Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

**Terima Kasih Yee.. Dapatkan Pelbagai Diskaun Menarik di JOM SINGGAH

^^FANPAGE - JOM SINGGAH- TIP KESIHATAN PERCUMA^^

JOM SINGGAH on Facebook

Untuk Sebarang Pertanyaan - ISI FORM NIE





Friday, November 30, 2012

Testimoni LECITIN untuk kurus & penurunan berat badan yang kosisten.. Biar Gambar yang cerita segala-galanya..


* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

credit to IZAN

Masa ni mengandungkan Hadif 8 bulan. Berat lebih kurang 79kg. Larat lagi nak panjat Cameron :)


9 Tip Melegakan Rasa Sakit PMS


PMS atau sindrom pra haid berpunca daripada otot-otot uterus yang mengejang semasa menstruasi berlaku. Walaupun faktor-faktor fizikal memainkan peranan utama yang menyebabkan PMS, tetapi masih terdapat beberapa langkah rawatan yang boleh diambil untuk melegakan rasa sakit dan ketidakselesaannya.

gambo ihsan google



Berikut adalah antara tip-tip yang boleh diikuti untuk menghentikan PMS:

Ambillah ubat pelega kesakitan. Ia biasanya mengambil masa untuk menunjukkan kesannya, justeru, pastikan anda berehat dengan secukupnya. Pastikan juga anda hanya mengambil ubat yang bertindak untuk menghentikan kekejangan dan rasa sakit. untuk kepastian, dapatkan nasihat doktor.
Elakkan pengambilan ubat pelega kesakitan jika perut anda kosong.


10 kebaikan Kalsium yang perlu anda tahu.. Jangan Abaikan Keperluaan KALSIUM


_____________________________
Apa kata harini luangkan masa 10min utk membaca info tentang kesihatan. Saya nak berkongsi info tentang kalsium. Biasanya, kalsium dikaitkan dengan tulang dan gigi..kan kan .. tetapi tahukah anda apa kebaikan kalsium yg lain?.. Mari baca

10 Kebaikan Kalsium:
Kalsium merupakan mineral yang penting bagi tulang, gusi dan gigi yang sihat. Doktor mungkin akan mencadangkan wanita untuk mengambil makanan tambahan kalsium apabila terdapat tanda-tanda awal masalah tulang seperti osteoporosis atau osteopenia.
  • Menguatkan Tulang – Kalsium menguatkan tulang belakang dan memastikan bentuk yang betul kepada badan selain daripada mengurangkan risiko sakit belakang. Kalsium membantu menjadikan tulang berada dalam keadaan yang baik dan mencegah sakit tulang seperti artritis dan   osteoporosis yang boleh menjejaskan pergerakan bebas selain dari menjadi amat menyakitkan.
  • Mencegah Obesiti - Kalsium dapat membantu dalam mengekalkan berat badan optimum bagi lelaki dan perempuan. Jika terdapat mana-mana kekurangan kalsium dalam diet anda, badan akan cenderung untuk melepaskan hormon paratiroid, yang seterusnya merangsang tulang untuk melepaskan kalsium ke dalam aliran darah anda untuk mengimbanginya. Dari segi lain, hormon paratiroid juga merangsang pengeluaran lemak dan mencegah pembuangannya, yang sekali lagi boleh membuat anda gemuk. Jadi pastikan anda mengambil jumlah kalsium yang betul, supaya obes tidak terjadi dengan bahaya kesihatan lain yang berkaitan.

Hulur Tangan Ringankan Beban ..Insyaallah

Pelbagai usaha yang dilakukan untuk mengumpul dana untuk memberi sumbangan kepada GAZA..
























Bagi yang ingin menderma, boleh berbuat demikian ke akaun AMAN PALESTIN BERHAD

Derma ke

Bank Islam:12029010047880

Maybank:562263010787

CIMB Islamic:12150001242107

Bank Muamalat:12070005133717

RHB Islamic Bank:21245760004907

Bank Rakyat: 220806195922

Tel:+60389267019

JOM SINGGAH pun mengambil bahagian ye.. setiap 10% dari sale JOM SINGGAH akan disalurkan ker AMAN PALESTIN BERHAD..insyaallah usaha murni kita akan diberkati dan mendapat keredhaan dr NYA..








Wednesday, November 28, 2012

RAHSIA KENAPA INCHLOSS SANGAT HEBAT!!! Khas untuk yang NAK KURUS & BUANG LEMAK...




Ok since ramai yg pelik kenapa INCHLOSS lotion sangat2 mendapat sambutan 


hangat.. Just nak share.. kelebihan FELINA INCHLOSS nie.. sememang mujarab la 

untuk singkirkan lemak degil nie..JOM KURUS..huhu.. Saya nak kurus.. meh diet & 

sapu2 ye..


