Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

**Terima Kasih Yee.. Dapatkan Pelbagai Diskaun Menarik di JOM SINGGAH

^^FANPAGE - JOM SINGGAH- TIP KESIHATAN PERCUMA^^

JOM SINGGAH on Facebook

Untuk Sebarang Pertanyaan - ISI FORM NIE





Wednesday, February 29, 2012

Set Berpantang - Vitamin dan jamu, mana satu menjadi pilihan?



Ini testimoni yang diberi oleh salah seorang customer saya .... beliau menggunakan tips yang saya berikan dan alhamdulillah beliau sangat berpuashati.



Berpantang dengan vitamin membuatkan badan cepat sihat, recover dan sangat membantu dalam penghasilan susuibu apabila si ibu kerap melakukan stimulasi melalui pam atau hisapan bayi.

Saya sendiri amalkan hanya vitamin semasa berpantang kerana ia sangat membantu terutama sebab saya melahirkan secara secearean. Jika sakit tempat potong itu tidak diatasi, ia akan mengganggu emosi si ibu dan ini akan menjejaskan penghasilan hormon prolaktin yang menyumbang kepada kelancaran penghasilan susuibu.

Jika anda berpantang dengan jamu, hakikatnya badan akan bekerja lebih keras untuk mengurai kandungan jamu itu untuk mendapatkan vitamin dan galian yang terdapat di dalam jamu tadi. Berbeza apabila kita amalkan makan vitamin sahaja. Ia memudahkan sel menyerap vitamin dengan lebih mudah ditambah pengambilan air yang mencukupi.

Jika anda bakal melahirkan, apa kata cuba berpantang dengan vitamin...insyaALLAH dengan izin ALLAH anda juga mampu menikmati apa yang customer ini nikmati!




Credit - anakkuwiraku.com

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Bg yang kekangan kewangan, sila contact utk mendapat harga istimewa:



Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS - 0199517292
Fanpage - JOM SINGGAH 
 

Kepentingan setiap vitamin dalam set B @ Set Penyusuan - Milk Booster ?


Ada beberapa customer sangat teruja setelah merasakan kebaikan Shaklee untuk penyusuan dan ingin berkongsi dengan rakan lain namun tidak tahu bagaimana nak menerangkan dengan lebih jelas.

1.Apakah set yang sesuai untuk ibu yang menyusu?
Set B

2. Apakah yang ada dalam set B?
Multivitamin @ Vitalea, B complex, Vitamin C dan Alfalfa

3. Apakah fungsi atau kebaikan setiap vitamin bagi ibu yang menyusu?


a) Vita-Lea Iron Formula/multivitamin

Dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi. Kebiasaannya, sekitar usia anak mencecah 6 bulan, kita di syorkan untuk memperbanyakkan sumber zat besi ke dalam makanan anak...contoh terbaik ialah ikan bilis dan bagi ibu menyusu multivitamin atau nama lain vitalea telah di lengkapi dengan iron bagi membantu pembesaran anak dengan lebih baik lg...Ada sesetengah doktor menasihatkan agar ibu yang menyusu perlu memastikan pengambilan zat besi dalam menu harian agar si ibu tidak mudah pitam atau pening selepas memerah mahupun menyusukan anak. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Walaubagaimanapun multivitamin beserta formula zat besi ini tidak disarankan diambil dengan minuman susu kerana ianya akan mengurangkan efisiensi penyerapan zat besi oleh badan.

b) B Complex

Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress (sebagai penenang), Membantu meninggikan sistem pertahanan badan, menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu ibu2 berfikiran positif sentiasa(mood baik..)...so, bila kurangnya stress dan mood happy, secara automatik penghasilan susu akan lebih lancar. Pengambilan pil perancang memerlukan pengambilan b complex yang konsisten kerana pengambilan pil perancang memusnahkan zat vitamin B yang sedia ada di dalam badan si ibu.
Vitamin B juga dapat melahirkan wajah ibu yang cantikberseri dan tidak kusam.

c) Vitamin C

Sangat penting untuk menjaga salur darah, sebagai antioksidan dan membantu meningkatkan antibodi ibu dan pengambilan Vitamin C membantu meningkatkan kandungan antibodi di dalam susuibu untuk anak yang sedang menyusu. So, sekiranya anda atau baby demam, cuma tingkatkan pengambilan vit c ke 2 biji sehari ...dan bagi ibu2 yg menghadapi puting melecet/luka/berdarah,insya allah akan mudah sembuh...satu lg kesannya kulit makin bersih, cerah & cantik. Vitamin C membantu pembentukan kolagen dengan lebih baik.

d) Alfalfa

Merupakan supplement penting utk boost penghasilan susu kerana mempunyai 1001 khasiat. Turut membantu dalam memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim.Namun pengambilan dan keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza. Ada yang hanya mengambil 2 biji sehari telah mempercepatkan proses penghasilan susu sehingga mengalami bengkak susu namun tidak kurang juga yang memerlukan 4 atau 6 biji sehari bagi membantu badan stimulate untuk menghasilkan susu dengan lebih cepat.Turut membantu perkumuhan (lebih lawas)dan membuang angin dalam badan...secara automatik kesan baik pd bby..susah nak kena kembung.
Bagi yang tidak menyusukan bayi, Alfalfa yang dikenali sebagai raja tumbuh2an ini mempunyai banyak khasiat kesihatan. Ianya dikatakan banyak membantu meningkatkan kelancaran proses perkumuhan dan bagus untuk buah pinggang. Ianya juga adalah dalam kategori fiber dan mengenyangkan. Pengambilan Alfalfa memerlukan pengambilan air yang seimbang dengan pengambilan kuantiti alfalfa. The more we take the more we have to drink.

