Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

**Terima Kasih Yee.. Dapatkan Pelbagai Diskaun Menarik di JOM SINGGAH

^^FANPAGE - JOM SINGGAH- TIP KESIHATAN PERCUMA^^

JOM SINGGAH on Facebook

Untuk Sebarang Pertanyaan - ISI FORM NIE





Friday, February 28, 2014

3 Sebab Utama kenapa perlu pilih Shaklee

* “Ramai yang bertanya “Boleh ke saya makan vitamin yang beli farmasi atau vitamin yang diberi percuma, lepas tu ambil milk booster Shaklee?”
* Ada juga yang bertanya “Apa beza vitamin Shaklee dengan vitamin lain? Kan sama je vitaminnya”.


Sekarang ini terlalu banyak makanan kesihatan di pasaran, samada dari dalam atau luar negara. Ada yang mudah didapati di farmasi, dan ada yang dipasarkan melalui network marketing, jualan langsung, dan sebagainya.
Keadaan ini menyebabkan ramai yang keliru, kerana banyaknya jenama makanan tambahan yang memberi pelbagai ‘janji’ terhadap produk mereka.
3 Sebab kenapa anda perlu memilih Shaklee:

Shaklee – Always Safe

  • Menjalani lebih 80,000 ujian kualiti setiap tahun.
  • Potensi yang dijamin -> pengesahan dari pihak ketiga
  • Keaslian dijamin -> 350 ujian pencemaran dilalukan terhadap SETIAP bahan botani
  • 100% kepuasan dijamin

Thursday, February 27, 2014

Vitalea Shaklee Multivitamin Terbaik di DUNIA

Masyaallah, cepat sahaaja masa berlalu kan.. pejam celik tinggal 2 hari je lagi nak masuk March. Bila berakhirnya Feb, maka berakhirlah offer harga runtuh untuk Vitalea shaklee iaitu Multivitamin terbaik didunia dan multivitamin pertama yang dicipta di dunia. Jempt baca info yang sangat menarik mengenai Vitalea shaklee, sharing dari blog superibu.com

Dalam syarikat Shaklee, produk paling legendary dan paling lama bertakhta adalah Shaklee Vitalea. Vitalea adalah merupakan multivitamin pertaman di hasilkan dalam dunia ini.

Shaklee VitaLea
Pada tahun 1915, Dr Forrest C.Shaklee telah berjaya menggabungkan kesemua micronutrient penting untuk tubuh manusia, dihasilkan dari tumbuhan segar tanpa baha kimia. Lalu terhasillah Shaklee Vita-Lea.
Dr Shaklee telah menamakan Vitalea pada waktu itu dengan nama : Vitalized Minerals. Akhirnya Dr Shaklee telah menggabungkan kedua perkataan itu menjadi : Vita-Min. Itulah perkataan VITAMIN yang hari ini kita gunakan. Ia asalnya adalah dari perkataan Vitalized Minerals oleh Dr Shaklee.

[ Tips Nak Bangun Solat Tahhajjud ]

Wednesday, February 26, 2014

Hamil setelah 2bulan mengamalkan supplemen kesuburan

Alhamdulillah, suka sangat bila baca testimoni pasal kehamilan (mungkin admin tengah berusaha nak hamil gak untuk baby kedua). Agak teruja dan tumpang gembira pada ibu-ibu yang berjaya hamil setelah consume supplem kesuburan. Antara budget supplemen yang dicadangkan untuk kesuburan adalah GLA, Alfalfa, Vitamin E dan zinc. Kalau ada budget digalakan untuk add on ESP kerana ESP sangat untuk memberi sel sihat. Bila sel badan kita, penyerapan vitamin yang diambil lagi super duper berkesan.

Apa2 pun jom baca testimoni bawah ini. Semoga boleh memberi inspirasi kepada ibu yang teringin nak hamil untuk mencuba set kesuburan dengan natural supplemen.
 


