Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

**Terima Kasih Yee.. Dapatkan Pelbagai Diskaun Menarik di JOM SINGGAH

^^FANPAGE - JOM SINGGAH- TIP KESIHATAN PERCUMA^^

JOM SINGGAH on Facebook

Untuk Sebarang Pertanyaan - ISI FORM NIE





Tuesday, July 31, 2012

Khas untuk mereka yang pentingkan kecantikan..! Nak raya, mesti nak cantik kan..??



Set Cantik ni memang sesuai untuk anda yang pentingkan kecantikan. Sesuai bagi anda yg mempunyai masalah kulit muka - berjerawat dan jeragat, muka berparut... berminyak.. kusam tak bermaya... dan macam2 lagi lah... Ada 4 jenis vitamin dalam Set Cantik ni. Kenapa vitamin2 ni semua diperlukan untuk kulit muka yg anjal, gebuuu, bebas jerawat, bebas minyak... etc... Pendek cerita kenapa vitamin2 ni semua perlu untuk masalah kulit muka?? Kenapa ya?? Jommm baca...





kredit - http://mama2faizmayra.blogspot.com/


 Just remember B for Beauty... Beauty from inside... ^__^

 Untuk kestabilan hormon… mengandungi Vitamin B2 (riboflavin) berfungsi untuk merangsang fungsi adrenal yg normal dan membantu pengeluaran hormon pituitary.

♥ Penting sebagai ANTI-STRESS (B5-pathotenic acid) sebab stress boleh menyebabkan kulit berkedut dan nampak cepat tua... hiks *__^


Kenapa Gagal Hamil?


pix 1
Keinginan memiliki cahaya mata tentunya meluap-luap lebih-lebih lagi setelah bertahun-tahun mencuba namun masih tidak berjaya. Kepada yang berhadapan dengan masalah seperti ini, adalah penting untuk anda mengetahui bahawa ada banyak faktor yang boleh menghalang kehamilan.
Untuk pengetahuan, di kalangan pasangan suami isteri yang subur, peratusan kejayaan hamil selepas percubaan bulan pertama hanyalah sekitar 25 peratus. Ini bermakna 75 peratus daripada pasangan perlu mencuba beberapa kali sebelum berjaya hamil. Ramai tertanya-tanya mengapakah dia masih gagal hamil walaupun telah banyak kali mencuba tanpa jemu. Antara faktor penyebabnya ialah:
Usia wanita tersebut
Dalam zaman yang serba moden ini, ramai wanita mendirikan rumah tangga hanya selepas berjaya memperoleh kerjaya yang diinginkan. Akibatnya, usia sudah ‘banyak’. Tahu kah anda bahawa peningkatan usia boleh mengurangkan kemampuan seseorang wanita itu untuk hamil. Setelah berusia 30 tahun, tahap kesuburan wanita semakin berkurangan dari setahun ke setahun.
Usia dan tahap kesihatan pasangan
Tahap kesuburan lelaki juga berkurangan apabila usia mereka meningkat. Walau bagaimanapun, penurunan tersebut tidaklah secepat wanita. Biasanya tahap kesuburan lelaki mula menurun selepas berusia 40 tahun.