1)Lotion ni sangat wangi dan xterlalu panas,dia dingin dan mesra pengguna.

2) Hanya sekali sapuan anda bole lihat perbezaan inch anda(pastikan ukur sebelum 


guna ya)

3)Inchloss diformulasi dari bahan2 semulajadi yg selamat utk wanita 


hamil,menyusu atau gastrik.. 

4)Kita bole mengawal bahagian tubuh mana yang hendak dikuruskan jadi kalau yg 


kurus sekadar nak buang lemak2 sikit2 tu pon beli cuba..pasti puas hati!

5) Yang pasti dengan inchloss pengeluar dah hantar utk dibacakan 30juzuk 

alquran di mahad tahfiz bukit mertajam penang... Semoga lebih dirahmati..(Jd


 jangan langkah ya)

Vitamin Untuk Kulit Cantik Berseri – gabungan A B C D E K



Kulit cantik, mulus, gebu & berseri -seri memang menjadi  idaman semua orang terutama wanita. Siapa taknak kulit mulus macam kulit bayi kan, kalau yang ada suami..suami pun suka sentuh kulit lembut macam gitu. Tak gitu ke Encik Suami?? Yang belum kawen, jangan cuba-cuba nak sentuh kulit girlfrens ye.. Tak hairanlah pasaran untuk produk penjagaan kulit amat luas, dari penjagaan dalaman (makan) hinggalah kepada yang luaran (sapu).
Macam2 produk dan revolusi produk kecantikan dari dulu sampai sekarang. Termasuklah produk2 yang mendatangkan mudarat… banyak kali kita dengar wanita2 yang teruja nak cantik, tiba2 menjadi semakin ‘hodoh’ akibat pemakaian produk2 yang bukan je tak sesuai, tapi bahaya! Berhati-hati dengan setiap produk yang anda guna..
Hati2 bila pilih produk kecantikan, banyak yang menggunakan bahan kimia yang beri kesan cepat.. tapi kesan sampingan yang banyak…
Jom kita ketahui apa sebenarnya ‘makanan’ untuk kulit kita, dan apakah yang betul2 sihat untuk kulit?
Itulah gabungan adik-beradik A, B, E, D, E & K!

Tuesday, November 27, 2012

Tips Untuk Suami Isteri Hidup Bahagia



Sesungguhnya dalam melayari bahtera hidup bersama pasangan, banyak perkara perlu dipelajari bagi mencari kematangan dan kebahagiaan. Kekadang-kadang benda itu simple sahaja tetapi kita perlu ingat untuk menjaga kehormanian rumahtangga  yang dibina selama ini
1) Beri pujian kepada isteri
Jangan lokek memberi pujian kepada isteri dengan mengatakan dia cantik dan kemas. Pujian ini penting untuk menaikkan semangat isteri tatkala semangatnya hilang dan luntur.
2) Dengar pendapat isteri
Suami isteri perlu sering bertukar-tukar pendapat tidak kira taraf pendidikan atau profesionalisme mereka. Isu semasa boleh dijadikan sebagai ‘ice-breaking’. Kemudian,berbincanglah mengenai hal rumah tangga dan masa depan. Suami boleh bertanyakan pandangan isteri mengenai masalah kerjanya.

Jawapan Segera..















Name:








Email Address:








Pertanyaan mengenai produk @ harga














Form provided by Freedback.


Pejam Celik Dah hampir 2tahun Menyusukan anak dara sorang nie..

   


Ni la anak daraku - Mazarina Amsyuhada Amran (DOB 03.02.2011).. Tapi ni gambar lama, nti update latest picture ye..

 Alhamdullillah, syukur sangat dipertemukan dengan suplement shaklee nie yang sangat membantu dari segi penyusuan selama  1tahun9bulan nie.. ni pun anak pertama, so xder pengalaman dalam penyusuan sume nie..teringat lagi zaman pantang bulan 2 tahun lepas, masih terkial-kial dengan ilmu penyusuan..dan rasa penyesalan masih lagi terasa sebab sempat bagi "susu formula" kat anak.. tak pernah terpikir nak pump ke..nak simpan stok ker.. kesedaran tu timbul bila my sis cakap pasal pump untuk breastfeeding nie..Masa bulan ke 3 tu la nak survey pasal pump la, MILK BOOSTER la.. sume orang cakap MILK BOOSTER, telan kan aje..iya la nk tambah susu la tapi tak paham sangat pasal konsep penyusuan "supply & demand" nie


Monday, November 26, 2012

Hilang 20Kg dalam masa 2 bulan.. Sapa kata ibu menyusu tak boleh LANGSING & KURUS?? Malahan penyusuan makin LANCAR..




