Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

**Terima Kasih Yee.. Dapatkan Pelbagai Diskaun Menarik di JOM SINGGAH

^^FANPAGE - JOM SINGGAH- TIP KESIHATAN PERCUMA^^

JOM SINGGAH on Facebook

Untuk Sebarang Pertanyaan - ISI FORM NIE





Friday, September 27, 2013

Ostematrik Shaklee bukan sekadar kalsium biasa ye..



Ostematrik owh ostematrik. Antara vitamin wajib sejak menyusu anak dan bila tau banyak kelebihan yang sangat serasi. Wajib telan 2malam dan 2 bj pagi. Bangun pagi rasa fresh, senang nak bangun walaupun tidur 2-3pagi, lawas dan yang penting no more cramp bila pagi.. biasa yang penat berjalan mesti cramp pagi2. Tapi dengan ostematrik, memang terbaiklah.. no more cramp..yeeeessss.

Jom baca seimbas lalu tentang kelebihan ostematrik shaklee ini;:

OsteMatrixTM membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi. Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik. Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan. Ostematrix mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D. Dengan adanya vitamin D, kalsium dapat diserap dengan lebih baik oleh tubuh kita.

Secara ringkasnya, ostematrix memberi khasiat untuk:

1. Menguatkan tulang 2. Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas 3.Meringankan stress 4.Memperbaiki masalah haid 5.Mengimbangkan PH tubuh (Pengakalian tubuh) 6.Memperbaiki hiperaktivti perut dan sakit gastrik 7. Vitamin D

Di samping itu, magnesium yang terdapat dalam ostematrix ini penting bagi menggalakkan komposisi rawan dan tulang. Ia turut membantu sistem saraf , mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot ,menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung, memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus, mengurangkan endapan kalsium dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu. Banyakkan kelebihan ostematrik ni kan.. memang harga pun mampu milik. Nak sihat kenalah spend sket untuk kesihatan pada masa depan.

Tahukah anda ?

Sebiji ostematrik = segelas susu tinggi kalsium dan = 80 biji badam ..

Wah..sehari kita perlukan 4 bj Ostematrik sehari untuk keperluan kalsium. Mungkin 4 gelas tinggi kalsium boleh di minum tapi yang tak minum susu, takkan nak makan 80x4kali - agak berapa kilo nak
beli kacang badam ye.

Ostematrik shaklee adalah pilihan terbaik untuk mendapatkan keperluan kalsium harian iaitu 1000mg kalsium.

Jaga la tulang anda seawal usia.. kerana ia membantu anda di usia tua nanti.. Ingat tu kengkawan ..

OSTEMATRIX LEBIH DARI SEKADAR KALSIUM

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Your Shaklee Independent Distributor (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

Thursday, September 26, 2013

Fibroid semasa kehamilan dan risiko-risikonya..

Rasa dah 2 malam juga study bab fibroid untuk orang tak hamil dan orang hamil. Bagi yang tak hamil boleh ambil gla complex untuk mengecutkan fibroid. Alhmadulillah keberkesanan untuk mengecutkan fibroid dan cyst. Apa2 pun jom baca pasal fibroid semasa hamil. Semoga bermanfaat je.

Banyak juga dapat info menarik tentang fibroid. Bagi ibu hamil doktor tak boleh nak buat apa-apa rawatan.. doktor hanya boleh advise rehat secukupnya dan mengambil zat besi yang secukupnya untuk menampung masalah darah.



APAKAH itu fibroid dan puncanya?

Fibroid merupakan ketumbuhan biasa atau ketumbuhan benigna yang mengandungi tisu-tisu otot dan berlaku di dalam rahim. Otot yang membentuk rahim adalah daripada jenis yang dinamai otot licin. Fibroid berasal daripada ketumbuhan yang terjadi pada otot tersebut. Oleh itu, nama lain bagi fibroid ialah leiomioma. Pun begitu, fibroid boleh tumbuh pada organ-organ lain yang mengandungi sel otot licin.

Ketumbuhan fibroid menyerang lebih seorang daripada setiap lima orang wanita di bawah umur 50 tahun. Kajian menunjukkan bahawa sebanyak 20 peratus wanita dalam lingkungan usia reproduktif, iaitu 30 hingga 40 tahun menghidap fibroid. Pada usia melebihi 35 tahun, kejadian fibroid berlaku secara lebih kerap, iaitu menjangkau sebanyak 40 peratus.

Mereka yang berisiko untuk menghidap fibroid ialah wanita pada usia subur (30 hingga 40 tahun), wanita yang mempunyai berat badan yang berlebihan atau indeks jisim badan melebihi 25kg/m², wanita yang mempunyai ahli keluarga yang pernah mengalami fibroid dan juga dalam kalangan wanita yang tidak pernah melahirkan anak (nulliparous).

Pembesaran fibroid

Seperti yang telah disebutkan sebelum ini, fibroid biasanya terdapat dalam kalangan wanita pada usia subur. Oleh itu, tidak hairanlah fibroid ditemui dalam kalangan wanita yang hamil. Kadang-kadang fibroid boleh menimbulkan kesan yang tidak dijangka semasa seseorang itu hamil. Ada fibroid yang dapat menimbulkan masalah dan ada yang tidak. Kebanyakan fibroid tidak akan membesar ketika hamil. Pembesaran fibroid bergantung pada aras hormon estrogen di dalam badan. Kesan kehamilan terhadap fibroid mungkin bergantung pada faktor genetik dan juga aras faktor pertumbuhan yang terdapat di dalam darah yang mungkin boleh mengawal pertumbuhan fibroid tersebut.

Apakah ia merbahaya kepada bayi dalam kandungan?

Mengikut laporan kajian yang dijalankan ke atas wanita hamil yang menghidap fibroid, imbasan ultrabunyi menunjukkan lebih kurang 70 peratus wanita hamil tersebut tidak mengalami pembesaran fibroid semasa hamil. Seramai 30 peratus wanita pula menghadapi pembesaran fibroid dalam tempoh tiga bulan pertama kehamilan. Hal ini mungkin juga disebabkan oleh pengaruh hormon estrogen yang berada pada aras yang tinggi ketika awal kehamilan.

Hanya segelintir wanita hamil yang diketahui mempunyai fibroid ketika menjalani ujian imbasan ultrabunyi dan kebanyakan wanita yang menghidap fibroid jarang mengalami masalah ketika hamil. Walaupun fibroid didapati membesar ketika hamil, kaum wanita tidak perlu gusar kerana fibroid biasanya akan mengalami pengecutan selepas kelahiran anak. Pasti ramai di kalangan wanita hamil akan tertanya-tanya adakah fibroid akan menyebabkan kehamilan mereka menghadapi masalah?

Wanita hamil yang menghidap fibroid memerlukan pengawasan berkala. Perkara ini penting untuk memastikan pembesaran janin berlaku dengan baik untuk membantu ibu tidak mengalami keguguran dan kesakitan semasa hamil serta menghindari kelahiran bayi pramatang. Ibu juga berpeluang mempunyai cara terbaik bagi kelahiran bayinya dan tidak mengalami perdarahan yang teruk selepas kelahiran

Komplikasi yang mungkin terjadi.

Antaranya termasuklah kehamilan itu berisiko untuk mengalami keguguran, meningkatnya risiko untuk kelahiran pramatang, pembesaran fibroid, kelahiran yang tidak normal dan mengalami perdarahan yang banyak selepas melahirkan bayi.

Berisiko untuk mengalami keguguran

Hal ini berlaku disebabkan oleh kesan fibroid jenis submukosa yang membesar di dalam kaviti (rongga) rahim. Apabila pembesaran berlaku, fibroid ini akan menyebabkan lapisan rahim, iaitu bahagian bagi penempelan janin menjadi nipis dan menghalang bekalan darah yang mencukupi untuk tumbesaran janin tersebut. Selain itu, fibroid juga akan menyebabkan inflamasi di lapisan penempelan dan mengakibatkan janin tidak dapat menempel dengan baik dan hal ini akan menyebabkan keguguran.

Mengalami perdarahan yang banyak selepas melahirkan bayi

Rahim akan mengalami masalah untuk mengecut. Keadaan ini merupakan salah satu penyebab utama tumpahan darah selepas bersalin. Bagi mengelak perkara ini berlaku, pakar perbidanan akan memberikan suntikan ubat yang kuat untuk memastikan rahim tersebut dapat

Meningkatnya risiko untuk kelahiran

Janin dalam kandungan membesar akan menyebabkan rahim membesar pada masa yang sama. Keadaan ini lebih kerap berlaku bagi fibroid yang berada di bahagian bawah rahim yang pada masa yang sama boleh menekan kepala bayi yang belum matang. Keadaan ini boleh menyebabkan wanita tersebut mengalami kontraksi (kesakitan bersalin) lebih awal sebelum waktu yang

Kelahiran yang tidak normal

Kelahiran normal terganggu jika fibroid berada pada bahagian bawah rahim. Bentuk rahim juga mungkin akan berubah disebabkan kewujudan fibroid. Hal ini akan meningkatkan risiko kedudukan bayi tidak normal seperti melintang atau songsang.

Bayi yang berada dalam keadaan melintang atau songsang terpaksa dilahirkan melalui pembedahan Caesarean. Wanita yang mempunyai masalah sebegini akan diberikan tarikh tertentu bagi pembedahan Caesarean secara terancang.

Pembesaran fibroid

Ketika hamil, kebanyakan hormon akan dihasilkan oleh uri (plasenta) dan kebiasaannya menyebabkan peningkatan aras hormon estrogen. Peningkatan aras hormon estrogen yang tinggi akan menyebabkan pembesaran fibroid yang mungkin secara mendadak.

