Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

**Terima Kasih Yee.. Dapatkan Pelbagai Diskaun Menarik di JOM SINGGAH

^^FANPAGE - JOM SINGGAH- TIP KESIHATAN PERCUMA^^

JOM SINGGAH on Facebook

Untuk Sebarang Pertanyaan - ISI FORM NIE





Sunday, July 21, 2013

Tips Berpantang :: Pantang Larang Semasa Pantang

Satu harini asyik update mengenai pantang selepas bersalin sebab utama adalah ramai sangat yang bertanyakan tentang set berpantang shaklee, saya doakan semua ibu2 yang akan berpantang akan berpantang dengan jayanya. Tambah lak dugaan berpantang semasa puasa (sebab nak ganti puasa sebulan tu) . Tu yang teruja sangat nak sharing info mengenai pantang. Khas untuk ibu yang bakal berpantang ye.

Jom la baca pantang larang semasa berpantang ye. Semoga bermanfaat ye::



Dilarang Tidur Tidak Berbantal

Tidur tidak berbantal akan mengakibatkan seorang yang berada dalam pantang akan mengalami sakit kepala, ini juga berkemungkinan darah kotor sukar untuk keluar dan angin naik ke kepala menyebabkan sakit meroyan kepada ibu yang masih lemah.

Tips Berpantang :: Diet Ibu Berpantang

Berpantang?? Bagi yang menimang cahaya mata yang pertama tentu dah biasa berpantang kan?? Bagi yang berpantang cara kampung, tentu mak hanya bagi nasi kosong dan ikan bakar je..Berpantang dari hari 1 bersalin hingga 44 atau 100 hari. 

Tahukah anda bahawa pemakanan merupakan benda yang paling penting semasa pantang untuk ibu2 tampil sihat dan cergas ye. Jom baca info lanjut tentang jenis makanan yang perlukan semasa pantang

 JENIS MAKANAN BERKHASIAT YANG PERLU DIAMALKAN IBU DALAM PANTANG

JENIS IKAN


Ibu dalam pantang dilarang memakan ikan masin atau ikan kering kerana makanan tersebut dipercayai akan menyebabkan darah nifas berbau busuk dan melemahkan daya tahan fizikal dan mental. Ibu berpantang perlu memakan ikan yang segar dan mengelakkan ikan yang berbisa seperti bawal hitam, terubuk, pari, sembilang dan parang kerana dipercayai menyebabkan biasa atau bentan pada pintu rahim.

Monday, July 15, 2013

Tips Penyusuan :: 10 Tips Menjayakan Penyusuan.

Just sharing untuk semua ye. Saya dah dalam proses nak cerai susu sebab anak dah berumor 2tahun4bulan. Tapi masih dalam proses slow-slow.

Apa2 pun , tips penyusuan untuk sharing sebagai ilmu untuk semua ye. Tak salah tambah ilmu penyusuan ni, memang berguna untuk jangka masa panjang.

10 Tips Menjayakan Penyusuan Susu Ibu.

1. Kerapkan Menyusu / Mengepam.

Susukan bayi sekurang-kurangnya setiap 3 jam pada siang hari. Jika bayi tidur lebih daripada 3 jam, kejutkan dia untuk menyusu. Pada waktu malam pula, kejutkan bayi untuk menyusu tambahan terutamanya jika dia tidur lebih daripada 4-5 jam. Perah setiap 3 jam. Jika bayi mahu menyusu ketika memerah, berhenti. Susukan dia dan kemudian sambung semula sesi pemerhan susu. Percaya kepada konsep bekalan dan permintaan. Semakin kerap kosongkan payudara semakin banyak susu dihasilkan. Kerapkan sesi pemerahan sekitar jam 12 tengah malam hingga 6 pagi. Ini kerana hormon prolaktin banyak dihasilkan ketika ini. 