Bagi yang berkemampuan, boleh menambah:

Energizing Soy Protein (ESP)
Ianya adalah protien dan protein sangat penting untuk pembentukan sel.ESP sangat membantu dalam melancarkan penghasilan susu, penting untuk kelenjar dan tumbesaran, mencantikkan kulit si ibu dan anak, dan membantu kawal paras kolesterol. ESp turut mengandungi kalsium yang turut menyumbangkan kepada pembentukan sel darah. Secara tidak langsung, di samping memberikan tenaga kepada ibu ia juga dapat memberikan rasa kenyang.....kesan baik kepada baby berat badan mudah naik terutama pada 6 bulan pertama kelahiran. Apa bezanya soya Shaklee ini dengan soya lain yang berada di pasaran? Soya Shaklee ada non GMO soy iaitu soya yang dibasuh bukan menggunakan alkohol. Diproses dengan suhu yang sangat sederhana agar enzim didalamnya tidak musnah. Kualitinya sangat tinggi setanding dengan harga yang kita bayar :). Ibu dah amalkan hampir 10 tahun ESP ni memang sangat berpuashati.

Bagi yang mengalami kemerunduman susu, boleh cuba ESP agar penghasilan susu lebih efektif dan mula nampak peningkatan. Ibu akan minum ESP 3-5 kali sehari apabila susu merosot. Memang cepat rasa susu penuh. Itu yang ibu sentiasa pastikan ESP sentiasa ada di rumah.

credit

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Bg yang kekangan kewangan, sila contact utk mendapat harga istimewa:



Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS - 0199517292
Fanpage - JOM SINGGAH 
 

Tuesday, February 28, 2012

Testimoni Menarik -->> Miracle Mask + 99 Face


Testimoni 1

"terima kasih sgt2 kat akak promote cleanser tuh..alhamdulillah, oily kat muke mmg berkurang sgt,lepas cuci tuh rs moist je kulit,cuci muke (cleanser 99) setiap hr + miracle mask 3x dlm seminggu, memang betul2 puas hati..jerawat 2,3 biji je..parut makin pudar sket2, memang marbelessssssss la..memang jatuh cinta la dgn poduk akak ni...lagi satu memang ssh nk cr produk yg natural bebas dr kimia ni..ni la satu2 nye produk akak yg cukup berkesan dgn kulit muke sy."
- zuranida othman -

Testimoni 2

sy suke pkai facial tu..kulit rase lembut,parut mmg da mkin kurang..lepas tu sy pkai mask plak..nmpk la ketara perubahan tu....cm skrg ade gk la ckit2 tumbuh lagi jerwat kecik2..bila pkai pencuci tu tem[ek lame2 jerawat pun jadi kering...2 3 hari da bek dah...cm skrg cepat la jearwat baik....xcam dulu"
- sharifah naterah -

Testimoni 3

"Setelah saya menggunakan Ninety Nine Face sebanyak 3 kali, saya terasa kulit wajah nampak perbezaan...sebelum ni terdapat kedutan di tepi bibir dan selepas menggunakan product tersebut kedutan di tepi bibir tidak kelihatan lagi..Saya terasa begitu gembira sekali dengan perubahan ini..Ninety Nine Face amat berkesan..Belum cuba belum tahu.."
- Noor Aida Ayu -

Testimoni 4

Sy da pkai pncuci n mask ni da sbln n byk prbhan trutama kulit kurng brmnyk n lbh licin...parut2pun da smkn pudar..ni sy order pncuci muka 4 2nd time n order juga pncuci n mask utk org len yg brmnt dgn prbhan pada sy...
- Ahmad Sobri -

Testimoni 5

kaknur...99 face tu baguslah..sya dah pakai beberapa hri ni...kulit sya nampak perubahan n makin cerah...thank byak22
- Suhaib -

Testimoni 6

"Ni gambar saya sebelum dan selepas penggunaan sehari Ninetynine Face dan Miracle Mask.Selepas sehari pakai, kulit dah tak berminyak, kulit semakin cerah , jerawat cepat kering. Memang nampaklah perubahannya. Kulit pun rasa lebih lembut dan licin . Sekarang dalam usaha nak mengilangkan parut-parut yang ada. Nantikan perubahan saya..Terima kasih kak nur, memang bestlah produk ni."
- Nik Norazlinawaty -

Testimoni 7

"salam....saya ingin berkongsi pengalaman saya menggunakan pencuci 99 dan mask . semenjak guna perubahan yang saya alami adalah kulit lembap, cerah , licin, lembut n gebu . rasa seronok bila sentuh kulit selepas guna produk. sekarang saya hanya memakai krim pelindung sahaja bila keluar tanpa alas bedak (compact). kulit nampak natural n berseri-seri. saya syorkan anda juga menggunakannya dan rasailah sendiri keberkesanannya. terima kasih ninetynine & miracle mask." - sharifah azlia-

Testimoni 8

"Salam kaknur, first i pakai kan, wow totally shock, sebab jerawat yg semalam kuar dah kecut...memang best la...kak nur kalu beli banyak dapat murah x?"
- Nur Muhammad -

Testimoni 9 ( Regular customer )

salam kak,nak oder cleanser...dlu sy beli yg btl kcik..next oder beli btl besar...alhamdulllah mmg puas ati...mmg sesuai dgn kulit sy..dh dkt 3 bln dh pakai...alhamdulillah..ni nk beli yg btl besar..bp rm? - Zuranida Othman -