Jika pembesaran fibroid berlaku terlalu cepat, salur darah yang membekalkan nutrien kepada fibroid mungkin tidak boleh membekalkan oksigen yang mencukupi kepada tisu fibroid.

Jadi, sebahagian fibroid yang tidak mendapat bekalan darah akan mengalami degenerasi atau dikenal sebagai 'degenerasi merah' (red degeneration).

Proses degenerasi ini akan menyebabkan wanita yang sedang hamil mengalami kesakitan. Biasanya, kesakitan ini akan hilang dalam jangka masa yang pendek tanpa rawatan dan tidak akan mendatangkan masalah kepada kandungan.

Bagi wanita yang tidak dapat menahan kesakitan, mereka boleh diberikan ubat penahan sakit jika perlu.

Apa rawatan yang ibu mengandung mengalami fibroid?

Bagi wanita hamil, doktor hanya akan memberikan rawatan seperti ubat penahan sakit, jika perlu. Ubat penahan sakit selalunya diberikan dalam bentuk suntikan. Pembedahan untuk membuang fibroid tidak akan dilakukan semasa hamil. Jika kelahiran perlu dilakukan melalui pembedahan caesarean, sebarang pembedahan membuang fibroid (miomektomi) tidak dilakukan pada masa

Hal ini kerana perdarahan yang banyak mungkin akan berlaku ketika pembedahan miomektomi. Perdarahan yang banyak ini mungkin agak sukar dikawal. Keadaan ini berlaku kerana ada saluran darah yang agak banyak dan besar di bahagian rahim ketika: hamil berbanding sewaktu tidak hamil.

Pembedahan hanya boleh dilakukan selepas ibu melahirkan anaknya, sekiranya fibroid tersebut berbahaya jika tidak dibuang. Lazimnya saiz fibroid akan diawasi lagi selepas tempoh pantang apabila aras hormon kembali normal.

Sumber:: utusan.com.my

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Your Shaklee Independent Distributor (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

Kelebihan GLA shaklee dalam mengatasi masalah hormon (period tak teratur, pcos, cyst, kehamilan dan lain2 lagi)

Maaf ye tajuk terlampau panjang. GLA antara vitamin kesukaan untuk bagi period tak teratur dan kulit cantik sebab dalam gla complex ada kandungan vitamin e. Kalau sebut vitamin e memang sangat bagus untuk kulit cantikkan. Dan semua orang pun cantik.

Jom la baca apa kelebihan gla complex yang menjadi favorite ramai orang dan feedback yang terima sangat positif

GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E.

Kebiasaannya digunakan untuk regulate kitaran haid, simptom PMS, sakit kepala dan untuk mereka yang menopause. Selain itu, GLA Complex ini amat bagus untuk skin texture, skin repair dan buat skin glowing.

Mari kita baca kebaikan GLA COmplex Shaklee :

· Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid.
· Meningkatkan kesuburan.
· Melegakan PMS (Pre-Menstuatation Syndrome)
· Membantu dalam menangani menopause.
· Menguatkan kuku & rambut.
· Menjadikan kulit lebih sihat & berseri-seri.
· Membantu menangani ekzema.
· Melegakan symptom akibat Rhematoid Artritis.
· Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri.
· Menguatkn immuniti badan.
· Mempelahankn process penuaan.
· Mengurangkn “blood clot” yang menyebabkan serangan jantung.
· Mengawal kencing manis
· Mengawal kolesterol.
· Bagus untuk saraf.

GLA boleh diambil oleh lelaki dan wanita. Ia sangat membantu terutama mereka yang mempunyai masalah jerawat, mereka yang punya masalah menstrual, monopause sindrom, darah tinggi dan kencing manis.

Kelebihan vitamin GLA Shaklee ini ialah kerana ia mengandungi vitamin E yang asli. GLA juga mampu menangani masalah kulit kepala berkerak, berkuping.

Banyak kelebihan gla complex ni kan. Apa lagi jom la grab dengan harga menarik tertarik ye. Gla memang famous kalangan customer yang nak period teratur, nak hamil , nak kulit cantik, mengecutkan cyst, fibroid, pcos dan umur yang menjangka menopause sangat2 la elok ambik gla complex.

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Your Shaklee Independent Distributor (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

Wednesday, September 25, 2013

Natural supplemen shaklee untuk pelaburan jangka masa panjang..

Assalamualaikum dan selamat pagi semua. Alhamdulillah syukur sangat bila lebih ramai yang sedar tentang penting kesihatan dan pengambilan natural supplemen untuk pelaburan jangka masa panjang.

Harini orang dah gajikan. Semua dah start untuk spend 10% hari gaji mereka untuk kepentingan kesihatan keluarga dan anak-anak. Alhamdulillah, suka sangat sebab ingat mula join shaklee.. memang teruja bila menolong customer dan dapat feedback positif dari kebanyakan customer. Tiada apa yang lebih berharga dari kesihatan. Kesihatan adalah benda yang paling berharga.

Kesihatan adalah kekayaan. Mulakan gaya hidup sihat pada saat ini.

Dapatkan natural supplemen dengan harga yang sangat menarik dan tertarik. Insyaallah kesihatan pun terjaga. Nak baca kelebihan vitamin dan testimoni dari customer, boleh baca kat www.jomsinggah.com

Berminat?? Sms atau wassap 0199517292 atau msg https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

Set yang available (boleh didapati dengan jaringan kumpulan kami sahaja)

- Set kesihatan optimum
- Set penyusuan
- Set berpantang
- Set kehamilan
- Set kulit cantik
- Set kesuburan
- Set pelangsingan
- Set tambah berat badan
- Set suami isteri
- Set anak genius
- Set Resdung, allegic, asma, ekzema

Dan pelbagai lagi la.. free consultation ye. Insyaallah semua penyakit ada penyelesaiannya kecuali mati.

Bagi yang nak cod area batang kali, rawang dan hulu yam sangat dialu2kan ye.

Mengapa Shaklee???
**

- Berasaskan sumber semulajadi yang tulen dan bebas dari bahan pengawet tiruan, pemanis, pewarna dan perisa.

- Setiap bahan diuji dengan kawalan kualiti untuk ketulenan dab bebas dari bahan berbahaya.

- Setiap ramuan botanikal turut diuji oleh pihak ketiga

- Shaklee mematuhi Good Manufacturing Practise piawaian kawalan kualiti yang lebih ketat berbanding yang lain

- Produk shaklee terserlah di seluruh dunia dengan membantu para atlet dan angkasawan NASA untuk misi mereka

- Produk shaklee di Malaysia disahkan Halal oleh ISA - Isalamic Services of America, badan yang diiktiraf oleh JAKIM

Tips kesihatan www.jomsinggah.com

Hepi shopping www.kedaiserbanekakelantan.blogspot .com

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Your Shaklee Independent Distributor (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

Pengedar Bebas Shaklee area Johor Bharu

Malam macam ni masih untuk berwassap dengan team shaklee..cerita pasal bonus.. dan cari gali ilmu kesihatan terutama bab penyusuan sebab terjebak dengn shaklee ni disebabkan penyusuan lak. Memang best la shaklee ini kan. Meh kalau rasa nak join gak.. insyaallah boleh guide mana yang patut. Takda jalan mudah untuk.berjaya. Semua kejayaan perlukan pengorbanan masa kini.

Masih tercari-cari pengedar bebas shaklee area johor boleh contact haslina, id shaklee 972911 . Ni teponnya +60 19-701 6040. Nak sms atau wassap pun di alu2kan. Atau nak guna id haslina pun dialukan ye dan lepas tu boleh contact dengan beliau untuk free consultation ye sebab ada few vitamin ada pantang larangnya.

Mula2 start ambik vitamin shaklee untuk penyusuan dan pastu terus jatuh cinta dengan shaklee sebab keberkesanan. Susu memang makin melimpah ruah.. haslina start ambik Esp, alfafa dan ostematrik. 3 vitamin penting untuk milkbooster dan membantu penyusuan ibu.

Lagi satiu teruja nak tolong lebih ibu2 kat luar sana untuk menjayakan penyusuan. Jangan mudah putus asa ye. Semoga Allab sentiasa membantu kita sepanjang menjayakan penyusuan ini. Selain vitamin untuk support penyusuan, ada pelbagai set yang dicadangkan untuk kesihatan anda.

Set yang available:
- Set kesihatan optimum
- Set penyusuan
- Set berpantang
- Set kehamilan
- Set kulit cantik
- Set kesuburan
- Set pelangsingan
- Set tambah berat badan
- Set suami isteri
- Set anak genius
- Set Resdung, allegic, asma, ekzema

Dan pelbagai lagi la.. free consultation ye. Insyaallah semua penyakit ada penyelesaiannya kecuali mati.

Mengapa Shaklee???

- Berasaskan sumber semulajadi yang tulen dan bebas dari bahan pengawet tiruan, pemanis, pewarna dan perisa.

- Setiap bahan diuji dengan kawalan kualiti untuk ketulenan dab bebas dari bahan berbahaya.

