Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

**Terima Kasih Yee.. Dapatkan Pelbagai Diskaun Menarik di JOM SINGGAH

^^FANPAGE - JOM SINGGAH- TIP KESIHATAN PERCUMA^^

JOM SINGGAH on Facebook

Untuk Sebarang Pertanyaan - ISI FORM NIE





Friday, December 28, 2012

Ostematrik .. bukan sekadar kalsium tetapi kalsium terbaik.. No more Cramp & Sakit Gigi..huhu




Perbezaan Shaklee

-   Kalsium yang isinya seimbang memastikan kadar penyerapan sehingga 99%.

-   Formulanya unik dibuat dari mineral semeulajadi dan garam mineral dari Laut Mati, mengandungi Kalsium, Magnesium, fosforus, dan vitamin D, zinc, kuprum, manganes dan boron.

-   Nutrient- nutrient ini perlu diambil bersama-sama untuk penyerapam oleh tubuh dan menghalang endapan sesetengah mineral.

-    Kajian membuktikan supplemen kalsium akan meningkatkan ketumpatan tulang wanita yang berumur secara berkesan.


‎3 sebab kenapa anda mesti menyusukan bayi:




1. Melahirkan anak-anak yang lebih gembira
- kajian menunjukkan anak-anak yang menyusu susu ibu kurang mengalami kemarahan dan bertindakbalas dengan baik terhadap stress. Ini kerana mereka mempunyai ikatan (bonding) yang kuat dengan ibu

Sapa yang nak Vitamin Shaklee, Tasbih Digital & Peanut Candy secara COD area Kota Bharu..calling2 ye.. (29Dec - 01Jan)

Dapatkan detail produk untuk natural supplement shaklee didalam MAJALAH iSIHAT Jan 2013

Mulakan TAHUN Baru dengan NUTRIEN YANG BETUL or kata lain nya dengan brand yang betol.. SHAKLEE..

Tahun baru muncul lagi dan inilah masa yang terbaik untuk memulakan sesuatu yang baru dan berazam untuk memulakan kehidupan yang sihat. 


Thursday, December 27, 2012

Rahsia AWET MUDA dengan pengambilan Collagen Powder dan ESP Shaklee..

Salam & selamat petang semua.. bulan december dah sampai ke penghujung nya... YearEndSALE untuk COLLAGEN POWDER pun akan berakhir tak lama lagi.. Bagi yang sesiapa nak CANTIK, KULIT CANTIK BERSERI.. grab Collagen Powder anda sekarang ye.. lepas ni susah nk dapat SALE Collagen Powder ye.. 


Sememangnya harga yang menarik..RETAIL RM298..tapi bulan nie banyakkan lagi yang dapat FREE..tak percaya??? Jom tengok apa lagi yang FREE ye::

- Beli 6 kotak COLLAGEN POWDER.., FREE 1 kotak..wooowww (JIMAT RM298)
- FREE membership
- FREE POSTAGE
- Pastu ada REBATE CASH RM110

Banyakkan FREE, tapi kalau nk beli 1 pun takda masalah ye..PM for best price.



Keputihan??? Ketahui jenis-jenis keputihan yang ada dan cara mengatasi nya..



pix
Anda boleh mengetahui penyakit yang mungkin dialami melalui warna lelehan faraj. 
Dr. Mohamed Rafi Mohammed Feizal dari Hospital Umra, Shah Alam ada maklumat lanjut. 
Tanda-tanda penyakit akibat daripada keputihan boleh diamati menerusi ciri dan warna lelehan yang keluar saat keputihan berlangsung. Namun, perlu anda ketahui bahawa tidak semua lelehan yang keluar itu merupakan tanda penyakit.
Dalam kebanyakan kes, masalah keputihan yang kerap berlaku kepada para wanita adalah disebabkan oleh kulat. Ini termasuklah wanita hamil. Namun, apabila masalah menjadi lebih kronik, pemeriksaan perlu dilakukan kerana dikhuatiri ia mempunyai kaitan dengan masalah kencing manis ketika hamil. Bagi wanita yang tidak hamil, keputihan lazimnya berlaku sewaktu stres ataupun ketika imuniti tubuh menjadi lemah.
1. Jernih
Sekiranya, lelehan yang dialami berwarna jernih dan banyak lendir tetapi tidak berbau, anda tidak perlu risau. Keadaan ini merupakan sesuatu yang normal. Lazimnya, lelehan daripada warna seperti ini akan keluar dua minggu menjelang haid, sekitar waktu subur dan apabila hormon estrogen berlebihan mahupun stres. Malah, keputihan seperti ini turut sering dialami oleh kebanyakan wanita hamil.