[ Info : 7 Sunnah Hebat Rasulullah SAW ]



Tuesday, February 25, 2014

Vitalea Shaklee adalah Multivitamin pertama yang dicipta


Tahukah anda, mantan Perdana Menteri Malaysia ke4, Tun Dr Mahathir juga mengamalkan supplement Vitalea Shaklee? Ok mari saya kenalkan Vita-Lea Shaklee a.k.a Multivitamin terbaik. Semua orang nak sihatkan. Paling koman, multivitamin memang kena telan untuk support nutrisi harian. Jemput baca-- 10sebab anda perlukan multivitamin.
 




Sedikit sejarah ringkas mengenai penciptaan Vita-Lea Shaklee:

Dicipta oleh Dr.Shaklee pada tahun 1915, Vitalea Iron Formula adalah multivitamin dan mineral pertama di dunia. Awalnya dikenali sebagai " Vitalised Mineral " dan dishort-term menjadi " Vita-min " merupakan asal berjuta juta perkataan vitamin yang digunapakai kini.

90 tahun lampau, ia merupakan sebatian cecair dan bertukar kepada tablet seiring dengan peningkatan teknologi farmaseutikal. Dikenali sebagai Vitalea Iron Formula, setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap diekstrak dari sayuran dan buah-buahan, 12 vitamin dan 7 mineral penting seperti yang disarankan RDA. Diformulasi secara komprehensif menjadikan Vitalea multivitamin yang cukup zat dan seimbang.

Ketahui punca dan penawar untuk merawat Denggi.

Sekarang ini musim deman denggi je kan. Tiap hari dengar pasal denggi. Memang risau kalau bab denggi ini. Kalau anak deman pun dah naik risau. So apa pun kita perlu juga tau punca dan menawarkan semasa ianya diperlukan. Jom baca apa itu denggi dan FAQ lain pasal denggi. Semoga bermanfaat ye.




Apa itu Demam Denggi?

Demam denggi ialah sejenis penyakit bawaan nyamuk yang menjadi masalah utama kesihatan awam antarabangsa dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Jenis demam denggi yang lebih merbahaya ialah demam denggi berdarah. Ia merupakan punca utama kematian kanak-kanak di kebanyakan negara hari ini.Demam denggi dibawa oleh nyamuk Aedes kepada manusia melalui gigitannya. 

Monday, February 24, 2014

10 Tips Rambut Cantik dan Sihat.



Jom baca tips untuk dapatkan rambut yang sihat tak kira rambut Panjang, pendek, lurus atau kerinting, setiap orang tidak kira lelaki mahupun perempuan menghabiskan masa dan tenaga untuk mendapatkan rambut yang sihat. Ada yang sanggup berbelanja ratusan ringgit setiap bulan ke salun hanya untuk mendapatkan rawatan terbaik demi makhkota diri semulajadi ini.

Ketahui cara ringkas untuk rambut yang kekal sihat dengan tips berikut;

1. Ikan salmon dan telur antara sumber protein yang baik untuk rambut anda.

2. Gunakan shampu dan pelembap yang sesuai dengan jenis rambut. Ingat, jangan selalu menukar shampu!

3. Makanan seimbang dan tidur yang cukup antara faktor penting dengan kesihatan rambut anda.

4. Untuk mendapatkan rambut yang kuat dan panjang, elakkan dari merokok, minum minuman berkafiena juga berkarbonat.

Iklaneka [ Tips Kesihatan keluarga bahagia ]

Saturday, February 22, 2014

Kawal Kolestrol Jahat dengan Minyak Ikan (Omega Guard Shaklee)

Tahap kolesterol yang tinggi dan berlebihan di dalam badan boleh menyebabkan masalah kesihatan yang serius terhadap sistem kardiovaskular badan. Antaranya adalah penyakit jantung dan strok.
Kajian terkini membuktikan empat produk berasaskan sumber semula jadi juga dapat membantu merendahkan tahap kolesterol secara berkesan, tanpa kesan sampingan. Empat bahan itu adalah sterol tumbuhan (plant sterols), bijirin oat, serbuk minyak ikan Omega 3 dan Psyllium Husk.
  1. Sterol tumbuhan yang turut dikenali Phytosterols atau Stanols adalah sebatian pada tumbuhan dan bersifat merendahkan tahap kolesterol. Malah, pengambilan produk itu akan menurunkan tahap kolesterol sebanyak 10 peratus hingga 15 peratus. 
Iklaneka [ Khas untuk peminat seluar cutting besar macam pallazo, perkenalkan Seluar pallas ]

Perlu ke Makanan Tamabahan (Supplemen)??

