Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

**Terima Kasih Yee.. Dapatkan Pelbagai Diskaun Menarik di JOM SINGGAH

^^FANPAGE - JOM SINGGAH- TIP KESIHATAN PERCUMA^^

JOM SINGGAH on Facebook

Untuk Sebarang Pertanyaan - ISI FORM NIE





Friday, March 30, 2012

Set G (Asma, Resdung, Alergi, Gegata, Ekzema)



Bg yang kekangan kewangan, SMS 019-9517292or email pokoksena85@yahoo.com

Set G ini adalah istimewa untuk mereka yang mempunyai masalah resdung, asma, ekzema, gegata dan alergi (5 serangkai). Antara masalah yang dihadapi oleh mereka, ialah :

  1. Setiap pagi harus menghadapi bersin yang teruk sehingga menyebabkan hidung berair, mata merah-merah dan berair akibat resdung.
  2. Tak boleh tersilap makan, terutamanya seafood, mesti akan tergaru-garu lepas tu.
  3. Terpaksa berpantang makan sebab risau semput kalau tak jaga makan.
  4. Rasa runsing bila tengok kulit anak berparut-parut dan merah-merah gara-gara ekzema.
  5. Terpaksa buang kahak sepanjang masa sampai rasa perit tekak dan hidung.

Thursday, March 29, 2012

Cerita pesakit diabetes yang mencuba Shaklee Fiber Unflavored


Pagi ni saya nak berkongsi info ttg diabetes,dipetik dari blog Lyana ni..
______________________________________________________
Diabetes tidak boleh dipandang ringan..kerana bagi pengidap diabetes atau kencing manis, pada satu tahap tertentu sekiranya paras gula dalam badan mereka tidak terkawal, ia akan boleh menjejaskan semua organ dan sistem badan seperti kegagalan ginjal, mata, jantung, hati dan pelbagai lagi yang kadangkala boleh membawa maut. Sebab itulah diabetes digelar sebagai "Silent Killer" atau Pembunuh Senyap. Kebiasaannya diabetes lebih senang menyerang golongan yang berusia...namun kini golongan muda juga kanak-kanak ada yg mengidap diabetes disebabkan faktor pemakanan yang tidak sihat

Fiber dan Zinc Membantu Turunkan Paras Gula Dalam Darah


Alhamdulillah syukur kepada Allah apabila ibu mendapat khabar berita yang menggembirakan. Auntie Sarimah yang masih di Miri mengkhabarkan bahawa teman pendidiknya yang mengidapi kencing manis kini dalam proses sembuh.

Teman Auntie Sarimah ini mengidap kencing manis dengan bacaan gula yang sangat tinggi iaitu 19 dan sering turun naik kandungan gulanya. Dek kerana bacaan gula yang sangat tinggi, teman Auntie Sarimah ini perlu menyuntik sendiri insulin ke dalam tubuhnya. Bayangkan betapa teruk keadaan temannya ini. 



Wednesday, March 28, 2012

Boleh Cantik ke dengan Vitamin Shaklee?


Haaaa sebut pasal cantik semua wanita sangatkan terujakan..saya pun suka cantik2 nie..melangkah pun penuh yakin,wanita nie klu ada jerawat satu pun..jalan pun tunduk jer..betul tak?,klu kebetulan smlm baru beli sejenis Skin Care Jenama XYZ bangun pagi naik jerawat..terbayang jer muka cik adik promoter tu...rasa macam tak sabar nak g ngadap dia tanya kenapa muka akak naik jerawat nie..sblm nie muka akak licin jer..terkebil2 mata adik tu..susahkan sebab jenis kulit lain-lain..kesan skin care akan jadi lain2  mengikut jenis kulit..

TETAPI VITAMIN tak mcm gitu..semua jenis kulit BOLEH(oily,combination ,normal )jadi klu macam tu kenapa tak makan "VITAMIN CANTIK SHAKLEE"..Sejujurnya tiada jalan pintas untuk dapatkan kulit yang cantik dlm masa 24 jam tetapi cuba berikan masa 2 minggu untuk pertama selepas pengambilan vitamin untuk melihat hasilnya..


Sihat Berseri Dengan Shaklee Meal Shakes!


Bagi yang berasa sukar untuk minum Shaklee ESP atau makan Shaklee Vita-Lea, anda boleh mencuba Shaklee Meal Shake yang sungguh lazat - multivitamin dalam bentuk serbuk yang lengkap dengan protein dan fiber!!!

gambar ihsan dr Genkimomma

Jeragat Hilang, Hidung Licin, Muka Berseri!!!

Walaubagimanapun, demi menghormati permintaan Puan Sue, saya perlu merahsiakan identiti sebenar beliau ya, cukuplah dengan panggilan Kak Sue sahaja.




"Saya ni agak2 pengguna tetap D’XXXX jgk.. mmg agak setia… tapi for this year saya stop.... kadang2 ambik bwXXXX..on and off.. (masa belajar Uitam 12 thn dulu, sangat suka terjah farmasi beli 21st XXXXXXX or korXXX tu.. hehehe)

Saya ni mcm termasuk dlm kategori xsuka telan vits banyak… sbb malas nak consume or telan byk2... and kebanyakan vits ni kapsul.. saya xberapa gemar..Tu yg ambik mcm d'XXXX, bwXXXX sume tu…(aim nak ilangkan freckle/pigment kat bawah mata/hidung), setara setompok gitu.. hehee…
Mcm mana saya terbekenalan dgn Shaklee ni & terus jatuh cheentaaa… mula2 saya search dlm google utk B complex vits.. sbb saya tau dlm b com ni ada B12 kan.. (saya xmakan red meat).. so sangat2 diperlukan la..and untuk tenaga setiap hari...
Tu yg terjumpa genkimoma.. terus saya buat kajian satu2 entry… pastu merayap2 lagi dlm blog tu. Terjumpa Vit C, zink sume tu….and this month.. for first time.. terjebak lagi dgn vit E!!! hahahahhaha!!