Keputihan yang teruk?? Dapatkan supplemen yang sesuai untuk mengatasi keputihan tersebut..
---> KLIK SINI

Adakah Kita Perlukan Suplemen?


pix
Siapa kata makanan yang diambil sudah mencukupi  untuk menampung keperluan tubuh? Bagi mendapatkan jawapan, ikuti penerangan terperinci mengenai hal ini.
Peningkatan taraf hidup dan ekonomi menyebabkan berlakunya lambakan makanan. Jadi, mendapatkan keperluan nutrien sepatutnya tidak menjadi masalah besar. Namun, menjalani kehidupan sehari-hari yang sibuk menyebabkan hal berkaitan penjagaan kesihatan dan kesempurnaan pemakanan terabai.
Mungkin ada di kalangan kita cuba mendapatkan makanan yang berkualiti dan terbaik di celah kesibukan menguruskan kehidupan harian tetapi percayalah anda sebenarnya masih gagal menjaga pemakanan dengan sempurna.
Kebanyakan orang tahu pemakanan yang kaya dengan vitamin dan mineral seimbang sangat bermanfaat untuk kesihatan. Pun begitu, hal ini sering diabaikan. Oleh sebab itu, anda perlulah berubah sikap! Tabiat pengambilan suplemen vitamin dan mineral boleh membantu mengatasi masalah ini. Tambahan pula suplemen multivitamin yang diambil setiap hari boleh menyediakan seribu satu kebaikan dalam jangka masa panjang dalam menampung keperluan zat pemakanan yang tentunya kurang dalam pemakanan anda.
Multivitamin penting untuk tubuh 
Tahukah anda bahawa pengambilan Vitalea aka Multivitamin Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit 65%. 

Perancangan Bijak Untuk Kehamilan Dan Kelahiran


pru BSN
Perancangan Bijak Untuk Kehamilan Dan Kelahiran
Setelah 40 minggu di dalam kandungan, tibalah masanya untuk cahaya mata anda melihat dunia. Ketika itu, pastinya sudah terbayang-bayang wajah si comel anda di depan mata. Jadi, untuk merealisasikan impian tersebut, anda perlulah menjaga kandungan sebaik mungkin. Rutin pemeriksaan antenatal mesti dipatuhi dan sentiasa menjaga kesihatan.  
Hakikatnya, dalam kehamilan, ada banyak perkara di luar jangkaan. Antaranya ialah kelahiran pramatang dan komplikasi-komplikasi lain yang boleh membahayakan nyawa ibu mengandung serta anak di dalam kandungan. Supaya ibu-ibu hamil lebih bersedia, fakta-fakta di bawah boleh dijadikan panduan.
Fakta 1
Menurut jurnal perubatan The Lancet, (isu 2010), daripada 7.6 juta kanak-kanak bawah lima tahun yang meninggal dunia, 1.078 juta daripadanya disebabkan oleh komplikasi kelahiran pramatang.
Fakta 2
Masalah kesihatan yang dialami oleh ibu hamil seperti penyakit kencing manis boleh menyebabkan komplikasi pada bayi di dalam kandungan. Menurut baby center.com (semakan terakhir: Februari 2012), bayi-bayi yang menerima terlalu banyak gula di dalam darah semasa kehamilan akan mempunyai masalah kesihatan selepas kelahiran seperti gula dalam darah yang rendah (hipoglisemia) dan jaundis. Sehubungan itu, tahap gula di  dalam darah bayi mungkin perlu diawasi untuk sementara waktu di unit neonatal.