Penting ke ambil makanan tambahan ye?? Setengah orang kata YA, dan setengah orang cakap TIDAK. Bagi saya YA, sebab kehidupan sekarang terlalu banyak cabaran terutama masa pemilihan makanan. Makanan segera tak yah cakap dah berapa banyak telan dan itu salah satu kenapa kita perlukan supplemen untuk support nutrisi harian.

Apa2 pun jom la baca info selanjutnya pasal keperluan makanan tambahan harian dan diet harian.. sharing dari  hmetro.com.my

VITAMIN A, C, E, zat besi, multivitamin dan seumpamanya sentiasa diuar-uarkan kepentingan pengambilannya dalam diet seharian berikutan kepelbagaian nutrien serta memberi kebaikan pada tubuh.
Ditambah dengan gaya hidup yang makin sibuk dan pantas, ramai antara kita terutama wanita mula mementingkan pengambilan vitamin ini atau lebih dikenali sebagai makanan tambahan (supplemen), lalu menjadikannya sebagai satu perkara yang wajib diambil setiap hari.

Friday, February 21, 2014

Elak Sembelit dengan Natural Supplemen

Sembelit adalah pergerakan usus yang tidak kerap yang tidak selesa. Individu yang kena sembelit akan menyebabkan susah buang air besar. Antara sebab berlaku sembelit adalah kurang minum air, kurang makan sayuran dan buah serta makanan yang tak dihadam dengan baik.
Bila di tanya, apa supplemen yang boleh membantu mengurangkan sembelit, anda boleh cuba supplemen yang mengandungi magnesium. Antara vitamin yang dicadangkan adalah ostematrik. Tetapi bagi yang mempunyai masalah sembelit yang teruk digalakan ambil detox. Antara natural supplemen yang dicadangkan untuk detox adalah Alfalfa, Herblax dan DTX complex.


Jom baca info lanjut bagaimana Magnesium membantu dalam mengelakkan sembelit. Semoga bermanfaat ye. Sharing is caring dr blog tipsihatselalu.blogspot.com



Iklaneka [ Khas untuk peminat skirt mermaid serong, harga menarik untuk anda ye]

Friday, February 14, 2014

Dengan Mealshake, berat badan naik 3kg..

Berita baik untuk yang ada masalah kurus yang sangat ketara. Jom tingkatkan berat badan dengan Mealshake shaklee, vitamin lengkap untuk si manja serta orang dewasa yang mempunyai masalah untuk telan multivitamin dalam bentuk pil.

Apa2 pun jom la baca testimoni dari customer yang gembira dengan penambahan berat badan nie. Kalau anda yang baca ini salah seorang seorang yang nak tambah berat, boleh pm lelaju2 ye. Set lengkap tambah berat badan adalah Mealshake, B com dan vitalea.



" Sejak penggunaan produk shaklee, Mealshake selama sebulan 1/2 bulan berjaya menambahkan berat badan saya sebanyak 3KG"kredit testimoni Nisah Isa

Iklaneka [ Dress yang trendy untuk gaya muslimah terkini]

Jerawat makin berkurangan dan berat badan pun turun dalam 5kg sejak mengamalkan shaklee

Alhamdulillah, pagi ada lagi testitmoni hebat pasal kecantikan. Semua orang nak cantik, ambil supplemen detox dan untuk kulit sekali. Insyaallah hasil pun cantik menawan la ye. Jom la usha gambar.. biar gambar je yang bagitau ye.