Posisi Tidur Terbaik Ketika Hamil - 12 Panduan Atasi Masalah Tidur



pama1
Di awal usia kehamilan, anda berupaya untuk tidur nyenyak. Walau bagaimanapun, apabila kandungan semakin membesar, tidur lena mula terganggu. Ikuti hasil selidikan Pa&Ma tentang posisi tidur terbaik.
Ketika perut belum lagi membesar di trimester awal kehamilan, anda dapat tidur tanpa gangguan. Malah posisi tidur pun dapat dipelbagaikan tanpa banyak halangan. Namun, apabila bayi yang dikandung semakin membesar dari sehari ke sehari, maka saat itulah tidur terganggu dek kerana saiz perut, pergerakan bayi mahupun masalah kekejangan kaki.
Setakat ini belum ada penyelidikan lebih lanjut yang dilakukan berkaitan posisi tidur untuk wanita hamil. Walau bagaimanapun, pakar perubatan sangat menggalakkan anda untuk tidur secara mengiring terutamanya selepas minggu ke-16 kehamilan.
Dalam pada itu, sebaik-baiknya mengiring ke sisi kiri kerana posisi sebegini memastikan bayi mendapat aliran darah yang lebih lancar. Ia disebabkan inferior vena cava di bahagian belakang sebelah kanan tulang belakang mengembalikan darah dari tubuh bahagian bawah ke jantung. Dengan mengiring ke kiri, ia turut membantu buah pinggang menjalankan aktiviti perkumuhan dengan baik lalu mengurangkan masalah pembengkakan di bahagian kaki, pergelangan kaki dan tangan.
Tidur dengan posisi mengiring ke kanan juga baik. Jadi, anda boleh mengubah posisi ke kanan dan ke kiri agar tidur lebih selesa. Bagi yang kekok untuk tidur dalam posisi sebegini, ada baiknya mula membiasakan diri sejak di awal kehamilan lagi. Bagi mendapatkan tidur dengan posisi mengiring yang lebih selesa, anda boleh meletakkan bantal di antara paha dan di punggung. Anda juga boleh menggunakan bantal tidur yang disediakan khusus untuk ibu hamil.
Selepas hamil 16 minggu, anda tidak lagi digalakkan untuk tidur secara menelentang. Hal ini disebabkan anda akan meletakkan seluruh berat rahim ke bahagian belakang, usus dan iinferior vena cava. Tidur dalam keadaan posisi terlentang juga akan meningkatkan risiko sakit pinggang, buasir, menjejas sistem pencernaan, menyukarkan pernafasan dan mengganggu peredaran darah.
Selain itu, ia turut mempengaruhi tekanan darah. Ada segelintirnya mengalami penurunan tekanan darah hingga menyebabkan masalah pening kepala. Tidak kurang, ada juga yang mengalami peningkatan tekanan darah. Oleh kerana itu, jika anda mempunyai tekanan darah tinggi ketika hamil, posisi ini sama sekali tidak boleh dipraktikkan.
Bagi yang tiada komplikasi pula, anda masih boleh sekali-sekala tidur terlentang, tetapi jangan terlalu lama. Jika ingin bangun dari tidur secara terlentang pula, dinasihatkan agar tidak melakukannya secara mendadak.

12 Panduan Atasi Masalah Tidur

1. Posisi tidur mengiring ke kiri
Memandangkan posisi tidur terbaik yang disyorkan sepanjang hamil ialah tidur mengiring ke kiri maka, usahakan untuk tidur dalam posisi ini setiap malam.

2. Mandi air suam
Sebelum tidur, mandi dengan air suam. Rasa segar yang bangkit akan memudahkan anda lena.

3. Elak makan terlalu banyak sebelum tidur
Anda mungkin kerap berasa lapar walaupun ketika sudah tiba masa untuk tidur. Untuk itu, hindari daripada makan terlalu banyak. Alternatifnya, anda boleh mengambil makanan ringan yang lebih berkhasiat.

4. Minum Susu Suam
Kandungan asid amino tryptophan di dalam susu yang meningkatkan kadar serotonin ke dalam otak akan membantu anda untuk tidur nyenyak.

5. Amalan Tarik Nafas
Latihan menarik nafas yang teratur dapat membantu mengurangkan ketegangan otot sekali gus membantu anda untuk tidur lebih baik. Dalam keadaan duduk, berdiri atau berbaring, tarik nafas melalui hidung secara perlahan dan tahan nafas selama satu hingga dua saat. Kemudian hembus dan keluarkan nafas melalui mulut secara perlahan-lahan. Lakukannya dalam ulangan 10 kali.

6. Bersenam
Senaman yang dilakukan secara teratur dapat mengurangkan masalah kekejangan kaki. Namun, adalah tidak digalakkan untuk anda bersenam beberapa jam sebelum tidur kerana endorfin dan adrenalin yang dirembeskan akan membuat mata anda kekal berjaga.