Wednesday, December 26, 2012

Inginkan Kesihatan yang berpanjangan.. dapatkan Multivitamin anda ye.. Vitalea, dengan Iron Formula



Tahukah anda bahawa pengambilan vitalea selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit 65%. 



Perbezaan    Vitalea Shaklee

-    Multivitamin dan mineral pertama yang dicipta didunia

-    Asalnya dikenali Vitalize Mineral, dan disingkat dengan kepada Vita-min dan perkataa  vitamin yang cecair yang tersebut kini asalnya dari Shaklee

-   Disaluti dengan sebuk nutrisi – spirulina. Dihasilkan dengan keadah yang terkini dan technology ekspolosif yang kompleks, disebut sebagai Explo-tab

-   Multivitamin yang paling pantas didunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia
-  Mineral yang terkandungg didalamnya mudah berintegrasi dengan protin untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil

-   Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vitalea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%

-   Vitalea dipilih sebagai Center for Science di Amerika Syarikat sebagai BEST MULTI VITAMIN didalam public interest pd 2000

Banyak Kelebihan VITAMIN E nie.. yang pasti dan paling famous adalah untuk masalah kulit, jerawat, parut..





Tahukah Anda bawa 1 Kapsul Vitamin E Complex Bersamaan dengan :

400IU Vitamin E Complex = 1kg benih gandum + 500ml minyak sunflower + 8kg bayam + 500g badam

Anda rasa anda boleh makan tak (1kg benih gandum + 500ml minyak sunflower + 8kg bayam + 500g badam) untuk mendapatkan hasil & khasiat yang sama macam Vitamin E Complex dari shaklee.. Renung-renungkanlah.. selamat beramal..huhuh

Perbezaan Vitamin E Complex Shaklee

-  Dibuat dari minyak soya organic dan minyak gandum yang kaya dengan vitamin e, diekstrak d-alpha tocopheryl.  D-alpha tocopheryl yang aktif secara fisiologi dan digabungkan dengan 8 jenis vitamin E (alpha, beta, gama, delta)

-   Ianya vitamin E yang paling lengkap dipasaran. Mengandungi 10mg selenium semulajadi yang membantu tubuh kita menyerap vitamin E, memelihara membrane sel-sel , sel darah merah dan tisu-tisu otot

-   Ia juga adalah penyahtoksik semulajadi logam berat seperti raksa, cadmium dan mengukuhkan antioksidan dan melindungi retina


Tuesday, December 25, 2012

JENIS, PUNCA DAN MITOS JERAWAT


 Jenis, punca dan mitos jerawat

Mengapa remaja sering kali mengalami masalah jerawat yang banyak?

Sememangnya, jerawat antara masalah merunsingkan remaja. Selalunya, jerawat mula muncul pada awal atau pertengahan baligh iaitu seawal umur 10 tahun ketika hormon seksual mula meledak. Ia menyerang tanpa mengira jantina. Cuaca panas kadangkala memburukkan keadaan kerana ia menyebabkan kulit lebih berminyak.

Faktor keturunan atau genetik adalah punca utama jerawat. Ada tiga keadaan yang biasa dialami pesakit jerawat iaitu kulit berminyak, pengelupasan semula jadi sel kulit mati yang tidak normal dan kehadiran bakteria Proprionibacterium acnes yang banyak di dalam kulit.

Peranan Suplement untuk Kulit Cantik Berseri




Supplement memainkan peranan untuk kulit cantik, antara supplement untuk kulit cantik adalah protein, vitamin A, B, C dan E. 