Ok, saya citer sebelom & selepas saya ambik Shaklee selama 4 bulan…. Vit C, vitalea = siang hari. Zinc, b complex, calcium & lechitin = malam. Masa mula2 vit C sampai saya sgt teruja & xsabor.. sbb ada parut luka sikit kat betis .. duk garu2. Sampai bernanah + hitam !!..
masa tu sangat gila aim nak baik cepat. So ambik 2 biji vitC sehari..!!heheehe..
Lepas abis sebotol… duk syok2 garu betis.. eh, rasa apsal mcm licin je betis ni..keh2222.. rupanya dh ilang luka bernanah tu, Cuma tinggal kaler coklat cair je!sangat2 teruja.. somi pun perasan!!hehe

SET PENYUSUAN


 
P/s- Bg yang kekangan kewangan SMS 019-9517292 utk harga istimewa 


SET B sesuai untuk ibu2 yang mengandung dan menyusukan anak.Ia bukan saja membanyakkan susu malah memastikan susu ibu begitu berkualiti agar anak mendapat nutrisi yang terbaik. Actually alfalfa is the major contributor penambah susu..
Set ini bukan sahaja untuk ibu yang menyusu tetapi sesuai juga untuk para ibu dan bapa yang mahu menjaga kesihatan kerana set ini berguna untuk pembersihan usus dan sel darah.Alfalfa mampu membantu pembersihan dalaman bagi yang belum berumahtangga mahupun yang sudah berkahwin. Membantu masalah kedinginan suami isteri.

KANDUNGAN
No
Shaklee Supplement
Quantity
1
Shaklee Vita-Lea Iron Formula
120 tablets
2
Shaklee B - Complex
120 tablets
3
Shaklee Sustained Release Vita-C
180 tablets
4
Shaklee Premium Alfalfa Complex
330 tablets

Monday, March 26, 2012

Set Berpantang Yang Semakin Mendapat Tempat di Hati Ibu-Ibu



Ramai bakal-bakal ibu mula menyedari kebaikan yang diperolehi apabila mengambil set berpantang dari Shaklee. Proses recovery yang cepat juga dapat membantu penghasilan susu dengan lancar.







Apakah yang terkandung dalam set C atau set Bersalin sebenarnya? Set berpantang ini mengandungi 4 jenis vitamin iaitu:
  • Vitalea with iron formula
  • Vitamin C 500mg sustained release.
  • B complex with Folic Acid
  • Zinc

Shaklee ESP Menganjalkan Payudara!!!


Salah satu minuman rutin harian saya ialah ESP drinks (bancuhan air Energizing Soy Protein)!

Ramai yang ingat minum ESP ini waktu BreastFeeding sahaja, kerana ia bertindak sebagai penggalak susu (milk booster). Namun, ramai juga yang tidak tahu bahawa Soya juga mempunyai pelbagai khasiat dan sewajarnya diteruskan pengambilannya pada kadar yang di syorkan.

Namun, jangan overdose, ya! Boleh email kepada saya untuk konsultasi percuma, ataupun rujuk kepada Shaklee Distributor anda untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang tatacara pengambilan Shaklee ESP yang disarankan.

Ada yang risau jika minum ESP, berat badan akan bertambah! Sebaliknya, tanpa diketahui, Shaklee ESP memabantu anda mengawal lapar (control hunger pang!) kerana ia memberikan sumber tenaga pada kadar tetap ke dalam badan kita.

Kebaikan Energizing Soy Protein (ESP) kepada semua golongan


Assalamualaikum!


Rasa dah berzaman nak buat 'kupasan' pasal ESP (Energizing Soy Protein) ni.. Dah berkurun jugak rasanya entri ni dok kat mode 'draft' hehe.. Akhirnya kugagahi jua untuk publish. Kalau boleh nak cover semuanya pasal ESP dalam satu entri supaya senang kawan-kawan nak buat rujukan. Tapi, rasanya tak dapat lah nak sumbat semua dalam entri ni. InsyaAllah, bila berkesempatan saya update lagi ya...


ESP ni memang menjadi antara killer product Shaklee, bukan sahaja di kalangan ibu menyusu. Walaupun blog saya lebih terarah kepada audiens di kalangan ibu menyusu, tapi sebenarnya, kebaikan Shaklee ini adalah untuk semua. Untuk wanita berkerjaya yang perlukan tenaga untuk uruskan rumah tangga, untuk wanita yang ingin menjaga keremajaan kulit, untuk pembesaran janin yang lebih baik, dan macam-macam lagi lah.. So, apa sebenarnya kepentingan Protein kepada kita?


KEPERLUAN PROTEIN DALAM DIET HARIAN

Protein hakikatnya boleh didapati dalam makanan harian kita seperti ikan, ayam, daging, kekacang dan banyak lagi. Namun protein ini mudah musnah apabila berada dalam suhu masakan yang tinggi. Apabila ini berlaku, tubuh kita akan menyerap saki baki protein yang ada dan selebihnya badan kita menyerap minyak hasil masakan seperti ikan goreng, ayam goreng atau apa jua masakan terutama yang bergoreng.

Badan kita terdiri daripada sel. Dari sel membentuk tisu. Dari tisu membentuk organ. Dari organ membentuk sistem. Protein merupakan makanan kepada sel. Jika sel mendapat cukup protein ditambah dengan protein yang bagus, sel yang sihat akan mudah terbentuk demi menggantikan sel yang lama dan mati.