Testimoni 10 ( Regular customer )

"Askum k.nur,sy punya parut di leher dan muka sikit2 semakin pudar...Alhamdulillah" - Shamsul -


Testimoni 11

"salam kaka Nur, sy liana dr JB..baru mggu gna 99Face + Miracle Mask, smlm (01052010) jumpa spupu n ibu saudara, mereka mngatakan kulit muka sy smkin licin, kurang bekas jerawat dan smakin cerah..alhamdulillah..mmg kalo xde kerja Miracle Mask mmg sy tepek kan seluruh muka..MMG BEST..double THUMB UPS...thanks kak Nur" - Norliana Binti Ibrahim -

Testimoni 12

"salam k.nur..sy da try mask n 99 face selama seminggu..kesan sgt ketara.muka sy da xberminyak lagi , jerawat da xd n parut pun da pudar..best sgt! syukur sgt dpt jumpe produk akak..sy akan jadi pelanggan setia akak!! kakak n adik sy asik tanya je rahsia sy neh..hehe n sy rekemen kan kat diorang.." - rushda hadzira ismail -

Testimoni 13

"salam kak, bole x sy promo produk akak kat blog sy?sbb sy sndr mengakui keberkesanan 99face n miracle mask...b4 ne sy da pakai produk yg brtus2 ringgit..tp sukur la bru 3ari guna 99face n miracle mask kesannya mmg menakjubkan...muka licin,jerawat kecut,parut pudar.." - Suhaila Matussin -

Testimoni 14

"Salam kaknur,syira nk order lg m.mask tu la..mama n adk sume nk pkai..smlm syra p wat facial ksi picit kuar sume whthead tu bru ok ckt muke xde biji2..mlm td pkai mask hlg parut2 itam tu kak,skrg tgl ckt lg...bru 2kali pkai..klo smgu mst hlg kot..mama pun ckp muka syra pg ni nmpk cerah ckt...huhu suke2...:-)" - Syira Mohd -


Testimoni 15

sy tak penah lg berpuas hati dgn mana2 produk yg sy cuba sebelum nie. nasib sy baik sbb tergoogle produk akak nie.tanpa fikir tros order sbb jerawat semakin teruk. alhamdulillah skang parut da semakin pudar! jerawat pon ala2 segan je nak tumbuh. haha.. tq kak nur! bole beraya sakan la sy pas nie...-Jaja Azmi-

Testimoni 16

alhamdulillah,selepas saya pakai miracle mask ni,kulit muka saya dah x tumbuh jerawat...dan kakak saya pun cuba pakai mask ni,dan kulit dia dah bertambah licin...lembut je...-Asiah Ramly-

Testimoni 17

smlm oderkan utk kawan..die ckp dulu muka rushda bnyk parut n jerawat..skg ni da cntik..tu yg die tnya tu pakai ape..so rushda rekemen kan la...xsabar2 die nk pakai...mcm mane rushda nk bg gmbar sebelum n selepas?leh jadikan testimon...-Rushda-

Testimoni 18

Kak nur, sy dah pakai 99face selama 4 hari.. mmg kulit muka rasa lebih lembut berbanding sebelumnya... kat hidung & dahi, dah hilang oily.. Miracle mask baru nak cuba pakai mlm ni.. target nak kecilkan pori2 and eliminate pigments.. nanti kasi testi lagi lepas result dah obvious... :-)

Testimoni 19

salam kak nur...dya da dapat da barang tu..bru je try guna td...hehe..suka laa dengan sinus herb tu...99 pn ok...lembut je muka ble guna...thank taw kak nur..bagi dya harga memang bebaloi laa..-Diya-

Testimoni 20

salam...memg da kuwg a skrg jerawat...muka pn da xbmyk lg...kulit pn makin halus...alhamdulillah...stkt skrg memg puas ati...bpeluh pn xd nmpk ngt myk...gtl2 muka da kuwg le...-arniza-

Testimoni 21

tpi yg sue nk oder utk sue lain laa cos cousin2 sue pun guna heheh...ari tu sue beli kan...sue sendiri pun dah 3botol dah hehehe...best jer rsa kulit licin...-Suhaila-

Testimoni 22

Maaf lambat beri feedback. Dah 2 minggu lebih pakai 99face + miracle mask. 99face sekali sehari (malam) dan miracle mask sekali atau dua kali seminggu. Kesannya, parut kat muka dah kurang dan warna kulit muka dah sekata. Saya selalu kerja di luar dan terdedah dengan matahari, so, this is a good thing for me. Miracle mask ada jugak try sapu kat kult belakang. Kulit belakang rasa lembut dan kurang bintik jerawat kecil.

BTW, thanks for the extra free gift Kak Nur!

I LIKE! :-)

Testimoni 23

selaps beberapa hari gune..kawan saye ckap parut da ok dah...tak hitam sgt mcm dulu....miracle mask tu mmg bagus la kak...thanks - azuma johari -

Testimoni 24

salam sis...ms lom dpt brg akk mggu lpas .. yn terpaksa g salon tok facial kn sgala jerawat yg ada .. arini plak yn g smula salon tuk bli brg ... mereka kata ... apa u buat ngan muka u ... nmpak bersih dan tegang ... hehehe..bru 1 mggu lbih ..tq byk sis ...-Elle Yana-

Testimoni 25

nk bg tau99 face tu mmg syok betoi...makin improve muka sya...pakai bedak pun senang...smooth ja rsa - hannani-