"assalamualaikum dan selamat tengah hari semua. hari ni saya nak share sikit testimoni anak saya pas makan produk shaklee ni.. Alhamdulillah, lepas je consume ESP, GLA, Alfafa, B-Complex dgn Zinc ni lah hasil yg anak saya dapat. berat badan dia pun turun sebanyak 5kg.. happy sangat2 bila tengok anak sendiri sihat and makin cantik.. dulu, muka anak saya memang hancur, macam2 dah pencuci muka yang dia pakai semua tak serasi.sampai habis duit beli pencuci muka untuk kulit dia ni.. huhuhu, manalah tahankan. syukur sangat2 saya di temukan dengan shaklee ni.. bila dah rasa ada perubahan, terus join jadi member and buat bisnes. Thanks to Kak Dyla and also my upline Sis Farhanah sebab mempertemukan saya dengan shaklee.." kredit  Pn Lily Aqmar Biz

Tips Kecantikan Wanita :: 5 Tips Yang Mempengarusi Kecantikan Dan Kesihatan Wanita

Pepagi share info tentang faktor yang mempengaruhi kecantikan dan kesihatan wanita best juga kan. Kebetulan terjumpa post yang menarik untuk sharing is caring dari blog penpatah.blogspot.com


Pernahkah anda terfikir apa yang anda amalkan sewaktu muda akan mempengaruhi kecantikan dan kesihatan anda apabila usia meningkat? Kenyataannya, pemakanan dan penjagaan diri yang baik sepanjang hidup akan membentuk personaliti yang lebih sihat di usia tua. Berikut merupakan 5 perkara berguna yang patut diambil berat dari usia muda belia:


1) Senaman membina peribadi positif - Bersenam akan meningkatkan hormon endorfin yang membantu anda mengurangkan tekanan. Dengan bersenam, risiko untuk mendapat penyakit kronik juga akan berkurangan. Di samping itu, bersenam akan membantu pengaliran darah yang lebih lancar ke permukaan kulit yang menyebabkan kulit mendapat oksigen secukupnya. Hasilnya, kulit lebih cantik dan berseri-seri. Bonus yang lain, berat badan ideal akan dikecapi sepanjang hayat.

Thursday, February 13, 2014

Kenapa perlu ambil supplemen

Tahukah anda dengan umur yang semakin meningkat, tubuh badan kita perlukan makanan tambahan untuk membantu dalam menjalankan tugasan harian kita. Ini kerana :
  • Kita sering terdedah terhadap pencemaran alam sekitar.
  • Badan kita memerlukan dos yang lebih tinggi bagi sesetengah nutrien
  • Buah-buahan dan sayur-sayuran mungkin terjejas kerana tercemar.
  • Mengamalkan gaya hidup tidak sihat
  • Kebanyakkan kita makan ikut sedap rasa
  • Gangguan penyerapan nutrisi daripada makanan
  • Kehilangan nutrien dalam makanan

Dengan Set Kecantikan Shaklee, kulit makin berseri2.


Alhamdulillah, suka sangat baca testimoni customer yang sukakan dengan vitamin shaklee. Makin cantik berseri-seri, makin glowing, makin flawless. Suka sangat. Semua nak cantikkan?? Apakata amalkan natural supplemen untuk kulit cantik dari dalam hingga keluar.

Jom la usha gambar, tengok gambar dah menceritakan sedikit sebanyak kan. Alhamdulillah



"Assalammualaikum. Ini adik erna,wani. Dulu kulit muka adik erna ni kusam. Masalah paling ketara..banyak jerawat merah-merah di dahi. Jerawat tak berhenti naik dan meninggalkan kesan yang menakutkan bagi semua perempuan. Adik selalu rasa sedih dn merendah diri.

Tuesday, February 11, 2014

Cara Pengambilan Vitamin Kesuburan Shaklee

Assalamualaikum dan selamat pagi. Lama rasa tak up info berkenaan dengan kesuburan. Pagi ni berpeluang untuk sharing pasal kesuburan. Sharing dari freevitamin.my. 
Hari ini saya nak berkongsi cara makan set kesuburan shaklee sebagai panduan kepada mereka yang berusaha mendapatkan zuriat tetapi keliru cara dan jadual makan vitamin tersebut untuk tujuan kehamilan. Ada banyak punca ketidaksuburan terutama haid yang tak teratur, keguguran, hormon tak stabil, dan banyak lagi. Tapi anda tidak boleh menjadikan supplement sebagai usaha tunggal untuk mendapatkan zuriat. Ada beberapa tips lain perlu diamalkan dan tak lupa lakukan pemeriksaan klinikal untuk mengetahui masalah sebenar.