- Setiap ramuan botanikal turut diuji oleh pihak ketiga

- Shaklee mematuhi Good Manufacturing Practise piawaian kawalan kualiti yang lebih ketat berbanding yang lain

- Produk shaklee terserlah di seluruh dunia dengan membantu para atlet dan angkasawan NASA untuk misi mereka

- Produk shaklee di Malaysia disahkan Halal oleh ISA - Isalamic Services of America, badan yang diiktiraf oleh JAKIM

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Your Shaklee Independent Distributor area batang kali (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

Monday, September 23, 2013

ESP untuk kulit cantik berseri

Alhamdulillah, makin hari makin ramai yang sukakan esp shaklee. Yang pasti esp memang hot produk pun sebab sesuai untuk semua golongan dan peringkat umur untuk memberi tenaga segera. Kalau jenis tak suka breakfast, elok sangatlah ambik esp untuk tenaga segera dan kenyang sampai tengahari.

Tapi post ni nak berkenaan bab kulit cantik pulak ye.. lagipun tak lama lagi vitamin c 500mg sustained release shaklee akan kembali berada di pasaran.. wah suka sangat. Vit c 500mg antara kombinasi yang bagus dengan esp untuk kulit cantik berseri..

Semua orang nak cantikkan?? Sememangnya semua orang nak cantik termasuk owner blog Jom Singgah. Nak sangat kelihatan cantik berseri..apa2 jom baca testimoni esp untuk kulit cantik berseri ini dan semoga menjadi inspirasi untuk semua wanita cantik dan lelaki handsome untuk terus cantik dan handsome ye..







Selain kecantikan.. tang penjagaan asset wanita pun sangat penting ambik protein tau. Untuk payudara lebih anjal dan punggung lebih mantap, esp salah satu produk untuk kemantapan 2 asset utama wanita. Kalau ada en suami yang baca post ini, sila2 bagi special hadiah untuk isteri tersayang ye.

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Your Shaklee Independent Distributor (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

posted from Bloggeroid

Susu makin meriah dengan Esp dan Alfalfa shaklee

Assalamualaikum dan selamat pagi semua.. Harini nak share testimoni ibu2 yang memang sukakan set penyusuan budget iaitu esp dan alfafa. Ambik 2 vitamin ni pun susu dah melimpah ruah apatah lagi kalau ambik set penuh untuk penyusuan. Alhamdulillah, rezeki si manja dengan usaha gigih ibu2 mengepam susu.











Bestkan baca testimoni ibu2.. yang tengok gambar tu jadi teruja. Semoga menjadi inspirasi untuk ibu2 kat luar sana untuk terus menyusu si manja walaupun bagaimana susahnya keadaan. Nilai khasiat susu ibu memang tiada tandingannya. Susu ibu adalah yang terbaik berbanding susu formula kat luar sana.

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Your Shaklee Independent Distributor (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

posted from Bloggeroid

Sunday, September 22, 2013

Rambut tak gugur lagi sejak amalkan zinc complex shaklee

Keguguran rambut?? Antara vitamin yang dicadangkan untuk keguguran rambut adalah zinc complex. Pagi2 ni nak share kegembiraan customer yang dah guna zinc complex dan masalah keguguran rambut makin berkurangan.


Berita yang paling mengembirakan bila makin ramai yang sukakan vitamin shaklee. Semua orang nak tampil sihat. Insyaallah semua masalah kesihatan ada penyembuhnya kecuali mati je.

Jom baca apa kelebihan zinc complex dalam mengatasi masalah kesihatan rambut. Antara kelebihan zinc complex untuk kesihatan rambuta adalah:
- untuk rambut lebat dan senang diurus
- mineral dalam zinc menolong pertumbuhan rambut
- lebih kurang 100helai rambut gugut setiap hari, dan zinc menghalang keguguran rambut tersebut.
- zinc senang rosak akibat stress dan alcohol ye.

Bagi yang ada masalah kesihatan rambut, apa kata baca info dan kelebihan vitamin untuk kesihatan rambut. Kenapa perlunya supplemen untuk masalah rambut?? Salah satu sebab adalah makanan tambahan memang perlu untuk pertumbuhan rambuy yang kuat, sihat dan bersinar. Selain zinc complex, sumber protein, lecitin, b complex dan vitamin A juga perlu untuk kesihatan rambut.

Jom baca seimbas lalu kelebihan setiap suplemen yang dicadangkan untuk kesihatan rambut.

Protein - ESP ( penting untuk rambut sihat dan cantik)

- 97% daripada rambut adalah protein
- Protein mengandungi 9 daripada 22 asi amino yang diperlukan oleh badan terutamanya rambut
- Pertumbuhan, kekuatan serta kecantikan rambut bergantung kepada jumlah protin yang diambil.
- Kekurangan protin boleh menyebabkan rambut cepat pecah, kering, rapuh serta kusut.

Lecitin ( untuk rambut lebat, halus dan licin)

- lecitin mengandungi fatty acids penting untuk rambut yang licin dab halus
- Kekurangan fatty acid yabg terdapat dalam lecitin akan menyebabkan rambut kusut, membantut pertumbuhan rambut dan rambut kusam.
- Lecitin juga mengandungi vitamin penting untuk pertumbuhan rambut iaitu coline dan inositol.

B complex ( rambut kuat dan meratakan warna rambut)

- Menolong pertumbuhan rambut melalui 4 cara iaitu berkaitab dengan pembentukan pertumbuhan rambut, melicinkan rambut, menguatkan rambut dan memelihara rambut.
- diperlukan oleh badan secara berterusan dan terbaik untuk kecantikan keseluruhan.

Vitamin A dan Vitamin E.
Gabungan A + B + E + lecitin, bekerjasama dalam merangsang pertumbuhan rambut yang kuat, sihat dan bersinar.

Setiap supplemen yang diperlukan ada kelebihan masing2 untuk masalah kesihatan rambut dan untuk rambut yang lebih sihat. Apa lagi, kalau rasa ada masalah rambut cepat-cepatlah cure sebelum terlambat ye.

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Your Shaklee Independent Distributor (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

posted from Bloggeroid

Saturday, September 21, 2013

Vit C 500mg Sustained Release akan kembali

Assalamulaikum dan selamat pagi semua. Ada berita baik dan terhangat di pasaran ye. Bagi peminat setia vit c 500mg, insyaallah akan berada dipasaran pada hujung october. Apa2 kan diupdate ye. Harap bersabar dengan penantian.

Ini sms dari Shaklee::

RM0.00 Shaklee: Great News! Sustained Release Vita C Plus will be available 4 sales end of OCT 13. We'll inform you when stock is ready 4 sales. TQ.

Suka sangat, memang teruja habisla. Jangan lupa bagi yang berminat hujung bulan depan roger laju2.. sekarang takda la ye.

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Your Shaklee Independent Distributor (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

posted from Bloggeroid

Tuesday, September 17, 2013

Shaklee MAHAL ke?? Jom wat kira2 ye

Jom buat kira2 dulu ye. Insyaallah harga natural supplemen memang murah setanding dengan kualitinya. Tak percaya?? Cuba compare dengan brand lain kat luar sana.. harga & kuantiti ye. Insyaallah, shaklee antara vitamin yang murah juga anda bandingkan dengan brand lain.

Bagi dah merasai kelebihan iaitu keberkesanannya, harga bukan taruhan lagi. Yang penting kesihatan terjamin. Lagipun shaklee ni semulajadi, selamat dan berkesan.

Vitamin basic utk kesihatan optimun -Vitalea (multivitamin dengan zat besi) dan b com, budget dalam rm150 utk 2 jenis vitamin untuk kesihatan optimun. Kegunaan 4 bulan.

Kalau buat kira untuk budget sehari rm150/(4bulan * 30hari) = rm1.30 sahaja sehari berbanding pemakanan harian kita mencecah rm10-20 tapi belum tentu mendapat nutrisi yang secukupnya..

Tapi kalau PM laju2.. insyaallah dpt jimat rm10-20 dari harga sekarang.. jimatkan?? Vitamin shaklee murah setanding dengan kualitinya

Kenapa ramai yang memilih shaklee untuk tampil sihat selain harga yang sangat berpatutan.

Semulajadi Selamat, Berkesan dan terbukti selama lebih 50tahun.

Sentiasa Selamat
- Lebih 83,000 ujian QC setahun
- Menjalankan lebih 350 ujian ke atas bahan-bahan botani yang baru.
- Jaminan kesucian
- 100% kepuasan dijamin

Sentiasa Berkesan
- USD 300 juta dilaburkan dalam dalam R&D,
- 100 diterbit kajian klinikal
- 55 paten
- 54 pingat emas Olimpik
- yang dimenangi oleh atlet yang menggun produk shaklee
- Landmark study

Sentiasa Mesra Alam
- Tiada perasa tiruan
- Tiada pemanis tiruan
- Tiada ujian haiwan
- Tiada bahan kimia
- Pembungkusan adalah bebas bisphenol
-A, phthalates dan dakwat toksik.
- Pembungkusan mengunakan bahan dikitar semulajadi.

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Your Shaklee Independent Distributor (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

posted from Bloggeroid

Keputihan hilang sejak mengamalkan Alfafa shaklee


Alhamdulillah. Sejak amalkan alfafa dan vitamin e, keputihan dah hilang dan senguggut teruk dah tiada.

Sangat mengujakan bila customer sangat sukakan vitamin shaklee plus kesannya sangat positif la untuk kesihatan. Alfafa antara vitamin yang sangat serasai dengan masalah keputihan dan dalam perempuan.

Seimbas lalu mengenai keputihan dan menyebab keputihan. Masalah keputihan wanita adalah merupakan antara masalah kesihatan yang sering dialami oleh kebanyakan wanita. Keputihan wanita adalah merupakan masalah yang kedua sesudah masalah gangguan haid.

