Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

**Terima Kasih Yee.. Dapatkan Pelbagai Diskaun Menarik di JOM SINGGAH

^^FANPAGE - JOM SINGGAH- TIP KESIHATAN PERCUMA^^

JOM SINGGAH on Facebook

Untuk Sebarang Pertanyaan - ISI FORM NIE





Friday, March 16, 2012

Basic H : Selamat, Berkesan, Mesra Alam.. Ia harus ada di rumah dan bawa kemana sahaja. Ia juga penawar bestttttt utk eczema dan kulit gatal2...




Sabtu lepas bwh pergelangan lengan saya tiba2 merah2 gatal2... tak tahu kenapa.. adalah besar duit 50sen tu..besar skit.. ingatkan takpe kot.. tapi agak gatal.pastu tak hilang2 lak. makin pekat merahnya... hmm.. ketika tu tak terfikir plak pasal nak sapu dgn Basic H... Walhal ramai dah customer2  yg beli basic H yg ada masalah eczema (masalah kulit) dan juga masalah anak demam... 
Semlm, baru sy teringat akan Basic H ni.. saya pun nak try... sbb ramai betul yg bagi testimoni best2 bab sapu2 kulit gatal ni.. Saya sapu Selasa Malam.. harini Khamis.. masuk sehari lebih...merahnya makin susut.....menyesal lak tak ambil gbr...dan pagi ni..mmg tak terkata lah... pendek kata mmg MAGIC...... No wonder dlm byk2 produk Shakle.. yg satu ni favorite OPRAH... :-)

Dan sebut pasal kulit2 gatal/ eczema ni.. saya teringat testimoni anak buah si Hafsah ni.. berikut saya petik dari entry blog beliau.. Mari kita baca...
___________________________________________________________
Dua minggu lepas, saya ada belikan Basic H, pencuci 1001 kegunaan kepada kakak saya, untuk kegunaan dia membasuh CD dan memandikan Auliya. Auliya memang ada masalah kulit yang gatal-gatal/ Eczema. kadang2 sampai luka sebab garu. Aktiviti setiap malam sebelum tidur atau pun setiap kali tersedar malam adalah 'GARU'. Kesian jugak kakak saya kene garu dia setiap malam, kalau tak nanti menangis sebab xdapat tidur. Kadang-kadang habis semua yang ada kat rumah makcik-makciknya menjadi dayang-dayang untuk menggaru si kecik tu.. hehe.. Cik Ani Dayang, Cik Da jadi Duyung dan Cik Na jadi Dugong, keje gilir2 garu..hehe


 

Hehe..Gambar kat atas tu la alatan penggaru Auliya ni setiap malam sebelum ni..
Semalam sy tanya kaklong lagi, macam mana kesan Basic H tu, ok ke?? kaklong kata kulit Auliya dah makin ok, makin licin.. sekarang keje-keje menggaru pun dah kurang.. cuma sesekali mintak garu..saja2 nk suruh garu la kut, sbb dah terbiasa digaru2..hehe
 
Jom baca Testimonial kaklong di wall facebooknya:

"Sy sudah menggunakan basic H utk anak sy auliya yg selalu gatal2 (eczema). Sblm ni dia jenis tak blh panas/ berpeluh, maka gatallah seluruh badan.. Hasilnya memuaskan, alhamdulillah (dgn izin Allah) kulit anak sy makin lembut & kesan luka akibat garu pun makin hilang. Mmg lembut & lembab kulit dia (sblm ni kering jer)... Sy juga gunakan basic H utk basuh CD (cloth diaper).. dan ada jgk try rendam sayur yg layu, hasilnya sayur kembali segar dlm masa beberapa minit. tak tipu. huhu..."
______________________________________________________________

Best kan...Semestinya ia 1st aid yg harus ada di rumah anda... Kat rumah ni. sy letak sebotol kat bilik air belakang, kat bilik air master bedroom, sebotol dalam kereta.... dan ada sebotol kecik yg comel 30ml (sbb takkan nak bwk botol besar plak isi dlm handbeg kan..) yg sy bawa bersama2 ke mana2 sahaja.. ianya pembantu di kala kecemasan... :-)...Mesti ada yg tanya APA ITU BASIC H... nah baca bawah ni sy extract dari website Shaklee..
Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate


Tidak bertosik, Membersih secara Semulajadi
Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate yang dua kali ganda lebih pekat ini memberi kuasa pembersihan yang lebih selamat dan berkesan sesuai digunakan bagi menangani seribu macam jenis kotoran rumah yang boleh digunakan pada bila-bila masa. Sebagai contohnya, bagi membersihkan kesan susu tertumpah di baju, bangkai serangga yang terlekat pada tingkap dan sos yang tertumpah di lantai. Itu hanya tiga daripadanya, masih terdapat 997 cara penggunaan yang lain.
Sesuai untuk membersihkan seribu macam jenis kotoran di rumah
  • Kepekatan berganda di mana 16 auns boleh dicairkan dengan 48 gelen air mampu memberi kuasa pembersihan yang hebat dan berkesan
  • Pencuci serbaguna yang berkesan untuk menanggalkan kotoran dan minyak pada sebarang permukaan yang boleh dicuci tidak kira di dalam atau di luar rumah
  • Dapat menanggalkan kotoran berminyak yang paling degil tanpa meninggalkan sebarang kesan minyak
  • Dua kali ganda lebih pekat daripada rumusan asal Basic H² dan hanya separuh diperlukan untuk muatan yang sama
  • Tidak perlu dibilas dan tidak meninggalkan kesan kotoran atau palitan
Sesuai untuk sebarang permukaan yang boleh dicuci sama ada di dalam atau di luar rumah:
  • Dinding
  • Permukaan dapur, jubin dan lantai
  • Peralatan
  • Periuk, besen, pinggan dan mangkuk
  • Tingkap dan cermin
  • Perkakas
  • Benda-benda diperbuat daripada kayu
  • Perabot (Sila pastikan anda tidak menggunakannya bagi membersihkan akuarium atau bekas cecair pencuci cermin)
Tahukah Anda?
Kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon. Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung. Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal. Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan. Pekatan Pencuci Super Organik BASIC H² tidak mengandungi bahan-bahan di atas mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain.

Cara penggunaan untuk kesan lebih memuaskan

Dapur, perkakas dapur, perabot, benda-benda yang diperbuat daripada kayu, dinding, keluli tahan karat, granit, marmar dan bilik mandi
Campurkan ¼ sudu teh dengan 16 auns air ke dalam penyembur Get Clean
Periuk, besen dan pinggan mangkuk
Campurkan ½ sudu teh dengan 1 gelen air

Tingkap dan cerminCampurkan 1-2 titik dengan 16 auns air ke dalam penyembur Get Clean


LantaiCampurkan 1 sudu teh dengan 1 gelen air


Kain benang biri-biri, nilon dan fabrik berkualiti tinggi
Campurkan ½ sudu teh dengan sebesen air suam


 

Perbezaan Shaklee


Selamat


  • Tidak bertoksik
  • Tanpa gas beracun
  • Tanpa bahan kimia berbahaya
  • Tanpa bahan pewangi
  • Lembut pada tangan
  • pH seimbang
  • Tanpa klorin
Berkesan
  • Berkesan untuk menanggalkan kotoran berminyak
  • Kepekatan berganda – 16 auns boleh dicairkan dengan 48 gelen air
  • Dua kali ganda lebih pekat daripada rumusan asal Basic H di mana hanya separuh diperlukan untuk muatan yang sama
Mesra Alam
  • Ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa
  • Biorosot
  • Tanpa fosfat
  • Bungkusan yang boleh kitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembentungan

Lebih banyak rahsia dan cerita tentang Basic H.. sila refer di link ini.. 


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.







Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk:

Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS / Whatsapp - 0199517292
FB - http://www.facebook.com/pokoksena85
Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09
Your Shaklee Independent Distributor (ID - 854784)

Untuk Jawapan Segera -->> ISI FORM INI   

No comments:

Post a Comment

Sila komen ye..jangan malu-malu

JAWAPAN SEGERA

Name:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga

Form provided by Freedback.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM SINGGAH E-STORE