Testimoni 26

sy begitu yakin betul dgn poduk akk..tu yg tk pk 2,3 kali tuh...sbb mmg poduk akk tkde kesan sampingan..pastu bekesan plak...moge akk bertambah maju n sukses..n hrp2 makin berquality dr ms ke semasa poduk akk ni semua ye...-zuranida othman-

Testimoni 27

salam..
akak, dh dekat sebulan sy pakai 99 face n miracle mask tu.mmg jerawat dh kurang, satisfied la.sbb b4 ni dh mcm2 produk mahal cube.pstu sy nk order lg la 99face tu yg 300g.RM186 kn-zafirah syaza-

Testimoni 28

salam,sorry ganggu mlm2 ni,xsbr nk tgu esok pagi...sy dah pakai 99 + mask 10hari...mmg kulit cantik xde jerawat...parut pun pudar...-Fadzilah-

Testimoni 29

sy pun dah guna miracle mask & 99 face, jerawat & parut hitam makin kurang...harga pun x mahal.-Wardah Imran-

Testimoni 30

salam kak...so far...gune produk menmpkkn hasil yg positif...insyallh...
akn order utk seterusnya nnti...muka dah kurang minyak...pastue parut nmpk kurang sikit..nanti nk beli jamu lg...nanti balik kg..nak kenalkan ngan akak2 yatie nie... yatie suke sgtlah kak...thnks a lot kak -Yatie-

Pakej Terbaik untuk Kulit Cantik Berseri -->> 99Face + Miracle Mask


Pakej 1 (50gm Ninety Nine Face)
Semenanjung : RM40 free 15gm Miracle Mask
Sabah & Sarawak : RM44 free 15gm Miracle Mask


Pakej 2 (50gm Ninety Nine Face + 50gm Miracle Mask)
Semenanjung : RM56 free Sinus Herbs
Sabah & Sarawak : RM60 free Sinus Herbs

Pakej 3 ( 100gm Ninety Nine Face + 100gm Miracle Mask )
Semenanjung : RM95 Free 1 Sinus Herbs + 40gm Neem Scrub
Sabah & Sarawak : RM100 Free 2 Sinus Herbs + 40gm Neem Scrub

Pakej 4 ( 50gm Ninety Nine Face + 300gm Miracle Mask )
Semenanjung : RM100 Free 1 Sinus Herbs + 40gm Neem Scrub + 10gm 99 face
Sabah &Sarawak : RM105 Free 1 Sinus Herbs + 40gm Neem Scrub + 10gm 99 face

Pakej 5 ( 100gm Ninety Nine Face + 300gm Miracle Mask )
Semenanjung : RM125 Free 1 Sinus Herbs + 40gm Neem Scrub + 10gm 99 face
Sabah &Sarawak : RM130 Free 1 Sinus Herbs + 40gm Neem Scrub + 10gm 99 face

Pakej 6 (300gm Ninety Nine Face)
Semenanjung : RM186 free Sinus Herbs + 50gm Miracle Mask
Sabah &Sarawak : RM190 free Sinus Herbs + 50gm Miracle Mask

Pakej 7 (300gm Ninety Nine Face + 300gm Miracle Mask)
Semenanjung : RM240 free 2 Sinus Herbs + 50gm M.Mask + 40gm Hair Mask
Sabah &Sarawak : RM245 free 2 Sinus Herbs + 50gm M.Mask + 40gm Hair Mask



Pembersih Muka Semulajdi - 99 Face


 RM40 ( Termasuk Postage)

 


Pembersih muka all in one yang berkesan untuk mencerah & menghaluskan kulit dari gabungan 99 buah-buahan, sayur-sayuran, ulam-ulaman & herba terpilih dari 99 Kepulauan Langkawi. Rasailah perubahan kulit anda walaupun pertama kali menggunakannya. Anda pasti jatuh hati...


Ninety Nine Face Sangat Berkesan Untuk:-


- Semua jenis kulit.
- Mengecutkan jerawat dan memudarkan parut.
- Menghaluskan dan melicinkan kulit.
- Memudar dan menghilangkan jeragat.
- Mencerah secara semulajadi dan sekatakan warna kulit.
- Menegangkan kulit wajah dan awet muda.
- Mengurangkan dan menghilangkan gatal-gatal kulit akibat resdung.
- Mengecilkan pori-pori kulit muka.
- Menjadikan kulit bersih dan berseri.
- Mengurangkan minyak dan melembabkan wajah.
- Membuang sel kulit mati.








BERMINAT??
Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS - 0199517292
 

SET WANITA


utk kekangan kewang, SMS 019-9517292 utk harga istimewa

Set Wamita disediakan khas buat wanita mementingkan kecantikan kulit dan kesihatan dalaman wanita. Seperti yang diketahui umum, “Kecantikan” dan “Vitamin” diibaratkan seperti irama dan lagu yang tidak dapat dipisahkan.

 
Penjagaan kulit haruslah merangkumi aspek luaran dan dalaman. Dari segi aspek luarannya, adalah dengan penjagaan asas seperti mencuci, mengunakan penyegar dan pelembab dengan konsisten dan teratur. Manakala penggunaan skrub sangat dicadangkan sekali seminggu bagi membantu menanggalkan sel-sel kulit yang mati dan menyerlahkan kulit baru. Sudah semestinya kulit kita perlu dilindungi daripada panahan terik matahari dengan menyapu krim penapis UV . Ultraviolet dalam sinar matahari menghasilkan radikal bebas yang dapat menyebabkan penuaan kulit. Vitamin C bersama-sama dengan Vitamin E bertindak sebagai benteng pertahanan untuk melawan radikal bebas dari sinar matahari ini.