7. Bantal Yang Menyangga
Sangga perut mahupun pinggang dengan bantal bersesuaian. Ia akan membantu menyelaras pinggul dan tulang belakang untuk mendapatkan keselesaan berpanjangan ketika tidur.

8. Suhu Bilik
Sensasi panas yang kerap dialami di penghujung kehamilan sedikit sebanyak mengganggu tidur. Jadi, pastikan suhu bilik anda sentiasa nyaman. Jika tidak menggunakan penghawa dingin, pasti aliran udara di dalam bilik sentiasa lancar agar tidak menimbulkan kepanasan melampau.

9. Katil Yang Selesa
Keadaan katil yang selesa tentu sahaja dapat menimbulkan keselesaan kepada anda yang mula mengalami masalah tidur terutamanya di penghujung usia kehamilan. Pastikan tilam yang digunakan berkualiti baik dan memberi sokongan yang baik kepada tulang belakang. Sekurang-kurangnya ia membantu anda tidur dengan lena tanpa perlu risau dengan komplikasi lain yang timbul akibat penggunaan katil yang kurang baik.

10. Rutin Tidur
Biasakan diri untuk melakukan rutin menenangkan setiap kali sebelum tidur. Sebagai contoh, mandi menggunakan air suam diikuti mendandan diri dengan menyapu pelembap di bahagian tubuh yang bermasalah kering ketika hamil ini dan selanjutnya membaca bahan bacaan ringan sebelum melelapkan mata. Dengan yang demikian, minda akan diselaraskan untuk mengetahui rutin ini merupakan petunjuk bahawa sudah tiba masanya untuk tidur.

11. Pakaian Tidur
Baju tidur yang disarungkan turut memainkan peranan penting. Oleh yang demikian, pakai baju tidur yang mampu menyerap peluh dengan baik. Hal ini kerana pakaian yang tidak bersesuaian mungkin akan menyebabkan sensasi panas yang biasa dialami di akhir trimester kehamilan mengganggu tidur anda.

12. Suasana Bilik Tidur
Keadaan bilik yang tenang dan nyaman pasti mengundang mood anda yang keletihan seharian untuk tidur dengan nyenyak. Anda boleh mewujudkan suasana sebegini dengan memastikan bilik sentiasa berkeadaan kemas, menggunakan lampu malap selain menyembur wangian atau minyak aromaterapi yang mampu meninggalkan aroma segar sepanjang anda tidur.


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk: 
Email - pokoksena85@yahoo.com 
SMS - 0199517292 
FB - http://www.facebook.com/pokoksena85 
Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09 
Shaklee ID - 854784

Performance Drink - Suppelement Wajib dibulan puasa ini untuk mengelak terhydrat


Salam semua, harini nak bercerita tentang kelebihan Performance drink, tambahan bulan puasa ni lagilah menjadi Hot Stuff utk ibu2 menyusu, yang aktif bersukan, lelaki yaang kerja berat & ramai lagi la, untuk mengelakkan badan daripada terhydrat.



Performance drink nie memang kesukaan saya lah, letak 1 jug dalam peti kejap je boleh habis tapi bulan puasa nie, tak boleh habis la. Performance drink merupakan sejenis minuman yang membekalkan tenaga secara berpanjangan dam mengelakkan badan daripada mengalami dehidrasi. Untuk makluman semua, Performance drink memang supplement wajib untuk bulan puasa.

Jom baca apa kelebihan Performance drink nie:

♥ Meningkatkan Daya Ketahanan Badan - Memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal, meningkatkan daya tahan otot dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh.

♥ Membekal Tenaga & Daya Ketahanan Fizikal - Ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolism air dalam tubuh. Ia mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosphorus. magnesium dan chloride. Produk ini turut dirumus ekslusif untuk membekalkan tenaga fizikal terutamanya mereka yang menetap di kawasan tropika dan mereka yang aktif dalam kerja harian.