Suka saya nak ingatkan semula, sila buat pemeriksaan doktor disamping pengambilan supplement untuk kesuburan supaya anda tahu masalah sebenar anda. Cara makan set kesuburan Shaklee ada sedikit warna-warni yang selalu buatkan pelanggan keliru. Untuk bagi gambaran mudah, kita bahagikan kumpulan ketidaksuburan kepada 3 kumpulan dan set Shaklee yang sesuai untuk anda menurut masalah yang anda hadapi.

Monday, February 10, 2014

Kecantikan bermula dari dalam hingga ke luar

Memiliki kulit yang cantik adalah impian setiap orang tak kira lelaki mahupun perempuan. Semua pun nak cantik kan??. Kita selalu ingin kelihatan cantik, vouge dan anggun. Walaupun sudah beranak pinak tapi kecantikan luar dan dalam mesti dipelihara rapi. Bukan untuk siapa pun. Untuk suami kita juga kan? Kalau belum kahwin untuk diri sendiri la kan. Betul tak? Masalah kulit yang umum di Malaysia adalah kulit yang kusam, tak sekata, berjerawat dan pori-pori luas. Siapa sahaja pasti ada masalah kulit kan? Ada yang nak cepat pulih dengan pengambilan chemical yang memberi kesan serta merta tapi tidak untuk jangka masa panjang. Siapa setuju angkat tangan?
Benar make up boleh tutup cela wajah, tapi ia ibarat menipu diri sendiri. Anda sendiri tahu bagaimana keadaan kulit anda. Bayangkan pakwe tengok muka bermake up cantik. Tapi bila dah kahwin baru tau itu semua 'plastik'. Ayo boleh rosak rumah tangga Jahh. Penjagaan kulit yang betul lebih penting dari percubaan menutup cela wajah menggunakan make up. Natural beauty tu lebih menggembirakan hati dan cepat bersiap. Laki saya pun tak suka saya bermake up bagai. Dia suka natural beauty saya. Chelleh..hihi
Jika nak selamat, rawatlah kulit muka dari dalam dan bukan menggunakan jalan singkat. Amalkan rejim kesihatan kulit yang sihat. Seperti dalam Islam, wuduk yang sempurna akan menjadikan wajah cantik berseri. Pengambilan makanan yang sihat dan penjagaan diri yang baik juga penting untuk mendapatkan kulit secantik Snow White. Bagi mendapatkan kulit cantik berseri bak Snow White, jom tgk yang Shaklee tawarkan? p/s - laki pun boleh pakai ye, bukan untuk perempuan sahaja. Vitamin memang tak mengenal jantina. Semua orang boleh mengambil vitamin untuk kesihatan dan kecantikan untuk jangka masa panjang

Berikut adalah beberapa cadangan suplemen asas:


Set D Shaklee: Terdiri daripada Vitamin E, Vitamin C, dan B-Complex


set penjagaan kulit
Set D Shaklee dengan Extra Protein: Selain Vitamin E, Vitamin C, B-complex, kami tambah ESP sebagai blok binaan sel.

Saturday, February 8, 2014

Shaklee HALAL ke?? Jangan risau Shaklee memang HALAL ye

Assalamualaikum dan selamat pagi semua rakyat Malaysia. Ramai yang ambil peluang untuk menjalankan aktiviti beriadah untuk berjogging. Jom amalkan gaya hidup sihat dengan amalan yang sihat.

Pagi2 nak update pasal Sijil Halal terbaru Shaklee untuk 2014. So, gunakan tanpa was-was ye. Jangan hanya mendengar kabar angin sahaja tapi tidak mencari kebenarannya. Yang pasti shaklee sememang halal. Sebagai muslim, mencari yang HALAL itu wajib.



Friday, February 7, 2014

Fakta menarik tentang Vitalea Shaklee & Testimoni pengguna


Kenapa multivitamin penting untuk kesihatan yang optimun. Jom baca apa kelebihan setiap vitamin dalam multivitamin.