Jom baca selanjut kenapa perlunya setiap supplement untuk kulit cantik berseri






PERANAN SUPPLEMEN KEPEDA KECANTIKAN KULIT

Pemakanana yang baik adalah musatahak untuk menghasilkan kulita yang sihat & awet muda

Ianya adalah sel “ Bahan Mentah” yang mengandungi zat

Vitamin A – Keperluan Asas Kulit

-  Perlu utk kulit cantik & rambut yang sihat

Jika kekurangan Vitamin A akan menyebabkan kesan yang tidak baik pada kulit
o   Kulit akan cepat mengecut dan kering dari keadaan cuaca atau factor umur
o   Kulit muka akan ditumbuhi jerawat dan terjadi whiteheads dan blackhead jika liang roma tersumbat
o   Kulit dibahagian siku , lutut & punggung menjadi kasar, kering dan warna kulit akan kehitaman

-  5000mg (3bj) vitamin A sehari cukup untuk membantu kulit agar segar & sihat

Protein – Ketegangan KULIT

Protein adalah elastic fiber yang boleh member ketegangan kepada kulit

Diperlukan bagi membina sel-sel dalam badan untuk menegangkan kulit
o   Wanita /lelaki yang kehilangan berat badan, kulit akan mengecut dan mengelebeh


Monday, December 24, 2012

Kenapa GLA SHAKLEE adalah antara yang terbaik??? Jom Baca info selanjutnya

Kalau sebut pasal GLA Complex Shaklee nie, ramai yang terbayang-bayang pasal masalah hormon tak stabil, untuk period tak teratur.. GLA Complex Shaklee banyak kelebihan nya.. jom baca kelebihan GLA Complex Shaklee nie..semoga pas ni terus jatuh cinta dengan GLA Complex Shaklee.. 




PERBEZAAN SHAKLEE

-   Kebanyakkan GLA Complex Shaklee  Gamma linolenic acid)  diapasaran dihasilkan dari Evening Primrose Oil (EPO), manakala GLA Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi 2 kali ganda GLA dalam EPO.

-   Borage juga 3 kali ganda dari segi  biovailabiliti dan 3 kali ganda berkesan dari EPO

-   Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organic dikawasan Saskatchewan

-   Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg yang mana ianya adalah sumaber tebaik Omega-6.

-    Ia menganbungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya.

-    Kesegaran dan kebekersanannya terpelihara oleh Shaklee Guard, anti oksidan semulajadi yang dipatenkan.

-    Biovailabilitinya dibuktikan secara klinikal dimana ia mampu menyerap dan menghadam kedalam sel dan tisu.


Saturday, December 22, 2012

Segmen : Aku Nak BW Dan Follow Blog Korang ! Dr Yanie

Rasa nak bersegmen lak.. meh tgk ye.. mana tau kekawan gak berkenang nak join..



Nak JOIN??? Klik Banner ye
Syarat2 penyertaan ok la.. tak membebankan pun..jom tengok syarat2nya
Syarat-syarat :

  1. Follow blog yanie  *WAJIB !
  2. Like Fanpage Yanie [SINI] dan [SINI] *Ikhlas*
  3. Follow Twitter [SINI] *bagi yang ada twitter*
  4. Buat entri pasal ni dan letak tajuk "Segmen : Aku Nak BW Dan Follow Blog Korang !" *WAJIB LETAK BANNER TU !
  5. Komen link korang kat kotak komen :)
  6. Nanti korang kena BW dan Follow semuaaaaaaaa peserta :)

Dah settle.. nti boleh follow & BW je la.. selamat berhujung minggu ye...


Nak Cantik??? Dapatkan Vitamin untuk kulit cantik berseri dengan harga runtuh utk DEC
-->> TIPS KULIT CANTIK

ESP - Soy Protein Isolate Powder - Untuk Tenaga Segera & Berpanjangan


Protein Bukan GMO Lengkap Dengan Semua Asid Amino Utama

Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik. ESP Shaklee menyediakan 14 gram protein soya bukan GMO berkualiti tinggi dengan semua asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia. Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP Shaklee adalah rendah lemak dan bebas laktosa serta bebas kolesterol.



18SX : Semarakkan Hubungan CINTA anda..khas untuk suami isteri sahaja..

Salam semua.. selamat berhujung minggu ye.. Bagi yang masih berdua, tentu seronok melayan hujung minggu kan.. boleh rehat, jejalan.. Bagi yang ada anak lak, tentu sibuk melayan kerenah anak-anak kan.. Biasa tugas ibu bapa memang besar , amanah dari ALLAH. Bagi yang berkerja, selamat berkerja la ye..