2. Jangan Tunggu Payudara Penuh.


Ada sesetengah wanita suka menjadikan payudara penuh sebagai petunjuk bahawa bayinya perlu disusukan. Itu salah! Yakinlah bahawa payudara sentiasa mengandungi susu dan apabila bayi disusukan, ia akan bekerja keras untuk menghasilkan lebih banyak susu. Kajian menunjukkan bahawa tahap lemak dalam susu adalah lebih tinggi apabila tempoh antara satu penyusuan dengan yang lain adalah singkat. Ini bereti, jika anda menyusukan bayi beberapa minit selepas selesai menyusukan bayi (ketika anda beranggapan payudara "kosong"), dia akan memperoleh susu tinggi kandungan lemak yang dapat membantunya menambah berat badan.

  3. Minum Banyak Air


Pastikan anda minum banyak air sepanjang tempoh penyusuan mahupun pemerahan susu. Anda digalakkan minum 3 liter air iaitu kira-kira 13 cawan setiap hari.

4. Fikir Bayi Fikir Susu.

Ketika menyusu, belailah bayi. Amalan ini dikenali sebagai grooming. Langkah ini tanpa disedari merangsang penghasilan susu. Antara lain, di antara waktu penyusuan dan sejurus sebelum sesi penyusuan bayangkan bayi sedang menyusu di payudara anda. Cara ini, akan merangsang payudara untuk mengeluarkan lebih banyak susu. Masa nak mengepam lihatlah gambar anak sambil berselawat & berzikir Ya Mattin.

5. Berdisiplin.

Berdisplin ketika memerah susu. Jangan sesekali "ponteng" sesi pemerahan. Bila hujung minggu jangan ponteng mengepam. Masa hujung minggu la masa yang boleh untuk buat stok. Bagaimana? Guna tip #6 dan #7.

6. Tendum Pumping.

Latih diri untuk menyusu dan perah susu serentak menggunakan pam payudara elektrik. Disamping anak dapat menyusu, kita dapat juga mengumpul stok.

7. Teknik Marmet.


Jadikan teknik Marmet sebagai amalan wajib kerana ia terbukti boleh menghasilkan lebih banyak susu. Dengan hanya menggunakan pam, cuma 60 - 70% susu boleh dikumpul tetapi dengan teknik Marmet selepas menggunakan pam, ia dapat mengoptimumkan pengumpulan susu anda sehingga 100%. So lepas pump jangan terus cuci corong. Buat perahan guna tangan. Sangat membantu. Kalau dengan menggunakan pump dpr 3.5oz sebelah payudara, buat marmet boleh tambah jadi 4-4.5oz. Walaupun nampak sikit, tapi ada beza.

8. Menyusu / Mengepam Lebih Lama.

Jangan hadkan masa setiap kali menyusukan bayi di sebelah payudara mahupun mengepam. Biarkan dia menyusu sebelah bahagian sehingga puas sebelum menawarkannya menyusu di bahagian payudara yang lain. Ini akan memberinya peluang untuk mendapatkan susu berlemak tinggi (hindmilk). Jika anda terlalu cepat menawarkan payudara sebelah lagi, dia hanya mendapat foremilk, di mana hanya perutnya sahaja yang penuh tetapi tidak memberi kalori mencukupi untuk tumbesarannya. Seeloknya jika anda mengepam, amik masa dlm 15-20 minit untuk sebelah payudara. Pastikan payudara benar-benar kosong selepas menyusukan bayi / selepas memerah bagi merangsang otak meghasilkan susu seterusnya. Ia dapat dipastikan dengan hanya titisan susu yang keluar. Mengepam lebih lama juga bleh buat let down 2-3kali. Tak percaya buat. Konsisten + disiplin + istiqamah

9. Penyusuan Malam.


Amalan menyusukan bayi di waktu malam sangat bagus kerana ia merangsang peningkatan susu. Ini kerana di waktu malam, anda berdua lebih relaks lalu membolehkan bayi menyusu lebih lama dan kerap. Penyusuan malam turut merangsang hormon prolaktin yang memainkan peranannya menghasilkan lebih banyak susu.

