Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

**Terima Kasih Yee.. Dapatkan Pelbagai Diskaun Menarik di JOM SINGGAH

^^FANPAGE - JOM SINGGAH- TIP KESIHATAN PERCUMA^^

JOM SINGGAH on Facebook

Untuk Sebarang Pertanyaan - ISI FORM NIE





Wednesday, February 27, 2013

Kenapa anda patut memilih OMEGA GUARD SHAKLEE???



Ramai yang dah buat survey pasal kandungan DHA dan EPA untuk setiap vitamin dipasaran.. So far, OMEGA GUARD shaklee adaalah yang terbaik. Kenapa saya katakan Omega Guard Shaklee adalah yang terbaik?? Salah satu, sila tengok pic kat atas nie.. kandungan DHA & EPA dalam Omega Guard Shaklee dalah yang paling banyak..Memang tak rugi pun beli, malahan banyak sebab anda perlukan Omega Guard Shaklee nie. (esok last day Offer beli 6 percuma 1 untuk Omega Guard Shaklee).. sapa yang tak beli, jangan menyesal lak kalau tak sempat beli ye..


Kenapa anda patut memilih Omega Guard Shaklee??



1. Minyak Ikan Terbaik Di Dunia
OmegaGuard Shaklee terdiri daripada 7 asid lemak Omega-3 semulajadi iaituEPA (Eicosa Pentaenoic Acid), DHA (Docosa Hexaenoic Acid), ALA dan lain-lain lagi. Satu hidangan OmegaGuard (3 biji) menyediakan 990mg Asid Lemak Omega-3.


Monday, February 25, 2013

Supplement Vs Kesuburan :: 7 Supplemen asas untuk Meningkatkan Kesuburan

★ 7 Nutrisi untuk meningkatkan Kesuburan ★

Bagi yang susah mendapat anak, anda patuh cuba vitamin yang dicadangkan. Semoga bermanfaat untuk masalah kesuburan anda.. Sapa yang taknak anak kan?? Tujuan utama sebuah perkahwinan adalah untuk menyambung zuriatkan..


Semoga bermanfaat untuk anda::





Tentunya ramai yang sudah tahu bahawa untuk anda boleh hamil dengan mudah terdapat sejumlah nutrisi yang perlu dipenuhi untuk mendukung program hamil. Selain untuk kesihatan orgran reproduksi atau kesuburan secara keseluruhan, terpenuhinya dan nutrisi ini juga bermanfaat untuk calon bayi yang ada dikandung kelak. Nah, nutrisi apa sajakah itu?

Banyak mitos yang berkembang di masyarakat bahwa vitamin tertentu dapat menambah kesuburan. Misalnya, pasangan suami-istri dianjurkan banyak makan kacang cambah kerana mengandungi vitamin E yang baik untuk kesuburan.

Pendapat itu hanya separuh benar. Meskipun vitamin E diperlukan untuk kesuburan, vitamin tersebut bukanlah satu-satunya yang Anda perlukan. Anda memerlukan kombinasi sejumlah vitamin lain dan mineral untuk menjaga fertilitas. 


 Berikut adalah tujuh nutrisi yang bila diambil secara seimbang akan menambah kesuburan Anda:

► 1. Vitamin E



Vitamin E sangat penting bagi sistem pembiakan lelaki dan wanita. Bagi wanita, vitamin E menjaga sistem endokrin dan pengeluaran hormon-hormon yang baik. Bagi lelaki, vitamin E menyokong pengeluaran sperma dan hormon-hormon seks serta mencegah kerosakan DNA sperma.

Kerosakan yang menyeluruh pada DNA sperma boleh menyebabkan infertilitas. Kerosakan DNA tersebut terutama disebabkan oleh radikal bebas. Vitamin E sebagai antioksidan dapat mencegah kerosakan DNA sperma.


Vitamin E yang disyorkan adalah 400 UI satu hari. Sumber utama vitamin E adalah kecambah, soya, hati, dan sayur-sayuran berwarna hijau tua.



Cadangan dari saya, anda boleh ambik Vitamin E complex dari Shaklee, complex dengan Selenium (item 5). So, dah kurangkan 1 jenis vitamin..