Harini rasa nak bercerita tentang pasal dalam kelambu sket..heheh.. Ni bacaan yang dah berkahwin sahaja ye (18SX), yang belum kahwin, jangan cuba-cuba baca selanjutnya..huhu...Jangan marah ye..

Rasanya ramai wanita yang mengalami masalah dingin seks. Walaupun bukan sepanjang masa, tapi ada 'angin' yang menyebabkan wanita kurang nak bercinta..

Antara faktor yang meyebabkan wanita kurang berkeinginan ialah faktor perubahan hormon, kehamilan, lepas bersalin, keletihan dan stress juga mempengaruhi. Keputihan melampau dan "kering ketika bersama" juga mampu mematikan mood isteri untuk bercinta.. Jesteru itu, jangan biar masalah ni menghantui kita, cepat-cepat ambik tindakan untuk mengatasi nyer..



Imbas Kembali Zaman Pantang.. Apa cerita anda??

Pagi2 rasa nak share pasal resipi time berpantang..(15 Resipi untuk orang berpantang---> KLIK SINI)
bagi yang pernah melahirkan anak pasti akan merasa saat pantang selama 44 hari kan?? Huhuh.. Apa perasaan korang time pantang, duk terperuk kat rumah je.. tambah-tambah duk rumah mak yang memang mengamalkan pantang larang orang lama.. pantang habis la katakan.. Tapi bila imbas semula zaman pantang, memang seronok sebab time tu je nak cuti lama..ada yang bercuti sampai 3 bulan.. (gomen je la)..swasta pun boleh tapi unpaid leave la sebulan..hohoh

Mengimbau masa lalu memang seronok.. teringat zaman pantang 2 tahun lepas..anak baru sorang je tp tiba2 teringatkan.. sebab teringat kat arwah abah jugak sebenarnya.. Masa itu arwah memang dah sakit 4 tahun, terlantar kat atas katil je.. ALLAH je yang tahu penderitaan nya.. kesian aku tengok ma yang tak tidur malam berjaga arwah masa tu.. semua keperluan aku pun kadang-kadang dijaga juga, tapi kalu aku mampu buat, buat sendiri je..takda lah nak menyusah ma yang memang penat menjaga arwah masa itu.. tapi time tu je buloh duk kat kampung selama 2 bulan..

Inilah arwah abah..Mohd Nazir Zakaria.
Semoga beliau ditempatkan bersama golongan yang beramal SOLEH..AMIN..

Kalau time pantang, nak habis 44 hari tu rasa macam setahun kan.. betapa lama dan seksanya nak berpantang.. makan dan minum limited sket la.. tapi bila dah nak habis, hoooreyy nak habis pantang.. sebab dah tak payah makan nasi kosong dengan ikan bakar je la.. kadang2 dapat kan wat sup sayur yang tak bertumis & nak sedap tambah lada hitam -- lagipun lada hitam ni elok untuk dalam kita..

Friday, December 21, 2012

Krim Pelansingan yang tengah HOT untuk masa ini.. Jom Rembat FELINA INCHLOSS skrang ye




KEBAIKAN FELINNA BEAUTY INCHLOSS LOTION
  • Felinna tidak terlalu panas tetapi mempunyai bau wangi. Mudah mudah dibawa dan selesa dipakai kerana baunya yang wangi;
  • Rumusan yang bagus untuk kulit, lembut kulit, masalah kulit kering, selulit, bagi mereka yang merekah di tapak kaki pun boleh cuba;
  • Mudah nak apply di mana-mana bahagian yang tak berkenan kat hati;
  • Pek yang mudah untuk dibawa kemana-mana;
  • Aroma Wangian;
  • Membantu memecah lemak dan membuang angin dalam badan;
  • Membantu memberikan berat badan ideal dan kecergasan badan;
  • Rumusan semulajadi, halal, buatan Malaysia dan berkualiti.