10. Urutan.

Teknik urutan payudara yang betul akan membantu susu mengalir dengan lancar. Apatah lagi sewaktu anda mengalami bengkak susu ataupun sakit puting. Untuk itu, anda perlu menuam payudara dengan tuala yang telah direndam di dalam air suam. Anda boleh pelajari teknik mengurut menerusi www.breastfeeding.com.

Semoga tips ini bermanfaat untuk ibu yang sedang menyusu kat luar sana ye.

Kredit - myaishah.blogspot.com
mamafaiz.com

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.









Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk:
Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS - 0199517292
Your Shaklee Independent Distributor (ID - 854784)

Untuk Jawapan Segera -->> ISI FORM INI 

Sunday, July 14, 2013

Tanda tanda menopause setiap wanita berbeza. Gejala menopause sifatnya individual. Antara tanda-tanda wanita menopause adalah :  
 

1. Semburan panas (hot flashes). Inilah gejala yang paling umum dan nyaris setiap wanita mengalaminya sedar atau tidak. Rasa panas yang datang mendadak dimulai dari dada terus ke leher, lalu ke wajah. 

2. Jantung berdenggung lebih cepat.

3. Mudah marah dan tersinggung.

4. Suasanan hati (mood) yang berubah-ubah, sering sedih tanpa sebab

5. Vagina kering, mengakibatkan rasa pedih pada saat berlangsungnya hubungan seksual.

Gla Complex Menangani Simpton Menopause Wanita

Assalamualaikum dan Selamat Pagi.

Bagi yang mempunyai ibu yang telah menopause tentu ada simpton yang ibu anda alami kan kulit kering, ekzema, kegatalan dan macam simpton lain. Jika anda masih tercari vitamin yang sesuai untuk ibu anda, GLA complex adalah yang terbaik untuk mengatasi simpton-simpton menopause nie. 

gla complex dengan harga sangat murah


GLA Complex Shaklee adalah vitamin terbaik yang boleh diambil oleh wanita yang menghampiri menopause ataupun yang telah menopause. Bagaimana GLA Complex Shaklee membantu wanita-wanita ini?

Saturday, July 13, 2013

Performance drink untuk elak badan terhidrat dan bertenaga sepanjang ramadhan

Performance drink memang air kesukaan la nie. Selalu wat sejug letak dalam peti ais..memang terbaik. Haah, rasa haus lak tertiba-tiba bila cerita bab2 air favorite. Sabar je la.

Minuman performance drink bagus untuk yabg aktif dibulan-bulan puasa nie untuk elok terhidrat. Lagipun minuman performance drink telah di uji klinikal dan telah membukti rumusan ekslusif Opticarb yang sudah dipatenkan boleh meningkatkan otot sebanyak 6kali ganda, memberi tenaga dan memelihara sirkulasi bendalir dalam badan. Berbanding dengan minum sukan yang lain, performance drink mempunyai lebih 67% otot glikogen (sumber tenaga) dan menyediakan tenaga dari 3 jenis karbohirat dengan segera.



Sedikit info tentang elektrolit. Antara elektrolit yang utama dalam badan adalah Sodium ion, Chloride Ion, Magnesium ion Calcium Ion, Potassium ion.. Fungsi elektrolit adalah untuk mengawal keseimbangan air dalam badan dan menghasilkan impuls elektrik yg digunakan oleh saraf saraf dan otot otot badan. Jadi jika anda sedang mencari minuman elektrolit, pastikan pilihan anda adalah yang terbaik untuk diri sendiri dan keluarga anda. Pilihan saya semestinya Performance Drink Shaklee.

Kelebihan vitamin b complex shaklee

Bila sebut b complex, ramai yang menolaknya.. Ayat biasa yang diterima "taknak, nanti gemuk lak". Alhamdulillah dah dekat 2tahun lebih amalkan b complex shaklee, takda lak naik badan mendadak kecuali makan melampau. Lagipun ramai yang amalkn natural supplemen kurus dan comel2 je semua. Ini kerana b complex sangat untuk kulit, bagi yang main panas sangat elok ambik b complex ni plus untuk minda juga ye. Jangan risau la, tiada istilah badan jadi gemuk.

