

PMS

Women with PMS have been shown to have impaired conversion of linoleic acid to GLA. Some women find relief of their PMS symptoms when using GLA supplements. The symptoms that seem to be helped the most are breast tenderness and feelings of depression as well as irritability and swelling and bloating from fluid retention.

Breast tenderness from causes other than PMS may also improve with use of GLA. Allergies. People who are prone to allergies may require more EFAs and often have difficulty converting LA to GLA.

In fact, women: and infants who are prone to allergies appear to have lower levels of GLA in breast milk and blood.

Attention Deficit/Hyperactivity Disorder (ADHD).

Research to date has suggested an improvement in symptoms and behaviors related to ADHD from omega-3 fatty acids. Results of studies supplying omega-6 fatty acids in the form of GLA to children with ADHD, however, have been mixed and, therefore, not conclusive. More research on GLA for ADHD is needed before conclusions can be drawn. In the meantime, ensuring a healthier balance of omega-3 to omega-6 fatty acids in the diet seems worthwhile for those with this behavioral condition.

Alcoholism.

GLA may help lessen cravings for alcohol and prevent liver damage.

Cancer.

Results of studies looking at the relationship of omega-6 fatty acids to cancer have been mixed. While LA and AA are cancer promoting in studies of colon, breast, and other cancers, GLA has shown some benefit for breast cancer in certain studies. The information is not conclusive and is somewhat controversial. The safest bet is to eat a diet with the proper balance of omega-3 to omega-6 fatty acids, starting from a young age, to try to prevent the development of cancer.

High Blood Pressure and Heart Disease.

Studies suggest that GLA, either alone or in combination with two important omega-3 fatty acids, EPA and DHA both found in fish and fish oil, may lower the blood pressure of hypertensive rats. Together with EPA and DHA, the GLA helped to prevent the development of heart disease in these animals as well. It is unclear whether these benefits would occur in people.

Ulcers.

Very preliminary evidence from test tube and animal studies suggest that GLA from EPO may have anti-ulcer properties. It is premature to know how this might apply to people with stomach or intestinal ulcers or gastritis (inflammation of the stomach).

A highly potent natural concentration of GLA in an easily absorbed form!

Source - pjstory.com

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Your Shaklee Independent Distributor (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

Friday, October 4, 2013

Apa yang anda kalau sign up sebagai pengedar bebas shaklee???

Panjang lak tajuk ye.. tapi ini antara persoalan bila seorang bermula dari customer dan bertukar menjadi ahli sebagai pengedar bebas shaklee. Tapi alhamdulillah kebanyakkan.yang join pengedar bebas shaklee adalah dengan sukarela setelah jatuh cinta dengan produk shaklee yang sememangnya semulajadi, berkesan dan selamat. Sebelum kita start sharing kebaikan produk, tentu kena jatuh cinta dengan produk dulu kan.. baru sesi sharing tu berkesan di hati.

Back to tajuk utama kita adalah apa yang kita dapat bila sign up sebagai pengedar bebas shaklee. Ada 3 perkara yang shaklee tawarkan sebagai ganjaran untuk semua pengedar bebas shaklee. Antara 3 ganjaran tersebut adalah cash, cars dan convention. Shaklee tawarkan ganjaran 3c. Cash yang sentiasa pengedar bebas shaklee termasuklah admin blog Jom Singgah ini..

Shaklee memang MLM dan company gah diserata pelusuk dunia. Yang pasti produk shaklee ada Halal. Sebagai umat islam mencari yang Halal iti fardhu. Shaklee pun bukan fokus pada hundheating, nak beli pangkat dan lain2 untul berjaya.. kebanyakkan yang dapat bonus 5-6 angka adalah orang sangat sempoi malahan tak lokek dalam memberi ilmu.

Alhamdulillah syukur sangat bila ditemukan dengan team jutawan yang sentiasa ingat mengingat tentang dunia dan akhirat. Semoga kita boleh menjadi leader yang baik kepada semua pengedar bebas di bawah kita.

Jom menuju ke puncak bersama-sama. Keep on sharing apa kelebihan produk dan alhamdulillah makin hari makin ramai yang dah jatuh cinta dengan shaklee..

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Your Shaklee Independent Distributor (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

Tuesday, October 1, 2013

Penangan mealshake, si manja kembali minum susu dan makan



Alhamdulillah suka sangat bila customer bagi feedback positif plus pulak anak customer memang kurang menyusu dan taknak makan juga tapi sejak ambik mealshake si manja kembali menyusu dan makan.

Jom kita baca apa Mealshake ini ye dan kelebihannya.

Apa itu MealShake?

Shaklee Meal Shakes merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic. Rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain.Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat.Pilihan protein soya terbaik anda

Apa itu Mealshake? Apakah kandungannya dan perbezaannya?

Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.

Hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:

Sarapan segera yang berkhasiat



• Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli • Hidangan segera untuk para atlet • Kudapan menarik pada bila-bila masa • Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium.

Fakta tentang Meal Shakes Shaklee:

* Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh. * Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein. * Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik. * Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.

Siapa yang sesuai mengambil Meal Shakes Shaklee?

