Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

**Terima Kasih Yee.. Dapatkan Pelbagai Diskaun Menarik di JOM SINGGAH

^^FANPAGE - JOM SINGGAH- TIP KESIHATAN PERCUMA^^

JOM SINGGAH on Facebook

Untuk Sebarang Pertanyaan - ISI FORM NIE





Sunday, January 26, 2014

Gentle Deep Foaming Cleanser Rasa Macam SKII

Deep foaming cleanser antara item favorite gak sebab sangat2 best bila selepas mengggunakannya. Tapi haru biru juga 2-3 lepas anak dah curahkan kat lantai separuh.. sedih betul. Tapi sehari dua pastu, mood kembali ok. Apa2 pun kena redha je la kan.

Jom la usha apa yang best tentang deep foaming cleaser ini yang ala2 macam SKII (ni kata customer yang memang penguna tegar SKII tapi tetiba beralih arah sejak mengamalkan supplemen shaklee). Woooww, high class gitu sebab deep foaming cleanser shaklee sama SKII gitu.




Apakah keistimewaan produk ini? Jom saya cerita..sebab saya pun guna!!!
*Menjadikan kulit wajah kita segar dan bersih 
*Rumpai laut menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan 
*Alga Hijau menyahtoksin dan melembapkan 
*Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangi pigmen 
* Memberi cucian lembut dan menyegarkan serta tidak menghakis atau mengelupas

Wednesday, January 15, 2014

Tips nak DIET dengan supplemen SHAKLEE

Keajaiban dan kebaikkan Alfalfa memang sudah lama, sejak 2500 tahun dahulu lagi. Sebab Alfalfa berjaya menjadi tumbuhan yang mempunyai banyak manfaat termasuklah mencuci darah dan milk booster kerana Alfalfa kaya dengan mineral dan vitamin. Ini kerana akar Alfalfa sangat panjang, hingga boleh mencecah 20 kaki ke dalam bumi. Kelebihan ni membuatkan Alfalfa dapat menyerap pelbagai zat galian bumi dan pengamalnya akan dapat juga khasiat yang banyak. # Proses penghasilan Alfalfa Shaklee yang terbaik dan unik # Alfalfa Shaklee datang dalam 2 saiz botol, 700bj botol besar dan 330bj botol kecil. Diproses dari daun alfalfa yg ditanam bebas racun perosak dan baja kimia, daunnya dikeringkan dan dibiarkan menjadi serbuk dan dimampatkan menjadi tablet. Jadi, semua nutrien masih lagi dikekalkan kerana proses yang sangat ketat dan hanya daun Alfalfa yang matang dan tinggi kloril digunakan. # 7 Manfaat Utama Alfalfa # 1. Detox / Mencuci Alfalfa boleh diamalkan untuk mencuci darah, hati dan usus. Jadi proses detox menggunakan alfalfa lebih menyuruh dan mild, bersifat sederhana. Alfalfa juga bersifat alkali, jadi membantu menormalkan badan yg berasid terutama di awal pagi. Selain tu, boleh singkirkan toksin.. Menyebabkan kulit bermasalah yang berpunca dari tonsin kembali berseri. 2. Melawan alahan Bagi yang ada resdung dan alahan teruk, sangat digalakkan untuk mengambil alfafa. Masalah kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air boleh mencuba alfalfa. 3. Membantu pembekuan darah 4. Kaya dengan vitamin K. 5. Menggalakkan proses penghadaman dan membantu menyingkirkan lemak dan kolestrol. 6. Milk booster @ penggalak susu semulajadi. Memang terkenal dan sinonim dengan ibu menyusu di seluruh Malaysia. 7. Malah alfalfa membantu pesakit gout dan arthritis. Alfalfa membantu mengangkut asid urik yg berkumpul di sendi yang alami gout. Alfalfa juga melegakan sakit arthritis. By: Ida Khairani admin@mysupervitamins.com Email This BlogThis! Share to Twitter Share to Facebook Reactions: Older Post Home 0 comments: Post a Comment Links to this post Create a Link Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Social Profiles TwitterFacebookGoogle PlusLinkedInRSS FeedEmail Popular Category Archives/COD Popular Posts Vitamin Shaklee untuk ibu mengandung Sebenarnya vitamin Shaklee dah wujud lebih 50 tahun dahulu.. Vitamin Shaklee adalah bersandarkan kajian yang mendalam bukan jual tin kosong ... Kenapa vitamin c shaklee berbanding jenama lain? Saya dapat sms berbunyi "saya rasa vitamin c shaklee ni sama ja dengan vitamin c yang saya beli online." Jawapannya, tidak sama... Nak Hamil : Kenali tanda subur dan cara kiraan waktu subur untuk wanita serta vitamin Shaklee untuk kesuburan Semua yang berkahwin, lama kelamaan mesti inignkan anak, tak kira wanita atau lelaki. Naluri itu adalah semulajadi. Namun, tak semua orang b... Kenapa ibu menyusu perlu vitamin? Kenapa ibu menyusu perlukan vitamin? Walaupun ramai ibu menyusu yang boleh menyusukan bayi dengan mudah dan dikurniakan susu melimpah luah... Doa dan amalan untuk menambah susu ibu Amalan yang betul penting untuk mengekalkan pengeluaran dan menambah susu ibu. Untuk pengetahuan semua, ini adalah tip dan amalan untuk mena... Set Vitamin Shaklee Set A @ Vitamin untuk Kesihatan Optimum : Sesuai untuk lelaki, wanita, warga emas, ahli sukan, ibu mengandung, ibu menyusu. Mereka y... Apa itu cyst, punca dan rawatan Cyst adalah sejenis ketumbuhan. Ia bukan kanser kerana cyst tidak merebak secara merbahaya. Ketumbuhan ini membesar secara perlahan lahan ta... Ujian Kehamilan Negatif tapi masih hamil Mesti ramai antara kita yang sudah biasa dengan ujian kehamilan a.k.a UPT, Urine Pregnancy Test.. Tujuannya adalah menguji air kencing dan m... Bagaimana nak walk in ke Shaklee cawangan KL di Wangsa Maju Selain dari membeli produk Shaklee secara online, anda boleh juga untuk terus walk in di branch berdekatan. Post ni ditulis khas untuk yang ... 5 Sebab dan Kebaikan GLA Complex Shaklee GLA Complex Shaklee antara produk terbaik yang ramai orang suka termasuklah saya. Walaupun GLA Shaklee glamur di kalangan wanita, sebenarnya... Doa Harian & Doa Dhuha "Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia." "Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikan itu adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah. Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh." Shaklee Halal Status Shaklee Halal Status Search Jawapan segera! (Sila pastikan email anda betul dan aktif. Email yang salah dan tidak aktif membawa pada kegagalan untuk saya membalas soalan anda) Nama: Email: Pertanyaan berkenaan produk atau harga: Click here to create your own form. MySuperVitamins Fan Page Recommended Health Solution Herewith is the general Shaklee supplements guideline for you. However, this is merely a suggestion, and you may change it according to your healthy lifestyle. Do not hesitate to contact me for FREE consultation! Anti-Aging Vivix Anti-Oxidants CarotoMax, Vitamin-C, Vitamin-E & Vivix. Athma, Sinus (Resdung), Allergy, Hives (Gegata) & Eczema Alfalfa, B-Complex & Vitamin-C. BreastFeeding Set Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Alfalfa, Energizing Soy Protein (ESP), OsteMatrix, Omega Guard & Performance Drink. Children's Health Chewable Vita-Lea, Chewable Vit-C (100mg), OmegaGuard & Meal Shake. Confinement Set Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Zinc, Vitamin-E, Energizing Soy Protein (ESP) & Omega Guard. Diabetes Set Fiber, GLA Complex, B-Complex & Vitamin-C. Gout Set Fiber, Performance Drink, OmegaGuard & Alfalfa. Immune Booster NutriFeron Men's Health Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Vitamin-E, OsteMatrix, Omega Guard & Performance Drink (for active lifestyle). Pregnant Moms Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Energizing Soy Protein (ESP), OsteMatrix & Omega Guard. Skin Care Set B-Complex, Vitamin-C, Vitamin-E, Energizing Soy Protein (ESP), OsteMatrix & Vivix. Students Set (12 years old and above) Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Lecithin & Omega. Weight Management Fiber, Lecithin, Cinch Shake Mix & Cinch Energy Tea Mix. For Individual who can't consume pills or capsules Meal Shake, Energizing Soy Protein (ESP), Vivix & NutriFeron. * Do you want to feel better? Check out our 30 Days Mini Pack Set, and start feeling the difference of Shaklee now!!! Official Shaklee Website for more information Jom Susukan Anak Kita Jom Susukan Anak Kita Buku Panduan Penyusuan Bagi Ibu Bekerjaya - RM10 Teknik Penyusuan Teknik Lekapan/Latching Urutan Payudara untuk ransangkan susu Teknik Marmet Bergambar Video Teknik Marmet Power Pumping Petua Penyusuan Ya Allah, permudahkanlah segala urusan kehidupanku, banyakkanlah susuku untuk bayiku, dan permudahkanlah perjalananku untuk menyusukan anakku agar menuruti segala yang telah Engkau syariatkan. Ya Allah seberapa banyak susu yang aku perolehi hari ini , penuhilah dengan rahmatMu dan keberkatan di sisiMu. Semoga dengan keberkatanMu, susu yang sedikit menjadi banyak dan kenyang buat anakku *Sambil baca letakkan tangan pada B dan doa semoga Allah murahkan rezeki untuk menyempurnakan penyusuan hingga 2thn. - Amalkan Surah Al-Hujurat & Al-Kauthar - Zikir Ya Matin (70x) setiap mlm & subuh @ hembuskan pada air & minum - Surah Yasin ayat 72-73 Total Pageviews Sparkline 515,916 Subscribe To MySuperVitamins Posts Comments Follow by Email Followers [NetworkedBlogs] Follow this blog StatCounter - Free Web Tracker and Counter