Jom baca apa kelebihan b complex shaklee berbanding b complex yang lain dipasaran sekarang.

b complex shaklee


Tahukah anda bahawa badan memang memerlukan vitamin B yang mencukupi bagi membantu penghadaman , pertukaran makanan kepada tenaga serta memastikan kesihatan saraf sekaligus meredakan tekanan dan sakit kepala. Sebab itu, dalam program kesihatan Shaklee, B Complex merupakan salah satu suplemen asas yang wajib diambil untuk kebaikan dan kesihatan badan secara menyeluruh

Friday, July 12, 2013

Penyelesaian Masalah Period tak teratur dan nak HAMIL dengan GLA Complex Shaklee

Sempena offer harga runtuh untuk GLA complex, saya dengan berbesar untuk share info tentang kelebihan GLA complex dengan semua orang. Alhamdulillah ramai yang sukakan GLA complex terutamanya bagi yang mempunyai masalah period tak teratur dan kesukaran untuk hamil. Dan alhamdulillah ramai yang berjaya dalam mengatasi masalah memasing. Jom baca testimoni tentang GLA complex nie, semoga bermanfaat untuk anda juga dan dapatkan sementara harga tengah murah giler iaitu beli 6 percuma 1. KLIK SINI untuk testimoni GLA complex.



Kelebihan Shaklee GLA Complex berbanding EPO (Evening Primrose Oil)


Kebanyakan GLA (gamma-linolenic acid) tersedia di pasaran dihasilkan dari Evening Primorose Oil (EPO), manakala
GLA Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO. Borage juga adalah 3 kali lebih dari segi bioavailabiliti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO. Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organik di kawasan Saskatchewan.

Hot Item : Mighty 3 Gem Shaklee untuk kekal bertenaga sepanjang hari

Alhamdulillah, walaupun GLA complex yang menjadi tawaran untuk harga runtuh bulan ni (Beli 6 Percuma 1, Murah tu, sapa nak bagi harga runtuh macam tu. Harga Gla complex pun serendah RM** dan banyak kelebihan pulak). Gla complex pun menjadi kegemaran ramai kerana kelebihan dalam bab berkaitan hormon dan sangat sesuai untuk sesiapa saja yang mempunyai masalah period tak teratur dan untun hamil. Sebenar nak cerita pasal Mighty 3 Gem Shaklee yang menjadi favorite ramai tambahan pulak bulan puasakan..

Apa yang ada dalam set Mighty 3 Gem shaklee nie dan menjadi favorite ramai peminat2 supplement Malaysia hingga kan banyak supplemen sold out ye (banyak yang borong sampai shaklee pun takleh budget stok untuk kegunaan 3- 6 bulan.. Gempakkan penangan supplement dan semua orang nak sihat. Suka sangat bila lebih ramai mendapat kesedaran untuk sihat dan kekal bertenaga dengan natural supplemen shaklee.

yYang pasti set Mighty 3 Gem memang menjadi pilihan ramai peminat supplement terutamanya golong ibu menyusu yang gigih menyimpan stok dan menyusukan si manja tanpa rasa penat tetapi bertenaga sepenuhnya.




Energizing Soy Protein
***************** 
 Protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel. 

 Protein adalah amat penting dalam pembinaan tubuh badan kita, terutama kepada janin dan bayi yang sedang membesar, 



 Membekalkan tenaga, 

 Memberikan rasa kenyang

 Diperlukan untuk kuku, rambut dan kulit yang sihat 

 Membantu sistem pertahanan tubuh untuk melawan penyakit 

 Membanyakkan susu badan (milkbooster) 

 Membantu mengekalkan kepejalan otot 

 Glisemik rendah yang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal 

mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat

Mealshakes
*********

 Meal Shakes Shaklee adalah salah satu pilihan pemakanan yang diberi jolokan ‘easy-on-the-go meal’ kerana penyediaannya yang begitu mudah, dan kandungannya yang lengkap membekalkan nutrient keperluan harian. 