Teruja betol tengok testimoni kat bloh mommyiskandar nie, ada salah seorang customer beliau berjaya menurunkan berat badan sebanyak 20kg dalam masa 2 bulan sahaja.. Ni memang betol2 disiplin untuk mendapatkan hasil yang sebegini..
Disiplin & nekad..Sapa cakap ibu menyusu tak boleh nak langsing dan kurus?? Memang SLIM apa?? plus penyusuan ibu pun tak terganggu..Nie hasil pengambilan SET SLIMMING BREASTFEEDING, hasilnya memang tiada tandingan..nak kurus atau taknak je..


kredit - http://mommyiskandar.com/blog/


Vitamin yang dicadangkan utk ibu menyusu  tampil kurus dan langsing adalah :
  • Lecithin – membakar lemak berlebihan dalam badan
  • Alfalfa – detox untuk menyingkirkan toksin dan membuang lemak berlebihan dalam badan
  • ESP – Protein Shake untuk mengawal selera makanmeningkatkan metabolisme badan untuk membakar lebih banyak lemak sehingga 35% dan mengelakkan diet yo-yo dan memberi rasa kenyang berpanjangan. ESP juga merupakan MILK BOOSTER yang terbaik utk ibu-ibu menyusu dan mampu ibu menghasilakn susu badan yang lebih cepat & pekat.. 

Segmen : Gila-Gila Follow by Liyana Jasmin


SEGMEN GILA-GILA FOLLOW! 


Satu lagi segmen untuk disertai hari ini, dari Liyana Jasmi. Pada yang berminat untuk menyertai, hit banner di atas ya. 

So far FOLLOWER pun tak ramai kan.. ==>> 344

TAG --
http://kedaiserbanekakelantan.blogspot.com/


Sunday, November 25, 2012

Tip Pemakanan Semasa Menyusu Badan & Tampil Sihat




Kepada semua ibu yang berkerjaya dan berhasrat menyusukan anak sepenuhnya, anda perlu membuat persediaan ketika dalam tempoh kehamilan lagi.  seterusnya memulakan misi mengumpul stok susu sebaik sahaja bayi dilahirkan. Sebaiknya 2 minggu selepas kelahiran anda boleh mula mengumpul stok susu. Untuk lebih jelas lagi saya sertakan beberapa tips yang anda boleh jadikan panduan macamna nak kumpul stok susu yang banyak semasa dalam pantang..Diharap ianya dapat membantu ibu-ibu sekalian ya..


Kenapa saya gagal untuk kuruskan badan??



“ Saya dah buat bermacam-macam jenis diet tapi masih tak berjaya turunkan berat badan”

 “ Saya dah ambil product A tapi kenapa orang lain turun. Saya pulak tak turun juga”

Jujurnya saya sendiri sudah mengalami situasi di atas. Memang sangat pantang bila nampak promosi atau iklan berkaitan product diet, pasti saya tertarik-tarik untuk mencuba. Akhirnya saya sedari yang bukan product itu yang menjadi punca saya gagal dalam berjaya sebaliknya adalah diri saya sendiri.

Pernahkah rakan-rakan cuba kaji selidik mengapa anda gagal dalam berdiet. Saya yakin yang anda sudah ada jawapannya cuma tidak mahu mengakuinya sahaja.

Image google
 Berikut antara perkara yang perlu anda selidiki tentang diet anda :

(1) Adakah anda disiplin dan konsisten dengan diet?
Punca utama kegagalan anda adalah disiplin yang sangat rendah. Mudah tergoda dengan dugaan daripada rakan-rakan sekeliling. Jika anda perasan, semakin anda ingin berdiet, ketika itulah semakin kuat dugaan yang mengajak untuk mengadakan jamuan. Atau mungkin juadah makanan yang anda suka berada di depan mata.

Saturday, November 24, 2012

segmen : jom tambahkan follower di twitter dan blog :)


Rasa nak join segmen lak.. saje nak wat rajin..hahah
meh la join skali ye..



nie quote dr owner yang wat segmen & syarat2 nak join gak la


syarat2 dia x susah pon. join la join laa *mukacomel.jpg* :D

1. follow my twitter :)
2. follow my blog :)
3.korang buat satu entry pasal segmen ni and tempekkan header segmen ni yg buruk tu taww . hehe
4. ikut suka korang nak tag kengkawan korang ke x.
5. tinggalkan link entry korang pasal segmen ni kat komen post sy ni taw :)
6. WAJIB follow semua orang yg join segmen ni (nnt sy buat list)
ok that's all. senang je kan? join la. korang join, korang awesome ! hee ;)

..meh2 la kita join ye.. jang lupa singgah & follow blog ye..
klu rajin meh la follow blog lain gak..huhu..byk sungguh blog ku nie..hahha

http://kedaiserbanekakelantan.blogspot.com/
http://mcna-health.blogspot.com/
http://sharecrite.blogspot.com/
FB - http://www.facebook.com/pokoksena85
Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Friday, November 23, 2012