Masalah keputihan wanita boleh didefinisikan sebagai pengeluaran cairan dari vagina. Cairan tersebut pada kebiasaannya keluar dalam keadaan pekat atau cair, berwarna jernih, putih, kuning atau hijau dan berbau atau tidak berbau. Ada sebahagian daripada wanita yang menganggap cairan yang keluar dari vagina adalah masalah yang biasa dan ada juga antara mereka yang menganggap masalah keputihan wanita ini mengganggu aktiviti seharian mereka.

Masalah keputihan wanita yang amat perlu diberikan perhatian adalah apakah keputihan wanita tersebut adalah normal atau ada sesuatu penyakit.

Pengeluaran cairan daripada vagina adalah merupakan normal pada usia yang tidak produktif, di mana cairan tersebut pada kebiasaannya dalam keadaan yang sedikit, jernih, tidak bau dan tidak gatal.

Kebiasaannya cairan yang keluar adalah dihasilkan oleh kelenjar pada mulut rahim, yang bercampur dengan sel-sel vagina secara bakteria. Kalau berasaskan fisiologi, pengeluaran cairan berlaku semasa evolusi, ketika bermula dan selepas haid, rangsangan seksual, serta dalam kehamilan.

Sifat serta banyaknya keputihan wanita boleh menunjukkan sebab mengapa ianya berlaku. Selain itu petunjuk lain juga penting iaitu tempoh ia berlaku, sama ada secara terus menerus atau hanya pada waktu tertentu sahaja, warna, bau disertai rasa gatal atau tidak.

Di bawah adalah beberapa contoh yang menyebabkan keputihan wanita yang abnormal:

> Jangkitan kulat, mengeluarkan keputihan wanita yang berwarna putih atau kekuningan, berlaku secara berterusan disertai rasa gatal, kebiasaannya disebabkan oleh kulat candida atau monillia

> jangkitan kuman trichomonas, jenis ini biasanya ditunjukkan oleh keluarnya cairan berwarna kehijauan dan serta rasa gatal

> Jangkita bakteria vaginosis, tandanya ialah keluarnya cairan yang berwarna kelabu dan berbau

> Penyakit yang menular melalui perhubungan seks, yang biasanya ditunjukkan dengan keluarnya cairan yang bersifat ‘cheesy’, berbau dan bercampur darah

> Kanser pangkal rahim iaitu apabila keluarnya cairan tetapi tidak gatal biasanya disertai bau busuk

Antara contoh penyebab keputihan wanita lain:

> Vaginitis atropik yang timbul di waktu usia lanjut (menopause) yang pada kebiasaannya disertai rasa nyilu disebabkan kurangnya hormon estrogen

> Ubat seperti : antibiotik, ubat yang mengandungi estrogen

> Kehadiran benda asing seperti benang, kain atau benda lain yang secara sengaja / tidak sengaja ada di dalam vagina.

Kredit - permatacintaku.blogspot.com

Jom baca seimbas lalu tentang kelebihan alfafa. Alfafa sangat sesuai untuk lelaki dan perempuan. Bawah ada 42 list kelebihan alfafa yang anda patut tau. Utk masalah keputihan item 27. Oleh sebab itu, alfafa antara vitamin kesukaan dan wajib telan gak
.

1.Melegakan bengkak
2. Melegakan sakit sendi
3. Membantu masalah arthritis
4. Membantu merawat ulser 5. Mengatasi masalah penyakit perut
6. masalah kolon
7. Mengatasi masalah sakit ulu hati
8. Mengatasi masalah hernia
9. Mengatasi masalah sembab air
10. mengatasi masalah tiada selera makan
11. melegakan bengkak kaki dan buku lali
12. melegakan masalah Sinus
13. melegakan hayfever
14. membantu mencegah alahan
15. membantu mengatasi gout
16. mengatasi masalah bau badan,
17. mengatasi masalah kaki berbau
18. mengatasi masalah mulut & nafas berbau
19. mengatasi masalah kurap
20. mengatasi masalah kulat air
21. masalah hidung sensitif
22. hepatitis 23. detoksifikasi
24. mencuci darah, hati dan usus
25. menyingkirkan lemak dan kolesterol 26. memberikan manfaat MERAPATKAN bg wanita yg dah berkahwin - seperti KACIP FATIMAH 27. masalah Keputihan bg wanita 28. menghilangkan kelesuan
29. mengatasi tekanan
30. melegakan sakit sendi dan sakit belakang
31. memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita)
32. menangani ekzema dan alergi
33. membantu merawat asma
34. mencuci buah pinggang
35. merawat masalah kencing kotor
36. meneutralkan asid dalam badan
37. membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita)
38. membuang angin dalam badan
39. sebagai penggalak penghasilan susu bg ibu2 menyusukan (MLK BOOSTER)
40. melegakan masalah SEMBELIT
41. meningkatkan STAMINA SUAMI
42. memperbaiki keadaan kulit

Haa....banyakkan manfaatnya?? Tu ada lagi tu yang tersenarai kat sini.. Maklumlah, RAJA SEGALA TUMBUHAN kan?

Kredit supermamashoppe.blogspot.com

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Your Shaklee Independent Distributor (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

posted from Bloggeroid

Monday, September 16, 2013

Inginkan kesihatan yang berpanjangan?? Pelaburan jangkamasa panjang..



Perlu ke ambik vitamin??
Saya sihat je??
Kalau sakit boleh cover insurance?? Kalau sakit, insurance company boleh support??

Kekadang kita inginkan kesihatan yang baik dan keep on sharing indo kesihatan dan komen kat atas selalu singgah kat komen2 post pasal info kesihatan. Alhamdulillah, bagi yang ada kesedaran tentang pentingnya kesihatan rasa takda masalah dah sentiasa menyokong post yang berguna tetapi bagi yang kurang kesedaran tentang kesihatan..sebab tu boleh komen dan cakap macam tu.

Siapa nak sakit?? Angkat tangan laju atau sila la komen kat bawah post ni ye. Tiada orang nak sakit sebenarnya..tapi kalau Allah nak uji hambanya kita kena menerimanya dengan redhalah sebab Allah tau mana yang terbaik untuk kita.

Tetapi kesihatan perlu diutamakan juga dan perlu berusaha untuk sihat. Betul tak?? Walaupun kita mengamalkan gaya hidup sihat keperluan nutrisi harian belum cukup sepenuhnya. Pengambilan natural supplemen adalah satu cara untuk pencegahan dari awal untuk kesihatan yang baik. Kalau mampu lagi, boleh ambil sekali dengan insurance medical card ye. Tapi gak semua mampu nak ambik insurance kan, so kena amalkan gaya hidup sihat bermula pada harini dan saat ini.

Dengan shaklee, biasa utk kesihatan optimun kita akan suggest Esp, vitalea, b com dan vitamin c. Jom kita baca seimbas lalu tentang kelebihan vitamin untuk kesihatan anda.

ESP - Ia adalah protein, dari sumber soya. Sel badan kita terbina dari protein dan saya tak nafikan yang kita boleh amik protein dari ikan, daging, telur, ayam etc. Tapi, tanpa kita sedar protein hanya hidup dalam suhu 37 celcius bersamaan dengan suhu badan kita. Lebih dari tu, asid amino mudah rosak. 
Jadi elakkan pengambilan esp dengan  air panas dan kafein.

Jadi dengan mengamalkan ESP ni, boleh membantu kita mendapat khasiat protein dengan sebenarnya. Dengan sel yang sihat, penyerapan vitamin lebih maximum dan jayanya.

2) B Complex Tahukah anda, B Complex dalam badan mudah musnah bila terdedah dengan tekanan emosi, pil perancang, merokok dan mudah marah. Jadi dengan pengambilan B Complex secara berterusan selepas sarapan boleh membantu kita dan badan kita untuk kekal cergas dan ceria.

3) Vita C (ganti dengan vit c chew kahsiat sama sahaja), vitamin C ni mengandungi 100mg keperluan badan seharian yang mana ia bertindak mengikut pelepasan masa. Ia sangat penting untuk imun tubuh kita. Jika anda mampu konsisten makan 3-4 jenis potong buah-buahan hari-hari, Insya Allah anda akan dapat menjamin keperluan vitamin C yang cukup unutk badan anda. Tapi kalau asyik marah-marah, emosi tak stabil, vitamin c memang akan mudah rosak seperti Vita B Complex yang kat atas saya cerita tu. Ia bertindak sebagai antioksidan dan sangat penting dalam melawan penyakit.

4) Vita Lea Vita Lea ini adalah dengan formula Zat Besi. Tanpa zat besi secukupnya, kita boleh mengalami kekurangan sel darah dan tekanan darah rendah (HB Low).Vita Lea ni jugak adalah multivitamin yang lengkap dengan 12 vitamin dan 7 galian yang amat-amat penting untuk badan kita.

Semoga kita boleh mengamalkan gaya hidup sihat. Spend 10% dari gaji anda untuk kesihatan masa depan. Apa2 boleh contact untuk free consultation ye.. dan suggest mengikut budget anda. Cost serendah rm1.3 sehari dengan pemgambilan 2 jenis vitaminiaitu vitalea dan b comp. Kalau mampu baik beli semua jenis vitamin ye.

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09
Your Shaklee Independent Distributor (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

Sunday, September 15, 2013

Testimoni terhebat dari seorang pakcik 60an mengenai isterinya.

Tajuk nampak gempakkan. Tapi semesti gempak untuk testimoni kali ini. Sharing dari Damia Pit Shop tentang pengakuan berani mati seorang pakcik mengenai isteri. Jemputlah baca kat pic bawah ni ye baru percaya sket ye.