* Kanak-kanak * Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan * Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang * Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil * Warga tua

Ini dia 6 sebab mengapa anda perlu memberi Mealshake kepada anak anda:·

1. Complete Nutrients

- Provides 24 types of A to Z essential vitamins, minerals and trace minerals. Deficiency in trace minerals will affects the absorption of vitamins and causes inactive enzymes. It also contains soy lecithin that works hand-in -hand with fat soluble vitamins.

2.Supplies Key nutrient to cells

- Rich in protein (contain no lactose) that helps in forming skin, nails, hair, organs, blood, immunised

3. Aids in Growing Up

- Contains folic acid, biotin, rich in calcium and magnesium that are needed for building bones and cells in the growing up process.·

4. Anti-Oxidants

- Contains vitamins A, C, E, zinc, selenium which are the anti-oxidant components for anti-ageing.·

5. Restore skin complexion

- Contains complete vitamin B-Complex, iron, copper to form healthy red blood cells, thus improves the skin colour

6. Detoxification

- Rich in soluble fibre that helps the (peristalsis of colon and stomach/bowel movement) to excrete excess fat and waste from the colon and stomach.·

Great Taste for young and old -Delicious drink with natural fructose; quick replenishment of the necessary nutrients for the body; contain no artificial colouring and artificial sugar.

Testimoni-testimoni ibu-ibu yang dah try Shaklee Mealshake:

FB : Iffah Anuar : "Alhamdulillah... saya juga berikannya pada Faheem.. alhamdulillah, travel from Sgr - Cherating- Tgn - Melaka -Sgr...ke ladang ayah, berpanas hujan..main lumpur..Faheem tidak demam/selesema/muntah2 spt sepupu yg lain.. Alhamdulillah...Sy juge dah tidak bermusuh dengan matahari :) kalo dulu x boleh kne matahari migrain+rashes..+ demam + sakit2 sendi smp x boleh bgn..syukur.. setelah 1 Yr+ tekun amalkan shaklee"

FB : Beeha Yunos : "Since saya bg anak saya meashakes+omega, mmg diajarang selsema (kalau tak sebulan sekali sure g pakar kanak2) dan susu mmg abis aje..dan makan pon selera..alhamdulillah..sayur sume makan, dah tak de masalah tak nak makan..and kalau demam atau selsema, 2 hari dah baik..alhamdulillah..akhirnya saya temui supplement yg serasi utk anak saya :)

FB Rafaliah : " Irfan salah satu contohnya..dulu every mth demam, batuk n selsema pastu siap kena asthma attack. AlhamduLILLAH skang ni sgt better..:-) "

FB : Azra Balqis Irdina : "bagus jugak mealshake nie ye..ank sy dlu x mo mkn..ble nk bg mkn msti nyorok blakang pintu..skrg lepas sy bg die mealshake..mkn mcm x ingt dunia..ble x bg mkn msti mrh..skrg sayur2 pon die mkn..dlu die paling benci kt sayur..gembira hati sy tgk die da berselera..pipi pon dah berisi"

Kenapa Mealshake dikatakan terbukti menambah selera makan anak anda?

Mealshake mengandungi kesemua vitamin dan mineral serta protein, termasuk vitamin B dan zinc lengkap yang menjana selera makan kanak-kanak. Rasanya pun sedap.Malah ramai ibu bapa yang memilih Mealshake untuk anak-anak mereka, meskipun yang tiada masalah selera makan. Ini kerana Mealshake mengandungi vitamin dan mineral yang diperlukan oleh anak-anak yang sedang membesar.

Dan kenapa Mealshake dikatakan sesuai juga untuk anak-anak yang obes? Kita perlu tahu yang membuatkan badan kita gemuk adalah disebabkan oleh LEMAK, KALORI DAN PROTEIN YANG TIDAK DIGUNAKAN. Banyak sebab benda-benda ni tak digunakan, salah satunya sebab KURANG VITAMIN. Bila kurang vitamin, kita akan cepat penat dan kurang bergerak, bila kurang bergerak takdelah badan nak guna energy. Bila tak guna energy sel akan berehat, bila sel berehat sel tak makan, bila tak makan jadilah lemak2 terkumpul.

6 fakta menarik tentang mealshake (bahasa melayu)

1. Nutrisi Lengkap

Menyediakan 24 jenis vitamin A-... Z ,mineral dan ‘Trace Mineral'.Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.*Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.

2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel

Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.*Badan lebih sihat. Malah Protien juga penting untuk penghasilan susu badan.Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.

3. Untuk Pembesaran

Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.*Sesuai untuk tumbuhbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.

4. Anti-oksida

Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.

*Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.

5. Pemulihan Kulit

Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.

*Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.

6.Detox

Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.

*Sesuai untuk kanak-kanak serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.

~ Rasa yang lazat digemari tua dan muda.Minuman lazat dengan fruktosa semulajadi,nutrien yang perlu untuk badan,tidak mengandungi pewarna tiruan dan gula tiruan.

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Your Shaklee Independent Distributor (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

JAWAPAN SEGERA

Name:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga

Form provided by Freedback.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM SINGGAH E-STORE