6 KEBAIKAN MANDI SEBELUM SUBUH




Menurut kajian sains, kandungan gas ozon pada waktu pagi lebih tinggi dari waktu lain. oleh itu,
gas ozon ini juga amat penting untuk tubuh badan anda. jika anda mandi sebelum waktu subuh, ia bukan sahaja membersihkan malah memberikan kesegaran dan manfaat untuk tubuh badan anda. antara manfaatnya ialah :

1. Kulit lebih lembut dan halus
pada waktu pagi selalunya anda akan memasang "water heater" untuk mendapatkan air yang hangat dan menghilangkan kesejukan. selepas ini, jika anda memiliki lingkaran hitam di bawah mata, mandi menggunakan air sejuk dapat mengurangkan kegelapan pada bawah mata. begitu juga dengan kuku, ia akan menjadi lebih sihat, kuat dan tidak mudah retak. kulit pula menjadi lebih lembut dan halus.

Set Budget SLIMMING yang HOT & terlaris utk bulan nie sempena OFFER ALFAFA..

Tengah tercari vitamin yang sesuai utk kurus & langsing?? kalau tak langsing pun, kurang beberapa kilo LEMAK kat badan ..kira ok la kan?? JOM KURUS.. dengan budget slimming..ALFALFA ada harga RUNTUH untuk bulan November ni..jangan melepas pulak..yang pasti vitamin SHAKLEE nie SELAMAT, MESRA ALAM & SEMULAJADI..jangan risau sebarang side effect..klu ada side effect pun, lemak makin kurang..(mesti makin suka kan, dah kURUS..hahah), kalau ada masalah keputihan..insyaallaha akan makin pulih..masalah sembelit makin ok.. byk la side effect yang positifnya..





Ada dua pilihan untuk anda dengan harga jimat berbaloi-baloi!!

1] Set Slim Bajet (alfalfa Small) - Lecithin + Herblax + Alfalfa (330 biji), ATAU,

2] Set Slim Bajet (alfalfa Large) - Lecithin + Herblax + Alfalfa (700 biji)

Mari kita baca peranan dan fungsi vitamin tersebut dalam membantu badan kita untuk “flash out” segala toksin keluar dalam badan.

(1) HERB-LAX:
Mengandungi Daun Senna serta herba-herba lain yang bertindak untuk memperbaiki kesihatan usus. Ianya juga dapat mengatasi masalah sembelit serta penting untuk proses detox.



NAK KURUS? Tapi nak guna SAPU2 je?? -->> Felina Inchloss - Krim Pelansingan Badan (Sapu Dan Lihat Kesannya)






Bagi yang nak kurus tapa rasa nak guna krim sapu2 ni..FELINA INCHLOSS best la.. Alhamdullillah, ramai yang telah berjaya mengurangkan beberapa INCH..
Malas untuk berdiet keterlaluan?
Krim pelangsingan badan sebelum ini berbau serai, halia atau sangat panas??

MEMPERKENALKAN, SEJENIS LOSYEN BADAN YANG UNIK DAN ISTIMEWA!!
INCH LOSS DARI FELINNA BEAUTY..berharuman persis minyak wangi memukau rasa, memiliki sensasi dingin (tidak terlalu hangat) dan mesra pengguna..

Mampu membakar lemak2 berlebihan serta selulit di bahagian badan yang diingini seperti di perut, peha, pinggang dan lengan dengan sapuan mudah tanpa lekitan. Turun 5 KG sebulan tanpa berdiet dan senaman yang meletihkan!!

Harga 180ml / Sebotol :
RM75.00 - Semenanjung
RM80.00 - Sabah & Sarawak

Thursday, November 22, 2012

Makin Ramai yang addicted dengan COLLAGEN POWDER SHAKLEE.. bukan apa, sebab keberkesanan nya..

.

Bila sebut pasal cantik, kulit putih gebu, mulus macam baby, siapa taknakkan.. cuma kena cari jalan untuk mendapat kulit yang cantik berseri.. nak kena cara juga, tersalah ambik produk pun boleh memudaratkan.. yang pasti vitamin Shaklee adalah SEMULAJADI, MESRA ALAM & SELAMAT.. gunalah tanpa WAS2 ye...

Jom layan testimoni yang telah mencuba COLLAGEN Powder Shaklee nie.. kesan memang MARVELOUS la.. tak terkata la....alhamdulillah.


Ni bukan overclaim ye... Semua ni hanyalah perkongsian dari customer dan kawan2 yang dah mencubanya... Cuba dulu, baru tau kesannya mcm mana. Hehe...Untuk kesan yang terbaik, kita cadangkan pengambilan selama 8 minggu ye..


