Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

**Terima Kasih Yee.. Dapatkan Pelbagai Diskaun Menarik di JOM SINGGAH

^^FANPAGE - JOM SINGGAH- TIP KESIHATAN PERCUMA^^

JOM SINGGAH on Facebook

Untuk Sebarang Pertanyaan - ISI FORM NIE





Wednesday, May 22, 2013

Kelebihan Air Kelapa Terutamanya Ibu Hamil

Tengahri macam memang best la pekena air kelapa mudah tambah air lak.. cukup rasa la ye.. nyummmy. Baru lepas minum sebenarnya, tu yang google pasal air kelapa tapi terjumpa kelebihan air kelapa untuk ibu hamil lak.. biasanya kandungan 5bulan keatas baru digalakkan ambik air kelapa ye



Apa Khasiat Air Kelapa Muda Untuk Wanita Hamil?

Kenapa perempuan mengandung kena minum air kelapa bila kehamilan dah masuk 8 - 9 bulan?
Sebab sejak due date aku dah dekat ni, ramai orang tanya, aku dah minum air kelapa ke belum?


Kalau ikut mak, nenek, dan beberapa orang keliling aku, katanya bila dah dekat dengan tarikh nak bersalin, elok minum air kelapa fresh yang tanpa dicampur gula dan ais, untuk membersihkan kulit bayi dalam perut.. Kiranya untuk muluskan kulit baby dalam perut bila dia lahir nanti.. :)

Sunday, May 19, 2013

Tips Kesihatan Menurut Islam.

1. Mandi pagi sebelum subuh atau sekurang-kurangnya sejam sebelum matahari naik. Air sejuk yang meresap kedalam badan boleh mengurangkan lemak mengumpul. Kita boleh saksikan orang mengamalkan mandi pagi kebanyakan badan tidak gemuk.

2. Rasulullah mengamalkan minum segelas air sejuk setiap pagi. Mujarabnya Insyaallah jauh dari penyakit (susah nak kena sakit).

3. Waktu sembahyang subuh disunatkan kita bertafakur (iaitu sujud sekurang-kurangnya seminit selepas membaca doa). Ia boleh mengelak dari sakit pening atau migrin. Ini terbukti oleh para saintis yang membuat kajian kenapa dalam sehari perlu kita sujud. Ahli-ahli sains telah menemui beberapa milimeter ruang udara dalam saluran darah di kepala yg tidak dipenuhi darah, dengan bersujud maka darah akan mengalir ke ruang berkenaan


Saturday, May 18, 2013

Tanda-tanda kekurangan Kalsium.

Kalsium adalah mineral yang terbanyak terdapat dalam badan kita iaitu lebih daripada 90% bahan keras dalam tulang dan gigi. Ia diperlukan untuk pembentukan dan bagi mengekalkan tulang yang kuat serta gigi yang sihat. Ia juga untuk pembekuan darah, penghantaran gerakbalas saraf, dan kontraksi otot. Peranan penting kalsium ialah mencegah penyakit osteoporasis."



Berapa banyak kalsium diperlukan?? 

Institut kesihatan Kebangsaan mengesyorkan 1000mg sehari bagi wanita dan 1500mg bagi wanita pasca putus haid. Kecuali anda seorang "kaki susu" serta cermat memakan, adalah sukar untuk memperolehi jumlah kalsium ini menerusi diet sehari-hari. Kebanyakan wanita menghadkan pengambilan susu dan keju kerana kalorinya... tetapi sebenarnya, pengambilan purata bagi wanita hari ini ialah kurang dari 600mg kalsium sehari, inilah sebab utama kita wanita dilanda wabak osteoporosis.

 Antara Tanda-Tanda Kekurangan Kalsium:

1. Otot &Saraf:
-Kebas dan rasa yang mencucuk keliling mulut, jari-jari tangan dan kaki.
-Kejang otot Wheezing(pernafasan berdehit)
-Susah menelan
-Suara berubah akibat laryngospasm

Monday, May 13, 2013

Tips Kulit Cantik :: Punca dan Cara Mengatasi Kulit Kusam Agar Kembali Cerah dan Berseri



" Kulit wajah anda kusam? "

" Dah cuba pelbagai produk kecantikan, tapi kulit masih kusam "

Jom baca punca yang menyebabkan kulit wajah anda kusam, dan cara untuk merawatnya secara semulajadi dari dalam agar kulit kembali cerah dan berseri.







First of all, kita perlu tahu kenapa kulit menjadi kusam dan tidak berseri
Jawapan kepada sebab yang yang diberikan pastinya berkaitan dengan zat yang diperolehi oleh kulit seseorang. Kulit wajah kita boleh bertukar dalam masa 3 minggu. Ini kerana sel kulit wajah akan hidup selama 21 hari dan kemudian akan bertukar kepada sel baru. Namun jika kita tidak mengambil makanan yang berzat, masakan kolagen boleh terbentuk? Masakan sel baru boleh keluar disamping menyingkirkan sel lama atau sel mati? Sel terbentuk dari protien. Mana datangnya sumber protein? dari ikan, ayam, telur, kekacang.

JAWAPAN SEGERA

Name:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga

Form provided by Freedback.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM SINGGAH E-STORE