TASBIH DIGITAL BERLAMPU


Ramai yang tertanya pasal tasbih digital yang berlampu..so senang time malam @ 
gelap tu, boleh juga tengak berapa banyak yang kita berzikir..Insyaallah..
semoga amalan kita mendapat keredhaan dari NYA amin.. 
mulakan hari anda dengan zikirullah..




Talasemia & Vitamin Yang dicadangkan & patut di elakkan




Talasemia (bahasa Inggeris: Thalassaemia) adalah penyakit kecacatan darah. Talasemia merupakan keadaan yang diwarisi, iaitu diwariskan dari keluarga kepada anak. Kecacatan gen menyebabkan hemoglobin dalam sel darah merah menjadi tidak normal. Mereka yang mempunyai penyakit Talasemia tidak dapat menghasilkan hemoglobin yang mencukupi dalam darah mereka. Hemoglobin adalah bahagian sel darah merah yang mengangkut oksigen daripada paru-paru keseluruh tubuh. Semua tisu tubuh manusia memerlukan oksigen. Akibat kekurangan sel darah merah yang normal akan menyebabkan pesakit kelihatan pucat kerana paras hemoglobin (Hb) yang rendah (anemia).

Kenapa Soya Shaklee lain dari yang lain.. Bagi Peminat setia ESP, mesti tahu kelebihannya..



Perbezaan Shaklee Dengan yang lain :

-          - NON-GMO  diproses pada suhu yang rendah

-          - Setiap 850g ESp – dihasilkan daripada 30kg soya & memberi tenaga segera & tahan lama

-          - Menjamin penyediaan 9 asid amino yang mana tak boleh dihasilkan oleh manusia, turut dikaya dengan 5 sumber vitamin & 4 sumber mineral.

-         - Semua untuk peringkat umur – tua /muda

Thursday, December 20, 2012

15 Kebaikan Sujud Dalam Solat



Pakar sains mengatakan sujud ketika solat adalah waktu manusia paling menggalakan sistem pernafasan dan mengembalikan kedudukan organ ke tempat asalnya. Percaya atau tidak, berikut adalah hikmah yang diperoleh daripada perbuatan bersujud ketika sembahyang. 


Berikut merupakan 15 kebaikan sujud dalam solat. Semoga ia dapat memotivasikan diri untuk tidak meninggal solat wajib dan mengejar berbuat solat sunat.


1. Membetulkan kedudukan buah pinggang yang terkeluar sedikit daripada tempat asalnya.


2. Membetulkan pundi peranakan yang jatuh.


3. Melegakan sakit hernia.



Susu Merudum?? Ketahui Punca & Tips Asas Untuk Menjayakan Penyusuan Susu Ibu


Tips Asas Penyusuan Susu Ibu

Salam semua.. Apa Khabar anda harini terutama ibu2 yang menyusu baby tu.. rasa dah nak masuk 2tahun perjalanan dalam menjayakan proses penyusuan nie..alhamdulillah..terima kash ALLAH dengan rezeki Engkau berikan untuk anakku..



Antara tips yang wajib diamalkan ialah:

~Kejayaan penyusuan antaranya bergantung kpd kesihatan ibu.

~Konsep asas penyusuan perlu difahami iaitu "KERAP MENYUSU DAN KERAP PUMP MAKA LEBIH BANYAK SUSU DIHASILKAN."



~Pengambilan vitamin akan mendatangkan hasil positif jika

1. Ibu kerap menyusu bayi atau yang bekerjaya kerap pump sekurang2nya 3jam sekali


2. Pengambilan air yang mencukupi (dalam 3 liter) dan tidak berdiet sepanjang penyusuan.


3. Berdoa sentiasa di murahkan rezeki susu badan untuk anak kerana hanya Dia mengetahui yang terbaik.


Kami di Shaklee mempunyai Set Penyusuan yang cukup hangat.Jika anda tidak dapat amalkan diet yang seimbang , sangat digalakkan mengambil supplement ini. Alhamdulillah ramai yang memberikan feedback yang positif setelah mengamalkan Set Penyusuan Shaklee.



kredit - http://healthouses.blogspot.com/







Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk:

Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS - 0199517292
FB - http://www.facebook.com/pokoksena85
Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09
Your Shaklee Independent Distributor (ID - 854784)

Untuk Jawapan Segera -->> ISI FORM INI   

Dapatkan Peanut Barley Candy & tasbih Digital secara COD untuk area Kota Bharu Kelantan





Berita baik untuk yang berada di kota bharu kelantan.. anda boleh dapatkan Peanut Candy secara COD ye.. takyah tunggu 2 hari untuk pos..cepat & selamat ..insyaallah..