SUPPLEMENT FACTS VITA-LEA SHAKLEE


[ FAKTA NUTRISI DALAM VITALEA ]

Vita A - Kesihatan mata, kulit, anti-oksida, melawan kanser, cegah rabun malam, bantu tumbesaran, kuatkan kerangka tulang, gusi, gigi, system respiratori, sistem imun dan rambut yang sihat.

Vita D – Perkasa kepadatan tulang, mencegah penyakit tulang lembut, osteoporosis dan psoriasis.

Thursday, February 6, 2014

10 Sebab Mengapa Anda Harus Mengambil 1 biji Multivitamin Sehari

Untuk mendapat kesihatan yang optimun, multivitamin vitamin yang paling penting kerana mengandungi nutrisi lengkap. Tapi sekira masih mampu digalakkan ambil vitamin b dan vitamin c untuk kesihatan yang optimun.




Apa2 pun nak share pasal kenapa perlunya mengambil multivitamin setiap hari.


1. Nutrien yang Mencukupi Ketika Menurunkan Berat Badan - Kuning telur, tak dinafikan merupakan makanan paling tinggi nutriennya, dan tak keterlaluan jika saya katakan kuning telur merupakan ‘multivitamin’ yang diambil oleh orang zaman dahulu pada sebelah pagi. Namun sayangnya, kuning telur tinggi kandungan kolestrolnya, di samping nilai kalorinya juga tinggi memandangkan ia kaya dengan lemak. Kebanyakan mereka yang mengamalkan diet untuk turun berat badan pasti akan mengelak makanan-makanan berkalori tinggi seperti ini. Itu baru saya ambil contoh satu jenis makanan, bagaimana pula dengan yang lain? Tubuh badan kita sememangnya memerlukan nutrien yang mencukupi untuk terus berfungsi. Kadar metabolisma pastinya terjejas apabila kekurangan nutrien tertentu, sekaligus ia menjadi rendah dan akhirnya progres untuk turun berat badan akan menjadi semakin perlahan!

Tuesday, February 4, 2014

5 Diet Paling Popular. Mana satu diet pilihan anda??


5 Diet paling popular sekarang? Ya.. Disini saya akan menekankan beberapa diet popular yang dilakukan oleh kebanyakan rakyat Malaysia. Diri anda yang boleh memutuskan sama ada ia adalah pelan diet penurunan berat badan yang tepat untuk anda atau tidak. Mari kita lihat satu persatu 5 diet popular di Malaysia.


1) Diet Atkin
Konsep diet atkin adalah mengurangkan karbohidrat tetapi makan makanan yang tinggi dengan protein. Sebenarnya, protein akan mengambil masa yang lama untuk dicernakan dan diproses sebagai sumber tenaga. Seterusnya, banyak tenaga (kalori) diperlukan untuk menukarkan protein sebagai sumber tenaga, dan ini membawa kepada peningkatan kadar metabolisma, sekaligus menurunkan berat badan.  

Kelebihan dan Manfaat Vitalea yang tiada tandingan..

Lama rasa tak update post kat Jom SInggah, balik bercuti kat kampung lagi line internet tak berapa na k ada..huhu. Petang2 nak share info pasal kelebihan vitalea shaklee dan sempena harga runtuh untuk Vitalea with iron formula.
 Jom baca apa kelebihan Vitalea Shaklee untuk kesihatan yang optimun::
- Penambahan Tenaga segera
- Pelengkap Nutrisi
- Keupayaan Sistem produktif
- Untuk Meningkatkan metabolism
- Element untuk sel
- Melindungi Organ
Boleh baca sedetailnya kat bawah ye. 
 APAKAH KELEBIHAN VITALEA ?

Ianya dikatakn KILLER PRODUCT OF SHAKLEE kerana ianya adalah multivitamin beserta iron yang sangat penting untuk pembentukan darah dan sel.  ia seumpama 2 biji VITALEA bersamaan 40 jenis hidangan lauk...Bermakna, untuk mendapatkan zat yang sama banyak dalam 2 biji VITALEA ianya samalah dengan 40 hidangan jenis lauk...wah..mampu ke nak makan sampai 40 jenis lauk tu?.....

JAWAPAN SEGERA

Name:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga

Form provided by Freedback.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM SINGGAH E-STORE