Saturday, February 25, 2012

Pet Shop - Bandar Saujana Putra





Alamat:
Saujana Pet Centre
No.9, Jalan SP4/28,
Bandar Saujana Putra,
42610 Jenjarom,
Selangor Darul Ehsan

Note:
Nama sahaja Jenjarom tetapi kedudukannya antara Putra Heights dan Putrajaya. Ditepi Highway ELITE.


No. Telefon: 
014-9933774 - Encik Abu
013-6307961 - Puan Hidayah

Web:

www.saujanapet.blogspot.com

Facebook:

www.facebook.com/saujanapetcentre

Nota:
Boleh PM atau mesej terus ke akaun facebook kami atau SMS ke nombor telefon tertera.

Selain itu, meh la singgah kt sini gak ye

Shaklee Independent Distributor, ID 854784, feel free to share.
Info Kesihatan --> http://mcna-health.blogspot.com/
Pelbagai--> http://mazlina85.blogspot.com/
Prepaid Murah --> http://mcna-topupbisness.blogspot.com/
Layan Cerita --> http://sharecrite.blogspot.com/

Rahsia cergas walau dalam pantang.

Alhamdulillah memang secara peribadi saya rasakan vitamin sangat membantu...terutama bila selepas melahirkan, kita akan kehilangan banyak darah. Pengambilan vitamin yang dilengkapi dengan b com, vitamin c, zat besi dan kalsium sangat perlu selain protien untuk binaan asas sel.

Jika anda adalah bakal ibu, saya sarankan anda mengambil beberapa vitamin penting jika mahu meneruskan penyusuan kepada si manja.

Apa kata salah seorang customer kami?





Vitamin yang saya sarankan saya amalkan sehingga kini walau tidak menyusu...dan pada saya sangat berbaloi. Terutama bila usia makin meningkat, saya mahu kekalkan stamina dan kecantikan sebab tak mahu la anak nak membesar, kita dah nampak macam 50 an....senyum selalu antara rahsia awet muda.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Bg yang kekangan kewangan, sila contact utk mendapat harga istimewa:



Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS - 0199517292
Fanpage - JOM SINGGAH 
 

Cara Nak Kurus dengan Omega Guard


Gambar ihsan dr  IDA

Ramai yang call tidak kurang yang email/ pm bertanya pasal Omega. Mungkin sebelum ini jarang saya menulis tentang Omega, tapi personally saya pastikan Omega memang sentiasa di rumah kerana ia adalah kegemaran anak-anak saya. Saya bekalkan suami saya Omega supaya ia membantu meningkatkan HDL dalam tubuh.

Seorang customer saya ini tidak menyusukan anak. So pada beliau Lecithin tak membantu sangat dalam proses untuk kurus dan tak seperti yang diharapkan. Saya suggestkan Omega ini kerana Omega juga bagus untuk rendahkan kolestrol dan bakar lemak - salah satu supplement yang boleh membantu untuk kurus...insyallah


credit

Sebelum ini, masa berat dan bentuk badan saya berubah, saya memang fokus nak kurus dengan Lecithin selain Alfalfa sebab satu sebagai pembakar lemak dan satu yang perlu angkut keluar lemak iaitu serat.

Tapi selepas customer saya sorang ni fokus dengan Omega, saya sendiri baru mencuba dengan pengambilan seperti yang disarankan. Kata customer saya, bila makan Omega, memang tak rasa lapar. Hmm saya jadi teruja. Sebelum ini saya memang makan Omega tapi sebiji aje, sebab saya tak fokus untuk bakar lemak melalui Omega.

Saya cuba amalkan Omega 3 bj sehari as customer saya buat. Dia tak bf so Lecithin slow pada dia. Dia makan Omega 3 biji sehari pagi atau tengahari. Omega tak digalakan amik malam, kalau kurang air boleh buat kita demam.

Pengambilan perlukan alfalfa atau buah 2-3 potong sehari. Alfalfa hanya 1-2 biji sahaja. Banyak alfalfa akan perlu banyak air atau kita akan sembelit.

Herb Lax amik hujung minggu sahaja, iaitu sabtu malam ahad. Amik 4-5 biji. Kalau badan besar 5 bj. Bagus amik sebelum tidur sebab Herb Lax bertindak selama 6 jam dan kalau kurang air, perut memulas mcm nak terbalik. Saya pernah makan jam 9mlm, jam 3 pagi saya bangun ke toilet. So kalau nak makan waktu siang, pastikan 6 jam selepas itu kita di rumah.

Apa yang boleh saya kongsikan bila saya mula fokus dengan Omega....

Hari pertama saya amik 3 biji selepas lunch....sepanjang petang sehingga malam saya merasa sangat dahaga , hanya ALLAH sahaja yang tahu. Saya tak de rasa lapar tetapi saya rasa sangat dahaga. Air botol 1.5Liter peneman ke mana saya pergi. Dah minum 3 botol, tekak masih dahaga. Malam pun sama. Hmm  memang pelik. Hari pertama lupa makan buah....so tak best ke toilet.

Hari kedua, saya cuba makan pagi pula, unik, sebab tengari saya cuma makan nasi 3 suap dah rasa kenyang tapi saya rasa sangat dahaga. So saya banyak minum air. Saya bancuh ESP, Meal Shake dan PD supaya saya lebih kenyang pada waktu tengahari. Malam memang tak berapa makan sebab dah kenyang dengan air.

Hari ketiga, makan waktu pagi juga dan lebih kurang dengan hari sebelum ini. So saya dapati saya perlukan buah yang banyak supaya tak mudah sembelit ke tandas nanti. Apa yang best, perut senang kenyang.