♥ Mencegah Pendehidratan - Mengurangkan kehausan, mencegah pendehidratan, melembapkan kulit dan kelihatan muda.

Senarai rumah anak yatim di Malaysia


Bagi mencari untuk memberi sumbangan, bawah ni ada list rumah2 anak yatim diseluruh Malaysia.
Semoga bermanfaat untuk semua. Semoga amal jariah kita akan diterima oleh ALLAH..amin

Rumah Anak Yatim Negeri Sabah -> Rumah anak yatim Sabah

 Rumah Anak Yatim Tambunan 
 Rumah AnakYatim Al-Aman Beaufort 
 Rumah Putera Harapan Ranau Ranau Sabah  

Rumah Anak Yatim Negeri Sarawak -> Rumah anak yatim Sarawak 

Pertubuhan Kebajikan Anak-Anak Yatim Negeri Sarawak, PetraJaya 

Rumah Anak Yatim Pulau Pinang -> Rumah anak yatim Pulau Pinang 

 Rumah Anak Kesayangan Taman Desa Ria, Pulau Pinang  
 Persatuan Kebajikan Anak Yatim pulau pinang, Wisma Yatim 
 Rumah kanak-kanak Taman Bakti Kepala Batas 
 Rumah Jagaan Permata Kasih Permatang Pauh 
 Rumah Sinaran Kasih Sungai Dua 

Rumah Anak Yatim Negeri Sembilan -> Rumah anak yatim Negeri Sembilan 

 Rumah Anak yatim Ulu Gadong 
 Rumah Anak Yatim Darul Aminan 
 Badan Amal Negeri Sembilan 

Rumah Anak Yatim Kuala Lumpur -> Rumah anak yatim Kuala Lumpur 

 Pusat Perlindungan Pernim -rumah anak yatim aids Kg Cheras Baru 
 Rumah Anak Yatim Asdaf 
 ASDAF Perkim Website | Sukarelawan ASDAF Bukit Persekutuan 
 Rumah Anak Yatim TTDI Taman Tun Dr Ismail 
 Kompleks Anak Yatim Darul Kifayah Jalan Ipoh 
 Rumah Anak-Anak Yatim Shifa Setapak 
 Rumah kanak-kanak Nur Salam Chow Kit 
 Rumah Titian Kaseh Taman Titiwangsa 
 Rumah Anak Yatim Bakawali Keramat 
 Rumah Anak Yatim Baitul Ummah Asrama Baitul Ummah Taman Setapak Indah  
 Rumah anak yatim kampung medan 
 Rumah Anak Yatim Amal Belaian Kasih (RABEKA) Taman Ukay Perdana, AmpangRumah Amal Limpahan Kasih (main page) 

Adab dan amalan sunat ketika puasa


Amalan-amalan sunat ketika puasa antaranya:

1) Sahur
Sahur merupakan amalan sunat yang sangat dituntut oleh agama. Tuntutan ini banyak dirakamkan di dalam hadis-hadis yang sahih. Antaranya:
Hadis daripada Anas bin Malik RA bahawa Nabi SAW bersabda: “Bersahurlah kamu, sesungguhnya pada sahur itu mempunyai barokah (kebaikan).” (Riwayat Bukhari dan Muslim)
Hadis daripada Amru bin al-Ash RA, Nabi SAW telah bersabda: “Membezakan antara puasa kita dan puasa ahli kitab (beriman pada Allah dahulu) adalah pada makan sahur.” (Riwayat Muslim)
Hadis daripada Abdullah bin Amru RA bahawa Nabi SAW bersabda: “Bersahurlah kamu walaupun dengan seteguk air.” (Riwayat Ibnu Hibban: Hadis Hasan)
Hadis daripada Abu HUrairah RA bahawa Nabi SAW bersabda: “Nikmat sahur al-Mukmin adalah makan tamar.” (Riwayat Ibnu Abu Daud dan Ibnu Hibban: Sahih)
Itu adalah sebahagian daripada kelebihan bersahur. Jika kita lihat dari segi kesihatan juga ia amat baik, kerana kita akan menempuh tempoh puasa yang agak lama, maka tenaga yang cukup pada permulaan puasa adalah perkara yang sangat baik di samping dapat melakukan kerja-kerja seharian dengan baik sepanjang tempoh berpuasa.