Selain itu, protein sangat penting untuk proses pertumbuhan. Susuibu mengandungi sebahagian besar protein. Ibu yang mengamalkan makanan yang seimbang dan lengkap dengan protein dan semua zat akan mendapati anaknya membesar dengan sihat dan perkembangannya sangat hebat insyaALLAH.


Kenapa Energizing Soy Protein Shaklee hot selling?

Keistimewaan Energizing Soy Protein dan kenapa ia lebih baik dari soya lain 

-Energizing Soy Protein ini membekalkan 14 gram non-GMO Protein Soya berkualiti tinggi yang mengandungi semua Asid Amoni Perlu termasuk 9 Asid Amino Perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia.  

-Non-gmo bermaksud, ia tidak diubah secara genetik, semulajadi dan selamat. Soya yang diubah secara genetik mungkin mempunyai kesan negatif dikemudian hari dan murah. 

-Energizing Soy Protein membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam selepas diminum kerana ia mengandungi 5 jenis Vitamin B yang diperlukan tubuh, serta Kalsium separuh daripada jumlah keperluan seharian 

-Isofalvones pula meningkatkan fungsi jantung, tulang, payudara dan prostat. Kajian juga menunjukkan soya dapat membantu mengimbangi kitaran hormon semasa proses menopaus. 

-Energizing Soy Protein ini dihasilkan kawalan IPP(Identity Preservation Program) bermakna penghasilan kacang soya ini dipantau ketat pada setiap peringkat dari penanaman sehinggalah sampai kepada pengguna.Diproses dengan air ( bukan dengan bahan kimia ) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones

  • Dijamin Halal. Tanpa Laktos, kolesterol dan bebas kafien.

Kebaikan Soy Lecithin


Lecithin adalah Natur's Emulsifier(Pengemulsi Semuljadi) yang membantu badan menyerap nutrien larut lemak seperti Vitamin A,D,E,K, Beta Caretone.

Lecithin boleh didapai dari tisu binatang dan tumbuhan. Shaklee Lecithin adalah dari soya dan halal.

Khasiat dan kegunaan lecithin:
Membantu proses metabolisme, kolestrol, trigycerides dan lemak darah.

Tuesday, March 20, 2012

Suppelement untuk anak anda




Set Super Tots ini sesuai untuk kanak-kanak dari setahun ke atas

Meal Shakes
lengkap dengan segala nutrien dan vitamin yang diperlukan oleh kanak kanak membesar. Sedap diminum dan harum bau vanilanya. Boleh dicampur dengan susu ibu atau susu tepung anak.

Omega Guard
adalah supplemen fish oil yang membantu perkembangan otak anak. Tidak perlu diambil setiap hari, cukup sekadar 2-3 kapsul seminggu.

Set Super Junior sesuai untuk kanak-kanak 4 tahun ke atas.

Sesuai untuk perkembangan dan keperluan nutrien anak-anak yang sedang membesar.


Chewable Vita C- membantu anak menguatkan sistem imum dam melawan penyakit dan bersifat anti oksida


Meal Shakes
- Lengkap dengan nutrien dan mineral yang diperlukan anak dengan rasa enak. Altenatif terbaik bagi kanak-kanak yang picky eater atau tak suka mengunyah atau menelan vitamin.

Vita-Lea for Children- Lengkap dengan nutrien dan mineral yang diperlukan anak. Membantu penyerapan nutrien dari makanan. Boleh diselang seli dengan Meal Shakes.


Super tot saya dah panggil. Huhu..Lebih lanjut boleh contact saya ya. Harga yang menjimatkan khas untuk anda. Pasti berbaloi untuk anak tersayang.
mysupervitamins.com & mcna-health.blogspot.com


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Bg yang kekangan kewangan, sila contact utk mendapat harga istimewa:



Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS - 0199517292
Fanpage - JOM SINGGAH 

Vitamin utk perkembangan pintar minda dan IQ kanak2 di setiap peringkat umur - Memadai peruntukan duit average RM25-Rm30 per month




Sepanjang saya berkongsi tentang kesihatan dan kecantikan disini... vitamin utk anak2 adalah antara vitamin yg mendapat sambutan yg menggalakkan.. Ada tu yang bgtau saya..


"takpela.. beli utk anak dulu.. bagi anak2 sihat dulu.. bila ada duit lebih. baru beli utk saya plak."



Haa.. itu dia... anak jadi no.1 tau.. bertuah si anak tu..... sebab tu rata2 yg rajin mkn suplemen adalah ibu hamil (sbb nak jaga baby dlm perut) dan ibu menyusu ( sbb nak kasi zat tu disalurkan ke anak)... diri sendiri sakit2 takpe... hehe.. salah gak sebenarnya ni.. sbb kalau si ibu sakit2.. sape lak nak jaga baby..kan kan.. tapi jika anda beli MealShake utk si anak, bukan anak je yg boleh minum.. satu Famili bleh minum, ia bagus utk seisi keluarga... lengkap dgn vitamin2, protin, fiber.. Jadi semua org dpt khasiat..
Utk petang ni.. saya nak berkongsi vitamin utk IQ... kerana otak yg cerdas datang dari badan yg sihat.. betul tak? Jadi mari kita baca vitamin2 Shaklee yg bersesuaian utk tujuan ini... (credit to adda for the info below)


Shaklee Lecithin for Brain Alert
SHAKLEE Lecithin

Lecitin mengandungi choline yang sangat perlu untuk otak berfungsi. Lecitin meningkatkan bekalan choline dan acethylcholine. Acethylcholine penting untuk fungsi otak
  • berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman,etc.
Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat.30% otak adalah terdiri daripada lecitin, manakala 70% lemak di hati adalah lecitin.