18sx:: Pengakuan berani mati. Lagilah teruja nak share. Memang teruja giler la. Tak sampai giler lagi ye, cuma teruja dan gembira bila pakcik dan makcik pun mengamalkan ESP shaklee yang paling hot dan best. Esp owh esp, memang hebat penanganmu..

Biasa orang muda selalu la dapat feedback macam ni tapi ni testimoni lagi hebat oooo.. makcik ada cucu 20orang tau..teruja tak??

Kalau nak baca & tengok testimoni yang best2, singgah baca kat Jom Singgah ye.

Payudara makin anjal amalkan ESP
http://www.jomsinggah.com/2013/07/blog-post_19.html

ESP shaklee boleh menganjalkan payudara.
Atau http://www.jomsinggah.com/2012/03/shaklee-esp-menganjalkan-payudara.html

Nak baca testimoni lagi- boleh klik pada label Testimoni ESP. Insyaallah more sharing untuk anda ye..

Berminat??
Msg direct https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

Kredit - Damia Pit Shop

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Your Shaklee Independent Distributor (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

Saturday, September 14, 2013

Dari 6oz kepada 18oz dengan Set Penyusuan Ibu

Alhamdulillah, tentu terpacar kegembiraan bila seorang ibu dapat memberi kebaikan susu ibu kepada si manja. Siapa yang tak suka bila ibu berkerjaya dan gigih mengepam susu untuk si manja.




Ibu2 kena paham ye, walaupun ibu2 mengambil set penyusuan dengan vitamin shaklee ianya tak semestinya berkesan dalam sehari pengambilan tetapi kesannya sangat berbeza setiap orang. Ada yang ambik seminggu, susu melimpah ruah. Dan ada yang ambik sebulan tapi susu tetap makin kurang.

Nak tahu kenapa??

Ibu yang ambik milk booster dan paham konsep penyusuan iaitu suply dab demand. Bila ada demand iaitu pengeluaran susu ibu secara direct atau ibu mengepam sehingga breast sentiasa kosong dalam 2-3 jam sekali maka pengeluaran (konsep supply) akan bertambah2 dan insyaallah susu tak akan merudum.

Tapi bila ibu mengambil milk booster tapi tak mengamalkan konsep penyusuan yang dicadangkan, susu ibu tetap sama dan kekadang boleh jadi berkurangan. Ini kerana demand kurang maka supply pun makin berkurang.

Oleh sebab itu, ibu2 digalakkan untuk mengepam semasa kerja. Anda kata management tak suport penyusuan ibu, masa yang terbaik untuk mengepam adalah waktu makan dan solat sahaja. Oleh itu, gunakan masa yang ada sebaik mungkin. Semua ada masa 24jam dan gunakan masa tersebut sebaik2nya.

Panjang betul intro tapi takper. Kita sebagai manusia memang suka sangat mengingat sesama insan. Ini baru nak masuk tentang set penyusuan basic yang ditawarkan iaitu

Set ini mengandungi:

Vitalea = multivitamin dan multimineral bagi membekalkan keperluan vitamin dan mineral keperluan harian tubuh.

Vita-C = penting untuk kesegahan sel, mempertingkatkan imuniti tubuh, mencantikkan kulit dan antioksidan.

B Complex = mengurangkan stress, mengimbangi hormon, membakar makanan menjadi tenaga, asid folik penting dalam penyusuan ibu.

Alfalfa = digunakan zaman-berzaman sebagai penambah susu di negara Barat. Di samping itu, kegunaan alfalfa sangatlah banyak.

Ibu-ibu yang pernah mengambil set breastfeeding ini mendapati badan mereka tambah bertenaga, susu badan kelihatan lebih pekat malah ada yang mendapati susu badan mereka bertambah banyak. Namun, 3 PERKARA PENTING ini perlu diamalkan:

1. Minum 3Liter air sehari
2. Pam susu 3 jam sekali
3. Doa, tawakal

Namun harus ingat, set ini bukan ubat magik, apa lagi berasaskan perangsang dan terus nampak perubahannya… natural supplement bertindak begitu lembut dan lunak dengan tubuh kita. Jadi, bersabarlah dan konsisten amalkan 3 perkara di atas.


Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85


Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Your Shaklee Independent Distributor (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

Andropause.. Menopaus lelaki..



Siapa pernah dengar Andopause?? Menopuas lelaki??

Terus terang cakaplah yang saya pun baru pertama kali terbaca kat buku nutrisi ( Penggunaan GLA complex elok utk menapous dan andropause). Teruskan membaca ye.. kalau rasa en. suami dah ada tanda-tanda nak andropause, cepatlah beli GLA complex ye ( iklab sekejap ye) sebab kesan oleh customer yang ada tanda2 menopaus (perempuan) sangat2 mengujakan.

Sangat jakun kan tapi takper. Alang2 dah baca, jom la kita selidik serba sedikit tentang andropuase ataupin lebih dikenali menopaus lelaki.

Menopause serasi dengan kaum perempuan, tapi sebenarnya keadaan ini juga biasa dialami oleh laki-laki. Jika laki-laki memiliki 4 tanda2 kat bawah ini, maka itu tanda ia mengalami menopause.

Selama ini menopause memang lebih banyak difokuskan pada perempuan kerana itu menunjukkan tanda bahawa ia sudah tidak boleh mengandung lagi. Namun sekarang keadaan ini juga boleh mempengaruhi lelaki

Satu-satunya perbezaan menopause pada lelaki adalah keadaan ini tidak membuat lelaki menjadi infertil total tapi hanya terjadi penurunan kadar hormon sahaja. Jika lelaki sudah memasuki usia 40an tahun, maka ia semakin mendekati masa menopause.

Berikut ini 4 tanda yang biasa menunjukkan seorang lelaki sudah memasuki masa menopause.

1. Perubahan Fizikal

Ketika lelaki memasuki fasa ini, maka ia akan mengalami kenaikan berat badan, ototnya mula lemah dan kehilangan massa otot. Gejala lain yang boleh berlaku adalah rambut gugur, disfungsi ereksi dan depresi.

Perubahan lainnya adalah tubuh terasa sakit atau tidak selesa terutama di sendi seperti lutut dan siku. Jika tubuh merasa malas dan jadi tidak aktif, sebaiknya periksa perubahan tubuh yang terjadi. Obesiti adalah gejala paling umum
dari menopause pada lelaki

2. Perubahan mood

Selama hormon di dalam tubuh mengalami fluktuasi, maka perubahan mood adalah hal yang umum terjadi. Mudah marah atau sensitif adalah salah satu gejala yang umum dialami lelaki yang menopause. Perubahan mood ni berbeza bagi setiap orang.

3. Berkeringat saat malam hari

Jika tiba-tiba terbangun di malam hari dengan tubuh basah berkeringat, maka sebaiknya hati-hati kerana itu boleh jadi tanda-tanda mengalami menopause.

Tanda lainnya adalah jika tubuh merasa dingin tapi berkeringat atau tidak boleh tidur sehingga waktu tidurnya berkurang.

4. Ghairah seks menurun

Seiring dengan menurunnya produksi hormon testosteron, maka beberapa lelaki mengalami masalah dalam mencapai atau mempertahankan ereksi. Meski begitu menopause ini tidak membuat lelaki menjadi infertil total tapi menurunkan gairah seksualnya.

Kredit m.detik.com

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Your Shaklee Independent Distributor (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

ESP shaklee memang terbaik untuk kulit cantik plus makin berseri2 pulak.



ESP owh ESP. Asalnya customer ni nak ambik untuk diet ( ESP kan memberi tenaga segera memang elok la utk diet) tapi alhamdulillah bonus lain pulak yang dapat.

" Kulit dah tak kusam dan berseri. Plus jerawat pun dah tak tumbuh kat muka, muka pun tak berminyak lagi"

Sukakan bila lebih banyak bonus dengan satu produl sahaja. Tapi jangan risau ESP memang ada banyak kelebihannya ye..

ESP shaklee adalah antara protein yang terbaik ye.

Nak tahu kenapa?? Sebabnya ESP shaklee adalah ::

-Kacang soya yang digunakan hanya mengandungi NON-GMO yang mana ianya diproses dengan kadar suhu yang yang rendah.

-Mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualit protin yang tinggi yang pernah dihasilkan.

- 850gm ESP dihasilkan 30kg kacang soya (agak2 kalau nak makan soya dalam masa 2 bulan, sempat ke habis 30kg..hahah) dan memberi tenaga seger dan bertahan lama.

- satu2 produk yang menjamin penyediaan 9asid amino penting yang tidak dpt dihasilkan oleh tubuh

- yang bestnya, 1hidangan ESP shaklee bersamaan 2kali ganda daging, 4kali ganda telur, 12kali ganda susu rendah lemak. Agak2 boleh ke kita makan semua tu dalam masa sehari tapi dengan dengan shaklee yes.. pasti boleh.

Jom tengok kelebihan ESP shaklee lak ye.

- Awet muda, kulit bab remaja gitu. Kira comel sokmo la ye. Kulit gebu, halus, mulus ( sapa yang xnak cantikkan. Tipu la kalau cakap taknak cantik)

- baik untuk kesihatan hormon. Kacang soya tumbuhan yang kaya dengan isoflovones iaitu fungsi bersamaan dengan hormon wanita.

- Merendahkan kadar kolestrol dan mencegah risiko sakit jantung.

- Baik untuk kesihatan prostat.