Monday, July 30, 2012

MEAL SHAKE SHAKLEE - WALAUPUN MAHAL, TAPI BERBALOI..




Bagi ibu-ibu yang risaukan anak mereka kurang makan, selalu selsema, selalu batuk-batuk, tak salah anda mencuba produk ini....produk ini memang sesuai untuk anak-anak anda..



ini antara testimoni seorang pengguna mealshake...beliau risaukan anaknya yang tak nak makan dan susah nak makan.. 

Testimoni dr Pn Mazni :

"Saya membeli mealshake shaklee agaka mahal tapi untuk bagi anak tambah selere, saya sanggup. Sekarang dah ada perubahan sedikit, kalau tak sebelum nie susah sgt nk makan tapi kenyang dengan dok minum susu je"


Lebih Banyak testimoni mengenai MEALSHAKE -->> DISINI


SIDE INCOME DENGAN HANYA RM75



Kelebihan dan Cara Mendaftar Keahlian Shaklee



Bagaimana nak mendaftar sebagai ahli @ pengedar Shaklee
Anda boleh mendaftar dengan membuat pembayaran untuk registration fee sebanyak RM65 ataupun membuat pembelian melebihi 200 points (dalam lingkungan RM650) untuk mendapat keahlian percuma. Anda cuma perlu menghubungi saya (saya akan uruskan urusan pendaftaran) atau pergi sendiri ke branch Shaklee dan mendaftar menggunakan ID  - 854784 saya  sebagai sponsor/upline. (SMS 0199517292)



Yuran keahlian Shaklee



Pendaftaran ialah RM65 (sekiranya anda pergi sendiri ke branch untuk ambil member kit) dan tambahan RM10 untuk pos member kit sekiranya anda mahu kit tersebut dipos kepada anda, atau dihantar melalui saya. Jumlahnya ialah RM75 (jika anda tidak pergi ambil sendiri kit di branch).




Tak Perlu Maintain point dalam Shaklee



Sekiranya cuma nak makan sendiri, tak perlu maintain points, melainkan anda mahu memulakan perniagaan dengan Shaklee, anda perlu dapatkan points tertentu dan maintain points tertentu. 

Tapi kalau cuma makan sendiri, share dengan saudara-mara, tak perlu risau nak maintain2 atau minimum purchase


Bila Suami Semakin Sayang.....Isteri tersenyum Riang....




Baca tajuk dengan tengok gambar jek semua dah tersengih sorang-sorang (nak-nak diiringi lagu Yuna ni)....Apatah lagi jika anda sendiri yang mengalaminya....Mendapat pujian daripada cik abang, sangat membahagiakan kan??Tipulah kalau saya kata yang kaum perempuan tak suka bila dipuji oleh suami sendiri..Dah pasti kembang semangkuk & rasa tak keruan kan....Bila cik abang suka, semakin hari semakin sayang pada kita.....

Hari ni, saya nak share dengan semua tentang dua supplemen yang hot di kalangan ibu-ibu terutamanya ibu-ibu yang dah melahirkan anak macam saya....Semakin hari, semakin ramai ibu-ibu yang mementingkan kecantikan dan kepuasan untuk suami, mula jatuh cinta dengan dua hot stuff ni...Apa 2 HOT STUFF ni??Meh saya perkenalkan...jeng...jeng..jeng.... 




ESP dan Alfalfa Complex (Ihsan MamaChrysalis)

Friday, July 27, 2012

Anda Mementingkan kesihatan Dalaman - Set Penjagaan Dalaman Wanita


Set F (Feminine/ Kewanitaan) ini boleh diambil oleh anak dara dan wanita sudah berkahwin yang mementingkan kesihatan dalaman di samping menjaga kecantikan di luaran. (^_-)



Maklumat lanjut seperti di bawah :

Inginkan kulit sihat dan cantik : Mahu mengurangkan jeragat ?