Meal Shakes sesuai untuk kanak-kanak yang aktif dan tak boleh duduk diam. Sesuai juga buat mereka yang tidak sempat mengambil sarapan dan hidangan yang seimbang. Juga membekalkan nutrisi kepada mereka yang sukar untuk menelan supplemen dalam bentuk pil terutama warga tua. 

 Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh. 

 Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein. 

 Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik 

 Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.

Performance Drink
**************** 
 Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik. 

 Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina. 

 Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan. 

 Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah. 

 Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam. 

 membantu mencegah rasa dehidrasi akibat kurang minum diwaktu berpuasa.

Bagi ibu-ibu menyusu, kadang2 TAKUT nak berpuasa sebab takut tak tahan lapar dan takut production susu merudum kan??

Jangan Risau..ESP, Mealshake & PD boleh membantu anda..InsyaAllah dengan izin Allah, ibadah puasa anda akan berjalan lancar... 


Info lain mengenai Set Mighty 3 Gem yang pasti anda minat::

Set Puasa untuk kecergasan sepanjang bulan Ramadhan

Persedian bulan Ramadhan

Performance Drink - Suppelement Wajib dibulan puasa ini untuk mengelak terhydrat

 

 


 


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.









Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk:
Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS - 0199517292
Your Shaklee Independent Distributor (ID - 854784)

Untuk Jawapan Segera -->> ISI FORM INI 

Ramadhan : Kelebihan Bersahur

Alhamdullillah, dah 3 hari kita berpuasa ye. Bagi yang biasa bersahur, alhamdullillah memang bagus la ye, sebab ada juga yang jenis tak suka bersahurkan?? Betul tak??. Saya pun baru lepas bersahur je, alhamdulillah kenyang, mula menu dengan minuman ESP, Mealshake dan PD untuk tenaga yang sepanjang berpuasa plus sekarang kan sangat panas untuk elak terhidrat. Sebenar nak cerita tentang kelebihan bersahur.




Perbezaannya jelas terletak di dalam pengambilan makanan sahur yang mana mereka tidak bersahur. Ramai juga yang tidak menyedari bahawa pada waktu bersahur juga adalah waktu yang mustajab untuk berdoa dan Allah SWT tidak akan menghampakan doa mereka.
Bagi mereka yang bersahur Allah SWT akan memberi keuntungan yang berlipat kali ganda. Selain daripada memperolehi kekenyangan dan kekuatan untuk mengerjakan ibadat puasa pada sebelah siangnya, mereka juga akan memperolehi berkat yang diturunkan pada sepanjang hari mereka melaksanakan ibadat tersebut.

Wednesday, July 10, 2013

Tips Menjadi Ibu Bapa Cemerlang




1. Jangan pukul anak dari lutut ke atas.

2. Jangan gunakan tangan/anggota tubuh kita utk memukul anak dengan tangan dan jangan sesekali menampar anak pakai tangan kita. nanti anak jadi bertambah degil dan nakal dan tak boleh control.

Set Puasa untuk kecergasan sepanjang bulan Ramadhan

Ramai yang sukakan vitamin untuk puasa nie..Maklum sahaja la sebab nak kekal bertenaga sepanjang sehari dan sepanjang ramadhan nie. Terutama bagi ibu2 yang menyusu, nak maintain stok dan menyusu si manja. Insyaallah, jangan risau Mighty 3 Gems nie membantu untui support ibu menyusu tampil sihat dan bertenaga walaupun berpuasa ye.. Yang penting konsep supply dan demand kena tau ye..




Energizing Soy Protein
***************** 

 Protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel. 

 Protein adalah amat penting dalam pembinaan tubuh badan kita, terutama kepada janin dan bayi yang sedang membesar, 

Friday, July 5, 2013

Persedian bulan Ramadhan

Alhamdulillah, semoga dipermudahkan segala urusan untuk menyambut ramdhan. Apa persedian anda untuk menanti ramadhan ye?? Pejam celik tinggal 4 hari je lagi untuk menyambut ramadhan.