No tricks! Multifunction Basic H Shaklee



Saya tertarik apabila membaca blog along dan ceritanya mengenai mari mencuci, basic H. So sebenarnya ada gelaran untuk basic H ni bagi yang dah lama mengenalinya, basic H di gelar 1001 uses liquid. Saya nak tambah sedikit, kegunaan lainnya ialah meringankan kesakitan especially kesan melecur, mencuci kudis or gatal-gatal pada badan, dan kesan yang paling menakjubkan adalah pada sayur yang layu.






Ini adalah sayur layu yang saya keluarkan dari peti ais petang tadi.Saya titiskan beberapa titis basic H ke dalam mangkuk dan dicampurkan dengan separuh mangkuk air paip serta dibiarkan selama 15-20 minit




Selepas itu, hasilnya sayur mula segar ......


Basic H Shaklee : 1001 guna .




 

Basic H adalah cecair yang serbaguna. Sangat bagus disediakan di rumah untuk banyak kegunaan.



# KEGUNAAN CARA
1 Mencuci & membersih sayur-sayuran dan buah-buahan daripada racun & bahan kimia Isikan air ke dalam besen dan masukkan 5 titik basic-h. Biarkan selama 5 – 10 minit
2 Mencuci & membersih ikan, ayam & daging & makanan laut daripada bahan awet Isikan air ke dalam besen dan masukkan 2-3 titik basic-h. Biarkan selama 5 – 10 minit
3 Mencuci & membersih makanan basah spt. Mee kuning, kuehtiau dsbnya daripada bahan awet Isikan air ke dalam besen dan masukkan 2-3 titik basic-h. Biarkan selama 5 – 10 minit
4 Mencuci & membersih tempat dan peralatan memasak (terutama yang berminyak) Isikan air ke dalam baldi dan masukkan satu sudu teh basic-h dan gunakan untuk mencuci peralatan memasak
5 Mencuci & membersih bilik air, tandas, tangki, sinki, cermin tingkap, rak buku, almari dsbnya Isikan air ke dalam baldi dan masukkan satu sudu teh basic-h kemudian mopkan atau lapkan tempat yang hendak dibersihkankecuali bilik air dan tandas perlu diberus
6 Mencuci badan, tangan dan kaki daripada daki kotoran, pijar lada, dakwat marker pen, minyak dsbnya Basahkan tangan dengan air kemudian tuangkan 2-3 titik kemudian digosok-gosok serta bilas
7 Mencuci & membersih lantai serta alat permainan Isikan air ke dalam baldi dan masukkan satu sudu teh basic-h kemudian cuci alat mainan dan dibilas manakala cucian lantai tidak perlu dibilas selepas lantai dimop kerana ia mudah kering dan tidak melicinkan lantai
8 Menanggalkan gula-gula getah pada baju dsbnya Titikkan 5 titik di sebelah belakang baju yang terkena gula getah kemudian digosok-gosok hingga tertanggal
9 Mengasah pisau Titikkan 4-5 titik pada pisau dan asah pisau seperti biasa sehingga tajam
10 Membersih dakwat pen pada tangan, baju dsbnya Titikkan 4-5 titik di tempat terkena dakwat, digosok dan kemudian dibilas



Friday, March 16, 2012

Basic H : Selamat, Berkesan, Mesra Alam.. Ia harus ada di rumah dan bawa kemana sahaja. Ia juga penawar bestttttt utk eczema dan kulit gatal2...




Sabtu lepas bwh pergelangan lengan saya tiba2 merah2 gatal2... tak tahu kenapa.. adalah besar duit 50sen tu..besar skit.. ingatkan takpe kot.. tapi agak gatal.pastu tak hilang2 lak. makin pekat merahnya... hmm.. ketika tu tak terfikir plak pasal nak sapu dgn Basic H... Walhal ramai dah customer2  yg beli basic H yg ada masalah eczema (masalah kulit) dan juga masalah anak demam... 
Semlm, baru sy teringat akan Basic H ni.. saya pun nak try... sbb ramai betul yg bagi testimoni best2 bab sapu2 kulit gatal ni.. Saya sapu Selasa Malam.. harini Khamis.. masuk sehari lebih...merahnya makin susut.....menyesal lak tak ambil gbr...dan pagi ni..mmg tak terkata lah... pendek kata mmg MAGIC...... No wonder dlm byk2 produk Shakle.. yg satu ni favorite OPRAH... :-)

Dan sebut pasal kulit2 gatal/ eczema ni.. saya teringat testimoni anak buah si Hafsah ni.. berikut saya petik dari entry blog beliau.. Mari kita baca...
___________________________________________________________
Dua minggu lepas, saya ada belikan Basic H, pencuci 1001 kegunaan kepada kakak saya, untuk kegunaan dia membasuh CD dan memandikan Auliya. Auliya memang ada masalah kulit yang gatal-gatal/ Eczema. kadang2 sampai luka sebab garu. Aktiviti setiap malam sebelum tidur atau pun setiap kali tersedar malam adalah 'GARU'. Kesian jugak kakak saya kene garu dia setiap malam, kalau tak nanti menangis sebab xdapat tidur. Kadang-kadang habis semua yang ada kat rumah makcik-makciknya menjadi dayang-dayang untuk menggaru si kecik tu.. hehe.. Cik Ani Dayang, Cik Da jadi Duyung dan Cik Na jadi Dugong, keje gilir2 garu..hehe

Elakkan makan vitamin sebelum makan? Apa kesannya?

sharing dr IbuNasa


Selama hampir 10 tahun ibu kenali Shaklee maka selama itu la juga ibu amalkan Lecithin sebelum makan. Zaman belajar kat U dulu tiada masalah sebab dari kolej nak ke Fakulti pun dah 15-20 minit jalan kaki....memang sangat membantu la untuk pembakaran lemak....hehehe. Memang slim. Selepas habis belajar, jogging sekali sekala. Banyak exercise dalam shopping complex....jalan satu Mid Valley pun belum tentu berpeluh sebab aircond kuat. Masa menyusu anak paling best!!!! Makan la apa pun semuanya ditukarkan menjadi susu. Best, memang badan maintain slim.