Kawan saya terkejut kerana selepas proses melahirkan anak sulungnya, wajahnya berubah...tiba-tiba penuh dengan bintikan cokelat atau nama lainnya jeragat. Beliau terus bertanya apakah supplement yang sesuai.....setelah mencuba vitamin yang saya syorkan, beliau sangat berpuashati dengan hasil yang diperolehi. terima kasih annakkuwiraku.com kerana berkongsi cerita nie utk tatapan semua.

 gambar ihsan google.com

Ramai antara kita terutama mereka yang terdedah dengan matahari secara langsung tanpa apa-apa krim perlindungan mudah mendapati wajah mereka ditumbuhi jeragat. Tidak kurang ibu-ibu yang mendapat jeragat selepas proses kelahiran. Ini biasanya berkaitan dengan perubahan hormon.

Apakah perkara yang dapat kita lakukan untuk mengurangkan ianya dari terus merebak dan hilang?

Melalui penjagaan kulit wajah.

Pastikan kita membasuh muka kita minima 2 kali sehari. Cucilah dengan pembersih wajah yang sesuai dengan keadaan kulit kita. Elakkan menggunakan pencuci yang menyebabkan kulit wajah mencari kering. Pastikan memakai toner dan pelembap. Jika memang terdedah dengan matahari pastikan memakai krim pelindung kulit yang mempunyai SPF yang tinggi.

Melalui pemakanan harian.
 
Banyakkan mengambil sayur dan buah-buahan segar setiap hari. Ini membantu kulit mendapatkan vitamin C dari sumber yang segar walau sedikit. Minumlah air kosong sekurang-kurangnya 2-3 liter sehari. Ia bagus untuk kelancaran darah dan penyingkiran toksin dari tubuh.

Melalui supplement .

Antara supplement yang membantu mengurangkan jeragat dari terus merebak ialah  

Energizing Soy Protien.- ini kerana ia memastikan sel kita sentiasa sihat dan berganti setiap 21 hari.  

Vitamin B dan C - dua vitamin ini sangat penting untuk pembinaan kolagen.  

Vitamin A dan E - sebagai antioksidan yang penting selain anti penuaan dan membantu 
pengawalan pertumbuhan abnormal sel.  

GLA - ia membantu keseimbangan hormon dalam badan kita.

Bagi yang kurang berkemampuan, memadai amalkan ESP, Catomax, Vitamin C dan GLA. Usaha yang istiqamah akan berhasil. 

Bagaimana nak dapatkan kesan yang betul?
Amalkan pengambilan supplement yang konsisten selama 90-120 sehingga mendapatkan ton kulit yang sekata, insyaALLAH kesannya ialah kepuasan kerana kecantikan itu adalah milik setiap insan.

kredit- anakkuwiraku.com
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk:
Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS - 0199517292
FB - http://www.facebook.com/pokoksena85
Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Panduan Menyusukan Ketika Berpuasa



kredit - http://pama.karangkraf.com

Menyusu.
Meneruskan amalan penyusuan ketika berpuasa adalah selamat.
Pada asasnya, amalan berpuasa sama sekali tidak akan mengganggu pengeluaran susu ibu. Ia tidak bergantung kepada amalan pemakanan seharian.

Sebaliknya bersandarkan kepada keupayaan anda mengosongkan payu dara secara efektif sekerap yang boleh, menerusi penyusuan terus atau pemerahan payu dara. Perlu anda maklumi bahawa dalam menjayakan penyusuan susu ibu, ia melibatkan hormon prolaktin dan oksitosin. Prolaktin merupakan hormon yang menghasilkan susu ibu manakala oksitosin pula merembesnya keluar. Dalam pada itu, Feedback Inhibitor Of Lactation (FIL) adalah salah satu lagi faktor dalam menentukan usaha anda menjayakan impian menyusukan bayi sepanjang berpuasa.