Original from: http://www.mysupervitamins.com/2014/01/7-manfaat-alfalfa-yang-sangat-hebat.html
Keajaiban dan kebaikkan Alfalfa memang sudah lama, sejak 2500 tahun dahulu lagi. Sebab Alfalfa berjaya menjadi tumbuhan yang mempunyai banyak manfaat termasuklah mencuci darah dan milk booster kerana Alfalfa kaya dengan mineral dan vitamin. Ini kerana akar Alfalfa sangat panjang, hingga boleh mencecah 20 kaki ke dalam bumi. Kelebihan ni membuatkan Alfalfa dapat menyerap pelbagai zat galian bumi dan pengamalnya akan dapat juga khasiat yang banyak. # Proses penghasilan Alfalfa Shaklee yang terbaik dan unik # Alfalfa Shaklee datang dalam 2 saiz botol, 700bj botol besar dan 330bj botol kecil. Diproses dari daun alfalfa yg ditanam bebas racun perosak dan baja kimia, daunnya dikeringkan dan dibiarkan menjadi serbuk dan dimampatkan menjadi tablet. Jadi, semua nutrien masih lagi dikekalkan kerana proses yang sangat ketat dan hanya daun Alfalfa yang matang dan tinggi kloril digunakan. # 7 Manfaat Utama Alfalfa # 1. Detox / Mencuci Alfalfa boleh diamalkan untuk mencuci darah, hati dan usus. Jadi proses detox menggunakan alfalfa lebih menyuruh dan mild, bersifat sederhana. Alfalfa juga bersifat alkali, jadi membantu menormalkan badan yg berasid terutama di awal pagi. Selain tu, boleh singkirkan toksin.. Menyebabkan kulit bermasalah yang berpunca dari tonsin kembali berseri. 2. Melawan alahan Bagi yang ada resdung dan alahan teruk, sangat digalakkan untuk mengambil alfafa. Masalah kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air boleh mencuba alfalfa. 3. Membantu pembekuan darah 4. Kaya dengan vitamin K. 5. Menggalakkan proses penghadaman dan membantu menyingkirkan lemak dan kolestrol. 6. Milk booster @ penggalak susu semulajadi. Memang terkenal dan sinonim dengan ibu menyusu di seluruh Malaysia. 7. Malah alfalfa membantu pesakit gout dan arthritis. Alfalfa membantu mengangkut asid urik yg berkumpul di sendi yang alami gout. Alfalfa juga melegakan sakit arthritis. By: Ida Khairani admin@mysupervitamins.com Email This BlogThis! Share to Twitter Share to Facebook Reactions: Older Post Home 0 comments: Post a Comment Links to this post Create a Link Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Social Profiles TwitterFacebookGoogle PlusLinkedInRSS FeedEmail Popular Category Archives/COD Popular Posts Vitamin Shaklee untuk ibu mengandung Sebenarnya vitamin Shaklee dah wujud lebih 50 tahun dahulu.. Vitamin Shaklee adalah bersandarkan kajian yang mendalam bukan jual tin kosong ... Kenapa vitamin c shaklee berbanding jenama lain? Saya dapat sms berbunyi "saya rasa vitamin c shaklee ni sama ja dengan vitamin c yang saya beli online." Jawapannya, tidak sama... Nak Hamil : Kenali tanda subur dan cara kiraan waktu subur untuk wanita serta vitamin Shaklee untuk kesuburan Semua yang berkahwin, lama kelamaan mesti inignkan anak, tak kira wanita atau lelaki. Naluri itu adalah semulajadi. Namun, tak semua orang b... Kenapa ibu menyusu perlu vitamin? Kenapa ibu menyusu perlukan vitamin? Walaupun ramai ibu menyusu yang boleh menyusukan bayi dengan mudah dan dikurniakan susu melimpah luah... Doa dan amalan untuk menambah susu ibu Amalan yang betul penting untuk mengekalkan pengeluaran dan menambah susu ibu. Untuk pengetahuan semua, ini adalah tip dan amalan untuk mena... Set Vitamin Shaklee Set A @ Vitamin untuk Kesihatan Optimum : Sesuai untuk lelaki, wanita, warga emas, ahli sukan, ibu mengandung, ibu menyusu. Mereka y... Apa itu cyst, punca dan rawatan Cyst adalah sejenis ketumbuhan. Ia bukan kanser kerana cyst tidak merebak secara merbahaya. Ketumbuhan ini membesar secara perlahan lahan ta... Ujian Kehamilan Negatif tapi masih hamil Mesti ramai antara kita yang sudah biasa dengan ujian kehamilan a.k.a UPT, Urine Pregnancy Test.. Tujuannya adalah menguji air kencing dan m... Bagaimana nak walk in ke Shaklee cawangan KL di Wangsa Maju Selain dari membeli produk Shaklee secara online, anda boleh juga untuk terus walk in di branch berdekatan. Post ni ditulis khas untuk yang ... 5 Sebab dan Kebaikan GLA Complex Shaklee GLA Complex Shaklee antara produk terbaik yang ramai orang suka termasuklah saya. Walaupun GLA Shaklee glamur di kalangan wanita, sebenarnya... Doa Harian & Doa Dhuha "Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia." "Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikan itu adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah. Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh." Shaklee Halal Status Shaklee Halal Status Search Jawapan segera! (Sila pastikan email anda betul dan aktif. Email yang salah dan tidak aktif membawa pada kegagalan untuk saya membalas soalan anda) Nama: Email: Pertanyaan berkenaan produk atau harga: Click here to create your own form. MySuperVitamins Fan Page Recommended Health Solution Herewith is the general Shaklee supplements guideline for you. However, this is merely a suggestion, and you may change it according to your healthy lifestyle. Do not hesitate to contact me for FREE consultation! Anti-Aging Vivix Anti-Oxidants CarotoMax, Vitamin-C, Vitamin-E & Vivix. Athma, Sinus (Resdung), Allergy, Hives (Gegata) & Eczema Alfalfa, B-Complex & Vitamin-C. BreastFeeding Set Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Alfalfa, Energizing Soy Protein (ESP), OsteMatrix, Omega Guard & Performance Drink. Children's Health Chewable Vita-Lea, Chewable Vit-C (100mg), OmegaGuard & Meal Shake. Confinement Set Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Zinc, Vitamin-E, Energizing Soy Protein (ESP) & Omega Guard. Diabetes Set Fiber, GLA Complex, B-Complex & Vitamin-C. Gout Set Fiber, Performance Drink, OmegaGuard & Alfalfa. Immune Booster NutriFeron Men's Health Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Vitamin-E, OsteMatrix, Omega Guard & Performance Drink (for active lifestyle). Pregnant Moms Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Energizing Soy Protein (ESP), OsteMatrix & Omega Guard. Skin Care Set B-Complex, Vitamin-C, Vitamin-E, Energizing Soy Protein (ESP), OsteMatrix & Vivix. Students Set (12 years old and above) Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Lecithin & Omega. Weight Management Fiber, Lecithin, Cinch Shake Mix & Cinch Energy Tea Mix. For Individual who can't consume pills or capsules Meal Shake, Energizing Soy Protein (ESP), Vivix & NutriFeron. * Do you want to feel better? Check out our 30 Days Mini Pack Set, and start feeling the difference of Shaklee now!!! Official Shaklee Website for more information Jom Susukan Anak Kita Jom Susukan Anak Kita Buku Panduan Penyusuan Bagi Ibu Bekerjaya - RM10 Teknik Penyusuan Teknik Lekapan/Latching Urutan Payudara untuk ransangkan susu Teknik Marmet Bergambar Video Teknik Marmet Power Pumping Petua Penyusuan Ya Allah, permudahkanlah segala urusan kehidupanku, banyakkanlah susuku untuk bayiku, dan permudahkanlah perjalananku untuk menyusukan anakku agar menuruti segala yang telah Engkau syariatkan. Ya Allah seberapa banyak susu yang aku perolehi hari ini , penuhilah dengan rahmatMu dan keberkatan di sisiMu. Semoga dengan keberkatanMu, susu yang sedikit menjadi banyak dan kenyang buat anakku *Sambil baca letakkan tangan pada B dan doa semoga Allah murahkan rezeki untuk menyempurnakan penyusuan hingga 2thn. - Amalkan Surah Al-Hujurat & Al-Kauthar - Zikir Ya Matin (70x) setiap mlm & subuh @ hembuskan pada air & minum - Surah Yasin ayat 72-73 Total Pageviews Sparkline 515,916 Subscribe To MySuperVitamins Posts Comments Follow by Email Followers [NetworkedBlogs] Follow this blog StatCounter - Free Web Tracker and Counter