Tapi lepas tak menyusu....badan mula sedikit comel....huwaaaa. Maka ibu pun pastikan makan Lecithin dengan sangat konsisten. Bayangkan bila nak jalan petang ngan abah, ibu akan makan Lecithin sebelum keluar rumah....kononnya nak block nafsu makan. Tapi ibu notice sebaliknya terjadi. Lepas setengah jam, perut mula memulas bukan nak ke tandas tapi isyarat perut perlu di isi. Ish ni tak boleh jadi. Nanti jika berterusan ianya tanda tak bagus. Sebab ibu perlu kawal selera makan bukan menambah selera.

Cara Nak Kurus dengan Omega Guard (Minyak Ikan)



Ramai yang call tidak kurang yang email/ pm bertanya pasal Omega. Mungkin sebelum ini jarang saya menulis tentang Omega, tapi personally saya pastikan Omega memang sentiasa di rumah kerana ia adalah kegemaran anak-anak saya. Saya bekalkan suami saya Omega supaya ia membantu meningkatkan HDL dalam tubuh.

Seorang customer saya ini tidak menyusukan anak. So pada beliau Lecithin tak membantu  untuk kurus dan tak seperti yang diharapkan. Saya suggestkan Omega ini kerana Omega juga bagus untuk rendahkan kolestrol dan bakar lemak - salah satu supplemen untuk kurus secara selamat

Thursday, March 15, 2012

Penawar Alergic


"i notice, sejak amik Alfalfa and probably becoz of vit c jugak, masalah allergy rhinitis mmg berkurang. Kalau tak everyday mesti kena makan ubat selsema ie antihistamine. Sekarang dah ok. Tak payah makan ubat. Bila start rasa gatal2 muka/mata n selsema, i just basuh2 muka, kumur2 n amik Alfalfa lebih sikit n vit c. On normal days, i amik alfalfa 2 biji aje sehari (tak lebih sbb i pereasan kalau amik byk, baby punya stool jadi cair). I cuma lebihkan bila datang gatal2 muka tu. Vit c pun biasa amik sekali je, bila ada masalah je amik 2 kali."

Masalah Keputihan & Cara Mengatasi


Masalah keputihan

“Keputihan’ yang disebabkan oleh keluaran lendir dari faraj seringkali menimbulkan kerunsingan dan ketakutan di kalangan wanita-wanita. 

Perkara yang paling ditakuti sekali ialah jangkitan kuman (venereal disease) seperti siplis dan gonorrhea iaitu penyakit –penyakit yang dijangkitkan menerusi hubungan seks. Perkara lain yang merunsingkan wanita ialah kemungkinan beliau mengidap penyakit kanser pada bahagian peranakan. Bagi gadis-gadis yang belum berkahwin, pengeluaran keputihan menimbulkan persoalan samadamereka mengidap penyakit yang mengancam kesuburan mereka di masa hadapan kelak.

1. Peranan lendir di dalam faraj

Pengeluaran lendir keputihan dari kemaluan tidak semestinya menandakan penyakit. Disebaliknya ia mungkin tanda seperkara yang biasa sahaja. Lendir dikeluarkan oleh faraj dan pangkal rahim untuk tujuan tertentu. Ia dikeluarkan oleh sel-sel dan kilang-kilang khas pengeluar lendir. 

Mengapa asid folik diperlukan?? Penting ke mengambil asid folik semasa hamil??

 



 

Penting ke wanita hamil mengambil asid folik? Malah wanita yang ingin membuat persediaan untuk hamil pun sangat-sangat digalakkan untuk mengambil asid folik. Penting sangat ke? Betul ke kemungkinan bayi cacat dapat dicegah dengan pengambilan asid folik?

Jom baca tentang asid folik dan kepentingannya. Saya petik di sini

Apakah asid folik?
Asid folik adalah salah satu vitamin kumpulan B. Ia wujud secara semulajadi sebagai folat dalam kekacang, sayuran hijau, beberapa buah, dan juga yis and ekstrak daging lembu. 


Wednesday, March 14, 2012

Suppelement untuk anak anda




Set Super Tots ini sesuai untuk kanak-kanak dari setahun ke atas

Meal Shakes lengkap dengan segala nutrien dan vitamin yang diperlukan oleh kanak kanak membesar. Sedap diminum dan harum bau vanilanya. Boleh dicampur dengan susu ibu atau susu tepung anak.

Omega Guard adalah supplemen fish oil yang membantu perkembangan otak anak. Tidak perlu diambil setiap hari, cukup sekadar 2-3 kapsul seminggu.

Bebaskan si kecil dari seksaan ekzema



MELIHAT kegelisahan si kecil tidak boleh duduk diam kerana gatal-gatal dan ruam di badan pasti merunsingkan hati si ibu.

Tambah memilukan apabila kesan kegatalan tersebut menyebabkan kulit si kecil menggelupas dan kemerah-merahan di seluruh badan.