FIL merupakan sejenis protein yang terdapat dalam susu ibu yang berkumpul di dalam payu dara. Ia sering memberi tindak balas negatif kepada proses penghasilan susu apabila terlalu banyak FIL berkumpul di dalam payu dara akibat kurangnya rangsangan penyusuan daripada bayi mahupun disebabkan oleh payu dara tidak dikosongkan dengan efisyen.

Wednesday, July 25, 2012

Anda seorang perokok? Lindungi diri anda sebanyak mungkin daripada kesan2 negative akibat merokok

Suplemen Untuk Perokok


Jika anda seorang perokok, adalah PERLU untuk melindungi badan anda sebanyak mungkin daripada kesan-kesan negative akibat merokok. Vitamin-vitamin penting seperti vitamin B, vitamin C, D dan E akan ’hilang’ dengan merokok. Vitamin ini mengawal fungsi badan yang penting dan membantu mencegah perkembangan penyakit.

 

Kenapa perlunya Vitamin C untuk perokok?
 
Oksida di dalam asap rokok mempercepatkan metabolisme vitamin C, menyebabkan bekalan vitamin ini menjadi berkurangan. 
Pengambilan tambahan Vitamin C boleh mengembalikan tahap Vitamin C pada darah perokok kepada normal. 


Penyelidik di Hospital Veterans Pentadbiran di Pennsylvania mendapati bahawa tahap normal vitamin C boleh melindungi perokok tegar dari keracunan darah. Kerana vitamin C juga membantu mengawal jumlah kolesterol  di dalam darah, kekurangan Vitamin C boleh merosakkan keupayaan badan untuk menukar kolesterol ke 
hempedu. 

Bahaya Vitamin C Sintetik – Merosakkan DNA

 Tahukah anda pengambilan vitamin C sintetatik boleh meyebabkan kerosakan pada DNA kita.
vitamin c sintetik










Kini ramai yang mengambil suplemen sebagai tambahan kepada nutrisi harian. Ini adalah kerana pelbagai faktor sekeliling yang menyebabkan sesetengah orang berpendapat “Saya perlukan suplemen”. Walau bagaimana pun, adakah anda benar2 perlukan suplemen? Dan, adakah anda memerlukan suplemen yang anda sedang ambil itu? Maksud saya, vitamin sintetik (sekiranya ada).

Ramai orang yang telah bertukar dari vitamin sintetik, atau vitamin yang tidak diketahui adakah ia natural atau sintetik; bila cuba vitamin Shaklee, mereka mengakui “lain”. Apa yang lainnya?
Ya pasti lain antara bunga asli dengan bunga plastik.

Namun, perbezaannya bukan setakat itu saja.
Vitamin  sintetik memberi kesan lebih dari cuma “sintetik”.

Kesan dan Faedah Mengambil Collagen Powder Shaklee


Apakah kesan dan faedah mengambil Collagen Powder?


Shaklee RSS (red snapper scale @ sisik ikan merah) terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan. Selepas penggunaan selama 8 minggu, keputusan menunjukkan kulit menjadi lebih baik secara menyeluruh.


 
Collage Powder terbukti berkesan untuk:
  - Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 90%
- Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%
- Peningkatan dalam penampilan keseluruhan sehingga 71%
- Meningkatkan kelembutan dan kelicinan sehingga 69%
- Meningkatkan pemakaian kekal mekap sehingga 60%
- Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti sehingga 55%
- Meningkatkan ketebalan rambut sehingga 54%
- Meningkatkan keserian, tona & warna kulit sehingga 50%
- Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18%


Thursday, July 19, 2012

Bantu Anak Kecil Setakat Mampu!


Sebarang sumbangan elok didahulukan dengan pertanyaan kepada pihak terbabit.

Bapa - KLIK SINI 

19.07.2012 - KLIK SINI

 18.07.2012 - KLIK SINI

10.07.2012 - KLIK SINI

Wednesday, July 18, 2012

Risau Anak Sering Deman ? Ketahui Cara Penyelesaiannya..