Berbanding saya amik lecithin dulu, saya mudah rasa lapar bila lambat makan. Mungkin sebab ia bakar lemak jadi badan perlu kalori untuk menggantikan yang telah dibakar. Beza amik Omega, mungkin sebab pengambilan 3 biji sehari buat badan panas, tekak juga beri signal dahaga agar minum lebih air. Bila kenyang air, kita tak berapa nak makan.

Namun saya masih amalkan lecithin sebab ia bagus untuk elakkan bloated....kembung perut atau senak.

Bagi yang takut gemuk kerana air, saya sarankan seminggu atau 2 kali sebulan pergi berurut. Ia sangat membantu selain bersenam setiap hari.
Mungkin ada sesetengah orang boleh kurus sebab senam setiap hari dan amalkan cara hidup sihat terutama mereka yang mempunyai metabolisme yang sangat tinggi, tapi bagi saya, saya tetap perlukan ejen pembakar lemak ini iaitu Omega dan Lecithin. Bagi yang serius nak slim, sila dapatkan allfalfa dan herb lax untuk proses detox yang best!

Namun apa pun perlu ingat, nak kurus, slim TAK BOLEH hanya bergantung pada supplement semata-mata , kita perlu amalkan cara hidup yang sihat, makanan yang sihat, serat yang banyak serta air yang mencukupi barulah semuanya seimbang.

InsyaALLAH dalam entry akan datang, saya sharekan senaman ringan 10 minit yang boleh kita amalkan untuk dapatkan bentuk badan yang menarik.


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Bg yang kekangan kewangan, sila contact utk mendapat harga istimewa:



Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS - 0199517292
Fanpage - JOM SINGGAH 
 

Kelebihan Shopping secara ONLINE


Pernahkah anda membeli barangan secara online? Mungkin ada yang pernah dan ada yang tidak pernah langsung menggunakan kemudahan tersebut. Bagi yang pernah pasti mempunyai pengalaman samada yang positif atau yang negatif. Walaubagaimanapun pembelian barang secara online mempunyai banyak kelebihan.

 kelebihan membeli barangan secara online:-
1. Dapat menjimatkan masa dari pergi ke kedai baju atau kompleks membeli belah. Ye lah nak pergi ke kedai bukan dekat. Kalau dekat pun nak naik kereta, cari parking. Berapa banyak masa habis kat situ. Itu belum kira lagi nak pilih sana sini. Sampai berjam-jam tapi satu baju pun tak dibeli. Memang berapa banyak masa berkualiti yang terbuang tu.

Berbeza dengan membeli barangan secara online, anda hanya perlu memilih baju yang cantik pada pandangan, pilih saiz dan bayar. Barangan akan sampai dalam tempoh 1-5 hari (bergantung pada perkhidmatan kourier).

2. Dapat jimatkan kos. Ok biasanya kalau beli online ni harga caj tambahan adalah pos. Tapi bagi pembelian kat kedai selain kos produk, kena tambah kos minyak, kos parking, kos makan, kos pergi tandas dan lain-lain kos yang lebih tinggi dari kos pos. Walaupun mungkin kadang-kadang produk online mahal sikit dari kedai(sebab biasanya penjual online ni modal beli barang kecil) tapi tak banyak kos-kos tambahan seperti dinyatakan diatas. Kalau beli barang dalam kuantiti yang banyak pasti dapat diskaun sekaligus menjimatkan kos.

3. Ada yang mengatakan barang online tidak terjamin dan tidak selamat. Ini adalah tanggapan yang salah. Bukan semua barang online tidak berkualiti. Banyak yang memberikan barangan yang berkualiti untuk pembeli. Bukan itu sahaja, ada yang menawarkan pulangan semula dalam tempoh ditetapkan untuk gantian. Kalau barang yang tidak kualiti dan selamat pastinya laman web lelong tidak mampu mencatatkan transaksi berjuta ringgit sebulan dan tentulah mudah.my tidak akan mampu beriklan di televisyen.

4. Anda boleh mengelakkan dari anasir-anasir yang menghasut untuk membuat pilihan. Anda duduk je kat bilik dan pilih je sendiri. Tak payah ada rakan cadangan yang kadangkala belum tentu elok pilihannya.
Okay cukuplah setakat ini. Mungkin ada yang boleh diterima dan ada yang tidak. Anda nilailah sendiri sebelum membeli barang secara online.

Sekian.

p/s : – Kepada sesiapa yang yakin dengan pembelian barangan secara online bolehlah jengok barang2 di JOM SINGGAH nie.. Insyallah dijamin MURAH & SELAMAT

Selain itu boleh la juga blog2 lain ye.. HEPI SHOPPING

Shaklee Independent Distributor, ID 854784, feel free to share.
Info Kesihatan --> http://mcna-health.blogspot.com/
Pelbagai--> http://mazlina85.blogspot.com/
Prepaid Murah --> http://mcna-topupbisness.blogspot.com/
Layan Cerita --> http://sharecrite.blogspot.com/

Wednesday, February 22, 2012

Supplement seisi keluarga dan tips pengambilan.



Sekarang ramai yang menghantar email bertanya apakah vitamin yang boleh diamal seisi keluarga. Bukan hanya untuk diri sendiri tetapi memikirkan kasih saya terhadap suami tercinta dan anak yang dikasihi, kesihatan kini menjadi keutamaan ditambah hari ini penyakit datang tanpa di duga.

Apakah set yang paling sesuai untuk sesisi keluarga?