Situasi ini kerap dialami oleh penghidap ekzema atopik atau dermatitis atopic sejenis penyakit radang kulit yang mencetuskan ruam gatal hingga menyebabkan rasa sakit dan resah.

Biarpun penyakit ini tidak mendatangkan bahaya dan mengancam nyawa, namun penyakit ini semakin kerap berlaku di kalangan kanak-kanak disebabkan alahan serta keadaan persekitaran dan udara yang tidak bersih.

Jom dapatkan Vitamin Penyusuan di LILKAISTORE..


Masih tercari vitamin yang sesuai untuk sepanjang penyusuan anda?? Tahniah, anda masih meneruskan penyusuan ibu. Anda berdekatan dengan Sekyen 23, Shah Alam. dapatkan SET PENYUSUAN di LILKAISTORE dengan harga berpatutan.

 Nie address LILKAISTORE

(Our boutique is opposite LKSA Highway, the 5th shop from Carrefour, at 1st floor)
Lilkaistore Enterprise (SA0174989-A)
No 9-A (1st Floor), Jalan Pelabur B23/B,
Seksyen 23, 40300, Shah Alam,
Selangor, Malaysia.
Official Line: 03-55412459
Fax : 03-55412459 (call us before you fax any documents)
Email: sales@lilkaistore.com (payment) / info@lilkaistore.com (information) / wholesale@lilkaistore.com (wholesale)

Sambil2 tu boleh survey barang2 baby yang lain.. Insayallah, harga yang ditawarkan agak berpatutan..

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Bg yang kekangan kewangan, sila contact utk mendapat harga istimewa:



Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS - 0199517292
Fanpage - JOM SINGGAH 
 

Tips Kulit Cantik

Nak tahu Rahsia Cantik.. bebas dr sebarang jerawat semua tu..
Miracle Mask adalah salah satu produk untuk mendapatkan rahsia kulit cantik..
jom baca kelbihan miracle mask nie..
 
Kelebihan Miracle Mask ( 1 Produk 4 kegunaan)
  • Semua jenis kulit dan semua peringkat umur.
  • Mengecutkan jerawat dan menghilangkan parut.
  • Mengecilkan pori-pori kulit muka.
  • Memudarkan jeragat dan pigmentasi.
  • Melicinkan dan melembutkan kulit.
  • Mengurangkan serta menghilangkan gatal-gatal di kulit muka dan badan.
  • Menegangkan dan mencerahkan kulit.
  • Lulur badan dan scrub muka supaya kulit menjadi lembut,cerah dan licin.
Antara bahan-bahan yg terkandung dalam MIRACLE MASK adalah 100% bahan semulajadi sepeti gamat asli,kulit kayu manis,dan herba-herba terpilih.

Tuesday, March 13, 2012

Kekal Sihat, Bertenaga dan Awet Muda - Vivix Shaklee


Nak ke jadi cantik dan sihat macam Ayu Raudhah-- Jom Baca rahsia nyer

Dipetik dari http://baliklah.blogspot.com



Hmm..rasanya sesuai sangat la untuk mula amalkan pengambilan VIVIX ye. Umur persaraan dilanjutkan ke 60 tahun mengikut SBPA (Sistem Saraan Baru Perkhidmatan Awam). Harap-harap sehingga mencapai umur itu, dapatlah memberikan servis sebaiknya. Harap-harap tidak la jari-jemari ni, terketar-ketar menaip, ingatan ni asyik-asyik lupa ;b

Beza Obimin dan Vita-Lea Shaklee


Perbezaan yang paling ketara ialah semestinya kebanyakan Obimin untuk ibu hamil yang berada di pasaran adalah vitamin sintetik!

Dari jauh dah boleh nampak silica gel nya.

Manakala Vita-Lea Iron Formula (MultiVitamin dan MultiMineral) ialah vitamin semulajadi, yang lebih baik dan berkualiti untuk badan, dan pastinya tidak perlukan silica gel untuk memelihara keasliannya!

Pulihkan tekanan darah dengan Vitalea dan dapatkan tidur yang nyenyak dengan Ostematrix




"Alhamdulillah, selepas makan vita-lea dan ostematrix ( baru 2 hari makan) tiada lagi sakit gigi menghantui diri.. tiada lagi tekanan darah rendag..tidur pun lena..alhamdulillah..syukur..semoga badan akan lebih sihat untuk menjaga baby big 11 bulan dan baby small( 8 weeks in ibu tummy)"

Monday, March 12, 2012

Mencari vitamin untuk lelaki?




Siapa kata vitamin hanya perlu untuk wanita hamil atau ibu menyusu sahaja? Sebenarnya mereka yang hidup dalam tekanan, pemakanan dan cara hidup yang tidak sembang, mereka yang tidak sihat malah mereka yang ingin kekal sihat perlukan vitamin demi memastikan tubuh mendapat semua zat dan nutrisi yang diperlukan untuk atasi kekangan yang dihadapi termasuklah untuk mereka yang ingin terus sihat.

Ada yang bertanya dengan saya, adakah Shaklee hanya untuk para isteri? Adakah apa2 vitamin yang sesuai untuk para suami?

Jawapannya ialah semua vitamin Shaklee sesuai untuk para wanita mahupun lelaki. Namun saya tahu encik yang bernama lelaki ini biasanya tidak suka dengan pengambilan vitamin yang banyak....maka saya sarankan hanya dua ini sahaja dan ia sangat bagus untuk insan bernama lelaki....iaitu Ostematrix dan Vitamin E.

Jika anda mampu untuk membeli set penuh dan mengamalkan secara istiqamah...alhamdulillah. Namun pada saya 2 vitamin ini sebagai permulaan sudah memadai.


Apa kebaikan Ostematrix?