2 testimoni diatas ni adalah  testimoni terbaru dari telah mengunakan COLLAGEN Powder Shaklee dan sangat berpuas hati dengan kesan nya.. 


Peranan VITAMIN untuk Kulit Cantik Berseri..




Siapa yang taknak cantik, bukan? Semua orang nak kelihatan cantik. Salah satu faktor yang menampakkan kecantikan seseorang ialah dari kulitnya yang gebu, mulus, licin.. Kulit yang kusam, kerepot.. pastinya akan nampak tak berseri walaupun seseorang tu memiliki paras yang menarik.
Untuk menjaga kulit, dari segi luaran tu kita boleh bersihkan, guna pencuci muka, masker dan sebagainya. Tapi bagaimana pula dengan menyerikan kulit dari dalam? Kata orang seri dari dalam lebih berkekalan…kalau cantik luar dan dalam lagi la bagus kan..
American Academy of Dermatology (AAD) telah membuat kajian tentang kegunaan vitamin E dan Vitamin C dalam bidang kecantikan kulit.
Peranan Vitamin E dalam kecantikan kulit:
  • Menjaga kesegaran dan keremajaan kulit
  • Melindungi kulit dari sinar ultra-ungu
  • Menjaga kelembapan kulit
  • Menghapuskan radikal bebas yang merosakkan sel

Wednesday, November 21, 2012

ALFALFA - MEMBANTU MENYELESAIKAN MASALAH DALAMAN WANITA LEPAS BERSALIN DAN MASALAH ANAK2 DARA!





WANITA BERKAHWIN / LEPAS BERSALIN

ALFALFA BANTU MERAWAT MASALAH - 3 RASA DINGIN untuk bersama selepas melahirkan..
♥ en suami complaint sana sini terasa LONGGAR & KENDUR..?
♥ rasa SAKIT & SERAM untuk bersama selepas tempoh berpantang..?
♥ tidak yakin dan DOWN dengan diri sendiri selepas bersalin..?

SEMUA WANITA DAN LELAKI – DAH KAWIN ATAU BUJANG

Jeragat dan parut hilang, kulit makin cerah dan lembut! Nak tahu rahsianya?


Alhamdulillah. Gembira sangat tengok testimoni bergambar ni. Memang tak dapat disangkalkan kehebatan produk Shaklee Collagen Powder.. kesan pun memang MARVELOUS..wooowwww..memang teruja habis la.. bagi sesiapa yang nak kulit cantik berseri, ada masalah jeragat, jerawat, dan pelbagai lagi boleh la try Shaklee Collagen Powder nie tetapi kesan nya mungkin berlainan setiap individu.. untuk kesan MAX, ambil secara berterusan selama 8 minggu

Tengok dulu.... sebelah atas sebelum , sebelah bawah selepas pengambilan Shaklee Collagen Powder selepas 3 kotak (6 minggu). Pengguna adalah ibu kepada 3 orang anak yang masih kecil. 




Kata beliau : " Dah bertahun2 ngan jeragat nih.. Semakin teruk bila mengandung.. Menjadi2. Kesan utama collagen nih.. Sgt terasa kulit kita lembuttt je. Semakin cerah bukan kat muka je.. Tp semua2. Kesan calar2,sunburn..semua xde dah..sebab dulu sy nih mmg ahli persatuan..aktif berjemur,berkhemah sana sini. "


Tuesday, November 20, 2012

10 Tips Untuk Mendapatkan Kulit Yang Cantik Tanpa Jerawat



Minggu ni rasa nak share pasal kulit cantik berseri je..huhu..walaupun takda mood sangat kan..deman & selsema melanda.. bila cakap pasal kulit cantik berseri, mesti semua wanita diluar nak sangat kulit cantik berseri kan????.. Jom layan tips kulit cantik berseri nie.. Semoga bermanfaat ye..tips kulit cantik nie share dr website http://psipum.org/
Nak Kulit Cantik berseri tak semesti luar je kan..mesti nak cantik luar dan dalaman 
Jerawat selalunya muncul di muka, leher, dada dan juga di belakang bahu di mana kalenjar minyak banyak dihasilkan. Anda boleh mengelakkan jerawat daripada berlaku sekiranya anda mengikut tips-tips yang diberikan. Baca apa yang boleh anda lakukan dan apa yang tidak.
1. Jangan cuci muka anda dengan berlebihan.
Kulit yang kotor tidak menyebabkan munculnya jerawat. Pembasuhan muka yang terlalu kerap dan agak kasar akan menyebabkan muka anda menjadi mudah luka dan sensitif. Malah boleh menyebabkan jerawat anda menjadi lebih parah lagi. Sama juga dengan skrubs dan juga sabun yang mempunyai kandungan kimia yang kasar. Sebaiknya, basuh muka terutama di tempat yang banyak jerawat 2 kali sehari dengan sabun yang sesuai dan juga air yang bersih.