- pembekal tenaga segera. Sesuai untuk yang kekangan masa nak makan mengikut masa boleh ambik esp nie. Nanti takda la gastrik menyerang pulak. Lagipun ESP memang terbaik untuk masalah gatrik ni.

- Membaiki pigmentasi.
- Membaiki memori
- Bagus untuk milk booster ye

Banyakkan kelebihan ESP ni kan.. tapi sebenarnya banyak lagi kalau betul buat list. Apa2 boleh tengok testimoni lain kat blog ni ye.. semua menjadi semangat untuk anda jua.


Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Your Shaklee Independent Distributor (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

Friday, September 13, 2013

Kehamilan Sihat : Vitamin penting sepanjang kehamilan



Kehamilan merupakan berita gembira yang tak terhingga untuk pasangan yang berkahwin. Bagi yang lama menunggu lagi teruja untuk menimang cahaya mata yang sihat walafiat. Untuk kehamilan yang sihat, vitamin diperlukan untuk memenuhi keperluan nutrisi harian.

Tiba2 mood tak sabar nak pregnant lak sebab belum ada pengalaman dengan set kehamilan shaklee. Teruja pun ada. Sepanjang 2 tahun bersama shaklee.. vitamin penyusuan yang wajib ambik plus pelbagai jenis vitamin. Dengan kata lain semua dah try la..haha. Melalut lak.

Back to topic ye. Jom la baca vitamin apa yang penting untuk kehamilan sihat. Tiada yang paling sepanjang kehamilan adalah untuk memastikan baby dalam kandungan sihat.

Supplemen Yang Penting Untuk Kesihatan Ibu Hamil?

Asid Folik (folic acid)
---------------------
Asik folik membantu mencegah kecacatan kelahiran otak dan saraf tunjang. Ia juga boleh melindungi ibu hamil terhadap kanser dan strok. Ibu hamil perlu mendapatkan sekurang-kurangnya 600 mikrogram setiap hari dari makanan dan vitamin tambahan.

Zat Besi (Iron)
---------------
Besi membantu perkembangan otot-otot kepada ibu hamil dan bayi. Ia juga membantu mencegah anemia (sel-sel darah merah terlalu kecil dan terlalu sedikit). Besi juga boleh mengurangkan risiko kelahiran pramatang dan berat kelahiran yang rendah.

Kalsium (calcium)
-------------------
Kalsium membantu mengekalkan tulang dan gigi yang kuat untuk ibu dan bayi. Ia juga membantu sistem saraf, otot dan mengekalkan sistem peredaran darah yang sihat. Jika ibu hamil tidak mendapat kalsium yang mencukupi dari makanan, badan akan mengambil kalsium daripada tulang dia dan memberikannya kepada perkembangan bayi. Dari semasa ke semasa, kekurangan kalsium dalam tulang boleh menyebabkan kesihatan yang serius seperti osteoporosis, tulang nipis dan meningkatkan risiko tulang pecah.

Omega (DHA)
-------------

DHA juga dikenali sebagai asid omega-3 lemak. Ia membantu menyokong dan perkembangan saraf otak dan mata bayi. Ibu hamil perlu mendapatkannya sekurang-kurangnya 200 miligram DHA setiap hari.

Shaklee juga menyediakan vitamin seperti yang dinyatakan kat atas. Antara vitamin untuk ibu hamil adalah Vitalea, b complex, vitamin c, ostematrik, omega guard, ESP.
Pm laju2 untuk harga special ye.

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09
Your Shaklee Independent Distributor (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

Thursday, September 12, 2013

Kesuburan Wanita, Period tak teratur dan kulit cantik dengan GLA complex shaklee

Maaf la sebab tajuk pun dah terlalu penjang kan.. sebab nak pagi2 nak share pasal testimoni GLA Complex yang memang famaous dalam mengatasi period tak teratur, kesubutan wanita (untuk hamil) dan kulit cantik berseri. Insyaallah semua itu boleh berlaku dengan izin Allah.. tapi yang kena berusaha ye.



Testimoni GLA untuk kulit cantik berseri. Sapa yang taknak cantikkan?? Dalam 1 kapsul GLA complex, terdapat minyak borage, minyak sunflower dan vitamin e. Seperti yang semua orang tahu vitamin e bagus untuk kulit cantik, pudarkan parut2 lama.




Manakala dua lagi testimoni berkenaan dengan masalah kesuburan. Bermula dengan masalah period tak teratur yang menyebabkan mereka sukar hamil. Alhamdulillah dengan mengamalkan GLA comolex mereka berjaya hamil dengan izinNya jua.

Selain masalah kesuburan dan untuk kulit, GLA juga mempunyai banyak kelebihan lain tau. Jom baca kelebihan GLA complex:

- Herba tradisi yang dipercayai (borage) seperti merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan dan lain

- Mengawal selia estrogen dan testosteron. Gla membentuk prostaglandin untuk mengawal hormon lelaki dan wanita seperti perbaiki simpton PMS.

- Melambatkan menopaus :perbaiki keadaan menopaus seperti hot flashes, insomia

- Memperbaiki prostatonegaly : perbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing

- Menentang kanser : antioksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.

- Memperbaiki inflamasi kulit - eczema, allergi, kegatalab, kulit kering

- Menghalang komplikasi diabetes : merendahkan gula dalam darah.

- Pelangsingan dan menghalang tambah berat badan

- Menghalang tekanan darah tinggi
- Memperbaiki testur rambut
- Hiperaktif and autism : terbukti secara klinikal bahawa gla minhak ikan memperbaiki keadaan kanak2 berautisma, sukae beri tumpuan masa belajar.

Banyakkan kelebihan Gla complex kan. Memang tak rugi kalau beli pun.
Kalau yang biasa ambik EPO better bertukar kepada ambik GLA shaklee diekstrak dari borage oik mengandungi 2kali ganda gla berbanding EPO di pasaran. Selain itu juga, borage juga adalah 3kali lebih dari segi bioavailable dan 3kali lebih berkesan dari EPO.

Pilihan ditangan anda. Anda yang tentukan kesihatan pada masa depan.

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Your Shaklee Independent Distributor (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

Wednesday, September 11, 2013

NAK HAMIL: 10 CARA Tingkatkan KESUBURAN Wanita



Kalau sebut bab kehamilan, saya memang sedih bila ramai yang nak cahaya mata tapi masih belum ada tanda nak hamil. Yang penting kita terus berusaha untuk hamil. Jangan sesekali putus asa. Moga Allah akan memakburkan doa hamba2Nya untuk menimang cahaya mata.

"Kenapa saya susah nak Hamil kak, bagaimana nak cepat hamil yea?".. bila dihujani dengan persoalan begini memang sedih sangat sebab kekadang ramai remaja sekarang yang terlanjur, hamil dan buang anak macam anak takda nilai tapi bagi yang menunggu sangat2 lama tentu akan sedih dengan berita gini

Bukan salah anda sukar untuk hamil, bersabar dan berusahalah. Di sini saya nak kongsikan 10 cara meningkatkan kesuburan di kalangan wanita, semoga bermanfaat ye dan membantu anda dalam menyelesaikan masalah untuk menimang cahaya mata. Yang penting pasangan perlu berusaha dan bukan sebelah pihak sahaja.

1) WATCH YOUR WEIGHT.

Berat badan berlebihan, terutamanya LEMAK akan menghasilkan hormon tetentu yang akan menganggu OVULASI. Turunkan berat kepada BERAT IDEAL

2) EAT WELL.

Ambil Protein, Zinc dan Vitamin C yang mencukupi. Kekurangan nutriens ini berkait rapat dgn Delay Mestrual dan antara penyebab Keguguran.

3) QUIT SMOKING

4) KNOW YOUR MENSTRUAL CYCLE.
Normal menstrual cycle aalah 25-35 hari (kira dari hari pertama haid), kalau menstrual delay sampai 42hari, anda kurang Ovulasi. Sila jumpa pakar gynea.

5) CERIAKAN HIDUP ANDA.

Kajian menunjukkan Wanita sukar hamil jika dlm keadaan stress dan tertekan

6) STOP ALCOHOL.

Kajian menunjukkan pengambilan alcohol menurunkan chances untuk hamil.

7) HAVE SEX MORE OFTEN.

Mengadakan Sex setiap minggu meningkatkan Hormon Estrogen. Body will understand yang kamu sedang cuba untuk Hamil.

8) JGN pancurkan air atau basuh vagina anda berlebihan. You will wipe out good bacteria which protect your vigina.

9) AMBIL SUPLEMEN KESUBURAN:

B-COMPLEX: Vit B, terutamanya Folic Acid adalah bahan genetik penting dalam telur dan sperma.Together dengan vitamin B12 dan B 6, asid folik berfungsi untuk memastikan kod genetik bayi anda intact dan meningkatkan kesuburan

ZINC: Kekurangan zink boleh menyebabkan perubahan kromosom pada wanita dan lelaki yang menyebabkan ketidaksuburan.Zinc penting utk menghasilkan hormone estrogen dan progesterone dan membuat lapisan luar dan ekor sperma .

OMEGA 3 asid lemak: Ini adalah penting untuk fungsi hormon dan mengawal keradangan yang boleh mengganggu uterus. Bagi lelaki, suplemen OMEGA 3 adalah penting kerana air mani adalah kaya dengan prostaglandin, yang diperbuat daripada lemak ini.

SELENIUM: Membantu melindungi anda daripada radikal bebas, membantu untuk mencegah kerosakan kromosom, yang boleh menyebabkan kecacatan kelahiran dan keguguran serta membantu meningkatkan bilangan sperma.