Original from: http://www.mysupervitamins.com/2014/01/7-manfaat-alfalfa-yang-sangat-hebat.html
Keajaiban dan kebaikkan Alfalfa memang sudah lama, sejak 2500 tahun dahulu lagi. Sebab Alfalfa berjaya menjadi tumbuhan yang mempunyai banyak manfaat termasuklah mencuci darah dan milk booster kerana Alfalfa kaya dengan mineral dan vitamin. Ini kerana akar Alfalfa sangat panjang, hingga boleh mencecah 20 kaki ke dalam bumi. Kelebihan ni membuatkan Alfalfa dapat menyerap pelbagai zat galian bumi dan pengamalnya akan dapat juga khasiat yang banyak. # Proses penghasilan Alfalfa Shaklee yang terbaik dan unik # Alfalfa Shaklee datang dalam 2 saiz botol, 700bj botol besar dan 330bj botol kecil. Diproses dari daun alfalfa yg ditanam bebas racun perosak dan baja kimia, daunnya dikeringkan dan dibiarkan menjadi serbuk dan dimampatkan menjadi tablet. Jadi, semua nutrien masih lagi dikekalkan kerana proses yang sangat ketat dan hanya daun Alfalfa yang matang dan tinggi kloril digunakan. # 7 Manfaat Utama Alfalfa # 1. Detox / Mencuci Alfalfa boleh diamalkan untuk mencuci darah, hati dan usus. Jadi proses detox menggunakan alfalfa lebih menyuruh dan mild, bersifat sederhana. Alfalfa juga bersifat alkali, jadi membantu menormalkan badan yg berasid terutama di awal pagi. Selain tu, boleh singkirkan toksin.. Menyebabkan kulit bermasalah yang berpunca dari tonsin kembali berseri. 2. Melawan alahan Bagi yang ada resdung dan alahan teruk, sangat digalakkan untuk mengambil alfafa. Masalah kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air boleh mencuba alfalfa. 3. Membantu pembekuan darah 4. Kaya dengan vitamin K. 5. Menggalakkan proses penghadaman dan membantu menyingkirkan lemak dan kolestrol. 6. Milk booster @ penggalak susu semulajadi. Memang terkenal dan sinonim dengan ibu menyusu di seluruh Malaysia. 7. Malah alfalfa membantu pesakit gout dan arthritis. Alfalfa membantu mengangkut asid urik yg berkumpul di sendi yang alami gout. Alfalfa juga melegakan sakit arthritis. By: Ida Khairani admin@mysupervitamins.com Email This BlogThis! Share to Twitter Share to Facebook Reactions: Older Post Home 0 comments: Post a Comment Links to this post Create a Link Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Social Profiles TwitterFacebookGoogle PlusLinkedInRSS FeedEmail Popular Category Archives/COD Popular Posts Vitamin Shaklee untuk ibu mengandung Sebenarnya vitamin Shaklee dah wujud lebih 50 tahun dahulu.. Vitamin Shaklee adalah bersandarkan kajian yang mendalam bukan jual tin kosong ... Kenapa vitamin c shaklee berbanding jenama lain? Saya dapat sms berbunyi "saya rasa vitamin c shaklee ni sama ja dengan vitamin c yang saya beli online." Jawapannya, tidak sama... Nak Hamil : Kenali tanda subur dan cara kiraan waktu subur untuk wanita serta vitamin Shaklee untuk kesuburan Semua yang berkahwin, lama kelamaan mesti inignkan anak, tak kira wanita atau lelaki. Naluri itu adalah semulajadi. Namun, tak semua orang b... Kenapa ibu menyusu perlu vitamin? Kenapa ibu menyusu perlukan vitamin? Walaupun ramai ibu menyusu yang boleh menyusukan bayi dengan mudah dan dikurniakan susu melimpah luah... Doa dan amalan untuk menambah susu ibu Amalan yang betul penting untuk mengekalkan pengeluaran dan menambah susu ibu. Untuk pengetahuan semua, ini adalah tip dan amalan untuk mena... Set Vitamin Shaklee Set A @ Vitamin untuk Kesihatan Optimum : Sesuai untuk lelaki, wanita, warga emas, ahli sukan, ibu mengandung, ibu menyusu. Mereka y... Apa itu cyst, punca dan rawatan Cyst adalah sejenis ketumbuhan. Ia bukan kanser kerana cyst tidak merebak secara merbahaya. Ketumbuhan ini membesar secara perlahan lahan ta... Ujian Kehamilan Negatif tapi masih hamil Mesti ramai antara kita yang sudah biasa dengan ujian kehamilan a.k.a UPT, Urine Pregnancy Test.. Tujuannya adalah menguji air kencing dan m... Bagaimana nak walk in ke Shaklee cawangan KL di Wangsa Maju Selain dari membeli produk Shaklee secara online, anda boleh juga untuk terus walk in di branch berdekatan. Post ni ditulis khas untuk yang ... 5 Sebab dan Kebaikan GLA Complex Shaklee GLA Complex Shaklee antara produk terbaik yang ramai orang suka termasuklah saya. Walaupun GLA Shaklee glamur di kalangan wanita, sebenarnya... Doa Harian & Doa Dhuha "Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia." "Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikan itu adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah. Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh." Shaklee Halal Status Shaklee Halal Status Search Jawapan segera! (Sila pastikan email anda betul dan aktif. Email yang salah dan tidak aktif membawa pada kegagalan untuk saya membalas soalan anda) Nama: Email: Pertanyaan berkenaan produk atau harga: Click here to create your own form. MySuperVitamins Fan Page Recommended Health Solution Herewith is the general Shaklee supplements guideline for you. However, this is merely a suggestion, and you may change it according to your healthy lifestyle. Do not hesitate to contact me for FREE consultation! Anti-Aging Vivix Anti-Oxidants CarotoMax, Vitamin-C, Vitamin-E & Vivix. Athma, Sinus (Resdung), Allergy, Hives (Gegata) & Eczema Alfalfa, B-Complex & Vitamin-C. BreastFeeding Set Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Alfalfa, Energizing Soy Protein (ESP), OsteMatrix, Omega Guard & Performance Drink. Children's Health Chewable Vita-Lea, Chewable Vit-C (100mg), OmegaGuard & Meal Shake. Confinement Set Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Zinc, Vitamin-E, Energizing Soy Protein (ESP) & Omega Guard. Diabetes Set Fiber, GLA Complex, B-Complex & Vitamin-C. Gout Set Fiber, Performance Drink, OmegaGuard & Alfalfa. Immune Booster NutriFeron Men's Health Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Vitamin-E, OsteMatrix, Omega Guard & Performance Drink (for active lifestyle). Pregnant Moms Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Energizing Soy Protein (ESP), OsteMatrix & Omega Guard. Skin Care Set B-Complex, Vitamin-C, Vitamin-E, Energizing Soy Protein (ESP), OsteMatrix & Vivix. Students Set (12 years old and above) Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Lecithin & Omega. Weight Management Fiber, Lecithin, Cinch Shake Mix & Cinch Energy Tea Mix. For Individual who can't consume pills or capsules Meal Shake, Energizing Soy Protein (ESP), Vivix & NutriFeron. * Do you want to feel better? Check out our 30 Days Mini Pack Set, and start feeling the difference of Shaklee now!!! Official Shaklee Website for more information Jom Susukan Anak Kita Jom Susukan Anak Kita Buku Panduan Penyusuan Bagi Ibu Bekerjaya - RM10 Teknik Penyusuan Teknik Lekapan/Latching Urutan Payudara untuk ransangkan susu Teknik Marmet Bergambar Video Teknik Marmet Power Pumping Petua Penyusuan Ya Allah, permudahkanlah segala urusan kehidupanku, banyakkanlah susuku untuk bayiku, dan permudahkanlah perjalananku untuk menyusukan anakku agar menuruti segala yang telah Engkau syariatkan. Ya Allah seberapa banyak susu yang aku perolehi hari ini , penuhilah dengan rahmatMu dan keberkatan di sisiMu. Semoga dengan keberkatanMu, susu yang sedikit menjadi banyak dan kenyang buat anakku *Sambil baca letakkan tangan pada B dan doa semoga Allah murahkan rezeki untuk menyempurnakan penyusuan hingga 2thn. - Amalkan Surah Al-Hujurat & Al-Kauthar - Zikir Ya Matin (70x) setiap mlm & subuh @ hembuskan pada air & minum - Surah Yasin ayat 72-73 Total Pageviews Sparkline 515,916 Subscribe To MySuperVitamins Posts Comments Follow by Email Followers [NetworkedBlogs] Follow this blog StatCounter - Free Web Tracker and Counter