Monday, November 19, 2012

Rahsia Vitamin E terutamanya untuk kecantikan, mencegah radikal bebas, membantu kesuburan dan pelbagai lagi..Memang superbbb!!!!


Bila sebut je Vitamin E, mesti anda duk terbayang kulit makin licin, cantik, gebu..
tiada lagi masalah kulit macam parut & jerawat semua nie.. yang pasti pasal kulit cantik la..

Padahal vitamin E ni banyak kelebihannya, jom baca kelebihan nya terutama untuk ibu menyusu dan lain2..


~~..7 sebab kenapa wanita perlukannya..especially yg pentingkan kecantikan dan yang tgh menyusu tu.:-)

JOM BACA 7 RAHSIA VITAMIN E

*credit to adhatine2.blogspot.com & anakkuwiraku.blogspot.com

1. Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan.Pengambilan vitamin E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik. Ianya juga membantu menghilangkan parut dan jeragat.Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam.

2. Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser. Pengalaman ibu sendiri bila mengalami bengkak susu yang ketara, ibu akan mengambil dua biji vitamin E namun ianya bukanlah diamalkan secara berterusan cuma pada saat melalui saat bengkak susu atau clog duct.

Shaklee MAHAL ker???? JOM wat kira2 dulu, baru tahu vitamin shaklee nie mahal ke tak?? Sebenar tak pun..




SHAKLEE MAHAL KE??Ada yang teragak-agak nak beli Vitamin Shaklee.. Kononnya mahal sangat.
Betul ke mahal sangat tu?? Bagi saya, x la... MURAH sebenarnya.  Kalau tak percaya, jom kita sama-sama kira. Terutamanya bagi anda yang sangat concern tentang harga.

Energizing Soy Protein (ESP)

1 tin ESP tahan 2 bulan (average).. Biasa 2-3 bulan
kalau diminum 3x sehari.. 2 bulan = 180 kali minum.
(1 sudu sekali bancuh)
Harga untuk 1 bulan RM75* sahaja (average)
Harga sekali minum = RM0.83 sahaja

Bandingan air kotak soya
Harga RM1.50 sekotak.
Untuk 3x minum setiap hari selama 1 bulan = RM135

Anda jimat RM60 setiap bulan.
Cuba bandingkan khasiatnya pula.. yang mana lebih baik untuk kesihatan?
Rendah gula? Non GMO?


Sunday, November 18, 2012

Tips Menjaga Aset Utama Wanita..


Kecantikan payudara bukan sahaja untuk kesihatan tetapi juga untuk keyakinan diri terutamanya wanita. Bagaimana ingin menjaga aset penting ini?

Jom baca tips-tips berikut:


1. Lakukan pemeriksaan
Melakukan pemeriksaan payudara sendiri secara rutin. Setiap wanita sebaiknya memeriksa payudaranya sendiri, paling tidak sebulan sekali pada tarikh yang sama, apabila tiada haid. Bagi yang masih mendapat haid, waktu terbaik memeriksa payudara iaitu beberapa hari setelah berakhirnya masa haid, setiap bulan. Ketika itu payudara sudah kembali lembut. Jika terdapat sebarang perubahan, anda disarankan berjumpa doktor.

2. Pembedahan
Elakkan melakukan pembedahan payudara jika sekadar untuk membesarkan ukurannya. Kecantikan wanita bukan sekadar terletak pada aset ini sahaja, tetapi terletak pada 'hatinya'.

Manfaat ALFALFA selain dari MILK BOOSTER untuk ibu menyusu

Jika dikalangan pelanggan dan pembaca JOM SINGGAH Alfalfa terkenal sebagai MILK BOOSTER untuk ibu-ibu menyusu. Namun manfaat Alfalfa sangat banyak.->> KLIK SINI

Perkataan Alfalfa sebenarnya berasal dari frasa Bahasa Arab, al-FAC-facah, yang bermaksud "bapa kepada semua makanan." Namun Alfalfa, tumbuhan separa berkayu tidak hanya dijumpai di dunia Arab, tetapi di seluruh dunia. Orang Cina telah lama menggunakan Daun Alfalfa sebagai ubat penyembuhan pencernaan untuk mengurangkan ulser.