Friday, February 22, 2013

Kehamilan: 10 Tanda Anda Hamil


Rindu zaman masa kehamilan pertama dulu. Saje nak sharing pasal info kehamilan sebab rindu zaman mula- mula hamil dulu..bilan teringat zaman kehamilan pertama tu memang sakit, morning sickness agak teruk gak.. tapu teruja pulak kali nie huhu..nak tunggu anak dara besar dulu baru nak merancang kehamilan yang kedua.
Sharing info kehamilan dari portal kehamilan - http://portal.alamhamil.com/
Semoga Bermanfaat untuk semua ye, tak semua 10 tanda nie ibu2 akan alaminya tapi tanda yang ke-10, kalau positif confirm hamil la tu..huhu
Sekiranya anda sangat memahami tubuh anda, anda mungkin mula terasa sesuatu yang tidak kena pada badan anda. Kebanyakan wanita tidak mengesaki diri mereka mengandung sehingga janin yang sedang terbentuk mula merapatkan dirinya kedinding rahim. Segelintir pula masih tidak merasa apa-apa simptom sehinggalah beberapa minggu selepasnya atau setelah mereka tidak mengalami haid pada hari yang sepatutnya.














Dibawah terdapat beberapa tanda awal kehamilan. Anda mungkin mengalami sebahagian daripadanya atau tiada langsung!

1. Rasa lapar yang berpanjangan

Juga terjadi pada orang yang tidak hamil tetapi lebih kerap terjadi pada awal kehamilan. Jangan bergantung sepenuhnya kepada tanda ini tetapi sekiranya ia berlaku disamping tanda-tanda kehamilan yang lain, bersiap-sedialah untuk membilang hari anda.

Selamat tak minum air putih dalam kuantiti yang banyak dalam masa pantang??


Ramai ibu-ibu kat luar sana yang bertanya tentang isu minum air putih dalam dalam kuantiti yang banyak, boleh ker? Kan kerap pergi tandas, gerun la takut jahitan terbuka.. Kalau yang ada pengalaman berpantang cara kampung, tentu kena catu air putih kan?? Huhuhu..Orang tua pesan jangan minum air banyak-banyak nanti kembang rahim. Bagi yang dah biasa dengan set bersalin shaklee, kita akan suggest ambik air putih dalam kuantiti yang banyak utk kesan maximun..

Jom baca sharing dr http://www.mysupervitamins.com/ semoga bermanfaat ye untuk ibu yang sedang berpantang.. jangan risau la, air putih takkan memudaratkan rahim sume tu..

Soalan yang sering diajukan?

Selamatkah nak minum air kosong 3 L ni masa pantang? Orang tua kan pesan jangan minum banyak nanti rahim kembang. Kalau minum banyak, buang air kecil banyak..luka jahitan macam mana? Lambat baikkah?


Jawapan:

Minum air kosong banyak adalah yang amalan sihat dan selamat, pada waktu biasa, hamil atau berpantang. Apa lagi kita akan menyusu bayi selepas itu. Tiada bukti menunjukkan bahawa rahim akan mengembang akibat minum air berlebihan.

Memang benar ibu akan kerap buang air kecil jika minum banyak air. Ini tidak memberi kesan kepada luka, tidak kiralah sama ada ia luka akibat bersalin normal atau luka akibat pembedahan. 



Di antara kebaikan minum air yang mencukupi setiap hari ialah :


1. Hidrasi badan yang sempurna. Diri akan berasa lebih segar.

2. Membantu dalam penyusuan ibu yang berjaya!

3. Membantu dalam proses nyahtoksin.

4. Membantu dalam usaha menurunkan berat badan. (Kita sering salah tafsir rasa “lapar”. Kerap kali “kelaparan” itu disebabkan oleh kurang “air dalam badan” dan bukan “kurang makanan”!)

5. Mengurangkan serangan sakit kepala. (Dehidrasi merupakan salah satu punca sakit kepala.)

Wednesday, February 20, 2013

11 Manfaat Omega 3 untuk Wanita..



Kita sedia maklum yang Omega-3 diperlukan oleh janin dalam kandungan, kanak-kanak yang sedang membesar. Tapi adakah terdapat manfaat minyak ikan yang eksklusif untuk wanita? Ya, semestinya! Dan manfaat minyak ikan untuk wanita boleh membuat hidup wanita tersebut secara mendadak akan menjadi yang lebih baik. Anda akan menjadi lebih gembira dan sihat. Bukankah itu impian setiap wanita?


Yang pasti jika anda mengambil supplemen minyak ikan Omega-3 anda daripada sumber yang tulen dan berkualiti tinggi, anda akan mendapat manfaat omega 3 yang terbaik untuk tubuh badan.

Mengapa minyak ikan tulen begitu berbeza daripada sumber omega-3 yang lain? Kualiti omega 3 minyak ikan adalah sumber terkaya dan terbaik EPA, DHA dan DPA - tiga Omega 3 asid lemak yang terbukti dalam kajian penyelidikan saintifik demi kajian untuk menghasilkan omega berikut menakjubkan 3 faedah.