Original from: http://www.mysupervitamins.com/2014/01/7-manfaat-alfalfa-yang-sangat-hebat.html
Keajaiban dan kebaikkan Alfalfa memang sudah lama, sejak 2500 tahun dahulu lagi. Sebab Alfalfa berjaya menjadi tumbuhan yang mempunyai banyak manfaat termasuklah mencuci darah dan milk booster kerana Alfalfa kaya dengan mineral dan vitamin. Ini kerana akar Alfalfa sangat panjang, hingga boleh mencecah 20 kaki ke dalam bumi. Kelebihan ni membuatkan Alfalfa dapat menyerap pelbagai zat galian bumi dan pengamalnya akan dapat juga khasiat yang banyak. # Proses penghasilan Alfalfa Shaklee yang terbaik dan unik # Alfalfa Shaklee datang dalam 2 saiz botol, 700bj botol besar dan 330bj botol kecil. Diproses dari daun alfalfa yg ditanam bebas racun perosak dan baja kimia, daunnya dikeringkan dan dibiarkan menjadi serbuk dan dimampatkan menjadi tablet. Jadi, semua nutrien masih lagi dikekalkan kerana proses yang sangat ketat dan hanya daun Alfalfa yang matang dan tinggi kloril digunakan. # 7 Manfaat Utama Alfalfa # 1. Detox / Mencuci Alfalfa boleh diamalkan untuk mencuci darah, hati dan usus. Jadi proses detox menggunakan alfalfa lebih menyuruh dan mild, bersifat sederhana. Alfalfa juga bersifat alkali, jadi membantu menormalkan badan yg berasid terutama di awal pagi. Selain tu, boleh singkirkan toksin.. Menyebabkan kulit bermasalah yang berpunca dari tonsin kembali berseri. 2. Melawan alahan Bagi yang ada resdung dan alahan teruk, sangat digalakkan untuk mengambil alfafa. Masalah kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air boleh mencuba alfalfa. 3. Membantu pembekuan darah 4. Kaya dengan vitamin K. 5. Menggalakkan proses penghadaman dan membantu menyingkirkan lemak dan kolestrol. 6. Milk booster @ penggalak susu semulajadi. Memang terkenal dan sinonim dengan ibu menyusu di seluruh Malaysia. 7. Malah alfalfa membantu pesakit gout dan arthritis. Alfalfa membantu mengangkut asid urik yg berkumpul di sendi yang alami gout. Alfalfa juga melegakan sakit arthritis. By: Ida Khairani admin@mysupervitamins.com Email This BlogThis! Share to Twitter Share to Facebook Reactions: Older Post Home 0 comments: Post a Comment Links to this post Create a Link Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Social Profiles TwitterFacebookGoogle PlusLinkedInRSS FeedEmail Popular Category Archives/COD Popular Posts Vitamin Shaklee untuk ibu mengandung Sebenarnya vitamin Shaklee dah wujud lebih 50 tahun dahulu.. Vitamin Shaklee adalah bersandarkan kajian yang mendalam bukan jual tin kosong ... Kenapa vitamin c shaklee berbanding jenama lain? Saya dapat sms berbunyi "saya rasa vitamin c shaklee ni sama ja dengan vitamin c yang saya beli online." Jawapannya, tidak sama... Nak Hamil : Kenali tanda subur dan cara kiraan waktu subur untuk wanita serta vitamin Shaklee untuk kesuburan Semua yang berkahwin, lama kelamaan mesti inignkan anak, tak kira wanita atau lelaki. Naluri itu adalah semulajadi. Namun, tak semua orang b... Kenapa ibu menyusu perlu vitamin? Kenapa ibu menyusu perlukan vitamin? Walaupun ramai ibu menyusu yang boleh menyusukan bayi dengan mudah dan dikurniakan susu melimpah luah... Doa dan amalan untuk menambah susu ibu Amalan yang betul penting untuk mengekalkan pengeluaran dan menambah susu ibu. Untuk pengetahuan semua, ini adalah tip dan amalan untuk mena... Set Vitamin Shaklee Set A @ Vitamin untuk Kesihatan Optimum : Sesuai untuk lelaki, wanita, warga emas, ahli sukan, ibu mengandung, ibu menyusu. Mereka y... Apa itu cyst, punca dan rawatan Cyst adalah sejenis ketumbuhan. Ia bukan kanser kerana cyst tidak merebak secara merbahaya. Ketumbuhan ini membesar secara perlahan lahan ta... Ujian Kehamilan Negatif tapi masih hamil Mesti ramai antara kita yang sudah biasa dengan ujian kehamilan a.k.a UPT, Urine Pregnancy Test.. Tujuannya adalah menguji air kencing dan m... Bagaimana nak walk in ke Shaklee cawangan KL di Wangsa Maju Selain dari membeli produk Shaklee secara online, anda boleh juga untuk terus walk in di branch berdekatan. Post ni ditulis khas untuk yang ... 5 Sebab dan Kebaikan GLA Complex Shaklee GLA Complex Shaklee antara produk terbaik yang ramai orang suka termasuklah saya. Walaupun GLA Shaklee glamur di kalangan wanita, sebenarnya... Doa Harian & Doa Dhuha "Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia." "Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikan itu adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah. Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh." Shaklee Halal Status Shaklee Halal Status Search Jawapan segera! (Sila pastikan email anda betul dan aktif. Email yang salah dan tidak aktif membawa pada kegagalan untuk saya membalas soalan anda) Nama: Email: Pertanyaan berkenaan produk atau harga: Click here to create your own form. MySuperVitamins Fan Page Recommended Health Solution Herewith is the general Shaklee supplements guideline for you. However, this is merely a suggestion, and you may change it according to your healthy lifestyle. Do not hesitate to contact me for FREE consultation! Anti-Aging Vivix Anti-Oxidants CarotoMax, Vitamin-C, Vitamin-E & Vivix. Athma, Sinus (Resdung), Allergy, Hives (Gegata) & Eczema Alfalfa, B-Complex & Vitamin-C. BreastFeeding Set Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Alfalfa, Energizing Soy Protein (ESP), OsteMatrix, Omega Guard & Performance Drink. Children's Health Chewable Vita-Lea, Chewable Vit-C (100mg), OmegaGuard & Meal Shake. Confinement Set Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Zinc, Vitamin-E, Energizing Soy Protein (ESP) & Omega Guard. Diabetes Set Fiber, GLA Complex, B-Complex & Vitamin-C. Gout Set Fiber, Performance Drink, OmegaGuard & Alfalfa. Immune Booster NutriFeron Men's Health Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Vitamin-E, OsteMatrix, Omega Guard & Performance Drink (for active lifestyle). Pregnant Moms Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Energizing Soy Protein (ESP), OsteMatrix & Omega Guard. Skin Care Set B-Complex, Vitamin-C, Vitamin-E, Energizing Soy Protein (ESP), OsteMatrix & Vivix. Students Set (12 years old and above) Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Lecithin & Omega. Weight Management Fiber, Lecithin, Cinch Shake Mix & Cinch Energy Tea Mix. For Individual who can't consume pills or capsules Meal Shake, Energizing Soy Protein (ESP), Vivix & NutriFeron. * Do you want to feel better? Check out our 30 Days Mini Pack Set, and start feeling the difference of Shaklee now!!! Official Shaklee Website for more information Jom Susukan Anak Kita Jom Susukan Anak Kita Buku Panduan Penyusuan Bagi Ibu Bekerjaya - RM10 Teknik Penyusuan Teknik Lekapan/Latching Urutan Payudara untuk ransangkan susu Teknik Marmet Bergambar Video Teknik Marmet Power Pumping Petua Penyusuan Ya Allah, permudahkanlah segala urusan kehidupanku, banyakkanlah susuku untuk bayiku, dan permudahkanlah perjalananku untuk menyusukan anakku agar menuruti segala yang telah Engkau syariatkan. Ya Allah seberapa banyak susu yang aku perolehi hari ini , penuhilah dengan rahmatMu dan keberkatan di sisiMu. Semoga dengan keberkatanMu, susu yang sedikit menjadi banyak dan kenyang buat anakku *Sambil baca letakkan tangan pada B dan doa semoga Allah murahkan rezeki untuk menyempurnakan penyusuan hingga 2thn. - Amalkan Surah Al-Hujurat & Al-Kauthar - Zikir Ya Matin (70x) setiap mlm & subuh @ hembuskan pada air & minum - Surah Yasin ayat 72-73 Total Pageviews Sparkline 515,916 Subscribe To MySuperVitamins Posts Comments Follow by Email Followers [NetworkedBlogs] Follow this blog StatCounter - Free Web Tracker and Counter