Perubatan Ayurveda di India telah menggunakan daun alfalfa untuk pelbagai aplikasi, termasuk ulser, pengekalan air(water retention), dan sakit artritis. Kolonial Amerika menggunakannya untuk skurvi, kanser, masalah haid, artritis, serta masalah kencing. Daun Alfalfa juga telah digunakan secara tradisional dan berkesan memerangi pelbagai jangkitan.


kebaikkan daun alfalfa
Daun Alfalfa yang kaya dengan vitamin, B, A, D, E, K, protin dan kalsium

Thursday, November 15, 2012

SHAKLEE Malaysia Tak HALAL??? Jangan risau, produk shaklee disahkan HALAL..gunakan tanpa WAS-WAS

thanks chibibox &http://permatacintaku.blogspot.com for sharing.. so sy pun sharing gak.. walaupun dah byk kali dibincangkan pasal status HALAL SHAKLEE ni.. SEMESTInya HALAL..gunala tanpa WAS-WAS

Semalam saya terjumpa satu website yang mengatakan bovine gelatine yang digunakan oleh Shaklee Malaysia tidak halal. Si penulis telah mendapatkan kesahihan hal ini daripada Shaklee Canada. TETAPI, yang menjadi persoalannya kenapa perlu tanya pada Shaklee Canada sedangkan Shaklee menghasilkan produk untuk setiap Negara adalah berbeza. Produk yang dipasarkan di Malaysia, tidak sama dengan produk yang dipasarkan di Amerika, Kanada, Japan dan Negara-negara lain. Penghasilan untuk produk Negara Islam dan produk bukan Negara Islam juga berbeza. Saya bukan berkata-kata kosong kerana seorang daripada upline saya berkesempatan pergi ke kilang di US dan melihat sendiri proses pembuatan produk.

Mari ikuti kaji selidik yang dilakukan oleh rakan saya Hanis Amin
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Baru-baru ni bila saya baca tulisan pada botol OmegaGuard, dan perasan ianya ditulis
Manufactured by : Banner Pharmacaps (Canada) Ltd., 5807 47th Ave, Olds, Alberta, T4H1S7,Canada.
Manufactured for : Shaklee Corporation, Pleasonton, CA 9588 USA

Lantas saya terus teringat, suatu ketika dulu timbul isu tentang Halal-Haram bovine gelatine Shaklee bila ada seorang sahabat menjumpai satu blog yg mengandungi surat ditulis kepada Shaklee Canada tentang kehalalan bovine gelatine Shaklee. Pada masa tu, saya terfikir ‘Kenapa la orang itu pergi jauh-jauh bertanya pada Shaklee Canda sedangkan dia boleh bertanya pada Shaklee Malaysia’. Bila nampak tulisan di atas terus terfikir, mungkin ini penyebabnya, kerana tulisan di botol Shaklee bahawa ianya dibuat di Kanada. Kandungan blog tersebut menyatakan, Shaklee Canada tidak menjamin bovine gelatinenya halal tanpa mengetahui penghasilan vitamin Shaklee bagi setiap negara adalah berbeza.


Kelebihan Awal Muharam & Amalan-amalan yang dilakukan sempena Awal Muharam

 Kredit pic - tanco.com & http://nj-behindtheveil.blogspot.com
 
Sumber: http://ceria.my/proquransunnah


Kehadiran bulan Muharram tahun ini sebaiknya kita mengambil manfaat sebaik mungkin kerana bulan ini mempunyai banyak kelebihannya. Sebab itu terdapat golongan yang ghairah beramal dalam bulan ini. Namun terdapat beberapa perkara yang perlu diambil perhatian dalam beribadat dalam bulan ini. iaitu ;


1.Melakukan Perubahan ke Arah Kebaikan

Dengan kata lain kita juga hendaklah melakukan hijrah. Hijrah di sini dengan maksud berubah daripada melakukan kejahatan kepada kebaikan, daripada berakhlak buruk kepada berakhlak mulia dan daripada tidak bertakwa kepada bertakwa kepada Allah. Hijrah sebegini akan terus berkekalan sehingga hari kiamat. Sabda Nabi saw : “Orang yang melakukan hijrah yang sebenar ialah yang meninggalkan perkara yang dilarang oleh Allah”. ( Riwayat Imam al-Bukhari dan Muslim).

Sambutan Ma’al Hijrah yang diadakan dengan penuh semangat dan pelbagai acara akan menjadi sia-sia dan tidak berfaedah sekiranya ia tidak disusuli dengan perubahan sikap dalam diri setiap individu muslim ke arah yang lebih baik.


Wednesday, November 14, 2012

Susu MERUDUM?? Ketahui sebab-sebab dan cara mengatasinya..


Proses   Penyusuan ibu ibarat  roda,sekejap kita di atas sekejap kita di bawah.Susu juga begitu kejap banyak,kejap lagi berkurang...Bila perasan susu merudum mulalah risau dan bimbang takut tak dapat kumpul stok susu untuk  anak.. Jangan tension2 ya ibu-ibu jika perkara ini berlaku kerana ia merupakan perkara normal sebenarnya.Kalau kita stress dan tak tenang lagilah susu merudum...

Jadi apa sebenarnya punca susu MERUDUM?