Bagi saya ramadhan tanpa penyusuan lagi, ada pun bg sket je sebab nak cerai susu dah, anak pun dah 2tahun setengah, semoga dipermaudahkan usaha nak cerai susu tapi vitamin penyusuan memang kena amalkan untuk kesihatan yang berpanjangan.

Antara vitamin yabg jadi favorite utk tampil sihat dan elak terhidrat ialah Esp, performance drink dan mealshake plus vitamin2 lain mcm b com, alfafa, vitelea, omega, ostematrik. Ni antara vitamin wajib la kiranya untuk tampil sihat. Anak dara bekal dengan esp, mealshake dan performance drink, memang beat dan terbaik la dengan kata lain nya.

Tips Kulit Cantik dengan Natural Supplemen..

 Vitamin juga memain peranan penting untuk mendapat kulit cantik berseri. Semua orang nak cantikkan?? Pemakanan yang paling penting untuk mendapatkan kulit cantik. Kalau jenis yang sangat sibuk bekerja dan tak sempat mengamalkan amalan gaya hidup sihat, mengamalkan pengambilan adalah salah cara untuk tampil sihat dan mendapat kulit cantik. Jom baca seimbas lalu apa yang diperlukan untuk mendapatkan kulit cantik berseri ye..

VITAMIN APA YANG SIHAT UNTUK KULIT CANTIK ??

Vitamin B complex : ianya penting dalam kestabilan hormon kita. Kekurangan b complex dalam badan boleh membuatkan kita cepat letih, cepat marah atau moody, cemburu dan banyak lagi. Bila kita dal...am keadaan hormon yang tidak stabil jerawat akan mudah terhasil.

Thursday, July 4, 2013

Sukar Hamil?? GLA membantu untuk meningkatkan Kesuburan

Alhamdulillah, saya cukup teruja untuk berkongsi kegembiraan customer-customer yang berjaya hamil setelah mengamalkan GLA. Sememangnya anak  itu adalah rezeki dari Allah. Tapi tidak salah jika kita sebagai hambanya berikhtiar. Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah nasib seseorang, melainkan manusia mengubahnya sendiri.


Apa perbezaan GLA Shaklee dengan GLA yang berada di pasaran?

1. Kebanyakkan GLA (GAMMA-LINOLENIC ACID) tersedia di pasaran dihasilkan dari Evening Primrose Oil (EPO), manakala GLA Shaklee di ekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2x ganda GLA dalam EPO.

2. Borage juga adalah 3x lebih dari segi biovailabiliti dan 3x lebih berkesan dari EPO

3. Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya sumber terbaik Omega-6 dan digabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya.

Kurus?? Jom Tambah Berat Badan dengan Supplemen Shaklee

Nak Tambah berat badan? Apa kata cuba supplement shaklee uintuk menaikkan berat badan ye. Jangan salah sangka lak ye, pengambilan vitamin bukan punca kenaikan berat badan yang mendadak. Cuma yang teringin nak naikkan berat, kita advise cara pengambilan vitamin tersebut.

Faktor apa menyebabkan seseorang itu kurus?
  • Memiliki tahap metabolisme yang cepat
  • Pengaruh faktor genetik
  • Keperibadian dan lingkungan sekitarnya
  • Serta beberapa keadaan tertentu yang boleh mempengaruhi tahap metabolisme atau dari hormon tertentu.

Wednesday, July 3, 2013

5 Makanan untuk Kemantapan Lelaki

Tips Kesuburan Untuk Kaum Adam

Selain wanita, lelaki perlu menitikberatkan kesihatan terutamanya yang dah kawen je, tang kesuburan juga sangat penting untuk mendapat zuriat pada masa akan datang. Pil viagra sering kali dikaitkan dengan kesihatan lelaki, namun kita masih mempunyai alternatif lain yang lebih selamat dan semulajadi. Menjaga pemakanan seharian dan pengambilan vitamin atau supplemen adalah pilihan yang lebih bijak kerana ianya selamat dan berkesan.