VITAMIN E: Satu lagi antioksidan kuat yang meningkatkan kesuburan apabila diberikan kepada lelaki dan wanita. Pengambilan VIt E meningkatkan 19-29% chances utk Hamil.

Berita baik, Vit E Shaklee turut Mengandungi Selenium (JIMAT)

10) BERDOA dan Solat Hajat memohon dari Tuhan ALLAH yang Maha Penyayang supaya dikurniakan Anak Soleh yang Beriman. Jgn Putus Asa ia bukan sifat orang Islam.

Bagi yang masih tercari set kesuburan suami isteri, dapatkan dengan set kesuburan dengan natural supplemen shaklee. Alhamdulillah, ramai dah berjaya semuanya dengan izin Allah.

Kredit coozlife.blogspot.com



Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Your Shaklee Independent Distributor (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

10 Makanan untuk kehamilan Sihat.



Semasa kehamilan, pemakanan adalah benda yang penting dalam melahirkan baby yang sihat

Jom baca 10 makanan yang dicadangkan untuk kehamilan yang sihat. Sharing dari babycenter.com.my. Semoga bermanfaat ye dan dapat melahirakan zuriat yang cemerlang dan sihat.

Telur

"Sungguh menakjubkan apa yang Anda dapatkan hanya dalam sebutir telur, yakni sekitar 90 kalori," kata Elizabeth Ward, ahli gizi dan penulis.

Dalam sebutir telur, selain lebih dari 12 vitamin dan mineral, telur mengandung banyak protein berkualiti yang penting untuk kehamilan. "Sel-sel bayi Anda tumbuh pada tingkat yang eksponensial, dan setiap sel terbuat dari protein," jelas Ward. "Plus, sebagai wanita hamil, Anda memiliki protein Anda sendiri."

Telur juga kaya akan kolin, yang mendorong pertumbuhan keseluruhan bayi dan kesihatan otak, sambil membantu mencegah cacat tabung saraf. Beberapa bahkan mengandung omega-3 lemak, penting bagi otak dan perkembangan penglihatan.

Adapun hal buruk dari telur 'untuk kolesterol? Tidak dibenarkan, kata Ward. Ternyata bahwa makan lemak jenuh tidak lebih banyak membuat kerosakan terhadap peningkatan kolesterol Anda daripada makan kolesterol secara alami ditemukan dalam makanan. Dan sementara telur tinggi kolesterol, mereka juga relatif rendah lemak jenuh, dengan sekitar satu setengah gram dan per telur. "Perempuan sihat dengan kolesterol darah normal dapat makan 1-2 butir telur sehari sebagai bahagian dari diet seimbang rendah lemak jenuh," kata Ward.

Perlu lebih meyakinkan? Telur yang murah, mudah, cepat, dan serbaguna. Ketika Anda terlalu lelah untuk memasak makanan lengkap, rebuslah beberapa butir telur. Mudah bukan?

Ikan salmon

Ikan salmon penuh dengan protein berkualiti tinggi, kata Ward, tapi makanan ini merupakan sumber yang sangat baik dari omega-3 lemak. Dan tidak seperti ikan todak, king mackerel, tilefish, dan hiu, salmon memiliki jumlah methylmercury (suatu senyawa yang bisa berbahaya bagi pengembangan sistem saraf bayi Anda) yang rendah.

Hanya saja anda perlu mengingat bahwa walaupun ikan salmon dan lainnya rendah kontaminasi mercury, para ahli FDA menganjurkan untuk tidak makan lebih dari 12 ons per minggu untuk menghindari menelan terlalu banyak merkuri.

Kekacang

Kacang merah, lentil, kacang hitam, kacang pinto, kacang hijau, kacang polong, kacang panjang, dll, menunjukkan bahwa ada begitu banyak jenis kacang yang boleh anda makan sebagai makanan sihat semasa hamil, bahwa kekacanf sangatlah mudah didapatkan.

"Kacang mengandung serat dan protein yang paling baik dari semua sayuran," kata Ward.

Anda sudah tahu bahwa protein penting selama kehamilan, namun Anda mungkin belum menyedari bahwa serat dapat menjadi teman terbaik Anda selama menunggu sembilan bulan. Pada kehamilan, saluran pencernaan bermasalah, menempatkan Anda pada risiko untuk sembelit dan buarir. Serat dapat membantu mencegah dan meringankan masalah ini.

Selain itu, kata Ward, makanan yang mengandung serat cenderung kaya nutrisi. Hal ini tentu berlaku pada kacang yang merupakan sumber zat besi yang baik, folat, kalsium, dan seng.

Ubi jalar

Ubi jalar berwarna oren kerana karotenoid, pigmen tumbuhan yang nantinya dikonversi menjadi vitamin A dalam tubuh kita, kata Ward.

Meskipun anda makan terlalu banyak "preformed" vitamin A (ditemukan dalam sumber-sumber haiwan, seperti hati, susu, dan telur) bisa berbahaya, karotenoid adalah cerita yang berbeza. Mereka dikonversi menjadi vitamin A hanya jika diperlukan, sehingga tidak perlu untuk membatasi mengambil vitamin A yang berasal dari buah-buahan dan sayuran.

Ubi jalar juga merupakan sumber vitamin C, folat, dan serat. Dan seperti kacang, mereka murah dan serbaguna. "Masak ekstra dan menyimpannya untuk mengiris kemudian sebagai camilan," kata Ward.

Popcorn dan biji-bijian lainnya

Popcorn yang dibuat dari gandum juga memiliki banyak manfaat, selain itu popcorn yang berasal dari buji-bijian gandum banyak disukai orang. pada ahli berpendapat bahwa popcorn dalam kehamilan kerana mereka tinggi serat dan nutrisi, termasuk vitamin E, selenium, dan fitonutrien - senyawa tanaman yang melindungi sel-sel.

Jangan berhenti pada popcorn meskipun. Ada banyak biji-bijian lain di luar sana, dari oatmeal untuk roti gandum dengan gandum. Fluffy, kacang-mencicipi quinoa adalah salah satu favorit Ward.

Kenari

Jika anda tidak suka pada ikan atau telur, tapi masih ingin mendapatkan mereka omega-3 yang sangat penting untuk pertumbuhan otak bayi Anda? Cubalah kenari, sebagaimana disarankan oleh Kate Geagan, seorang penulis dan ahli diet, "Kenari adalah salah satu sumber terkaya dari nabati omega-3s," katanya. "Sejumlah kenari adalah pilihan yang cocok untuk snack on-the-run atau tambahan salad."

Yunani Yoghurt

Yoghurt Yunani biasanya memiliki dua kali protein yogurt biasa. Dan segala jenis yoghurt merupakan sumber kalsium, yang penting dalam diet kehamilan. Jika Anda tidak mengambil kalsium yang cukup. Kekurangan kalsum akan membuat bayi anda "mengambil" asupan kalsium dari tulang mahupun gigi anda.

Tujuan selama kehamilan adalah untuk memastikan Anda memberikan segalanya yang dibutuhkan bayi tanpa mengorbankan kesihatan Anda sendiri. Kalsium akan membantu menjaga tulang Anda sendiri utuh sementara bagi bayi anda, kalsium bermanfaat untuk pembentukan rangka/tulang selama masa kehamilan.

Sayuran berdaun hijau tua

Bayam, kangkung, lobak Swiss, dan sayuran berdaun hijau sarat dengan vitamin dan nutrisi, termasuk vitamin A, C, dan K, serta folat yang sangat penting. Mereka juga telah ditemukan untuk meningkatkan kesihatan mata.

Daging tanpa lemak Daging adalah sumber yang sangat baik dari protein berkualitas tinggi. Kata ahli gizi asal Dallas Utara, Karin Hosenfeld; "Carilah daging tanpa lemak atau telah dihilangkan lemaknya". "Ketika membeli daging merah pada khususnya, pilihlah daging yang bebas lemak sekitar sekitar 95 hingga 98 persen ".

Buah-buahan dan sayuran yang beraneka warna

Dengan mengambil pelbagai buah-buahan dan sayuran hijau, merah, oranye, kuning, ungu, putih akan memastikan bahwa Anda dan bayi Anda mendapatkan berbagai nutrisi.

"Setiap kelompok warna yang berbeda memberikan vitamin, mineral, dan antioksidan," jelas ahli diet Jodi Greebel, konseling pelayanan gizi di New York.

Selama tahap akhir kehamilan, bayi 'mencicipi' makanan yang Anda makan melalui cairan ketuban. Jadi jika Anda memberikan berbagai buah-buahan sehat dan sayuran kepada bayi Anda di dalam rahim, Anda akan meningkatkan kemungkinan bahwa bayi Anda akan mengenali dan menerima dan mulai mengerti berbagai jenis rasa nantinya

Kredit babycenter.com.my

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Your Shaklee Independent Distributor (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

Kulit makin cantik dan berseri dengan Esp Shakle

Alhamdulillah..suka sangat bila akin ramai yang sukakan esp plus bonus kulit makin cantik berseri. Semua orang nak cantikkan.. meh la kita berusaha untuk kulit cantik..insyaallah.



Kalau sebut esp..ramai ibu2 yang sukakannya sebab antara milk booster terbaik dan bonusnya kulit ibu dan anak makin gebu dan cantik.

Antara kelebihan esp shaklee
- awet muda: kepentingan asid amino untuk membina otot, kuku, rambut, kulit yang sihat.