Original from: http://www.mysupervitamins.com/2014/01/7-manfaat-alfalfa-yang-sangat-hebat.html
Keajaiban dan kebaikkan Alfalfa memang sudah lama, sejak 2500 tahun dahulu lagi. Sebab Alfalfa berjaya menjadi tumbuhan yang mempunyai banyak manfaat termasuklah mencuci darah dan milk booster kerana Alfalfa kaya dengan mineral dan vitamin. Ini kerana akar Alfalfa sangat panjang, hingga boleh mencecah 20 kaki ke dalam bumi. Kelebihan ni membuatkan Alfalfa dapat menyerap pelbagai zat galian bumi dan pengamalnya akan dapat juga khasiat yang banyak. # Proses penghasilan Alfalfa Shaklee yang terbaik dan unik # Alfalfa Shaklee datang dalam 2 saiz botol, 700bj botol besar dan 330bj botol kecil. Diproses dari daun alfalfa yg ditanam bebas racun perosak dan baja kimia, daunnya dikeringkan dan dibiarkan menjadi serbuk dan dimampatkan menjadi tablet. Jadi, semua nutrien masih lagi dikekalkan kerana proses yang sangat ketat dan hanya daun Alfalfa yang matang dan tinggi kloril digunakan. # 7 Manfaat Utama Alfalfa # 1. Detox / Mencuci Alfalfa boleh diamalkan untuk mencuci darah, hati dan usus. Jadi proses detox menggunakan alfalfa lebih menyuruh dan mild, bersifat sederhana. Alfalfa juga bersifat alkali, jadi membantu menormalkan badan yg berasid terutama di awal pagi. Selain tu, boleh singkirkan toksin.. Menyebabkan kulit bermasalah yang berpunca dari tonsin kembali berseri. 2. Melawan alahan Bagi yang ada resdung dan alahan teruk, sangat digalakkan untuk mengambil alfafa. Masalah kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air boleh mencuba alfalfa. 3. Membantu pembekuan darah 4. Kaya dengan vitamin K. 5. Menggalakkan proses penghadaman dan membantu menyingkirkan lemak dan kolestrol. 6. Milk booster @ penggalak susu semulajadi. Memang terkenal dan sinonim dengan ibu menyusu di seluruh Malaysia. 7. Malah alfalfa membantu pesakit gout dan arthritis. Alfalfa membantu mengangkut asid urik yg berkumpul di sendi yang alami gout. Alfalfa juga melegakan sakit arthritis. By: Ida Khairani admin@mysupervitamins.com Email This BlogThis! Share to Twitter Share to Facebook Reactions: Older Post Home 0 comments: Post a Comment Links to this post Create a Link Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Social Profiles TwitterFacebookGoogle PlusLinkedInRSS FeedEmail Popular Category Archives/COD Popular Posts Vitamin Shaklee untuk ibu mengandung Sebenarnya vitamin Shaklee dah wujud lebih 50 tahun dahulu.. Vitamin Shaklee adalah bersandarkan kajian yang mendalam bukan jual tin kosong ... Kenapa vitamin c shaklee berbanding jenama lain? Saya dapat sms berbunyi "saya rasa vitamin c shaklee ni sama ja dengan vitamin c yang saya beli online." Jawapannya, tidak sama... Nak Hamil : Kenali tanda subur dan cara kiraan waktu subur untuk wanita serta vitamin Shaklee untuk kesuburan Semua yang berkahwin, lama kelamaan mesti inignkan anak, tak kira wanita atau lelaki. Naluri itu adalah semulajadi. Namun, tak semua orang b... Kenapa ibu menyusu perlu vitamin? Kenapa ibu menyusu perlukan vitamin? Walaupun ramai ibu menyusu yang boleh menyusukan bayi dengan mudah dan dikurniakan susu melimpah luah... Doa dan amalan untuk menambah susu ibu Amalan yang betul penting untuk mengekalkan pengeluaran dan menambah susu ibu. Untuk pengetahuan semua, ini adalah tip dan amalan untuk mena... Set Vitamin Shaklee Set A @ Vitamin untuk Kesihatan Optimum : Sesuai untuk lelaki, wanita, warga emas, ahli sukan, ibu mengandung, ibu menyusu. Mereka y... Apa itu cyst, punca dan rawatan Cyst adalah sejenis ketumbuhan. Ia bukan kanser kerana cyst tidak merebak secara merbahaya. Ketumbuhan ini membesar secara perlahan lahan ta... Ujian Kehamilan Negatif tapi masih hamil Mesti ramai antara kita yang sudah biasa dengan ujian kehamilan a.k.a UPT, Urine Pregnancy Test.. Tujuannya adalah menguji air kencing dan m... Bagaimana nak walk in ke Shaklee cawangan KL di Wangsa Maju Selain dari membeli produk Shaklee secara online, anda boleh juga untuk terus walk in di branch berdekatan. Post ni ditulis khas untuk yang ... 5 Sebab dan Kebaikan GLA Complex Shaklee GLA Complex Shaklee antara produk terbaik yang ramai orang suka termasuklah saya. Walaupun GLA Shaklee glamur di kalangan wanita, sebenarnya... Doa Harian & Doa Dhuha "Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia." "Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikan itu adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah. Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh." Shaklee Halal Status Shaklee Halal Status Search Jawapan segera! (Sila pastikan email anda betul dan aktif. Email yang salah dan tidak aktif membawa pada kegagalan untuk saya membalas soalan anda) Nama: Email: Pertanyaan berkenaan produk atau harga: Click here to create your own form. MySuperVitamins Fan Page Recommended Health Solution Herewith is the general Shaklee supplements guideline for you. However, this is merely a suggestion, and you may change it according to your healthy lifestyle. Do not hesitate to contact me for FREE consultation! Anti-Aging Vivix Anti-Oxidants CarotoMax, Vitamin-C, Vitamin-E & Vivix. Athma, Sinus (Resdung), Allergy, Hives (Gegata) & Eczema Alfalfa, B-Complex & Vitamin-C. BreastFeeding Set Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Alfalfa, Energizing Soy Protein (ESP), OsteMatrix, Omega Guard & Performance Drink. Children's Health Chewable Vita-Lea, Chewable Vit-C (100mg), OmegaGuard & Meal Shake. Confinement Set Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Zinc, Vitamin-E, Energizing Soy Protein (ESP) & Omega Guard. Diabetes Set Fiber, GLA Complex, B-Complex & Vitamin-C. Gout Set Fiber, Performance Drink, OmegaGuard & Alfalfa. Immune Booster NutriFeron Men's Health Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Vitamin-E, OsteMatrix, Omega Guard & Performance Drink (for active lifestyle). Pregnant Moms Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Energizing Soy Protein (ESP), OsteMatrix & Omega Guard. Skin Care Set B-Complex, Vitamin-C, Vitamin-E, Energizing Soy Protein (ESP), OsteMatrix & Vivix. Students Set (12 years old and above) Vita-Lea, B-Complex, Vitamin-C, Lecithin & Omega. Weight Management Fiber, Lecithin, Cinch Shake Mix & Cinch Energy Tea Mix. For Individual who can't consume pills or capsules Meal Shake, Energizing Soy Protein (ESP), Vivix & NutriFeron. * Do you want to feel better? Check out our 30 Days Mini Pack Set, and start feeling the difference of Shaklee now!!! Official Shaklee Website for more information Jom Susukan Anak Kita Jom Susukan Anak Kita Buku Panduan Penyusuan Bagi Ibu Bekerjaya - RM10 Teknik Penyusuan Teknik Lekapan/Latching Urutan Payudara untuk ransangkan susu Teknik Marmet Bergambar Video Teknik Marmet Power Pumping Petua Penyusuan Ya Allah, permudahkanlah segala urusan kehidupanku, banyakkanlah susuku untuk bayiku, dan permudahkanlah perjalananku untuk menyusukan anakku agar menuruti segala yang telah Engkau syariatkan. Ya Allah seberapa banyak susu yang aku perolehi hari ini , penuhilah dengan rahmatMu dan keberkatan di sisiMu. Semoga dengan keberkatanMu, susu yang sedikit menjadi banyak dan kenyang buat anakku *Sambil baca letakkan tangan pada B dan doa semoga Allah murahkan rezeki untuk menyempurnakan penyusuan hingga 2thn. - Amalkan Surah Al-Hujurat & Al-Kauthar - Zikir Ya Matin (70x) setiap mlm & subuh @ hembuskan pada air & minum - Surah Yasin ayat 72-73 Total Pageviews Sparkline 515,916 Subscribe To MySuperVitamins Posts Comments Follow by Email Followers [NetworkedBlogs] Follow this blog StatCounter - Free Web Tracker and Counter