Bagaimana mendapatkan sperma yang sihat dan berkualiti? Bagaimana meningkatkan kesuburan lelaki?

Lelaki menghasilkan 100juta sperma sehari atau lebih kurang 1,000 sperma setiap degupan jantung. Dalam kebanyakkan kes, bagi mendapatkan sperma yang sihat dan berkualiti ialah dengan secara membekalkan bahan nutrisi yang mencukupi. 

Antara langkah-langkah bagi menghasilkan sperma yang sihat ialah:


1. MENGEKALKAN BERAT BADAN YANG OPTIMA


Lemak badan yang terlalu sedikit ataupun terlalu banyak boleh menjejaskan penghasilan hormon-hormon kesuburan lelaki, antaranya

Tips Nak Hamil Cepat Dengan GLA Complex

GLA complex sangat serasi dengan period tak teratur dan yang cuba nak hamil. Alhamdulillah, ramai yang dah berjaya hamil dengan GLA complex, yang penting usaha secara berterusaan ye. Insyaalllah, Allah akan membantu hamba2nya. 

Ramai pasangan yang sudah lama berkahwin dan masih belum dikurniakan zuriat. Pelbagai petua dan cara dah cuba tapi masih lagi belum hamil. Ramai wanita yang nak hamil dan ingin hamil cepat tapi tidak tahu bagaimana. Belum terlambat untuk anda mencuba GLA Complex Shaklee.  Tapi bagaimana GLA mampu membantu anda nak hamil? Mari kita baca...;)



Bagaimana GLA Complex membantu anda untuk cepat hamil?

GLA (gamma linolenic acid) menurunkan kolesterol dan ia membantu melegakan sindrom pra haid (PMS) seperti senggugut, dan membantu meningkatkan lendir servik yang berkualiti untuk kesuburan. Ia juga membantu dalam melegakan kesakitan dan kekejangan kerana GLA ditukarkan kepada prostagdalin E1.

Tuesday, July 2, 2013

Kelebihan Vitalea Shaklee

Vitalea Shaklee multivitamin yang terbaik.. ramai yang sukakannya, plus bertambah2 sihat dah semua orang. Makin hari makin ramai yang sukakan Vitalea nie..Antara testimoni dari customer yang sukakan Vitalea::

"kak, best la amalkan vitalea nie.. dah tak deman, sihat je..suka sangat."

Saya lagi suka tau bila sume orang makin sihat dan cergas je.. tapi kalau datang dugaan dariNYA..sabar je la ye..Pengambilan vitamin salah satu usaha untuk kita tampil sihat ye.

Jom baca seimbas lalu mengenai Vitalea Shaklee nie yang menjadi pujaan ramai yang nak kesihatan yang terbaik untuk mereka dan keluarga::

Multivitamin menyokong keperluan zat dan nutrisi pemakanan harian untuk mengekalkan kesihatan yang baik. Pengambilan multivitamin terbaik membantu menguatkan sistem imun dan menggalakkan kesihatan jangka panjang. 


Memilih multivitamin terbaik menyokong diet harian kerana makanan disekeliling kita dipenuhi makanan yang telah diproses daripada sos, kicap dan makanan segera. Jadi sangat sukar bagi kita untuk mendapatkan 5-9 hidangan buah-buahan dan sayur-sayuran setiap hari.

OFFER of da MONTH :: GLA Complex


Bagi peminat setia vitamin shaklee nie tentu sukakan GLA COMPLEX nie terutama yang ada masalah period tak teratur, hormon tak stabil, cyst, hamil dan macam2 lagi la. 

Jom baca seimbas lalu tentang kelebihan  GLA complex : 


GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. Info lanjut mengenai GLA boleh baca di sini.  Kebiasaannya digunakan untuk regulate kitaran haid, simptom PMS, sakit kepala dan untuk mereka yang menopause. Selain itu, GLA Complex ini amat bagus untuk skin textureskin repair dan buat skin glowing.

JAWAPAN SEGERA

Name:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga

Form provided by Freedback.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM SINGGAH E-STORE