Petua Lama Menghilangkan selulit & Cara memerangikan Selulit cara Moden


Sedia maklum,selulit atau kesan parut pada bahagian luar paha,perut dan punggung amat sukar untuk dihilangkan. Akan tetapi rawatan tradisional akan dapat mengurangkan kesannya.

Terdapat 6 Cara, jom layan dulu

Cara 1. Ambil tawas,bancuh/canpur dengan sedikit air suam. Sapukan pada tempat atau bahagian yang terdapat selulit setiap hari.

Cara 2. Ambil minyak kelapa hijau,gunakan untuk mengurut bahagian badan yang berselulit setiap pagi selepas mandi.

Penawar masalah pencernaan


Masalah pencernaan boleh didapati tak kira orang, tua muda, laki atau perempuan, kurus atau gemuk. Jika dah dapat, selalunya orang tu akan susah nak membuang, jarang nak membuang, perut rasa tak selesa dan badan pun lama kelamaan akan naik.

Kalau anda antara orang yang menghadapi masalah ini, Shaklee ada penawarnya.
Terdapat 3 produk untuk pelawasan - Herb Lax, Fiber Plan & Alfafa 

1. Herb Lax

Apakah Herb Lax
-dirumus secara saintifik menggunakan daun senna iaitu herba tradisonal untuk menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut bagi membantu proses semulajadi badan dalam mengekalkan fungsi usus yang sihat.
-rumusan unik dengan 8 herba semulajadi lain termasuk alfalfa untuk kesan optimum

Tips Turunkan Berat Badan | Kurus Dengan Cara Yang Betul


Nak kurus, turunkan berat badan… simple saja sebenarnya. Bukan roket sains.
Konsepnya –> bakar kalori setimpal dengan yang diambil. Tapi.. bagaimana caranya?

Look.. biasa tak kita dengar, atau alami sendiri situasi semacam ni:


Eton cuba menurunkan berat badan dengan mengamalkan ‘diet’. Dia mengawal semua jumlah kalori yang diambil, melakukan senaman untuk mengurangkan berat badan. Akan tetapi, musim kenduri amat menakutkan Eton, kerana dia boleh naik berat badan dengan begitu drastik selepas makan kenduri.
Penat kan macam tu. Makan banyak sikit, berat naik.


Kebaikan Soy Lecithin - Kurus & Minda


Lecithin adalah Natur's Emulsifier(Pengemulsi Semuljadi) yang membantu badan menyerap nutrien larut lemak seperti Vitamin A,D,E,K, Beta Caretone.

Lecithin boleh didapai dari tisu binatang dan tumbuhan. Shaklee Lecithin adalah dari soya dan halal.


Khasiat dan kegunaan lecithin:
Membantu proses metabolisme, kolestrol, trigycerides dan lemak darah.

Thursday, March 8, 2012

Perlukan Vitamin ? Mungkin yang anda cari ada disini...





Anda mencari vitamin/ makanan tambahan?

Tahukah anda, pada 1915, Dr Shaklee telah mencipta multivitamin pertama didunia dan pencuci terbaik (Basic H) hasil daripada gabungan ciptaan sains dan alam semulajadi..
Shaklee telahpun 55thn berada di pasaran.. Bagi saya, memilih jenama ini merupakan langkah bijak... a right start to a good nutrition..

Cuba lihat senarai vitamin vitamin semulajadi Shaklee di bwh ini..

Mungkin yang anda cari ada disini...
Thanks Iffah for this beautiful flyers..and Thanks Su for the idea of posting this entry..
__________________________________________________________
3 perkara yang anda perlu yakini apabila memilih jenama tertua ini...
Ia sentiasa selamat, berkesan dan semulajadi (mesra alam)

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Bg yang kekangan kewangan, sila contact utk mendapat harga istimewa:



Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS - 0199517292
Fanpage - JOM SINGGAH 
 

NutriFeron..Tingkat fungsi Imun Badan



(SMS 0199517292 utk harga istimewa)
Dicipta oleh individu yang Menemui Interferon

Ahli imunologi yang terkenal di dunia, Dr Yasuhiko Kojima merupakan individu pertama yang menemui interferon pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan penyelidikan di Universiti Tokyo. Setelah menjalankan penyelidikan selama 40 tahun dengan menguji ratusan sebatian semula jadi, beliau telah menghasilkan satu campuran unik daripada empat ekstrak tumbuhan yang menggalakkan pembentukan interferon secara semula jadi di dalam badan.

Meningkatkan paras interferon secara semulajadi.

Para saintis dan komuniti perubatan telah mengenalpasti interferon sebagai sesuatu yang amat penting bagi fungsi imun yang sihat. NutriFeron merupakan satu-satunya pemakanan tambahan di U.S. yang dicipta oleh penemu interferon yang boleh menambahkan penghasilan interferon di dalam badan secara semula jadi.
 
Terbukti daripada Empat Kajian Klinikal Pada Manusia

Campuran fitonutrien yang berkesan dan selamat ini member sokongan imun tepat pada peringkat sel. Kajian menunjukkan khasiat kesihatan yang luar biasa dan perlindungan imun yang diperolehi daripada campuran khas empat ekstrak tumbuhan di dalam NutriFeron.
 
Rumusan Berpaten Yang Eksklusif

NutriFeron tidak dapat dijumpai di mana-mana kedai. Ia hanya boleh didapati melalui Shaklee. Rumusan berpaten NutriFeron yang unik dan eksklusif kepada Shaklee. Sebagai suatu supplemen yang hebat dan efektif, ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.