Risau dengan anak deman?

 Anak sering deman dan sukar makan anatara masalah biasa bagi anak yang sedang membesar. Bagi ibu yang bekerja, anak deman setiap bulan bukan sesuatu yang pelik. Mana taknya, hari ini anak sihat, bila hantar ke rumah pengasuh atau taska, esok lusa kembali deman semula berjangkit dari kekawan yang deman di taska

Penyelesaiannya, berilah anak anda Mealshake.
Mealshake. ini merupakan supplement yang terbaik untuk anak. Ini kerana ia mengandungi protein dan multivitamin yang diperlukan oleh badan anak untuk membesar dengan kuat dan sihat.

10 Sebab Kenapa Anda Perlukan Set Penyusuan






Alhamdulillah saban hari ramai ibu2 yang berpuas hati dengan set penyusuan. Rata-rata menyatakan kesan yang sangat baik dari segi kuantiti dan  kualiti susu ibu itu sendiri. Antaranya ada yang memberitahu sesu bertambah pekat & banyak. Set penyusuan bukan sekadar MILK BOOSTER semata-mata tetapi mempunyai banyak kebaikan yang lain apabila anada mengambil set penyusuan.
D i antara kelebihannya adalah :
Vitamin C - Berupaya meningkatkan sistem imun untuk ibu & baby, di mana badan ibu dan baby akan menjadi lebih kuat dan sukar dijangkiti penyakit. Jika deman sekali pun, kita akan cepat sembuh. Ianya juga sangat penting untuk membentuk kolegen yang penting utk kulit cantik berseri.
Vitamin B  - "B for Beauty", vitamin yang menjadikan kulit anda lebih berseri dan pada masa yang sama bertindak sebagai penenang dan berupaya menstabilkan emosi ibu
Multivitamin dengan Zat Besi (Vitalea) - Multivitamin terbaik yang mampu memberikan tenaga kepada ibu, mengurangkan masalah cepat letih dan lesu dan menjadikan ibu segar bertenaga sepanjang hari selain memastikan ibu dan baby dalam keadaan sihat.
Alfafa - bertindak sebagai MILK BOOSTER, juga sangat bagus dalm menyelesaikan banyak masalah wanita termasuk keputihan, kekering ketika bersama, mampu melawaskan dan juga membuang toksin dalam badan serta membantu mengurangkan eczema
Osteomatrik (Kalsium dengan Magnesium) - Bertindak sebagi MILK BOOSTER, dimana ia baik utk tulang dan gigi ibu dan baby, serta mampu mengurangkan sakit belakang dan lenguh2 sendi yang di alami oleh si ibu.

Saturday, July 7, 2012

20 PERKARA YANG BERUBAH SELEPAS ANDA MEMPUNYAI ANAK!

Kekeluargaan


Sering kali rakan-rakan kita memberi peringatan kepada kita ketika kita sedang mengandungkan anak pertama. “Kau tidurlah puas-puas, nanti dah ada anak mesti tak cukup tidur”...Betul kan?
Dan yang pasti, selepas mempunyai anak, banyak yang akan berubah dalam hidup kita. Kita akan mempunyai kekangan wang, tidak cukup tidur dan tanggungjawab yang lebih besar perlu digalas. 

Tetapi apabila seluruh kehidupan kita bertumpu kepada anak kesayangan kita, sebenarnya, banyak perkara yang menarik akan berlaku.

1- Kita menemui kekuatan dalaman tanpa kita sedar.


2- Kita akan merindui saat 9 bulan kehamilan kita walaupun terpaksa mengendong perut yang boyot!!
 

3- Kita tidak lagi memerlukan jam. Sebaliknya, bayi kita yang menetapkan jadual harian kita. Adakalanya bayi kita bangun seawal jam 4 pagi!!
 

4- Kita akan menghormati dan mengasihi ibu bapa kita sendiri dengan cara yang baru.
 


JAWAPAN SEGERA

Name:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga

Form provided by Freedback.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM SINGGAH E-STORE