Bagi peminat coklat udang nie..mesti suka sesangat la dengan Peanut Candy.. yang pasti lebih sedap & nyummy dari coklat udang..huhu.. berbaloi2 ngan harga nya

Harga

1/2 kilo - RM18
1 kilo - RM30

Lebih banyak, insyaallah lagi murah..

Nak Kurus & Langsing dengan cepat - Dapatkan Krim Pelangsingan FELINA INCHLOSS dengan harga PROMOSI ye

Jom dapatkan FELINA INCHLOSS utk harga promosi DECEMBER nie

NORMAL RM75 / UNIT 

Tapi utk DECEMBER, untuk 2 unit hanya RM130 FREE POSTAGE (JIMAT RM20) tapi kalau nak try 1 pun takda masalah..






Wednesday, December 19, 2012

Diet Ibu Menyusu



Search pasal ibu menyusu, tup..tup keluar pasal diet ibu menyusu post yang paling tinggi.. pejam celik dah masuk 1tahun10bulan menyusu anak dara sorang nie.. kira dah boleh dapat PHD la dengan penyusuan ibu.. Bagi suami-suami kat luar sana yang ada isteri menyusu baby, support diorang sepenuh untuk menjayakan penyusuan nie..besar pahalanya
Seorang ibu yang menyusukan anak menghasilkan secara purata 700 hingga 800 mililiter susu setiap hari yang mana mengandungi kira-kira 300 miligram kalsium untuk setiap liter. Penghasilan ini memerlukan pengeluaran tenaga tambahan sekurang-kurang 500 kalori sehari. Pemakanan yang seimbang penting bagi ibu yang menyusukan anak. Jadi secara kesimpulannya, perbezaan antara diet perempuan yang tidak menyusukan anak dan yang menyusukan anak adalah lebihan 500 kalori.
Kualiti susu yang dihasilkan bergantung pada pengambilan jenis makanan manakala jumlah susu bergantung pada diet ibu. Makanan yang diserap bukan hanya untuk kegunaan sendiri tetapi juga untuk penghasilan susu.

4 Tips Kekal Cantik Buat Wanita



Bila sebut pasal kecantikan, yang menjadi sinonim dengannya adalah wanita. Wanita pasti dikaitkan dengan kecantikan. Ini adalah kerana sifat semulajadi wanita itu yang dianugerahkan kecantikan, dan yang menyukai kecantikan.
Wanita, boleh dikatakan sentiasa mementingkan kecantikan, baik kecantikan luaran dan dalaman. Mereka amat prihatin jika nak dibandingkan dengan lelaki. Kecantikan bagi wanita penting supaya kekal menawan, anggun dan menjadi tarikan. Terdapat beberapa perkara yang dapat diamalkan untuk mengekalkan kecantikan luaran dan dalaman wanita, antaranya:

  • Menjaga Kecantikan Semulajadi - Kecantikan luaran dengan alat solek yang tebal semata mata tidak akan kekal lama. Gunakan masa untuk perkara yang berfaedah dan tentukan objektif hidup anda, jangan banyak berangan-angan. Tidur dengan cukup dan bangun awal pagi serta elakkan tidur di siang hari dengan tempoh yang lama.

Darah Tinggi?? Ketahui punca-punca, kesan dan cara penyelesaian nya


Tiba-tiba pagi tadi mysis tanya vitamin untuk darah tinggi nya.. dah tengah pregnant, darah naik tinggi lak..tu yang rasa nak share info pasal darah tinggi ni.. darah tinggi boleh membahayakan diri kalau dah terlampau tinggi sangat..so beringat la sebelum kena



High blood pressure atau tekanan darah tinggi atau juga hipertension adalah berkaitan dengan peningkatan kolestrol dalam badan, dan juga pengoksidaan yang berlaku pada kolestrol dalam dinding arteri yg menyebabkan darah menjadi semakin pekat. Apabila darah menjadi semakin pekat, keadaan ini akan menghalang peredaran darah yang lancar lantas memaksa jantung untuk bekerja lebih keras berbanding biasa.