Nutritions Facts
Each serving provides:
MACH® Patented Blend of Plant Extracts 

-Pumpkin seed extract(Cucurbita moschata)  
-Safflower flower extract(Carthamus tinctorius)  
-Asian Plantain seed extract(Plantago asiatica)  
-Japanese Honeysuckle flower extract(Lonicera japonica) 


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Bg yang kekangan kewangan, sila contact utk mendapat harga istimewa:



Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS - 0199517292
Fanpage - JOM SINGGAH 
 

    Tambah Imuniti/antibodi.....Nutriferon.. sebagai perisai

    pa yang saya nak share di sini ialah..dari segi supplemen/atau pemakanan tambahan untuk meningkatkan system imuniti badan…bolehla cuba nutriferon Shaklee..... 

    Nutriferon telah dihasilkan oleh seorang doktor dari Jepun iaitu ,Immunologist Dr. Yasuhiko Kojima (sumber:Shaklee - After an exhaustive review of thousands of compounds and 200 herbs, Dr. Yasuhiko Kojima isolated four ingredients (Pumpkin seeds extract, Safflower flowers extract, Plantago Asiatica seeds and Japanese Honeysuckle flowers extract) that promote general well-being.).

     Ianya bagus untuk mengukuhkan sistem imun kita. Ianya selamat diambil oleh ibu yang menyusu dan mereka yang mempunyai masalah system imuniti yang lemah.. Nutriferon sangat penting kepada tubuh badan kerana ia membantu untuk boost our imune system. Ia lebih ketara berkesan ke atas mereka yang mempunyai masalah kesihatan yang kronik seperti kencing manis, kanser, asthma, dan banyak lagi.....

    Jadi apa beza vitamin seperti A,C,E dan Nutriferon ni?..Vitamin adalah lebih ditujukan kepada mereka yang sihat dan mereka yang baru pulih dari sakit untuk mengelakkan daripada mendapat sakit. ..........Namun nutriferon lebih spesifik untuk meningkatkan imune system mereka yang bermasalah dalam kesihatan.

    Contoh aplikasi Nutriferon: Ibu yang sedang menyusukan anak memerlukan makanan tambahan memastikan susuibu mempunyai antibodi yang tinggi. namun masih terdapat ibu2 yang mengalami anaknya masih mudah sakit hatta memberi susuibu dengan sepenuhnya. Rata2 ibu ini disarankan mengambil 4-5 jenis buah sehari agar keperluan vitamin C 500-1000mg dipenuhi...Tapi kalau tak mampu nak makan 4-5 jenis buah2an,makanlah supplemen....tapi kalau pengambilan vitamin C sudahpun ditingkatkan dan anak sakit masih melebihi seminggu,.Maka apa yang boleh di sarankan,ambillah "immune booster" iaitu Nutriferon.

    Testimoni pengguna Nutriferon (Norita)
    Ibu sendiri hanya akan mengambil ini apabila ibu rasakan badan ibu terlalu imun dengan vitamin C dimana pengambilan Vitamin C tidak memberi kesan seperti yang ibu harapkan sebagai contoh dimana ibu , abah dan Addin dan Nasa mendapat conjunctivitis. Ibu mengamalkan pengambilan nutriferon agar ianya ada di dalam susuibu dan agar Nasa mendapat manfaatnya supaya cepat recover. Alhamdulillah berhasil.Baru2 ini seorang customer ibu , seorang guru di salah sebuah sekolah di Kuala Lumpur... cikgu Nani. 
     Beliau mengadu dengan ibu bahawa anaknya telah mendapat selsema dan berlarutan melebihi seminggu iaitu 9-10 hari . Ibu mana yang tidak risau apabila anaknya sakit dan lambat beransur baik? Maka oleh kerana pengambilan 2 biji vitamin C sehari tidak memberi kesan ke atas anaknya maka ibu menyarankan cikgu Nani mengambil Nutriferon as "immune boster". Alhamdulillah setelah mengambil 2 peket , selsema anaknya reda

    Saya sendiri pernah mencuba Nutriferon.(cuma alhamdulillah saya jarang demam teruk)...biasanya dulu kalau saya demam teruk...saya ambil 1 peket Nutriferon...alhamdulillah.reda demam saya...

    dan buat ibu yang sedang menyusu...jika anda demam atau baby anda demam yg lambat untuk pulih..cubalah Nutriferon...., ini kerana pengambilan sepeket seminggu insyaAllah membantu antibodi anak menjadi lebih kuat dalam menghadapi cabaran pelbagai virus penyakit sekarang ni..
    credit

    * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


    Bg yang kekangan kewangan, sila contact utk mendapat harga istimewa:



    Email - pokoksena85@yahoo.com
    SMS - 0199517292
    Fanpage - JOM SINGGAH 
     

    Thursday, March 1, 2012

    Yang mana satu untuk anda?



    SET A (Optimum Health)


    ~Vitalea , Vitamin C, B Complex

    3 botol fullpack ni  untuk kegunaan 4 hingga 6 bulan; 
     Vitalea(120biji), Vita C(160biji), Vit B Complex (120biji). 

    P/s- Bg yang kekangan kewangan SMS 019-9517292 utk harga istimewa 

    • sesuai untuk semua golongan yang mementingkan kesihatan - lelaki, wanita, pelajar, wanita mengandung,menyusukan anak,warga emas.
    • sangat tepat bagi mereka yang sibuk dan gaya pemakanan seharian yang tidak sihat dan tak seimbang
    • sesuai bagi mereka yang selalu stress, keletihan, mudah mengantuk.
    • Aturan makan: Sebiji sehari untuk setiap jenis.

    JAWAPAN SEGERA

    Name:
    Email Address:
    Pertanyaan mengenai produk @ harga

    Form provided by Freedback.
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    JOM SINGGAH E-STORE