- baik untuk hormon wanita
- baik untuk prostat
- merangsang pembentukan kulit dan otot, mengurangkan kedutan, anti penuaan , mengembalikan radian kulit .
- memberi tenaga segera..elok la.utk diet semua tu
- membaiki pigmentasi, utk hasil kulit makin cantik
- membantu meningkatkan kualiti memori
- membantu ibu menyusu sebagai milk booster
- untuk kehamilan yang sihat plus memberi kulit cantik untuk baby dalam kandungan dan perkembangan si manja

Dan banyak lagi la kelebihan esp ni. Memang marbeles kan. Suka sangat ambik esp pagi..kenyang sampai tengahri..

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Your Shaklee Independent Distributor (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

Tips kesuburan untuk Lelaki

Ramai pasangan yang lama kawen inginkan cahaya mata. Dan rasanya masih ramai yang mempunyai masalah tersebut. Kita sebagai manusia perlu berusaha dan ALLAH akan memakbul doa hamba2nya.

Bab nak menimang cahaya mata perlukan usaha dari kedua belah pihak.Kalau isteri dah banyak berusaha dari kesihatan atau checkup, ,apa suami pun turut sama amalkan gaya hidup sihat.

Yang penting jangan cepat giveup ye. Ramai pasangan yang menunggu 7-10tahun dan alhamdulilah dikurnia cahaya mata.



Pagi ini tertarik nak share pasal kesuburan lelaki. Semoga boleh dimanfaat sebaik mungkin.

Tips Meningkatkan Kesuburan Lelaki..

-Berhenti merokok!

Tahukah anda bahawa bahan2 yang terkandung dalam rokok akan merosakkan kualiti dan kuantiti sperma anda? Dan lebih buruknya lagi, bahan kimia yang terkandung dalam asap rokok juga terbukti boleh mematikan telur wanita. Jadi jika anda merupakan seorang perokok tegar, jangan salahkan isteri anda, jika tidak hamil lagi.

-Pakai seluar longgar.

Pemakaian seluar yang longgar dapat memastikan suhu alat kelamin terkawal, iaitu tidak terlalu panas agar mampu meningkatkan kualiti pengeluaran sperma.

- Mengurangkan pengambilan Kafein.

Banyak bukti yang menunjukkan bahawa kafein terutamanya kopi mengurangkan kesuburan. Minum satu cawan kopi sehari dah cukup untuk mengurangkan separuh peluang concieve.

-Minum air putih sekurang-kurangnya 8 gelas sehari.

Air sangat penting untuk keseimbangan hormon. Selain itu anda juga memerlukan rehat secukupnya dan hindari stress.

-Omega 3.

Makanan seperti kekacang dan bijian mengandungi lemak asid omega 3 yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dan ianya mempunyai kesan langsung terhadap hormon. Omega 3 merupakan bahan dasar pengeluaran hormon dan dapat meningkatkan sistem kekebalan tubuh (antibody).

kredit mommymiasara.blogspot.com

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Your Shaklee Independent Distributor (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

Tuesday, September 10, 2013

Esp untuk kulit cantik dan kurus.. dan banyak kelebihan lagi.

Esp sentiasa hot produk yang menjadi rebutan semua. Pagi2 macam ni wajib la pekena esp untuk beri tenaga segera dan diet skali

Sebab kenyangkan, so kuranglah sket ambik makanan berat. Esp pun elok untuk kulit cantik...suka suka sangat. Nak kurus dan cantik. Sapa lagi yang nak kurus dan cantik?? Angkat tangan laju2 ye.. nak harga special pun roger la.. bereh je. Kalau nk cod pun boleh area batang kali, ulu yam dan rawang. Sila2 ye..



ESP untuk :

- kulit cantik, tegang dan anjal
- Nak jaga aset penting wanita supaya tak jatuh menggelember
- Kenyang , tak dak la asyik nak makan jer
- Bila makan pun kurang mestilah berat pun terun! Kurus!
- Kalau menyusu, susu banyak , meriah! Alhamdulillah
- Kalau lepas bersalin,, parut-parut strechmark yang ada, memang akan hilang atau mengurang!
- Yang paling best, rambut dah tak gugur ! tumbuh rambut baru macam baby baru lahir je bahagian yang pernah gugur dulu!
- Memberi tenaga! Yes, salah satu energy booster atau pemberi tenaga~

Banyak kan kebaikan ESP nie? So rugi lah kalau orang yang masih berfikir-fikir nak beli atau tidak nie. ESP ialah soya NON GMO dan Halal sudah semestinya.

Lagi Esp shaklee merupakan satu-satunya produk didalam oasaran yang menjamin penyediaan 9asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuj badan kita. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.

Tahukah anda bahawa satu hidangan esp shaklee ni bersamaan dengan 2kali ganda daging, 4kali ganda telur, 12kali ganda susu rendah lemak. Tiada kolestrol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh kita.

Agak2 mampu ke kita ambik daging, telur, susu dalam kuantiti yang banyak dalam masa sehari tapi boleh dapat semua khasiat ni dalam esp shaklee sahaja. Bestkan. Khasiat banyak lak..




20 Info Menarik tentang Bayi

Tips menarik untul dikongsi dengan mak ayah kat luar sana. Semoga bermanfaat ye.



1. Bayi yang baru lahir mengenali ibunya melalui suara yang didengarnya saat dilahirkan, sekitar 14 hari kemudian baru belajar mengenali suara ayahnya.

2. Bayi yang baru lahir selalu dilahirkan dengan mata biru, tapi warna ini boleh berubah dalam beberapa minit setelah kelahiran.

3. Wajah bayi berubah sangat cepat, biasanya wajah bayi akan terlihat sangat berbeza dalam beberapa hari.

4. Bayi laki-laki mahupun perempuan lahir dengan sedikit payudara yang membengkak. Ini dikerana bayi menerima asupan hormon perempuan dari plasenta sebelum kelahiran.

5. Bayi hingga usia 6-7 bulan boleh bernafas dan menelan pada waktu yang bersamaan, sedangkan orang dewasa tidak boleh.

6. Bayi tidak memiliki tenaga kerana kelenjar tenaga belum berkembang secara sempurna.

7. Sidik jari baru akan terbentuk saat bayi berusia 3 bulan.

8. Bayi yang baru lahir hanya terfokus pada objek yang berjarak 25 cm dari hidungnya, diperkirakan itu adalah jarak dari payudara ibunya ke mata si bayi.

9. Bayi sering terlihat sedang tersenyum saat kelahiran, tapi proses kelahiran merosakkan suasana hatinya sehingga bayi jarang sekali tersenyum selama sekitar 1 bulan setelah kelahiran.

10. Tak peduli tanggal berapa bayi tersebut lahir, tapi di tanggal yang sama dia akan berbagi ulang tahun dengan sekitar 9 juta orang lain di seluruh dunia.

11. Saat kelahiran otak bayi terdiri lebih dari 10 juta sel saraf.

12. Rata-rata bayi tidak akan mengeluarkan air mata saat menangis hingga berusia 3-6 minggu.

13. Tangan kanan atau kiri yang akan dominan digunakan oleh bayi sudah ditentukan sejak usia kehamilan 10 minggu di dalam rahim.

14. Berat kepala bayi yang baru lahir sebesar seperempat dari total berat tubuhnya.

15. Bayi yang baru lahir tidak akan memiliki tempurung lutut, bayi akan mengembangkannya pada usia antara enam bulan sampai satu tahun.

16. Bayi memiliki indra penciuman yang sangat kuat, sehingga bayi mudah mengenali ibunya melalui penciuman sendiri.

17. Satu dari sepuluh bayi yang lahir memiliki setidaknya satu tanda lahir.

18. Bayi bernafas lebih cepat dari orang dewasa yaitu sekitar 30-50 kali dalam 1 minit, sedangkan orang dewasa sekitar 15-20 kali dalam satu menit.

19. Bayi sering merasa gugup atau takut pada jenis makanan baru. Untuk mengatasinya cubalah bermain-main sedikit dengan makanan tersebut atau meletakkan sedikit makanan pada jari telunjuknya.

20. Jantung janin mulai berdetak 3 minggu setelah pembentukan.

Kredit unik2you.blogspot.com

Tips kesihatan dan kecantikan www.jomsinggah.com

Hepi shopping www.kedaiserbanekakelantan.blogspot.com

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Your Shaklee Independent Distributor (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

Luka cepat sembuh dengan Zinc complex shaklee

Nak testimoni yang best bab penyembuhan luka. Zinc complex memang famous untuk ibu2 yang sedang berpantang..luka dalaman cepat sembuh.


Ngeri juga pic ni tapi alhamdulillah luka memang cepat kering dan sembuh dengan zinc complex shaklee.

Memang terbaik la zinc complex ni kan. Yang pasti, zinc complex bukan sekadar untuk cepatkan sembuh luka luaran dan dalaman malah banyak lagi kelebiha zinc complex.

Manfaat utama zinc

- mengaktifkan 200 jenis enzim

- membentuk kolagen

- memperbaiki diabetes

- Bintik putih dikuku salah satu tanda kekurangan zinc complex

- mempertingkatkan sistem imun

- mempercepatkan pemulihan luka

- memperbaiki masalah prostat

- kemampuan seks lelaki

- Ovulasi wanita :

- Memperbaiki radang kulit

- Memperbaiki deria bau

Banyakkan kelebihan zinc ni.. pemulihan luka, untuk seksuality dan pelbagai kelebihan lain lagi. Insyaallah akan diceritakan lebih detail tentang zinc complex dalam post yang akan datang.


Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09
Your Shaklee Independent Distributor (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

JAWAPAN SEGERA

Name:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga

Form provided by Freedback.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM SINGGAH E-STORE