Saya memperkenalkan Family Wellness Set yang terdiri daripada Energizing soy protien [ESP], B complex, Vitamin C dan Vitalea.

ESP adalah protien. Sel kita terbina dari protien, dan memang kita boleh dapatkan protien dari ikan, daging, telur dan ayam serta sumber kekacang namun tanpa kita sedari keperluan protien adalah sangat tinggi untuk pembentukan sel dalam tubuh kita dan kekangan yang kita hadapi juga tinggi. Iaitu protien hanya hidup pada suhu lebih kurang 37 darjah celcius yang bersamaan dengan suhu badan kita. Lebih dari itu protien mudah rosak dan kandungan asid amino mudah terjejas. Maka pengambilan ESP membantu kita mendapat khasiat protien sebenarnya. Sek yang sihat dapat dihasilkan dengan cukup protien. Sel yang sihat membantu penyerapan vitamin dan galian lain dapat dilakukan dengan optimum. Maka kita akan lebih sihat dan merasakan nikmat kesihatan yang sebenar. Ramai yang amalkan ESP mengakui keberkesanan pengambilan vitamin2 lain.
Tips bagaimana nak bancuh untuk seisi keluarga : Buatkan air milo suam atau jus oren/ manggo dalam satu jug  maka tambahkan 2-3 sudu ESP ke dalam minuman tersebut dan boleh dinikmati seluruh keluarga sewaktu bersarapan.

Vitalea dengan formula zat besi
Tanpa zat besi secukupnya kita boleh menghadapi kekurangan sel darah dan tekanan darah rendah. Maka pengambilan multivitamin tidak boleh dipandang rendah. Dalam Vitalea, terdapat 12 jenis vitamin dan 7 galian yang sangat penting dan diperlukan oleh badan.

Tips untuk beri pada anak umur 6 tahun dan ke atas : bagi yang boleh telan tidak menjadi masalah tetapi bagaimana nak bantu mereka yang tak boleh nak telan? Hanya bancuhkan bersama dengan minuman seperti milo O [ tanpa susu] atau apa2 jus buah-buahan. Dalam masa 5-7 minit kacau air tersebut dan berikan anak anda minum dan mereka akan mendapat khasiat Vitalea Shaklee dalam kehidupan seharian mereka. Anda juga boleh menyediakan Vitalea chew Shaklee untuk anak anda yang berumur 4 tahun ke atas.  

B complex
Kenapa ramai kita mudah letih, mudah marah, mudah rasa cemburu, mudah melenting dan muka nampak tua dari umur? Ini kerana B complex dalam tubuh tidak mencukupi dan vitamin B mudah musnah bila kita terdedah dengan panas, emosi yang tidak stabil , pengambilan pil perancang , merokok dan keletihan melampau. Maka B complex sangat penting dan bagus diambil selepas sarapan supaya kita dapat mulakan mood kita seharian dengan senyuman dan hati yang tenang.

Tips untuk makan seisi keluarga : sediakan B complex dalam piring kecil yang menarik dan hidangkan untuk diri, suami dan anak yang berumur 7 tahun dan ke atas.

Vitamin C
Jika anda mampu untuk makan 3-4 jenis potongan buah setiap hari, insyaALLAH anda berusaha memastikan keperluan vitamin C dalam tubuh anda sentiasa terjamin. Namun tahukah kita bahawa apabila kita terlalu keletihan, terdedah dengan panas, asap kereta asap rokok, emosi yang tidak stabil seperti mudah marah dan melenting akan menyebabkan banyak vitamin C yang sedia ada dalam badan termusnah begitu sahaja? Ini kerana Vitamin C dan vitamin B Complex adalah vitamin yang Fragile dan ini bermakna dua vitamin ini mudah rosak. Vitamin C Shaklee mengandungi 500mg keperluan badan seharian yang mana ia bertindak mengikut pelepasan masa. Ia hanya akan melepaskan vitamin C atas keperluan badan.

Tips untuk makan seisi keluarga : sediakan Vitamin C dalam piring kecil yang menarik dan hidangkan untuk diri, suami dan anak yang berumur 7 tahun dan ke atas. Anda juga boleh menyediakan vitamin C chew Shaklee untuk anak anda yang berumur 4 tahun ke atas.


Seorang ibu perlu kreatif dalam menyediakan supplement untuk anaknya. Saya sendiri memastikan anak-anak saya mengambil vitamin tertentu demi memastikan mereka kekal sihat, bertenaga dan ceria sepanjang hari. Supplement tidak seharusnya diberi kepada anak yang berumur 1 tahun ke bawah kerana nutrisi itu boleh di dapati dari susuibu dan sangat bagus apabila si ibu itu menjaga pemakanannya. Supplement bukanlah satu yang dijadikan ubat dikala anak sakit tetapi dijadikan pendinding yang membantu mengukuhkan lagi antibodi anak anak di kala mereka sihat. Jadikan prinsip mencegah lebih baik dari merawat. InsyaALLAH sebagai ibu dan bapa, bila anak sihat kita juga tenang dan sejahtera.

Set Family Wellness Shaklee sesuai diambil untuk seisi keluarga termasuklah ibu yang menyusukan anaknya. Bila seluruh keluarga sihat, maka kita berusaha kekalkan kesejahteraan dan keharmonian keluarga kita. Keluarga bahagia menjana ummah yang berjaya.