Original from: http://www.mysupervitamins.com/2014/01/7-manfaat-alfalfa-yang-sangat-hebat.html
Alhamdulillah, seminggu ini sangat konsisten workout selama 3omin pagi dan 30min petang. Misi dalam menjayakan nak turunkan berat badan. Bagi yang baca post ini, doakan admin untuk kurus ye. Singkirkan lemak degil antara misi 2014 ye. Semoga akan dipermudahkan segala aktiviti untuk mengurangkan berat badan.

Antara vitamin wajib sepanjang misi nak menurunkan berat badan adalah ESP, tea cinch, omega, ALfalfa, dan herblax (dtx complex sekali sekala). Rasanya memang best, makin ringan je tapi belum timbang lagi setakat ini sebab baru seminggu konsisten dengan aktiviti workout. Kalau dah start workout memang kurang selera nak makan sket. suka suka sangat.

Apa2 pun jom baca tips nak kurus dengan supplemen shaklee. Bukan ambil supplemen terus kurus ye. Tentu ada pantang larang juga nak kurus. Yang penting kurang pengambilan karbohidrat, buah-buahan yang tinggi gula dan lebihkan protein untuk hasil maximun.

Mulakan Diet Kurus Shaklee dengan 10 Cara Ini.

1. Makan sumber protin pada setiap waktu makan termasuk waktu sarapan.

Bagi yang dah ada set slimming shaklee, CINCH SHAKES sangatlah baik anda ambil semasa sarapan. Untuk maksimakan kesan kenyang, blend dengan beberapa biji kurma atau badam. Anda juga boleh campurkan sedikit mentega kacang (pure kacang) untuk tambahan protin. Tak perlu gunakan susu walaupun susu rendah lemak.