Jom kita tengok beberapa faktor yang mempengaruhi kemuruduman susu:

  1. Ibu gagal memenuhi konsep penyusuan "demand dan supply"
Rata-rata ibu gagal memberi rangsangan secukupnya kepada badan untuk menghasilkan susu. Rangsangan ini melalui 'direct feed' atau pam.Ini antara beberapa kesilapan yg para ibu lakukan.
  • pam tidak konsisten atau jarak masa antara sesi pam terlalu jauh. Ibu digalakkan untuk mengosongkan/pam payudara setiap 2-3 jam sekali bagi menghantar singal pada otak untuk terus menghasilkan susu.Kurang rangsangan maka kurangla supply.
  • Pam bila breast penuh atau breast bengkak bila ibu pam bila breast dah penuh atau bengkak,badan ibu akan memberi signal kepada otak bahawa bayi tak perlukan banyak susu.Jadi secara automatic badan akan menghsailkan susu yang sedikit.Jika cara ini yang ibu amalkan susu memang akan drop
  • pam ikut suka hati bila boleh. Saya  galakkan ibu buat jadual pam ikut masa terluang ibu itu sendiri sebab setiap perjalanan penyusuan setiap ibu berbeza.Ikut jadual pam itu dengan konsisten agar badan akan terlatih dan faham bila perlukan susu.Walaupun breast rasa lembik atau bila pam hanya sedik hasilnya kena pam juga ya..
  • pam bila susu keluar dan berhenti bila susu stop mengalir. Ini memang konsep yang salah.Ibu kena pam setiap breast minimum 20 minit bagi setiap breast untuk 1 sesi pam.Walaupun susu dah stop mengalir teruskan pam kerana di hujung sesi pam  ibu mungkin mengalami ;let down' sekali lagi.

Anemia Ketika Kehamilan..Ketahui punca-punca risiko mendapat anemia & cara pengatasinya


Anemia bermaksud kekurangan sel darah merah dan merupakan keadaan yang amat kerap berlaku di kalangan wanita hamil. Sebab utama anemia ialah kekurangan zat besi. Amat penting untuk anda mengetahui samada anda mengalami anaemia atau tidak setelah anda disahkan hamil.
Anemia selalunya tidak akan mempengaruhi tumbesaran bayi kerana bayi sentiasa mendapat bekalan zat besi yang cukup untuknya membesar tetapi sekiranya keadaan anaemia ini terlalu teruk bayi anda juga mungkin akan mengalami anemia selepas lahir.

Monday, November 12, 2012

Tips Kumpul Stok Susu Banyak Dalam Pantang




Kepada semua ibu yang berkerjaya dan berhasrat menyusukan anak sepenuhnya, anda perlu membuat persediaan ketika dalam tempoh kehamilan lagi.  seterusnya memulakan misi mengumpul stok susu sebaik sahaja bayi dilahirkan. Sebaiknya 2 minggu selepas kelahiran anda boleh mula mengumpul stok susu. Untuk lebih jelas lagi saya sertakan beberapa tips yang anda boleh jadikan panduan macamna nak kumpul stok susu yang banyak semasa dalam pantang..Diharap ianya dapat membantu ibu-ibu sekalian ya..


Saturday, November 10, 2012

10 Tips Mendidik Anak Soleh Dan Solehah

anak soleh, child development, tip anak soleh dan solehan, child, kanak-kanak, kedai barangan bayi secara online, online baby shop, petua, tips














1.Kalau tiba-tiba teringatkan anak kirimkan bacaan Al Fatihah. Sampai ke ayat iyakanakbudu waiyakanastain – yang ertinya hanya kepada Mu kami sembah dan hanya padaMU pohon pertolongan, mintalah apa-apa hajat masa itu yang ada hubung kait dengan anak yang Kita ingat tu, habiskan bacaan surah Al Fatihah doakan semuga anak kita diberi kefahaman yang sebenarnya dalam urusan agamanya, memiliki ilmu yang bermanafaat Dan serahkan urusan anak kepada Allah untuk menjaganya.
2. Pandang wajahnya semasa dia tidur ucapkan bahawa, ibu nak (nama anak) jadi anak yang soleh sayang!. Cubalah amalkan ( ustaz kata ini makna kita bercakap dengan rohnya ) Dan ucapan ini adalah DOA Dan Allah Maha mendengar lagi maha melihat.
3. Masa bangun solat malam, solatlah hajat disisinya. Maksudnya Kita solat dalam bilik dia Dan dekat dengan dia. Jika Kita selalu buat Dan Kita juga selalu beritahu dia yang Kita sering doakan dia, dia akan rasa satu ikatan kasih sayang yang hakiki yang Kita amat sayangkan dia dan nak dia jadi anak soleh.Dia akan tahu Kita selalu solat hajat untuknya.

JAWAPAN SEGERA

Name:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga

Form provided by Freedback.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM SINGGAH E-STORE