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Bg yang kekangan kewangan, sila contact utk mendapat harga istimewa:



Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS - 0199517292
Fanpage - JOM SINGGAH 
 

Fiber & Lechtin Shaklee pilihan bijak untuk diet sihat & sesiapa yang nak turun berat badan

Pengambilan supplemen yang betul membantu anda untuk kekal sihat dan menjayakan loss weight program @ yang nak turunkan berat badan secara sihat & selamat. Tak percaya? Jom baca testimonial ini yang dah berjaya turun berat badan






"seronok sebab ade orang tegur semalam baju kurung yang yana pakai nampak longgar..! suke..suke..suke...!!!!! ~kata Lyana Shaklee (berjaya turun berat badan 4kg dlm 4hari)

"waktu pregnantkan Adam dan Eilman, kena Gestational Diabetes (diabetes waktu mengandung) rasa seksa je nak tahan makan ABC, coklat, nasik hehe yelah, selera org pregnant, nk yg sedap2 aje..so, Adaa ambil lah Fiber..lepas makan bende2 manis yang agak2 boleh menaikkan bacaan gula dlm darah ( nk mkn jugak tuh bende manis hehe) adaa ambil Fiber dan Alhamdulillah bacaan terkawal je n baby lahir pon x besar sgt..3.2kg.. now, Fiber pun sangat membantu proses untuk turun berat badan & nk slim - 2kg dh dibuang yes!! LOVE IT hehe berbaloi baloi.. " ~Noor Syuhada

"Sudah 3 hari mak dan ayah mengamalkan meminum Fiber ini setiap pagi sebelum mengambil sarapan. Hari ini, sepulangnya saya dari sekolah tadi, mak memberikan saya khabar gembira. "Tadi mak check darah, gula mak turun 4.6!!! Selalunya paling rendah pun mak dapat 7 atau 8, tak pernah dapat sampai macam ni.... "" ~Customer rakan ShakleeGBS

Credit

Mak mertua saya pun begitu juga. Semasa raya yang lepas, saya telah menghadiahkannya Fiber untuk diamalkan. Weekend baru ni, dia cerita hasil check up doktor, paras gula dan tekanan darah ok. Tak ada kencing manis, tak ada darah tinggi, tak ada tekanan darah. Syukur Alhamdulillah.

Order jangan tak order!!!

Gabungan Fiber & Lecitin Shaklee sesuai untuk

  • program turun berat badan
  • diet pesakit kencing manis
  • kurangkan kolestrol dalam badan

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Bg yang kekangan kewangan, sila contact utk mendapat harga istimewa:



Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS - 0199517292
Fanpage - JOM SINGGAH 
 

Rahsia Vitamin E - 7 Sebab Kenapa Wanita Perlukannya..







~~..7 sebab kenapa wanita perlukannya..especially yg pentingkan kecantikan dan yang tgh menyusu tu.:-)

JOM BACA 7 RAHSIA VITAMIN E

*credit to adhatine2.blogspot.com & anakkuwiraku.blogspot.com

1. Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan.Pengambilan vitamin E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik. Ianya juga membantu menghilangkan parut dan jeragat.Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam.

2. Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser. Pengalaman ibu sendiri bila mengalami bengkak susu yang ketara, ibu akan mengambil dua biji vitamin E namun ianya bukanlah diamalkan secara berterusan cuma pada saat melalui saat bengkak susu atau clog duct.

Seorang teman sebelum ini mengalami masalah dimana tempat kemaluannya didapati mempunyai benjolan seperti bengkak ketumbuhan, beliau mengamalkan dua biji vitamin E selama 7 hari dan alhamdulillah ketumbuhan itu mengecut dengan sendirinya. Ini kerana Vitamin E membantu mengecutkan pertumbuhan abnormal sel dan melancarkan saraf terutama bagi ibu yang menyusu dan dapat mengelakkan bengkak susu yang berlarutan.

3. Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan. Bagi ibu yang menyusu, kedinginan adalah masalah biasa yang bakal dilalui disebabkan hormon prolaktin yang lebih tinggi dari hormon estrogen. Walau bagaimanapun melalui pengalaman ibu, pengambilan vitamin membantu mengatasi masalah kedinginan.

4. Vitamin E membantu pengaliran darah dengan lebih lancar. Membantu mengatasi masalah sarah belakang terutama mereka yang sering mengadu masalah sakit bahagian belakang badan.

5. Vitamin E membantu mempercepat proses baik luka. Sangat membantu apabila si ibu yang menyusu mengalami luka di bahagian nipple. Rata2 ibu yang menyusu akan melalui saat sukar apabila puting susunya melecet ataupun luka. Pengambilan yang konsisten sangat membantu si ibu recover dari kesakitan yang dilalui.

6. Bagi wanita yang pernah melahirkan anak, perasankah anda kawasan erola iaitu kawasan bahagian puting susu menjadi besar dan gelap. Semakin banyak kelahiran akan membuatkan ianya semakin gelap. Ibu membuat kesimpulan bahawa ianya merupakan pigmentation after kelahiran. Namun dengan pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula.

7. Bagi yang mempunyai masalah pre-menstrual yang teruk, vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.

rahsia lain...~~~ vitamin E juga membantu mengurangkan strecth mark... ni kata mommy icha~.."baru-baru saya ada update kat Facebook yang makan vitamin E boleh hilangkan stretchmark masa mengandung. ye memang betul pun... saya tak tipu.. malah saya tak sapu apa-apa krim pun tau kat perut saya (sebab malas). stretchmark tu memang sangat pudar di perut saya, cuma yang jelas garisan linea.." negra tu

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Bg yang kekangan kewangan, sila contact utk mendapat harga istimewa:



Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS - 0199517292
Fanpage - JOM SINGGAH 
 

JAWAPAN SEGERA

Name:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga

Form provided by Freedback.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOM SINGGAH E-STORE