Minyak Ikan Omega 3 dan Manfaatnya untuk Wanita


1. Perlindungan terhadap kanser payudara: 

Kajian menunjukkan wanita dengan pengambilan  asid lemak minyak ikan yang tinggi mempunyai sehingga 50% peluang kurang mendapat kanser payudara, yang adalah satu kebimbangan utama bagi kebanyakan wanita. DHA adalah semulajadi anti-radang yang menghalang transformasi selular dan membunuh sel-sel kanser.


Tuesday, February 19, 2013

Omega Guard Shaklee - Kurang Deman & asma kurang menyerang

Apa kaitan Omega guard dengan asma?? KLIK SINI


Promosi macam biasa,setiap bulan shaklee Malaysia akan buat promosi untuk anda semua, termasuk kami kami wakil distributor. Sempena bulan 2 2013 ni, jangan lupa dapatkannya. Banyak kelebihan Omega Guard Shaklee  asanya ramai dah tahu, tapi mari kita ulang kaji. Omega Guard Shaklee adalah yang terbaik didunia tau..Banyak lak kelebihan kalau beli time offer nie.. Beli 6 dapat PERCUMA omega guard shaklee 1 Lagi.. Pastu dapat jimat RM146 (sebab dapat omega guard shaklee percuma dah..haha).. yang best, dah invest beli omega guard shaklee, dapat rebate cash la pada bulan March nanti.. FREE MEMBERSHIP gak utk anda.. Banyakkan kelebihan beli time offer omega guard shaklee.. bukan sahaja kesihatan terjamin

promosi omega guard beli 6 percuma 1
omega guard shaklee -beli 6 percuma 1

Apa kata Shaklee ?

Omega Guard Shaklee ini ada DHA dan EPA yang bagus . Omega Guard juga mengandungi minyak ikan, dan satu hidangannya persamaan dengan 1000mg omega3, termasuk DHA dan EPA.

Saturday, February 16, 2013

Omega 3 vs Asma?? Bagaiamana Omega 3 mencegah & mengurangkan serangan Asma..


Asma/ Asthma: Bagaimana Omega 3 Membantu Mencegah & Mengurangkan Serangan Bagi Yg Menghidapinya?





Asma adalah penyakit kronik berpunca daripada kekejangan otot di cabang tenggorok yang menyebabkan saluran pernafasan bengkak dan sempit.
Meskipun ia tidak boleh diubati, asma boleh dikawal dengan cara mengurangkan serangan melalui penjagaan rapi.
Malah, pakar-pakar turut menganggarkan 80 peratus daripada kematian di kalangan penghidap asma boleh dicegah jika mereka diberi pendidikan yang sempurna bagi menangani penyakit berkenaan.

Thursday, February 7, 2013

Aturan pengambilan supplement..




Persoalan yang sering ditanya oleh pengguna Shaklee terutama yang baru mengambilnya, atau baru menambah vitamin adalah ‘bila waktu yang sesuai nak makan vitamin?”

Sebelum makan ke, selepas makan ke, pagi ke, tengah hari ke, petang ke, malam ke…
Secara amnya..

Masa sesuai makan vitamin
1. Ambil vitamin selepas makan kerana penyerapan vitamin lebih baik jika diambil bersama makanan.
2. Vitamin sustained released bagus diambil bersama makanan kerana nutriennya dilepaskan perlahan-lahan. Makanan membantu fungsi sustained released tersebut.
3. Vitamin dan mineral terbaik diambil bersama2 untuk penyerapan optimum.

Kelebihan Omega 3: Omega Guard Shaklee Terbaik!




Untuk bulan february, dapatkan Omega guard shaklee dengan harga runtuh ye.. beli 6 percuma 1..SMS / Whatsapp utk harga terbaeekkk..

Kelebihan anda perlu memilih Omega Guard shaklee berbanding Brand lain.


1. Minyak Ikan Terbaik Di Dunia
OmegaGuard Shaklee terdiri daripada 7 asid lemak Omega-3 semulajadi iaitu
EPA (Eicosa Pentaenoic Acid), DHA (Docosa Hexaenoic Acid), ALA dan lain-lain 
lagi. Satu hidangan OmegaGuard (3 biji) menyediakan 990mg Asid Lemak Omega-3.
2. Ultratulen & Bergred Farmaseutikal
Omega Guard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari 3 
molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat di bawah 
suhu rendah yang terjaga. Proses ini menumpukan kepada penghasilan asid 
lemak Omega-3 yang asli dan menghilangkan pencemaran termasuk logam berat, merkuri, kadmium dan sebagainya yang terdapat di dalam kebanyakan 
jenis ikan.


JAWAPAN SEGERA

Name:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga

Form provided by Freedback.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM SINGGAH E-STORE