22 Tips Mengajar Anak... Anak- Anak ibarat kain putih. Ibu bapa lah yang mencorakkannya menjadi yahudi, nasrani atau majusi




1) Jangan pukul anak dari lutut keatas

2) Jangan gunakan tangan/anggota tubuh kita utk memukul anak dengan tangan dan jangan sesekali menampar anak pakai tangan kita. nanti anak jadi bertambah degil dan nakal dan tak boleh control

3) Rotan/pukul anak di telapak kakinya . Secara saintifiknya ada kaitan dengan refleksologi dan merangsang ke bahagian otak

...Sabda Rasulullah s.a.w.

“Berguraulah dengan anak kamu kala usianya satu hingga tujuh tahun. Berseronok dengan mereka, bergurau hingga naik atas belakang pun tak apa. Jika suka geletek, kejar atau usik anak asalkan hubungan rapat. Lepas tujuh hingga 14 tahun kita didik dan ajar, kalau salah pukullah dia (sebagai pengajaran)”

Tuesday, December 18, 2012

10 Tips Jadi Isteri Solehah

PERNIKAHAN merupakan permulaan kepada sebuah hidup yg dipenuhi dengan tanggungjawab sebagai suami dan isteri dan juga tanggungjawab sebagai ibu dan bapa. Sekiranya kita bijak melayari bahtera rumahtangga, kita akan belayar di lautan yang tenang dan membahagiakan.

Bukan badai, ombak besar atau ribut taufan yg diharapkan, tetapi cukuplah sekadar ombak kecil yg akan lebih merapatkan hubungan dan meningkatkan kefahaman antara pasangan.

Dibawah ini merupakan kata-kata yang diucapkan oleh Umamah binti Harith kepada anak perempuannya yang bakal  menikah dengan seorang Raja Yaman iaitu Al-Harith bin Amru.

Daku Amat Menyintai Mu

”Wahai puteriku, aku ingin memberitahumu sepuluh perkara sebagai pedoman dan panduanmu dalam melayari alam rumahtangga nanti”

1 - "Jalinkan hubungan dengan suamimu penuh ketaatan, perhatikan tempat menjadi kesenangannya dan jangan sampai dia melihat kepada sesuatu yang buruk atau tercium sesuatu yang busuk".

Jangan melakukan sesuatu yang tidak disukai oleh suami. Malaikat akan melaknat si isteri sehingga waktu subuh seandainya si suami tidur dalam keadaan marah terhadap isteri.

10 Tips Kecantikan Dalaman & Luaran


Jom layan tips kecantikan dalaman dan luaran.. sharing dr ttp://yoyoyspa.blogspot.com/..

Maklumlah ramai yang nak kulit cantik luar dan dalam.. sekurang-kurangnya, kita berusaha ke arah tu.. Jang cakap "Aku nak Cantik" tapi tak berusaha ke arah..susah nak cakap la.. jom la layan ye.. Semoga bermanfaat untuk semua..



1. Minum banyak air...minum..minum dan minum! Bukan air coke atau air berperisa seperti kopi dan teh tapi air suam atau air mineral! Dengan minum banyak air bersih dapat membantu membuang toksin dalam badan,menjaga kesihatan kulit dan juga membantu membakar kalori dalam badan. Senang bukan?.

2. Bersenam ! Baik utk kesihatan..elok utk rohani! Berjalan di sekitar rumah pun satu bentuk senaman yg mudah! Jgn malas utk bersenam...lepas bangkit tidur, cuba lakukan sedikit senaman regangan utk melancarkan kembali peredaran darah.


JAWAPAN SEGERA

Name:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga

Form provided by Freedback.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM SINGGAH E-STORE