Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

**Terima Kasih Yee.. Dapatkan Pelbagai Diskaun Menarik di JOM SINGGAH

^^FANPAGE - JOM SINGGAH- TIP KESIHATAN PERCUMA^^

JOM SINGGAH on Facebook

Untuk Sebarang Pertanyaan - ISI FORM NIE

Friday, August 17, 2012

Info Vitamin C..


Tahukah Anda??
Haiwan menghasilkan Vitamin C mereka sendiri, serti arnab mampu menghasilkan 18000mg Vitamin C sedangkan manusia tidak dapat menghasilkan vitamin C. Tambahan pula Vitamin C larut air dan akan hilang secara berterusab dr tubuh kita. Oleh yang demikian, adalah perlu untuk kita mengambil Vitamin C setiap
 hari. Vitamin C tidak memberi kesan toksid.

Kajian Dr James Scala telah menunjukkan adalah selamat untuk mengambil 5000mg hingga 10000mg Vitamin C setiap hari. Dr Pauling, yang menemui Vitamin C, mengambil 18,000mg sehari dan beliau adalah sihat secara fizikal pada umur 94 tahun

Vitamin C yang memadai dr buah??

Setaiap hidangan buah2an membekalkan sekitar 45-60mg Vitamin C. Buah2an akan menghasilkan Vitamin yang lengkap dalam masa 10 Hari selepas buah itu ranum. Oleh yang demikian buah yang tidak ranum mengandungi vitamin C yang sedikit. Kandungan Vitamin C pada buah akan berkurangan kepada separuh apabila dipetik dan akan musnah apabila terdedah pada kepanansan.
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk:
Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS - 0199517292
FB - http://www.facebook.com/pokoksena85
Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09
Your Shaklee Independent Distributor (ID - 854784)

No comments:

Post a Comment

Sila komen ye..jangan malu-malu

JAWAPAN SEGERA

Name:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga

Form provided by Freedback.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM SINGGAH E-STORE