Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

**Terima Kasih Yee.. Dapatkan Pelbagai Diskaun Menarik di JOM SINGGAH

^^FANPAGE - JOM SINGGAH- TIP KESIHATAN PERCUMA^^

JOM SINGGAH on Facebook

Untuk Sebarang Pertanyaan - ISI FORM NIE





Thursday, April 17, 2014

9 Kelebihan Lemon untuk Kesihatan dan Kecantikan

Siapa yang suka LEMON?? Kalau suka memang bagus, lagipun ramai artis mengamalkan petua kesihatan dan kecantikan dengan mengamalkan Jus Lemon kan. Maaf le sebab teruja pasal kecantikan lak harini..hah. Nak sharing pasal kecantikan dan kesihatan je. Lagipun saya memang pengemar tegar jus lemon gak. Pepagi sebelum sarapan pasti akan pekena jus lemon + Madu + pati delima -- memang best tau. Tak salah mengamalkan makan yang banyak khasiat pastu senang didapati dan murah lak harganya.



Buah lemon kaya akan kalsium, vitamin C, magnesium, mineral, dan antioksidan yang baik untuk kecantikan dan kesihatan kulit. Oleh keraa itu, tak ada salahnya saat ini anda mulai minum jus lemon atau mengenakan masker lemon agar penampilan semakin cantik dan memukau. Lalu, apa saja manfaat yang biasa boleh didapat dari buah lemon untuk kecantikan?

6 Tips Kulit Cantik dan SIHAT

Assalamualaikum dan selamat pagi semua. Kalau  cerita bab kecantkkan memang semua sukakan. Saya sangat sukakan kecantikan walaupun diri ini taklah secantik mana pun tapi kena berusaha untuk mendapat kulit cantik. Cantik depan suami dan ALLAH juga (dengan ALLAH kena banyakan beribadat ye, insyallah masih berusaha untuk menjadi orang yang lebih baik).

Kecantikan selalu dikaitkan dengan wanita. Tapi rasa tak juga kan sebab lelaki nak juga kelihatan macho dan handsome (tu kira nak cantik jugak). Semua orang nak kecantikan, tak kira perempuan atau lelaki. Saya pun nak sangat cantik, bila cantik keyakinan diri tu bertambah-tambah.



Jom baca 6 tips penting untuk kulit cantik. Kecantikan secara semulajadi. Nak cantik lagi kena ambil natural supplemen (semulajadi gak tapi kena telan ye, dan takda kesan sampingan pun sebab semulajadi)

Wednesday, April 16, 2014

Kaedah Penyusuan Ibu

Assalamualaikum dan selamat pagi semua. Alhamdulillah sekarang kebanyakkan ibu2 bekerja memang mengepam susu ibu dan memberikan yang terbaik untuk si manja. Rindu zaman2 mengepam kat tempat keje dan simpan stok EBM. Tapi sekarang banyang bagi direct je walaupun anak dara dah masuk 3tahun. Semua cara dah buat untuk 'ceraikan susu' tapi tak berhasil jugak.

Tapi pepagi nak share pasal keadah penyusuan ibu iaitu contoh posisi. pelekapan yang betul dan cara nak sendawakan si manja anda. Sekarang anak dara pantang nampak ibunya nak landing dan bersila, cepat2 menyelit je. Ish2, taktau nak wat macamana lagi. Kalau ada tips ibu2 boleh komen, mana tau ada yang belum dibuat lagi.

Kaedah Penyusuan Ibu
Kaedah Penyusuan Ibu
 Kaedah Penyusuan Ibu


Untuk memastikan kejayaan penyusuan susu ibu, bayi perlu diletakkan dengan betul ke payu dara ibu. Biasanya, posisi dan cara meletakkan bayi ke payu dara datang secara semulajadi tetapi terdapat ibu dan bayi yang memerlukan masa dan latihan. Untuk melakukan dengan betul berikut adalah langkah - langkah yang boleh membantu:

JAWAPAN SEGERA

Name:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga

Form provided by Freedback.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM SINGGAH E-STORE