Monday, January 13, 2014

Jom KURUS dengan Omega Guard Shaklee


Saya lebih sukakan OMEGA untuk tujuan utama iaitu pelangsingan. Salah satu sebab adalah omega sememang elok untuk bakar lemak. Bila ambil Omega Guard shaklee, membuang selera makan kurang dan rasa lebih nak minum air sahaja. Dengan kata lain, bila dah kenyang dengan air perlu nak makan lagi. Tak rasa nak makan sangat (tapi lemak masih banyak lagi...wawa). So start 11Jan lepas, bermula sesi workout untuk singkirkan lemak. Bila berpeluh banyak, lebih banyak lemak yang akan disingkirkan. Jom teruskan Misi KURUS untuk tahun 2014 ye. Semoga semangat ini akan terus kekal walaupun sesibuk mana ye.


Jangan taktau ye, Omega ini sangat bagus untuk menyingkirkan lemak.

"Fish oil supplements may help overweight people and people with high blood pressure to lose weight, according to the National Institutes of Health. Omega-3 fatty acids or polyunsaturated fatty acids, are found in fish oil. They are considered essential to your diet because your body can’t make them."

Slimming set yang MELETOP!!! (harga runtuh untuk ALFALFA)

Assalamualaikum dan selamat pagi semua. Tahun ini misi nak workout setiap hari pagi dan petang. Atleast biar berpeluh sakan dan MISI nak KURUS. Harap2 berjaya dan ALLAH akan tolong hambanya untuk kuat..insyaallah. So, pepagi lepas makan semua supplemen untuk BAKAR + BUANG + BINA iaitu Alfalfa, Omega dan ESP. Tapi pagi nak bercerita selanjut tentang best supplemen slimming untuk lecitin, alfalfa, herblax dan CINCH shake ye.


Hanya dengan Vitamin Shaklee...

LECITHIN


✔ Menyerap vitamin larut lemak- A,D, E dan
✔ Menghalang enapan lemak dihati
✔ Memecahkan lemak dan kolestrol, ‘membersih’ salur darah, pengambilan tambahan dapat mengemulsi dan membantu metabolisme lemak, kolestrol dan trigliserid dalam tubuh
✔ Pengambilan yang banyak dapat mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan seimbang

Monday, January 6, 2014

Talasemia dan cadangan VITAMIN yang sesuai untuk tampil lebih sihat


Antara risiko untuk anak mendapat Talasemia

 
 
Talasemia (bahasa Inggeris: Thalassaemia) adalah penyakit kecacatan darah. Talasemia merupakan keadaan yang diwarisi, iaitu diwariskan dari keluarga kepada anak. Kecacatan gen menyebabkan hemoglobin dalam sel darah merah menjadi tidak normal. Mereka yang mempunyai penyakit Talasemia tidak dapat menghasilkan hemoglobin yang mencukupi dalam darah mereka. 
 
Hemoglobin adalah bahagian sel darah merah yang mengangkut oksigen daripada paru-paru keseluruh tubuh. Semua tisu tubuh manusia memerlukan oksigen. Akibat kekurangan sel darah merah yang normal akan menyebabkan pesakit kelihatan pucat kerana paras hemoglobin (Hb) yang rendah (anemia).

Ariana Rose lagi.. terjebak sudah

Alahai che mek molek sungguh2 dah terjebak sudah denvan cerita Akasia Ariana Rose. Sememang akan jadi bualan semua yang minat dengan cerita Ariana Rose. Specialkan sebab nama cerita atas nama Herion nya Arianna Rose. Terjebak dengan cerita Ariana Rose sebab heronya..hahah.
Heroin pun best juga la..



Apa2 pun lepas ini isnin hingga khamis boleh menunggu cerita akasia lak ariana rose tapu magrib kena dahulu kan ye. Kalau ada yang rekod kan senang. Nak Tonton kat tonton macam tak cukup quota wifi je..haha

Selamat menonton Akasia Ariana Rose ye semua.

Alfalfa vs Kacip Fatimah Moden

Sempena harga runtuh alfalfa untuk bulan January 2014 ni, jom kita cari gali dan sharing ilmu pasal alfalfa ye. Alfalfa antara vitamin wajib untukku sebab guna sebagai Milk Booster selama kat 3tahun gak. Elok untuk masalah dalaman perempuan.. ala2 kacip fatimah moden tau. Tapi jangan risau sebab bukan perempuan je boleh ambil alfalfa tapi lelaki pun boleh ambil tau untuk detox dan pelbagai kegunaan lain.


Alfalfa sesuai untuk digunakan oleh lelaki dan wanita. Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian.  Antara kelebihan alfafa ialah:

1)  AL-FAL-FA: Raja segala tumbuhan:

Melegakan sakit sendi dan belakang.

Menghilangkan kelesuan dan tekanan.

Meningkatkan stamina seorang suami

Anti-tumor dan anti-bakteria 

Sunday, January 5, 2014

Dari Set Kesuburan Hingga Set Berpantang, Semuanya SHAKLEE!

Maha Suci Allah.. DIA lah yg menciptakan sesuatu jika dikehendaki-Nya. Manusia hanya berusaha, DIA yg Maha Menentukan...Maha Suci Allah. Sebab itu kita kena minta dengan ALLAH dan jangan lupa untuk berusaha ye.

Sharing daripada seorang pengguna set2 terbaik Shaklee sejak berusaha untuk hamil dan kini menunggu kelahiran si comel yg lama dinanti2. Jom baca pengalaman Farah:




Farah Nur Zahirah
Salam Syawal warga GBS. Nak Share sikit dengan semua.Alhamdullilah syukur pada Allah. 8/8/13 genap usia kandungan sy 5 bulan. Masih berbaki 4 bulan sebelum si precious ni kuar. Terima kasih Allah sebab ditemukan dengan Shaklee dan diberi rezeki setelah 2 tahun tunggu.

Ingin menjana 5 Angka Pendapatan Bersama Shaklee.. ??

Assalamualaikum dan selamat pagi semua. Ingat lagi masa memula join bisnes shaklee. Bukan apa sebab dah 2bulan guna produk shaklee untuk breastfeeding tapi tak join ahli rasa macam rugi je. Yakin dengan rezeki ALLAH, sale bulan pertama dapatlah dalam RM500 je dan bonus RM** je.. Dari 2angka, 3angka dan sekarang 4angka.. Alhamdulillah rezeki Allah yang melimpah ruah dengan shaklee ni. Dan masih berusaha ke arah 5angka lak ye. Apa yang best SHAKLEE nie.. join bukan sebab kena paksa, secara sukarela je. Team kami tak pernah wat head hunter untuk orang join tapi kebanyakkan join sukarela.. suka.. suka. Yang penting kita berkongsi kebaik produk shaklee dengan lebih ramai insan yang nak kesihatan terbaik.


MAKLUMAT INI KHAS UNTUK PENGGUNA SHAKLEE ANDA BOLEH MENAMBAH PENDAPATAN BERSAMA SHAKLEE

Bagaimana ya??

WAJIB mendaftar menjadi ahli Shaklee, maka anda akan mendapat kelebihan ini.

Mengapa kena mendaftar menjadi ahli?

1) Seumur hidup dapat membeli dengan harga ahli.

Pengambilan vitamin adalah perlu untuk optimumkan kesihatan anda. Salah faktor pengambilan vitamin adalah perlu kerana makanan sekarang tidak dapat dipastikan tahap kebersihan dan keselamatan yang optimum. Contoh, kita pun kan tahu, ayam yang kita makan dicucuk beberapa kali, untuk mengelakan selsema burung, kemudian di suntik lagi untuk cepat besar dan juga untuk dagingnya kenyal.
Jadi dengan mendaftar menjadi ahli, anda boleh membeli vitamin dengan harga jimat. Untuk pengetahuan anda semua, vitamin Shaklee adalah antara yang terendah di pasaran..

