Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

**Terima Kasih Yee.. Dapatkan Pelbagai Diskaun Menarik di JOM SINGGAH

^^FANPAGE - JOM SINGGAH- TIP KESIHATAN PERCUMA^^

JOM SINGGAH on Facebook

Untuk Sebarang Pertanyaan - ISI FORM NIE





Wednesday, March 28, 2012

Jeragat Hilang, Hidung Licin, Muka Berseri!!!

Walaubagimanapun, demi menghormati permintaan Puan Sue, saya perlu merahsiakan identiti sebenar beliau ya, cukuplah dengan panggilan Kak Sue sahaja.




"Saya ni agak2 pengguna tetap D’XXXX jgk.. mmg agak setia… tapi for this year saya stop.... kadang2 ambik bwXXXX..on and off.. (masa belajar Uitam 12 thn dulu, sangat suka terjah farmasi beli 21st XXXXXXX or korXXX tu.. hehehe)

Saya ni mcm termasuk dlm kategori xsuka telan vits banyak… sbb malas nak consume or telan byk2... and kebanyakan vits ni kapsul.. saya xberapa gemar..Tu yg ambik mcm d'XXXX, bwXXXX sume tu…(aim nak ilangkan freckle/pigment kat bawah mata/hidung), setara setompok gitu.. hehee…
Mcm mana saya terbekenalan dgn Shaklee ni & terus jatuh cheentaaa… mula2 saya search dlm google utk B complex vits.. sbb saya tau dlm b com ni ada B12 kan.. (saya xmakan red meat).. so sangat2 diperlukan la..and untuk tenaga setiap hari...
Tu yg terjumpa genkimoma.. terus saya buat kajian satu2 entry… pastu merayap2 lagi dlm blog tu. Terjumpa Vit C, zink sume tu….and this month.. for first time.. terjebak lagi dgn vit E!!! hahahahhaha!!

Ok, saya citer sebelom & selepas saya ambik Shaklee selama 4 bulan…. Vit C, vitalea = siang hari. Zinc, b complex, calcium & lechitin = malam. Masa mula2 vit C sampai saya sgt teruja & xsabor.. sbb ada parut luka sikit kat betis .. duk garu2. Sampai bernanah + hitam !!..
masa tu sangat gila aim nak baik cepat. So ambik 2 biji vitC sehari..!!heheehe..
Lepas abis sebotol… duk syok2 garu betis.. eh, rasa apsal mcm licin je betis ni..keh2222.. rupanya dh ilang luka bernanah tu, Cuma tinggal kaler coklat cair je!sangat2 teruja.. somi pun perasan!!hehe


Lagi satu.. dulu ni saya pantang betoi.. kena habuk sikit bersin. Pastu demam selsema.. Alhamdulliah sejak ambik vit C tu… xde demam or selsema lagi.. !! Syukur….
Then start this month (Dec 11) saya start tambah vit E utk siang hari….guess wut arnie.. hehehee…. Saya xde la perasan sgt perubahan diri/kulit muka..
tapi first dpt teguran dr somi.. dia kata mana ilangnya jeragat kat bawah pipi?? Hidung pun Nampak licin je.. hahahaahhahhaaa!!!!! Masa tu, senyum2 je la… buat2 biasa je.. dlm hati kembang kemmpisss..!!

last week masa tgh lunch ngan kawan2.. diaorg ada tegur.. pakai krim apa kat muka, sbb Nampak lain.. masa tu mcm ala2 terkejut jgk.. tapi buat2 maintain muka.. hahhaaa…
tapi saya senyum je la… then.. selang sehari.. kawan tu ty lagi.. pakai apa kat muka.. sbb Nampak seri lain macam!! Haahahahahahha!! (dlm hati, sudahhh!!)… tapi saya tetap gak senyum je.. Cuma ckp.. hmm makan vitamin!!

Betoi la ckp arnie.. vit E ni sgt2 teruja kesannya.. Alhamdulilah… yg lain2 sy perasan bila pakai bedak kat muka.. mmg rasa bedak tu ok je, tahan lama sampai ke petang.. biasa mcm nampak x rata kat muka.. and bertompok2…. Tapi skrg.. rasa mcm xnak pakai bedak pegi keje.. bole gitu???over x?? Hakhakss…!!!

Baru seminggu lebeh makan vit E.. dah over..kehkeh22!! (tapi betoi kata arnie.. vit E ni vit G jgk… gatalllll!!! Ooppsss!!)
Ok.. overall badan rasa mcm ringan.. biasa kalo tido pukul berapa pun.. mesti akan terkejut pukul 3-4 pagi.. kira mcm cukup tido just 5 jam.. pastu mata dah xbole lelap lagi…tapi tido jgk.. hehehe….

Tapi bangun lagi rasa sangat ‘ringan’.. and kalo ari minggu biasa tghari after zohor tu.. mesti mata berat, tapi skrg ni.. bole awake sepanjang hari.. hehehehe… and badan xpenat.. kalu dulu, dh sampai masa dlm pukul 6-7 dah letih.. dh mintak baring sume.. skrg cukup dgn SEKALI waktu tido je.. mgkn kesan dr BComplex kot..!
Lagi satu… saya rasa kebaikan calcium ni.. selain utk kuatkan tulang… rasa bagus utk PMS kot?? sbb kalo red flag time.. selalu xperasan.. mcm xrasa apa2.. biasa krem perut etc….

Tapi overall saya berpuas hati dgn Shaklee.. kesan sangat bagus.. cepat.. berbaloi2 utk diri & poket!!"

Terima kasih banyak-banyak kak Sue, di atas perkongsian ikhlas nie!!!

Sebelum ini saya pernah juga kongsikan testimoni beliau buat pertama kali, sekitar bulan Ogos lepas. Boleh baca di entri ini (KLIK sini).


Buat pengetahuan anda, antara vitamin Shaklee yang kak Sue ambil:
- Vita-Lea
- B-Complex
- Vita-C
- Vita-E
- Zinc
- Fiber Unflavored
- Lecithin
- OsteMatrix

Banyak kan? Namun, sememangnya berbaloi jika anda tahu & faham akan fungsi setiap vitamin kepada kesihatan tubuh badan anda. Macam kak Sue nie, beliau decide untuk beli produk di atas setelah beliau yakin & faham akan kepentingannya. Beliau pun tak beli semuanya serentak, sedikit demi sedikit mengikut keperluannya.

Nak tahu apakah vitamin kesukaan kak Sue?
Thank you sooo much, kak Sue!!! (^_-)

credit - genkimomma.net


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Bg yang kekangan kewangan, sila contact utk mendapat harga istimewa:



Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS - 0199517292
Fanpage - JOM SINGGAH 

2 comments:

Sila komen ye..jangan malu-malu

JAWAPAN SEGERA

Name:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga

Form provided by Freedback.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM SINGGAH E-STORE