Friday, January 3, 2014

Tips Penyusuan untuk Ibu Berkerjaya

Sekarang memang kebanyakkan ibu berkerjaya memberi susu ibu. Alhamdulillah suka sangat sebab makin ramai yang sedar tentang kepentingan penyusuan ibu untuk baby 6 bulan pertama dan seterusnya kepada 2tahun ye. Tapi daku dah masuk 3tahun, masih sukar nak melepaskan susu kat anak dara seorang nie. Semua tips dah apply tapi macam tak berkesan kat anak dara seorang nie.
Apa2 pun jom baca tips penting untuk ibu yang berkerjaya dalam menjayakan susu ibu. Teringat 2tahun lepas pergi dan balik kerja duk angkut beg cooler untuk mengepam susu. Kerja lak kebanyakkan lelaki, nasib baik kat opis ada surau khas perempuan yang cuma seketul dua nie..haha.

1. Timba ilmu sepanjang masa

Sebaik-baiknya sejak dari awal usia kehamilan, anda sudahpun memasang niat untuk menyusukan bayi sejurus selepas kelahirannya. Dalam masa yang sama, anda dan suami digalakkan untuk menyertai mana-mana kelas persediaan penyusuan susu ibu yang kini banyak dikendalikan oleh kaunselor-kaunselor laktasi bertauliah.

Offer January 2014 :: Alfalfa Complex (Beli 6 Percuma 1)

Bestkan Beli 6 PERCUMA sebotol la.. Untung sesangat2 sebab boleh Jimat dalam RM53 (ni kalau botol kecil la ye). Bagi yang peminat setia Alfalfa wajib simpan satu set kat rumah tau. Lagipun 1001 kelebihan alfalfa nie.






Kebaikan Alfalfa Shaklee

1. Kaya dengan vitamin dan mineral Alfalfa Shaklee Mengandungi vitamin B, C, E dan K dalam jumlah yang seimbang. Mengandungi mineral Kalsium, Magnesium, Kalium, Fosforus dan Zat Besi. Alfalfa Shaklee turut mengandungi, Flourida, Protein, Mineral Surih, Serat, Asid Lemak dan Antioksidan.

Jom Tingkatkan Amalan Pada Hari Jumaat Indah Permai




Dari Abu Hurairah radhiyallahu 'anhu bahwa

Rasulullah shallallahu 'alaihi wa sallam berkata:

"Hari paling baik dimana matahari terbit pada hari itu adalah hari jumat, pada hari itu Adam diciptakan, dan pada hari itu pula Adam dimasukkan ke dalam syurga, serta diturunkan dari syurga, pada hari itu juga kiamat akan terjadi, pada hari tersebut terdapat suatu waktu dimana tidaklah seorang mukmin solat menghadap Allah mengharapkan kebaikan kecuali Allah akan mengabulkan permintannya."

Amalan-Amalan yang Disyari'atkan pada Hari Jumaat :

 
1. Membaca surah al-Sajdah dan al-Insan dalam solat subuh.
 

Dari Abu Hurairah -radhiallahu anhu- dia berkata:
 

"Nabi shallallahu 'alaihi wasallam dalam shalat subuh membaca: "ALIF LAAM MIIM TANZIIL AS-Sajadah (Surah As-Sajadah), dan 'HAL ATAA 'ALAL INSAANI HIINUM MINAD DAHRI (Surah Al-Insaan)." (Al-Bukhari dan Muslim)


2. Memperbanyakkan selawat


Dari Abu Umamah radhiyallahu 'anhu bahwa Rasulullah shallallahu 'alaihi wa sallam berkata,
 

"Perbanyaklah selawat kepadaku setiap hari jumaat kerana selawatnya umatku akan dipersembahkan untukku pada hari jumaat, maka barangsiapa yang paling banyak berselawat kepadaku, dia akan paling dekat darjatnya denganku." (Baihaqi dengan sanad shahih)

3. Membaca surat Al Kahfi
 

Dari Abu Sa'id Al-Khudri radhiyallahu 'anhu, Nabi shallallahu 'alaihi wa sallam bersabda: "Barangsiapa membaca surat Al-Kahfi pada hari jumaat akan diberikan cahaya baginya diantara dua jumaat." (HR. Al Hakim dan Baihaqi dishahihkan oleh Syaikh Al-Albani)

4. Memperbanyak do'a (Abu Daud)

5. Amalan-amalan solat jumaat (bagi laki-laki)

 
- Mandi, bersiwak, dan memakai wangi-wangian. - Berpagi-pagi menuju tempat shalat jumaat. - Diam mendengarkan khatib berkhutbah. - Memakai pakaian yang terbaik. - Melakukan solat sunnah selama imam belum naik ke atas mimbar.

Manfaatkan kelebihan hari Jumaat ini dengan amalan-amalan yang dianjurkan oleh Rasulullah saw sebagaimana disebut dalam hadis-hadis di atas. Semoga Allah merahmati dan membimbing kita semua ke jalan yang diredaiNya.


Allah s.w.t berfirman:


Katakanlah (wahai Muhammad): "Jika kalian mencintai Allah, ikutilah aku, niscaya Allah mengasihi dan mengampuni dosa-dosamu". Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang.
(Al-Imran:31)

Jom amalkan Sunnah-sunnah Nabi Muhammad shallallahu 'alaihi wa


kredit facebook.com/arfah.zaki.9 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.







Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk:
Mazlina Mohd Nazir
Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS/Wassap/Viber/Wechat - 0199517292
FB - http://www.facebook.com/pokoksena85
Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09
Your Shaklee Independent Distributor (ID - 854784)


Untuk Jawapan Segera -->> ISI FORM INI   


Thursday, January 2, 2014

ESP UNTUK MEMPERKUATKAN OTOT DAN 1001 KEBAIKAN LAIN.


Assalamualaikum dan selamat pagi semua.Macam lama tak post kat blog tapi nasib baik belum berhabuk ye. Alhamdulillah, Allah bagi peluang dan rezeki masa untuk mengupdate info terkini tentang kesihatan dan kelebihan ESP. Antara HOT & KILLER produk kat shaklee tau. Nak tau KENAPA ESP menjadi hot dan sangat killer produk. Antaranya sebab semua orang boleh ambil ESP SHaklee. Tak kira gender dan peringkat umur, semua orang boleh ambil ye. Hasilnya memang SUPERB tau. Jom baca tentang kelebihan ESP shaklee ye, mana tau teruja nak ambil ESP juga.




Penting bg mereka yg mengambil Slimming Set utk menguatkan balik kulit yg mengeleber selepas pembakaran lemak. Ia utk mendapatkan shape badan idaman

✔️✔️­čĺ»Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan memperkuat otot bagi memastikan kita sentiasa bertenaga. Kandungan yang terdiri daripada Asid Amino membina dan memperkuat otot tubuh, kuku, rambut, darah, organ, kulit dan kelenjar. ESP juga mengandungi 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain.

KEBAIKAN LAIN.

✔️✔️Rahsia Kulit Cantik Dan Anjal
 
Bagi wanita yang mementingkak kecantikan kulit. Anda disarankan untuk mengamalkan pengambilan ESP. ESP merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan dan bertindak sebagai agen anti-penuaan. Mengembalikan keanjalan kulit supaya kulit kekal cantik dan gebu. Di samping memperkuat otot sekaligus mempercepat pemulihan luka dan menghilangkan parut.

JAWAPAN SEGERA

Name:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga

Form provided by Freedback.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM SINGGAH E-STORE